VVD Hoorn gaat aktie-bierviltjes uitdelen

“zo snel mogelijk de oude situatie herstellen”

HOORN - Twee VVD-ers zullen zaterdagavond de kroeg ingaan. Chris de Meij en Marjon van der Ven gaan in het kader van een campagne tussen 22:00 en 24:00 uur aan bezoekers en kroegen bierviltjes uitdelen. De VVD Hoorn wil zo snel mogelijk terug naar de oude horeca toegangstijd tot 02.00 uur en maken dat met de aktie-bierviltjes helder.
 
Het bierviltje zullen ze tot aan de verkiezingen gebruiken, laat raadslid Chris de Meij weten: ”Dit is een van onze acties om de besluitvorming over de toegangstijden terug te draaien. Wij hebben deze actie voorgelegd aan de voorzitter van de horeca afdeling Hoorn en die was erg enthousiast.”

”De VVD heeft in haar verkiezingsprogramma hier een heel duidelijk standpunt; “zo snel mogelijk de oude situatie herstellen”. Deze genomen maatregel treft niet de doelgroep van jongeren onder de 16 jaar maar treft een zeer grote groep mensen die “wel” op een verantwoorde manier kunnen omgaan met alcohol en zij worden door deze maatregel in hun vrijheid beperkt. Sterker nog het powerdrinken (veel drinken in korte tijd) zal hiermee toenemen. Het is een mentaliteitsverandering die wij moeten realiseren, die bereik je niet door dit soort (betuttelende) regels. Er ligt hier een belangrijke taak voor de ouders/verzorgers. Laat de bewoners van Hoorn zich op 3 maart hierover maar uitspreken!! Nog meer betutteling of juist meer de eigen verantwoordelijkheid met daarbij een grote rol voor de ouders/verzorgers.” Aldus VVD-raadslid De Meij.

Ook vanuit de horeca zijn er inmiddels akties gestart rond de fel bekritiseerde Wesftriese toegangstijd van 00.00 uur die sinds begin dit jaar geldt.


Reacties
Reactie: (Frits)
31-3-2010, 22:42
VVD-stemmers zouden dit bericht van 8 januari nog eens moeten lezen...

Reactie: (kees boots)
9-1-2010, 18:19
Goeie aktie van de VVD zo tot aan de verkiezingen toe, maar hoop toch dat de mensen scherp blijven want dit is makkelijk stemmen winnen in ieder geval zoiezo van de cafebezoekers.

Reactie: (Danny Ruitenberg)
9-1-2010, 18:05
@Dirk, wat Martin schrijft is helemaal waar onder de 16 jaar drankverstrekken is strafbaar dus waar hebben we het dan over? De zuipende jeugdigen gaan dus niet naar een café om zich vol te gieten, het toegangsuur van 00.00 uur schiet dan ook volledig haar doel voorbij. Inderdaad zijn mensen zoals jij en ik daar de dupe van. Als mijn vriendin nu in een café met onze vrienden is en ik ben wat later kan ik potv.... me niet eens bij het gezelschap voegen!
Het op 16 december 2008 door het college onder druk van de burgemeester genomen besluit deugt niet en lost de problematiek met betrekking tot het alcoholgebruik onder jongeren niet op. Dat het alcohol, maar ook het drugs gebruik want poets dat aub ook niet weg!, onder jongeren een probleem is zal niemand ontkennen, dat daar iets aan gedaan moet worden zal ook niemand ontkennen, alleen de manier waarop is zeer discutabel.
In ieder geval(in mijn opninie) had het in het met de Regio gesloten convenant niet mogen gaan over de toeganstijden voor de Horeca, dat had men er buiten moeten houden. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor alcohol ontspoorde jeugd? precies niet bij de horeca maar bij de ouders/opvoeders.
Ik zie meer in goede voorlichting rechtstreeks naar zowel de ouders als naar de jeugd. En handhaving bij een aantal Horeca gelegenheden die zich niet aan de regels wensen te houden, ook daar moet ik Martin Mutter gelijk in geven.
Dirk ik denk dat we op dezelfde lijn zitten( geen betutteling) maar kan uit het verkiezingsprogramma van D66 niet halen (heb het daarnet weer even nagelezen) wat jullie standpunt in deze is en dat vind ik als liberaal jammer.
Maar ik wens je veel succes de komende verkiezingen en ik gun je wel een plek in de gemeenteraad, je hebt lef en daar houd ik wel van. Nee ik stem niet op je, mijn stem gaat naar een andere partij.
Groet Danny Ruitenberg

