Man gewond bij steekpartij station Kersenboogerd

ingevoerd op 15-10-2005

Donderdagavond is een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, gewond geraakt bij een steekpartij op het station Kersenboogerd in Hoorn. De man werd daar aangesproken door een 43-jarige man uit Hoorn. Plotseling pakte deze man een mes en begon op het slachtoffer in te steken. Hierbij liep hij verschillende steek/snijwonden op.

Een kennis van het slachtoffer wist de verdachte te overmeesteren en hem het mes afhandig te maken. Hij wist de man in bedwang te houden tot de politie arriveerde die de man aanhield. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen vielen mee, hij mocht na behandeling weer naar huis. Ook de dader raakte gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat hij was behandeld is de man voor verder onderzoek ingesloten.
 

Reacties
Reactie: (cruz)
24-10-2005, 08:08
Winkelende moeders met kinderen preventief fouilleren op klaarlichte dag zet geen zoden aan de dijk. Een alcoholverbod middels piepkleine bordjes opleggen en het niet handhaven heeft ook geen zin. De gemeente en politie doen niets aan de voor hun bekende, voornamelijk Antilliaanse, probleemgevallen. Het parkeerterrein op het Betje Wolffplein herinrichten of het luguber tunneltje van een mozaiekje voorzien jaagt deze nietsnutten ook niet weg. Alles blijft hetzelfde en wij burgers moeten maar lijdzaam toezien hoe slechts enkele personen het leefgenot voor derden verstieren. Misschien is een met baseballknuppel gewapende burgerwacht een idee?

Reactie: (Laurie)
17-10-2005, 22:20
Hallo nospam, heb een vermoeden dat na afloop van alle bijeenkomsten er wel een verslag zal komen. Als je het stadhuis belt, vraag dan naar Bureau Voorlichting, die weten in de regel van de hoed en vaak ook de rand, mogelijk sturen ze het verslag t.z.t. op of kan je het ophalen, sukses.

Reactie: (Buurtbewoner)
17-10-2005, 16:46
Bedankt Laurie voor je melding.

Zijn er ook notule te lezen van deze buurtbijeenkomsten? Ik zou graag willen weten wat er speelt in deze wijken.

Reactie: (Laurie)
17-10-2005, 01:49
Naar de bijeenkomst(en) gaan en luid en duidelijk je klacht naar voren brengen: http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&news_id=31100&newsPg=2 11 oktober is al geweest maar voor de volgende bijeenkomsten, zie hieronder:

Overzicht buurtbijeenkomsten
Kersenboogerd is in negen buurten ingedeeld. Per buurt wordt een bijeenkomst georganiseerd. Voor 2005 zijn vier buurtbijeenkomsten gepland.
• Buurt 1, dinsdag 11 oktober: Ceder, Cypres, Larix, Acacia, Moerbalk, Kinderbalk, Hanebalk, Luifel, Spant, Kap, Nok, Timpaan, Ed Hoornikweg.
• Buurt 2, dinsdag 8 november: Plevier, Watersnip, Kievit, Nachtegaal, Grutto, Reiger.
• Buurt 3, donderdag 10 november: Veranda, Gording, Dorpel, Rietzanger, Winterkoninkje, Roodborstje.
• Buurt 4, 13 december: Pergola, Patio, Prieel, Messing, Koolmees, Lijster, Ekster, Palissade.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 en starten om 20.00 uur. In 2006 vinden vijf bijeenkomsten plaats.

Reactie: (ikke)
16-10-2005, 20:20
Hij heeft geen huis, en toch naar huis gestuurd.
Dat is hetzelfde als iemand naar de hoek sturen, in een ronde kamer!


www.topzeiler.nl

Reactie: (Buurtbewoner)
16-10-2005, 16:35
Helemaal mee eens, omgeving station kersenboogerd moet sowieso vrij worden van al die Hanggroepen die daar dag & nacht rond hangen.


Reactie: (anoniem)
16-10-2005, 14:00
schoonvegen de hele omgeving van de Kersenboogerd...het is daar net een getho !
Voel me daar absoluut niet veilig om langs te gaan ! Mijn dochter moet daar langs om naar haar sportclub te gaan, ben gewoon verplicht om mee te gaan....er is daar altijd wat...