Hoorns uitgaanspubliek krijgt stemadvies horeca

Aktieposter horeca: ”Stem niet op PvdA, CDA, D66 en GL”

HOORN- De verkiezingskoorts begint in Hoorn en omstreken al te stijgen. Politieke partijen worden actiever en de eerste partijprogramma’s komen naar buiten. Op 3 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. Bezoekers van Hoornse horecagelegenheden krijgen zelfs een stemadvies. Middels posters en flyers wordt het uitgaanspubliek geadviseerd te stemmen op Fractie Tonnaer, VOCHoorn, SP, VVD of Hoorns Belang. Deze partijen zijn het niet eens met het vroege uiterste entreetijdstip van middernacht.
 
Vanaf heden worden de posters en flyers in verschillende horecazaken opgehangen en neergelegd. Belangstellende ondernemers kunnen bij CopyNet voor eigen rekening hun eigen exemplaren bestellen, vernam Hoorngids. Het ontwerp wordt ze aangeboden door ene “Dos Trece”, een naam die ook opduikt onder kritische advertenties in het weekblad Zondag. Naar verluidt is horecaondernemer Martin Mutter de man achter de aktie met het stemadvies.

Desgevraagd doet hij er, zoals gebruikelijk, het zwijgen toe. Op de vraag of de vijf politieke partijen in de problemen kunnen komen vanwege de steun die zij van één of meerdere ondernemers krijgen, wil Mutter ook niet ingaan. Vorig jaar ontstond er op het Hoornse stadhuis veel commotie over een advertentie voor een politieke partij die door de ondernemer zou zijn betaald. Dit resulteerde zelfs in een groot integriteitonderzoek.

De Hoornse gemeenteraad heeft sinds december 2008 meerdere malen over de aanpak van het alcoholprobleem onder de jeugd gesproken. Een meerderheid vond uiteindelijk dat het voor middernacht bij een horecazaak binnen moeten zijn, samen met andere maatregelen, effectief zou zijn. Horecaondernemers, een deel van de politiek en bevolking geloven echter niet in de in hun ogen betuttelende maatregel die alleen in West-Friesland geldt. Zij wilden naar een tijdstip van 01.00 uur maar door druk vanuit het College was daar geen meerderheid voor. Sommige politieke partijen hebben al aangekondigd dat het een belangrijk onderwerp bij de verkiezingscampagne gaat worden. Zij hebben nu in ieder geval ook steun vanuit de horeca.
 

Reacties
Reactie: (Kladzo)
13-1-2010, 00:51
Pietje bedankt @Mutter. Hij heeft bruine rum door z’n warme chocolademelk met slagroom gedaan. Heerlijk vond ’ie het!

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 17:11
Plaats zonder meer alle reageerders zonder vaste woon of verblijfplaats aan de tafel van piet kledderzooi. Dus ook jij Kees of je het zielig vindt of niet.Na 3 maart kunnen jullie het bepclupje
weer verder in laten dutten.

Reactie: (Kees)
9-1-2010, 17:02
@Mutter, als je eens in de historie van "Hoorngids" zou kijken, zou je weten dat ik ook tegen @Kladzooi vaker opmerkingen heb gemaakt.
Dus beste Mutter, daar heb je het al weer, nu probeer je ook mij, evenals je dat bij @Sonja probeert in het kamp van Pietje te plaatsen.
Dat is nou wat ik bedoelde, mensen die het niet met je eens zijn moeten ergens geplaatst worden waar ze niet horen, ook al is het alleen maar aan jouw fantasie ontsproten.
Leugen en fantasie, in plaats van er iets zinnigs mee doen.
Geniet er maar van, maar wel zielig dat je niets beters weet te bedenken.

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 16:04
Kees, toch vreemd dat je zulke opmerkingen niet over piet kledderzooi maakt. Die heeft de toon toch bepaalt. Vriendje uit het spookgenoodschap? En inderdaad tijd zat.