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 17:16
Ondernemers die drank verstrekken aan 13 tot bijna 16 jarigen zijn strafbaar. Gewoon aanpakken dit is al tijden bekend bij de overheid wie en waar. Maar ja de burrie moet ook bezuinigen op de politie dus dit komt beter uit. Of en hier bedoel ik dan voor alle wijsneuzen er veel colega concurenten het loodje leggen is niet van belang. Ik zeg dit uitdrukkelijk omdat we concurentie nodig hebben om de boel scherp te houden. En dan wordt het wel erg makkelijk.

Reactie: (Dirk Minnebo)
9-1-2010, 17:07
@Danny

Het is niet zozeer het voeren van een voorkeurscampagne. Het is meer het voeren van een discussie die volgens mij, mede door gebrekkige communicatie naar de jeugd van Hoorn, veel te laat op gang is gekomen. Daarbij denk ik dat het niet zozeer moet gaan over de sluitingstijden, maar over het aanpakken van het echte probleem. Het gaat om het excessieve drankgebruik van kinderen, niet van jongeren, maar van kinderen van 13 tm 16 jaar. Hier moet wat aan gedaan worden. De vervroeging van sluitingstijden werd als een goed middel gezien nav een enquete. Ik denk niet dat dit het middel is om het doel te bereiken en dat het zelfs averechts kan werken. Daarnaast vind ik het betuttelend voor mezelf en al die andere jongeren die wel met alcohol kunnen omgaan. Ik ben dan ook benieuwd naar de resultaten aan het begin van dit jaar, want wanneer idd blijkt dat deze maatregel alcoholgebruik niet terugdringt, vallen de argumenten om deze in stand te houden weg.

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 15:47
iedereen mag een mening hebben maar louter voornamen en pseudoniemen bestaan niet. Dus in welk rioolgat moet ik de chocomelk gieten ? en je humor is nog vreemder dan die van de VVD

Reactie: (Danny)
9-1-2010, 15:41
@ beste Dirk Minnebo, het komt op mij over alsof je bezig bent met een voorkeurscampagne voor jezelf.
Prima moet jij weten, alleen ik kan absoluut niet volgen wat je nu precies wilt (zal wel aan mij liggen, sneeuwmoeheid ofzo).
En dat is nou ook precies het probleem dat ik vaak met D66 heb, waar willen ze naar toe?
Via de banners hier aan de zijkant van Hoorngids neuzel ik op de sites van de verschillende politieke partijen, heb ook de D66 site bezocht. Wat mij opviel was de column geschreven door jullie lijststrekker Artur Helling(4 november 2009) Die heeft een totaal andere mening dan mevrouw Ina Bakker heeft verkondigd.
Arthur heeft het ten aanzien van dit besluit over"spruitjesgeur", betutteling en bevoogding"hij wil dit gaan aanpakken. Ook heeft hij forse kritiek op het huidige beleid (!)en kijkt beteuterd naar de Hoornse bestuurders die menen door de toegangstijd te leggen bij 00.00 uur, ook betwijfeld hij dat er dus eerder wordt uitgegaan. Hij vraagt zich in deze column zelfs af hoeveel horeca faillisementen dit beleid mag kosten, hij begrijpt de woede van de horeca en pleit voor 01.00 uur".
Beste Dirk als jullie nu, als nog te vormen nieuwe fractie, er al niet in slagen zijn om een gezamenlijk standpunt te bepalen hoe moet dat dan als jij b.v. in de raad gekozen wordt?
D66 gaat er volkomen aan voorbij dat jullie als partij mede schuldig zijn, dit beleid dat door Artur Helling (terecht overigens) verguisd wordt.
Wat wil D66 nou eigenlijk??????

