Gemeenteraad bespreekt Drank- en Horecaverordening 2010

ingevoerd op 12-12-2009

HOORN - Op dinsdag 15 december 2009 bespreekt de Hoornse gemeenteraad de Drank- en Horecaverordening. De verordening is een instrument om het plan van aanpak Jeugd en Alcohol uit te voeren. Het plan van aanpak Jeugd en Alcohol is gericht op het zoveel mogelijk beperken van de beschikbaarheid van alcohol voor de jeugd via voorlichting, bewustwording en regelgeving en handhaving.

In de nieuwe Drank- en Horecaverordening staan onder andere voorschriften om de verstrekking van alcoholhoudende dranken door paracommerciële instellingen aan banden te leggen. Ook krijgt de gemeenteraad de bevoegdheid om een leeftijdsgrens te bepalen voor bezoekers van bepaalde evenementen,  zoals houseparty’s of bierfeesten. Daarnaast stelt het college voor om de burgemeester de bevoegdheid te geven om de verstrekking van alcohol te verbieden of te beperken, zodat deze snel kan ingrijpen als dat nodig blijkt.

Verder stelt de gemeenteraad op dinsdag 15 december de Belastingverordening 2010 vast, met de nieuwe gemeentelijke belastingtarieven voor onder andere de Onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing, Rioolheffing, parkeerbelasting en hondenbelasting. De gemeenteraad stelt ook het nieuwe Bomenbeleidsplan vast en worden er besluiten genomen over de visie op wijksteunpunten, de verbouwing van het West-Fries Museum, het subsidieplafond voor amateurkunst, het registreren van de West-Friese vlag en het wapen en een nieuwe subsidie voor energiebesparende maatregelen.

De complete agenda van de raadsvergadering van 15 december staat op www.hoorn.nl.

Reacties
Reactie: (luuk)
4-3-2011, 22:05
Wat een heeeeerlijke foto :)

Reactie: (Gerard kauwenaar)
16-12-2009, 15:49
erg informatief is de volgende link:

http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=teksten.hersenanimatie

Reactie: (Gerard Kauwenaar)
16-12-2009, 15:47
Ik ben van mening dat het niet vroeg genoeg kan beginnen. Uit onderzoek blijkt dat het vervroegen van de uiterste entreetijd (de sluitingstijd blijft op 2, 4 of 6 uur)zorgt voor minder alcohol misbruik onder jongeren. De maatsschappelijke schade van jongeren met slecht gevormde hersenen door alcohol misbruik wordt bekostigd door ons allen in de vorm van belasting om uitkeringen aan die jongeren uit te keren en ik ben niet van plan om te betalen voor het inkomen van de horeca! Een alternatief is belasting heffen aan de horeca voor de maatschappelijke schade die zij teweegbrengen aan onze jongeren. Ik ben wel van mening dat er naast deze maatregel meer inspanning moet komen om in sportkantines, thuis (zijpketen) enz ook alcohol misbruik te voorkomen.

Reactie: (Dirk Minnebo)
12-12-2009, 23:17
Ik ben dan ook van mening dat het besluit van de sluitingstijden die op 1 januari ingaat zou moeten worden uitgesteld tot na de verkiezingen. Zo heeft het nieuwe college zijn handen vrij en kunnen de inwoners hun voorkeur uitspreken.

Reactie: (Nomens Nescio)
12-12-2009, 22:37
jA @Dirk, maar dan is het leed al geschied! Dan is het 3 maart geweest en mag je blij zijn als het nieuwe college op 1 april aan het werk kan gaan; wel verder dan 1 januari 2010 dus. Er is nog 1 gelegenheid de zaak weer tot z’n proporties terug te brengen: DeRaadsvergadering van dinsdag 15 december a.s. Eén (wilde) motie van de oppositie moet dan voldoende zijn voor een "spannend slot" van de raadsdebatten in 2009 over dit onderwerp.

Reactie: (Dirk Minnebo)
12-12-2009, 22:31
Gezien de discussie die op dit moment gaande is en de manier waarop het hele onderwerp is gaan leven, lijkt het mij niet meer dan logisch dat deze beslissingen tot na de verkiezingen worden uitgesteld zodat het nieuwe college er over kan beslissen.