Proef met geluiddempend asfalt op Willemsweg

ingevoerd op 24-10-2005

Op dit moment wordt de Willemsweg tussen het Julianaplein en de Draafsingel opnieuw ingericht en van nieuw asfalt voorzien. De trottoirs worden breder en tussen de Boelisstraat en de Oosterpoortbrug komen aan beide zijden fietsstroken.
De verwachting is dat de werkzaamheden tot half november duren.


De gemeente Hoorn onderzoekt de mogelijkheden om“stiller asfalt” aan te brengen. Daarom is besloten op de Willemsweg “Micropave” toe te passen, een type geluidreducerend asfalt, dat geschikt is voor wegen in de stad en dat bij een snelheid van 50 kilometer per uur een  geluidreductie van 3,7 dB(A) geeft ten opzichte van het oude asfalt. Het nadeel van  geluidreducerend asfalt is de verwachting dat het minder lang meegaat en dat de geluidreductie in de loop der jaren achteruit gaat.
De toepassing van “Mikropave” op de Willemsweg is een proef. De gemeente gaat na aanleg de weg monitoren op geluid en duurzaamheid. Hieruit moet blijken of dit asfalt het gewenste effect bewerkstelligt. Afhankelijk van de resultaten zal dit type asfalt vaker in Hoorn worden toegepast

Reacties
Reactie: (cruz)
31-10-2005, 15:25
Eerst wordt de weg voor bepaalde tijd opgebroken en vervolgens met klinkers herbestraat. Even later wordt alles weer opgebroken om te herinrichten. Je zou er bijna een hernia van krijgen.