Reactie: (Piet Kladzo)
9-1-2010, 15:34
Ik geef de voorkeur aan m’n warme bedje @Mutter. En ik heb nog een warme chocolademelk met slagroom van je tegoed. En ga me niet zeggen/schrijven dat het sneeuwt. Ik schrijf dat op en gebruik het tegen je als komende zomer de mussen van het dak vallen (grapje, dat begrijp je vast wel!)
:-)
Om even op @Dirk terug te komen: Zo rond verkiezingstijd heeft iedere burger/kiezer een mening over twee dingen: Politie en horeca

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 15:18
kijk Dirk dat is nou precies hoe het zit. Jammer dat D66 niet meer ballen had bij de stemmingen. Zoals je hier kunt lezen zijn er veel stuurlui aan wal die het allemaal zo goed weten. Geloof mij het gaat de horecaondernemers lukken de jeugd te mobiliseren om gebruik van hun rechten te maken.
Zij luisteren immers wel naar hun .
en niet alleen in verkiezingstijd.

Reactie: (Dirk Minnebo)
9-1-2010, 15:14
@ruud van Vliet

Waar een wil is, is een weg. En mocht ik in de gemeenteraad komen dan ga ik mijn uiterste best doen om te zorgen dat excessen wel degelijk aangepakt worden. Uitgaande van de eigen kracht van mensen moet je de verantwoordelijkheid bij de verantwoordelijken leggen.

@de rest, het lijkt er steeds meer op dat het horeca beleid gemaakt is door mensen die er zelf zelden zijn te vinden, behalve nu verkiezingen er aankomen.. Kortom er wordt veel over, en weinig met jongeren gepraat. Ik wil dat graag veranderen want jongeren zijn zwaar onder vertegenwoordigd in de Hoornse politiek

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 15:06
Katertje, Kledderzooi.? is gevaarlijk hoor alleen drinken.

Reactie: (Danny)
9-1-2010, 15:03
@Simpele burger (nou ja simpel!) nee mij is dat niet ontgaan, ik zat er toen middenin en zag opeens dat er een bericht afgehaald was maar wist niet waar het omging.
Dank nu ben ik weer bij. Overigens was jij gisteren dan ook bij de nieuwjaarsborrel van VOCHoorn?
Je schijnt goed op de hoogte te zijn. Nou ja als je maar "leut"gehad hebt.
En...... ik heb zomaar het idee dat Pietje Kledderaar niet de enige is met 5 nicks toch?

Reactie: (Piet Kladzo)
9-1-2010, 15:02
:-) Kladzo was vanmorgen NIET in de Keizerskroon; hij was elders!!
’t was en is veel te koud.
Ik prefereer m’n warme bedje.

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 14:39
Meer dan jij kladzooi,
laat beiden maar een vracht brengen ik zorg wel voor de verdeling en als de influisteraar van Tonnaer ( Dr. P. KLadzo)ook nog wat op papier heeft kan dat er ook bij evenals de Sp geen probleem.

Reactie: (Simpele Burger)
9-1-2010, 14:36

@Piet Kladzo

Wat die ‘arme Chris de Meij’ betreft: hij was gisteren als Fremdkörper aanwezig op de nieuwjaars-receptie van de VOCH. In By Wijnand. Dat heb je waarschijnlijk vanmorgen in De Keizerskroon vernomen van je idool R.L.H.C.M. Tonnaer , die óók op dat klassenfuifje was. Evenals de heer M. Pijl en mevrouw J.F.M. Kamphuis. Heel knus allemaal. Er waren consumptiebonnetjes! En, zoals @Danny al suggereert, óók VVD-viltjes.

O, en nog even over die schuilnamen, heer Kladzo. De bewering van Martin Mutter als zou u onder nog vier andere nicks rotjes afvuren lijkt niet op zichzelf te staan. Alerte site-watchers zal een opmerkelijk advies aan @Danny, inzake zijn speurtocht naar de identiteit van ene Qwartje, niet moeten zijn ontgaan. Het volgende gebeurde.