Reactie: (Kees)
9-1-2010, 15:52
@Mutter, als je nou zovéél moeite hebt met al die naamlozen, die zo verstandig zijn om niet hun hele personalia met foto, naam, en toenaam hier aan de openbaarheid, en aan Google prijs te geven, verwonderdt het mij in hoge mate dat je er wel steeds op reageert.
Is dat nou omdat je toch je gelijk wilt halen van wie dan ook, of is het de boosheid die toeslaat als er ook maar iemand denkt het beter te weten als onze horeca-monarch!
Ik denk dat je nooit hebt geleerd ook maar enige tegenspraak te dulden, en daar dan ook eens iets anders mee te doen als sarcastisch reageren, mensen kleineren, en er met leugens en fantasie op reageren.
Ik wens je veel tegenspraak toe, zodat je het in ieder geval heel druk krijgt met je dagelijkse hobby.

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 12:46
o die Sonja durft niet meer,
weer gratis advies van een naamloze, dit gebeurt hier steeds als ze niet iets zinnigs terug kunnen zeggen moet je weg taalles nemen of en boek schrijven. nee Sonja ik neem niet de moeite om voor dit publiek mijn taalfouten door het abc correctiefilter te halen en ook let ik niet op of de zinnen goed achter elkaar staan, maar schrijf wel mijn eigen naam erboven zodat jullie je frustraties kwijt kunnen. Dus schrijf even op wat ik tot op heden hier niet als vaststaand feit heb gemeld, of vraag pietje maar om hulp kan die het aan Tonnaer vragen.

Reactie: (Sonja)
9-1-2010, 12:20
@Martin Mutter
Misschien zou iets meer slaap ook Martin wel goed doen, zodat zijn fantasieën niet meer met hem op de loop gaan.
En eens een goed boek schrijven Martin, je hebt er echt voldoende fantasie voor.
De taalfouten worden er bij de uitgever wel uitgehaald.
Ik zal je nu maar weer met rust laten zodat je verder kunt gaan met reageren, zo te zien heb je het er maar druk mee!

Reactie: (Danny Ruitenberg)
9-1-2010, 12:10
@Martin, wat een opgewonde standje die "Sonja".
"ze"of "hij"denkt goed op de hoogte te zijn,ze valt je ook nog eens aan op het onderhoud van je panden (!!!)wat dit met deze topic vandoen heeft ontgaat mij volkomen.
Als ik tussen de regels doorlees denk ik dat deze mevrouw of meneer uit het PvdA kamp komt. Tja daar hebben ze problemen en het zijn, dat is bekend, slechte verliezers en zullen nooit of ten nimmer hun ongelijk toegeven.
Ach dan stemt "Sonja"toch gewoon lekker op een van de huidige collegepartijen, maakt niets uit want ik denk dat die fors gaan inleveren, en ik hoop het trouwens ook van harte!
Dag Sonja, inderdaad droom lekker verder wie je ook bent.

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 11:37
Dank vele malen dank, maar het spookgenootschap onder leiding van kledderzooi kan en mag alles beweren maar lezen kunnen ze niet ik heb weliswaar de campagne gesposort maar niet opgezet dit yis door een aantal verontruste horeca ondernemers gedaan verder heb ik het al eerder gememoreert beste secretaresse van piet mijn belang in de horeca exploitatie’s in Hoorn is welgeteld 1 wat een macht heb ik hiermee. of zit de rest te pitten? Ook is het zo dat dat belang slechts voor 5 % van mijn omzet uit maakt dus verwaarloosbaar. Slaap lekker verder wie je ook bent Sonja.

Reactie: (Sonja)
9-1-2010, 11:15
@Martin Mutter
Op wie ik zal gaan stemmen is niet jouw probleem, ook als ik op het huidige college ga stemmen, gaat niet zoals jij dat beweert de werels ten onder.
Ik snap natuurlijk best dat jij dat niet leuk vindt, want dan dien ik jouw belangen niet.
Maar misschien is dat nou juist een reden om dat wel te doen.
Bovendien ben ik niet van plan aan de lezers te zeggen op wie ze wel moeten stemmen, eerder zou ik geneigd zijn om te zeggen op wie ze dat niet zouden moeten doen.
Reden: ik wil mij niet hullen in een waas van grootheidswaanzin, waarin ik denk dat mensen dat niet zelf kunnen uitmaken, ik heb n.l. niet mijn eigen belang in het vizier.
Dat laat ik maar over aan ene Martin Mutter(de almachtige allesweter)!

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 11:02
nog steeds niet to the point kledderzooi wel makkelijk verstoppertje spelen en anderen belerend toespreken . Doe je er niet per ongeluk wat bruine rum in.

