Nieuwe directeur Park ’unanieme keuze’

ingevoerd op 28-12-2009

HOORN - Lineke Kortekaas wordt de nieuwe directeur van Schouwburg en Congrescentrum het Park in Hoorn. Hoorngids meldde u dit vorige week reeds. Vandaag laat de schouwburg weten dat Lineke Kortekaas unaniem is gekozen door het bestuur van het Park. Ook de ondernemingsraad is enthousiast over haar komst.
 
De 47-jarige Kortekaas is op dit moment directeur van het Arnhemse poppodium Stichting Luxor Live. Ze volgt Rob Weber op, die het Park sinds 1989 leidt. Weber zal aan het eind van dit theaterseizoen gebruik maken van een vervroegde uittredingsregeling.

Met een brede werkervaring, onder meer als directeur bij het Arnhemse popodium Luxor Live, directeur van Podium en Filmtheater Gigant in Apeldoorn, hoofd PR & marketing van Schouwburg Arnhem/Musus Sacrum in Arnhem, cultureel manager van de Twentse Schouwburg/Muziekcentrum in Enschede en stafmedewerker Fonds voor Podiumprogrammering, ziet het bestuur van Stichting het Park in Kortekaas de cultureel ondernemer die het Park voor ogen had bij de werving voor een nieuwe directeur.
 
Lineke Kortekaas zal per 1 maart 2010  in dienst treden bij het Park

Reacties
Reactie: (Gelderlander)
29-12-2009, 16:13
In de Gelderlander van heden:

Opstappen directeur Luxor Live komt als verrassing

ARNHEM - Het vertrek van directeur Lineke Kortekaas van Luxor Live naar schouwburg Het Park in Hoorn kwam voor het bestuur van het Arnhemse poppodium als een verrassing.

Zie ook:
Directeur Luxor Live vertrekt naar Hoorn
Dat zegt voorzitter Pieter Jongelie.

Het bestuur van Luxor Live moet zich nog buigen over de opvolging van Kortekaas, die per 1 maart volgend jaar naar Noord-Holland vertrekt. "Mogelijk kiezen we eerst voor een tussenoplossing", aldus Jongelie.

Kortekaas verlaat Arnhem ruim anderhalf jaar na de opening van het poppodium in de voormalige bioscoop aan het Willemsplein. Op dit moment speelt een discussie met de gemeente Arnhem over extra financiële steun.

Toch komt het vertrek van de directeur niet extra ongelegen, zegt Jongelie. "Als de directeur van een organisatie als Luxor Live weggaat, komt dat altijd ongelegen. Als het goed gaat én als het slecht gaat. Het maakt niet zoveel uit."

Bovendien staat er inmiddels een organisatie, vindt hij. "Er is de afgelopen periode heel veel gedaan, heel veel problemen zijn opgelost. Er zijn natuurlijk nog wel wat losse eindjes. We gaan de komende maanden als bestuur goed nadenken over een opvolger."

Reactie: (Jeroen)
29-12-2009, 08:23
Kijk uit Hoorn, ze is een carrierebeest! Verbaast mij niets als ze binnen drie jaar weer weg is...

Reactie: (kees boots)
28-12-2009, 19:33
Onbegrijpelijk "na een brede werkervaring" vier jaar en nu een extern onderzoek waarom er zoveel verlies is geleden bij Luxor deze vrouw moet echt geweldig zijn en evengoed werkeloos tot maart.