Op donderdag 7-1- 2010 13.48 uur verscheen hier een reactie van ’n cybernerd die @Danny een zoekprotocolletje aan de hand deed waarmee de e-mailadressen van reageerders te achterhalen zouden zijn. Hij meldde als voorbeeld: “Piet Kladzo gebruikt vijf namen.” De tip stond niet eens één minuut online. Host en netwerkbeheerder van Hoorngids.nl reageerden als door ’n heel nest adders gebeten, onderzochten de tip, en sloten een eventueel kierend hackers-hekje met een rotgang hermetisch af.

Weinigen zullen deze korte alarmfase hebben gevolgd. Onder wie kennelijk Martin Mutter, want hij noemt exact hetzelfde aantal Kladzo-nicks als de tipgever aangaf. Frappant hè?



Reactie: (Danny)
9-1-2010, 13:52
@ Piet Kladzo, vanwaar dat "arme Chris en Marjon"?? juist prima de bierviltjes van VOCHoorn en die van de VVD broedelijk/zusterlijk naast elkaar op de tafels in de horeca.
Lijkt mij niets mis mee.

Reactie: (Piet Kladzo)
9-1-2010, 13:41
Arme Chris en Marjon, ik heb ’’van horen zeggen" (het hoeft dus niet waar te zijn) dat Chris zijn pilsje ergens in een café plaatste op een ondergrondje van...VOCHoorn en niet op de VVD-eigen bierviltjes.
Ze hebben "dus" humor bij de VVD!

Reactie: (martin mutter)
9-1-2010, 11:41
En straks moeten ze onderhandelen Bernard met anderen die naar 1 uur willen.
Wedden dat het pluche trekt, overigens ook voch heeft 2uur nog niet omhelst.

Reactie: (Bernard Rive)
9-1-2010, 11:07
Is de VVD vergeten dat de toegangsstop dankzij hun steun tijdens de raadsvergadering op 16 december 2008 is aangenomen? Daarna 180 graden gedraaid. Blijven ze nu wel standvastig of herzien ze hun standpunt wederom?
Toch maar geen VVD viltjes denk ik zo...

Reactie: (ruud van Vliet)
9-1-2010, 10:27
Nou, bij mij mogen ze komen! ook al is het de VVD zolang er een partij is die maar tegen dit lachwekkende beleid is, dan mogen ze viltjes komen brengen.
Dus VOCH ook (ja jij ook hoor Bram!) en MijnheerTonnaer, en zelfs die club van :"eerstvoorstemmenendankomendeverkiezingendusstemmenwetegen" D66,maakt mijj niet meer uit. Dirk, je hebt gelijk, de excessen moeten worden aangepakt. maar in deze bananenstad, is zoiets een utopie.
Hier bedenken ze regels die vervolgens niet gecontroleerd worden. (tenzij je "een wit voetje bij de wethouders hebt.)

Reactie: (Petra)
8-1-2010, 23:55
Dirk, eigenlijk heb je wel gelijk!! En van de VVD is het gewoon verkiezingsactie!!!!

Reactie: (martin mutter)
8-1-2010, 18:45
VVd ers moeten in staat zijn zich zelf goed te kunnen onderhouden en voor je het weet heb je weer een intigriteist onderzoek a x duizend euro in Hoorn pietje kledderzooi

Reactie: (Piet Kladzo)
8-1-2010, 18:38
Om uit te delen? @Mutter. Denk aan de vrije meningsuiting en geef ze warme chocomel(met slagroom) van de zaak!
Het wordt volgens Erwin nl. in gevoel "bitterkoud"

Reactie: (Dirk Minnebo)
8-1-2010, 18:36
“zo snel mogelijk de oude situatie herstellen”.

Dit lijkt me toch niet het doel van de VVD, de oude situatie is namelijk nogal zorgwekkend, zeker het drinkgedrag van kinderen. Ik zou willen toewerken naar een nieuwe situatie waarin iedereen zelf bepaalt wanneer hij uitgaat en waarin excessen worden aangepakt. toegang tot 01:00 is net zo betuttelend als toegang tot 00:00

Reactie: (martin mutter)
8-1-2010, 16:58
Hoop wel dat ze eerst toestemming vragen.

Reactie: (Wim)
8-1-2010, 16:45
Leuk !