Reactie: (Piet Kladzo)
9-1-2010, 02:19
Ach Martin, let op je deuren!
Vwb de nicks: Jij lijkt al net zo’n "complotfiguur" te zijn als Qwartje.
Ik neem hier wel warme "sokkelademelk" met slagroom en ik ga dan lekker slapen.

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 00:28
cursusje gevolg kledderzooi, vooral niet tot het gene komen
wat ik beweer want dat past niet in je denktrand en ook jij bedient je minstens van 4 nick namen
dat zegt genoeg.

Reactie: (Piet Kladzo)
9-1-2010, 00:26
Reactie van 0.24 was bedoeld voor @Sonja.

Reactie: (Piet Kladzo)
9-1-2010, 00:24
Leg dat "commentaar" van Mutter (m.i. een verbitterd man) maar gewoon naast je neer en stem wat jezelf het beste acht. En @Mutter, zo langzamerhand komen de verschillende voornemens van de partijen op Internet.
Zo heeft Tonnaer nu zijn beleidsvoornemens t/m 2014 op Internet gezet. En ja Martin, daar staat ook wat in over het horecasluitingsuur.

Reactie: (martin mutter)
8-1-2010, 23:45
Dus stem jij op het huidige college
pvda cda of groen links, dat waren nou juist degene die alles tegengehouden hebben, Beter het nieuws volgen sonja voor dat je dingen meent te moeten beweren die niet kloppen. Verder een grote meid zijn en je volledige echte naam schrijven en even vertellen op wie de lezers dan wel moeten stemmen

Reactie: (Sonja)
8-1-2010, 23:17
Een stemadvies van Mutter, die alleen zijn eigen belangen nastreeft zal ik zeker niet volgen, er zijn meer belangen dan Mutter nog wat meer macht in Hoorn te laten verwerven.
Hij maakt er toch maar een zootje van met al die verotte, verloederde pandjes van hem!

Reactie: (martin mutter)
8-1-2010, 20:44
in een keer goed kledderzooi je zult het wel goed volgen zo te lezen. Zelf natuurlijk je hele leven aan de fristi gezeten. Overigens bereik je dan wel de jeugd die normaliter niet stemt kan toch een vershil opleveren van een paar duizend stemmen. We kijken hoe het afloopt. Je mag nu wel een warme chocomelk hoor.

Reactie: (Dirk Minnebo)
8-1-2010, 20:42
@Piet Kladzo

Beter kan je een generatiekloof niet duiden.. Dit is ook het probleem in de gemeenteraad, wordt tijd voor verjonging :)

Reactie: (Piet Kladzo)
8-1-2010, 20:16
BNN? Da’s toch die 0mroep met puberale programma’s als "Slikken of stikken?" Sja, dat die omroep komt, komt omdat zij haar achterban (zuipende pubers?) bedient. Sterkte met de reclame Mutter. Groetjes van kladzooi by the way.

Reactie: (martin mutter)
8-1-2010, 18:54
Laat maar komen Nomens graag voor de verkiezingen, vanavond rond tien uur gaat hij gefilmd worden door BNN toch nog eens landelijke aandacht voor Hoorn.

Reactie: (Nomens Nescio)
8-1-2010, 18:33
op die logootjes zit toch copyright? Stel je voor dat ze door de initiatiefnemer ’’gejat’’ zijn: kan hij/zij een hoop trammelant verwachten!

Reactie: (Dirk Minnebo)
8-1-2010, 18:33
LIjkt mij niet helemaal een juiste stellingname. Hoe kan je 12 uur nou wel, en 1 uur niet betuttelend vinden? Bovendien, de kroegen hoeven niet te sluiten om 12 uur. Voor kroegen lijkt me dit alleen maar beter, voor kroeggangers, zoals ikzelf is het daarentegen vervelend. Ik wil dan ook een gevarieerdere horeca en dan hoeven, wanneer de handhaving strict is, toegangstijden helemaal geen issue meer te zijn.

Reactie: (Danny)
8-1-2010, 18:09
@Wim proost met je mee maar wel op een andere partij: VOCHoorn.

Reactie: (Wim)
8-1-2010, 16:44
Reken maar op de fractie Tonnaer. Proost !