B&W zet Sterflats toch op Monumentenlijst

ingevoerd op 19-11-2009

HOORN -  De sterflats in de Hoornse wijk Grote Waal worden op de gemeentelijke monumentenlijst gezet. B en W van Hoorn hebben hiervoor het initiatief genomen en inmiddels heeft de monumentencommissie een positief advies uitgebracht. Dit meldt het Dagblad voor West-Friesland.

”Eigenaar Intermaris Hoeksteen presenteerde eerder dit jaar plannen om een deel van de flats te slopen, zodat er duurdere koop- en huurappartementen voor in de plaats konden komen. Hiertegen kwam vanuit de bewoners van de flats hevig protest. Ook binnen de politiek bestond weerstand tegen de sloop, maar een motie om de gebouwen op de monumentenlijst te zetten haalde het niet. Nu gaat dat dus wel gebeuren. Directeur Martin Hoiting van Intermaris zet kanttekeningen bij het plaatsen op de monumentenlijst. ,,Het heeft geen meerwaarde, er komen geen betere plannen door. Sterker nog: als de gebouwen monumentaal worden kunnen bepaalde verbeteringen aan de gevels misschien helemaal niet doorgaan.’’ Aldus het NHD.

Klik op onderstaande tag en lees eerdere berichten over de Sterflats:

Reacties
Reactie: (Piet Kladzo)
20-11-2009, 23:40
Ik krijg de neiging de eerstvolgende commissievergadering te bezoeken, vermomd als Sinterklaas. En dan hopen dat Jack van Es er ook is, want dan maag hij bij Sinterklaa op schoot vertellen waarom hij dat allemaal doet. Z’n straf zal zijn (Sinterklaa is mild!) een sinterklaaslied te zingen. "O wat pret zal ’t zijn te spelen, met die bonte harlekijn"

Reactie: (k.vanwees)
20-11-2009, 22:33
Wordt het niet eens tijd om een motie van afkeuring los te laten op wethouder van Es. Want hij bakt ze wel erg bruin de laatste maanden. Eerst hoont hij een door de fractie Tonnaer ingediend voorstel om de Sterflats als monument aan te merken weg, om enkele maanden later diezelfde motie te omarmen. Weliswaar weten wij allang dat Van Es een privéoorlogje voert met zijn voormalige PvdA-collega Roger Tonnaer, maar nu voert hij dat oorlogje ook nog eens over de rug van de burgerij. Dat is een politieke doodzonde. Van Es past een oefening van berouw. Is hij daartoe niet bereid, dan zal ons zonnekoninkje subiet de aftocht moeten blazen. Raadsleden, doe wat alsjeblieft.

Reactie: (kees boots)
20-11-2009, 20:02
Goeie zet en wie dit gedaan heeft maakt niets uit, en wat Hoiting betreft als het beeldbepalende monumenten worden wil niet zeggen dat je geen verbeteringen aan kan brengen.
Het woord zegt het al beeldbepalend dus je kunt gevels isoleren en vernieuwen zolang je het uiterlijk maar het zelfde houdt en dit is best te doen.

Reactie: (Wim)
20-11-2009, 17:44
De Sterflats als monument !

Kijk, eerst dit voorstel van o.a. fractie Tonnaer afwijzen en dan enkele maanden later, zélf met dat gestolen idee komen en uitvoeren.
En...het in de krant presenteren als een PvdA / B&W beslissing.
Terecht dat de fractie Tonnaer zich in de maling genomen voelt, draaikont van Es is nu plotseling wél voor omdat dit de PvdA voor de verkiezingen veel beter uitkomt!
ook de 180 graden draai met de reclamebelasting geeft dit aan.

Het Sterflat monument is een monument van de fractie Tonnaer, kijk beste mensen, dat is wél waar.

De Hoornse burgers zijn niet dom en weten nu zeker waar ze niet op moeten stemmen.

Groeten van Wim


Reactie: (rich)
20-11-2009, 10:35
jaa die hoiting ziet ze ze winst al vervliegen als hij der geen duure koopflats neer mag zette