Hoorn krijgt mogelijk 3 avond-supermarkten

Avondsupermarkt mag ook op zondagnamiddag open

HOORN - B en W van Hoorn hebben een voorstel gemaakt voor de procedure om de drie avondwinkels waarvoor in Hoorn ruimte is zo eerlijk mogelijk te verdelen onder de belangstellende supermarktketens. Het is de bedoeling dat de Raadscommissie binnenkort dit voorgenomen besluit discussieert. Daarna volgt overleg met de supermarkten.
 
Diverse supermarktketens hebben aangegeven dat zijn belangstelling hebben om een van hun vestigingen als avondwinkel te kunnen bestempelen. Dat biedt ze de mogelijkheid om alle zondagen van het jaar hun deuren tussen 16.00 en 22.00 uur voor het publiek te openen. Daarvoor hebben zij een ontheffing in het kader van de winkeltijdenwet nodig.

Hoorn heeft ruimte voor vier avondwinkels. Daarvan is er momenteel één actief. B en W hebben nu de procedure opgesteld om te komen tot een zo eerlijk mogelijke verdeling van de drie resterende locaties.

Overleg
B en W willen de keuze van de drie locaties in overleg met de supermarkten maken. Als het overleg niet tot overeenstemming leidt, vindt loting plaats.

B en W kiezen ervoor om de supermarkten in de binnenstad (Grote Noord, Vale Hen, Nieuwland) en Blokker en de supermarkten in de Rondeelstraat en op het Aagje Dekenplein uit te sluiten als vestiging van een avondwinkel. Deze locaties zouden meer problemen kunnen opleveren op het gebied van parkeren, openbare orde en overlast voor omwonenden.

Reacties
Reactie: (Kees de Vries)
31-12-2009, 13:09
@Kees Boots
Op de laatste dag van dit jaar doe ik je graag een pleziertje!
Nu weet je tenminste wie ik ben.
Nu wil je zeker ook nog mijn adres hebben.
Ik hoor het wel van je of dit nu persoonlijker is.
Keest Boots zegt ook niet alles, misschien een foto erbij is ook wat persoonlijker.
In afwachting van, Kees de Vries

Reactie: (Andere Jeroen)
30-12-2009, 22:17
De winkeltijdenwet... Is die ergens goed voor of is die er vanuit religieuze overwegingen? Het is goed dat de gemeente Hoorn binnen de ruimte manouevreert en winkels een kans wil geven. Interessant wel, met nog drie winkels te gaan die in een staatsorgie een loterijtje gaan winnen. Ben benieuwd welke het gaan winnen. Albert Heijn? Moet kunnen, is de enige AH en de grootste supermarkt van Hoorn. Maar ook in de KB (een Deentje?) en de Deka in Risdam-Noord. Is een mooie geografische verdeling.

Reactie: (kees boots)
30-12-2009, 22:09
Kees 30-12-2009 18:05:43 ik zou het mans van je vinden als je je achternaam ook vermeld.
’Tis wat persoonlijker en dan weet iedereen tegen wie we het hebben.

Reactie: (jeroen)
30-12-2009, 20:35
waarom was er geen m aan wezig
bmw:)

Reactie: (Kees)
30-12-2009, 18:05
@Nomen Nescio

Nee, nee, ik heb zeker geen bloedhekel aan Pietje, ik ken hem niet eens, misschien storen de betweterige reacties die steeds weer op elke topic vanuit zijn toetsenbord naar het onschuldige lezersvolk gespuid worden.
Hij geeft er geen blijk van tegen een avondwinkel te zijn, dus begrijp ik dat hij voorstander is om de Deen in de hoven hiervoor te gaan gebruiken.
En ik meen toch ook in mijn voorgaande reacties naar hem, niet van een hekel te hebben laten blijken.
Ik denk zelfs vaker met complimenten te hebben gestrooid.
Mijn reactie over dat bier van Pietje moet je ook met een brede grijns lezen, ik gun hem graag zijn biertje, en zelfs de champagne waarmee hij 2010 zal gaan begroeten gun ik hem van harte, ten slotte heeft hij dat wel verdient, met al die adviezen en commentaren.
Graag breng ik morgenavond een toost uit op hem, als hij zijn drankje maar niet uit de avond/nachtwinkel haalt.
Proost!!

Reactie: (Nomens Nescio)
30-12-2009, 16:42
Jij hebt een waarlijke bloedhekel aan Pietje hè @Kees? Pietje schrijft alleen dat z.i. ook de Vomar geen avondsuper wordt,wél de
Deen ergens tussen "de hoven" (waaruit blijkt dat hij wel wat weet van de Kersenboogerd over plaatselijke gesteldheid - om die oude politieterm te gebruiken), maar geen adres. Ik raad je aan eerst de tekst goed te lezen en die
juist te interpreteren, voordat je je gram gaat halen op Pietje. Misschien lust hij wel geen bier of drinkt hij überhaupt geen alcohol!Tekstverklaring, dit tussen haakjes, is onderdeel van het vak Nederlands bij de eindexamens

Reactie: (Kees)
30-12-2009, 12:33
Echt een voorbeeld van gezeur om het gezeur, Pietje!
De winkels hebben inmiddels meer dan voldoende openingsuren.
De enige cliëntele die nog te verwachten is,is het wandelende/slenterende/luid schreeuwende en blikjes bierdrinkende straatmeubilair.
Denk niet dat ook maar één supermarkt daar op zit te wachten.
Valt niets aan te verdienen, als daar personeel en ook weer beveiligers van dat zelfde personeel voor ingehuurd moet worden, en moet de politie ook weer meer mankracht inhuren om de boeven te gaan zoeken die de kassa meegenomen hebben, of misschien nog wel erger, n.l. het personeel beschadigd hebben om die zelfde kassa in bezit te krijgen. Pietje kan zijn bier ook wel wel halen tijdens de bestaande openingsuren.
Moet hij even weg van die PC, krijgen de lezers van Hoorngids ook weer even rust!

Reactie: (Piet Kladzo)
30-12-2009, 09:35
Geen avondwinkel/super in Blokker. ’t Staat er duidelijk @weeking.
En het kan natuurlijk wél in de kersenboogerd @Wim als je ook Vomar op het Betje Wolffplein uitsluit(wat zal moeten, omdat het de verbinding is tussen de Aldi in de Rondeelstraat en het Aagje Dekenplein met Deen). Er is toch een hele grote Deen ergens tussen "de hoven?"
Wordt vervolgd in o.m. de Raadscommissie

Reactie: (Weeking)
29-12-2009, 22:25
In Blokker geen avond super aub!

Reactie: (Wim)
29-12-2009, 17:47
Als zowel Blokker, Aagje Dekenplein
en Rondeelstraat zijn uitgeslotem, mogen we hopen dat er op het Betje Wolffplein wél een avondsupermarkt komt, anders heeft de grootste wijk met de meeste forenzen geen avondsupermarkt. En ik denk dat de inwoners van Blokker en Zwaag ook best een avondsuper willen, mogelijk zijn zij bereid naar het Betje Wolffplein te rijden? Of.. gaat DEEN in Zwaag avondsuperen?

Reactie: (tinie mulder-smit)
29-12-2009, 16:00
Vopor de veel genoemde toeristen zou het een uitkomst zijn. Dan moet de supermarkt op het Grote Noord wel open zijn. Speciaal voor de toeristen die met de boot komen is het handig, of wil Deen niet. De toeristen kunnen toch niet helemaal naar Hoorn Noord of nog verder lopen. Of is AH alleen de supermarkt die vergunning krijgt.