Alice blijft langer verwonderen

ingevoerd op 31-10-2009

Hoorn - Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn heeft vanwege de enthousiaste reacties de Alice in Wonderland-expositie verlengd tot eind november. De tentoonstelling toont het hele verhaal over de auteur, over de echte Alice, over de Disney-tekenfilm en de vele honderden boekuitgaven. Boeiend voor kinderen én hun (groot)ouders. Volgend jaar zal de expositie te zien zijn in een museum in Barneveld.

Directeur Hans Stuijfbergen van het museum is blij met de goede reacties van bezoekers: “Men is verbaasd over de vele aspecten rond Alice in Wonderland. Veel mensen weten niet dat Alice echt heeft bestaan, dat de schrijver van het boek een zeer goede fotograaf was en dat het boek werkelijk in vele honderden versies wereldwijd is verkocht. Op de expositie komt men daar achter en dan gaat er echt een ‘wonderwereld’ voor de mensen open.”

De expositie is in eigen beheer door het museum ontwikkeld en gemaakt. Daar is veel energie ingestoken en daarom is het museum blij dat de expositie volgend jaar aan een ander museum verhuurd kan worden. Dan draait in de bioscopen een splinternieuwe 3D-film van Alice in Wonderland waar veel van wordt verwacht.

De expositie is via een konijnenhol te bereiken en bevat veel leuke en spannende onderdelen, zoals een Teaparty (arrangementen met echt thee drinken kan ook, zie de site van het museum) en een doolhof. Een waar avontuur voor kinderen, maar ook hun ouders zullen opkijken van alle wetenswaardigheden rond Alice. Op de expositie Alice in Wonderland zijn ook fragmenten van films te zien en de klassieke Disney-tekenfilm is in de filmzaal helemaal te bekijken.

De expositie Alice in Wonderland is verlengd tot en met 29 november 2009 en kan van dinsdag tot en met zondag bekeken worden in het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn. Meer info op