Toegangstijd horeca beheerst Verkiezingen in Hoorn

26-2-2010

HOORN - De uiterste horeca-toegangstijd van 24.00 uur op vrij- en zaterdagavond, die begin dit jaar inging, lijkt bij de gemeenteraads-verkiezingen in Hoorn het overheersende thema. Tijdens vele bijeenkomsten kwam het thema steeds terug en affiches, flyers of bierviltjes van politieke partijen en de horeca zijn overal in de stad te vinden. Zaterdagavond organiseren drie partijen zelfs een manifestatie rond de toegangstijden-discussie.

Op zaterdag 27 februari a.s. organiseren de VVD, de Fractie Tonnaer en het VOC Hoorn alsmede de Horeca Hoorn een manifestatie tegen de toegangstijd van 24.00 uur. De VVD heeft voor dit evenement een vergunning gekregen. De aktie begint om 22.00 uur en vindt plaats op de Roode Steen.

Bovengenoemde fracties zijn tegen de huidige toegangsstop voor de horeca om 24:00 uur. Tijdens deze muzikale manifestatie worden bezoekers opgeroepen om op woensdag 3 maart hun stem te laten horen namelijk tegen de huidige toegangstijdenstop van 24.00 uur !!!
Tijdens de Manifestatie op de Roode Steen draait er een DJ CIARAN B en zal zanger Nick van café JP Coen live optreden.

De afsluiting van de Manifestatie zal volgens de organisatoren op ludieke wijze plaatsvinden. Symbolisch zal om 23:30 uur afgeteld worden naar de verkiezingen en de oproep om alleen te gaan stemmen. Er is voor 23:30 uur gekozen om iedereen in de gelegenheid te stellen voor 24.00 uur in het gewenste café aanwezig te zijn!

Natuurlijk zijn de politieke partijen VVD, Fractie Tonnaer en VOC Hoorn van mening dat het alcoholmisbruik van jongeren hard aangepakt dient te worden. Zo meldt men in een bericht voor de pers. Dit dient volgens hen echter bij de bron aangepakt te worden, namelijk bij de ouders en niet aan het einde van het traject: de horeca!

Tijdens de manifestatie kan iedereen die dat wil met aanwezige politici in gesprek gaan over de toegangstijden, dan wel over andere verkiezingsonderwerpen. Vanaf 22.00 uur start de manifestatie op de Roode Steen.

De inmiddels in heel Nederland bekende Hoornse muzikant Tim Knol is als ’burgemeester van Hoorn’ tegen de huidige toegangstijd voor de horeca.
Bekijk zijn video op onze Videopagina:

Reacties
Reactie: (Bob)
2-3-2010, 18:25
Nog een nachtje slapen en dan kunnen we de betuttelaars wegstemmen!!Tijd geleden dat ik zo’n zin had om te stemmen :)

Reactie: (NOZEM)
2-3-2010, 18:01
Zojuist gekeken naar uitzending van RTVNH.
De ongenuanceerdheid van Johan van der Tuin, is blijkbaar een CDA kwaal. De lijsttrekker van het CDA ene M. Pijl zegt met "droge ogen" exact hetzelfde!! Hopelijk kijken de kiezers heer dwars doorheen. Tenslotte vraag ik me af waarom nav mijn opmerking en de reactie van J.vd Meij, er geen reactie is gekomen van J.vd.T. Is er wellicht geen inspiratie, of zijn er geen valide argumenten??!!

Reactie: (Joke van der Meij VOCHoorn)
28-2-2010, 19:27
@ Nozem, geloof me mijn weergave is volledig waarheidsgetrouw. Een ieder die bij de bewuste raadsvergadering aanwezig is geweest kan dit bevestigen.En anders zijn er altijd nog de notulen. Wat je zegt, inderdaad een volstrekt ongenuanceerde weergave van de feiten gedaan door CDA’er Johan van der Tuin. En zeer zeker bedenkelijk want Johan vergeet voor het gemak maar even dat het huidige CDA raadslid Leny Molema, destijds lid was van de fractie van de HSP en toen tegen 00.00 uur heeft gestemd, ja echt waar! Verleden jaar is Leny overgestapt van HSP naar CDA, ze maakt nu deel uit van de CDA fractie en is opeens voor 00.00 uur!Met overtuiging? Nou ja dat is natuurlijk de vraag. Maar de partijdiscipline is bij CDA duidelijk net zo sterk als bij de PvdA, dus zal Leny (nummer 3 op de CDA lijst) het zwijgen er wel toe(moeten) doen.
Ja beste @ Nozem dat zijn zaken waar je Johan van der Tuin niet over hoort.Misschien is het schoppen naar VOCHoorn hem ingegeven door: verkiezingstijd, angst voor verlies bij het CDA, of ligt er iets anders aan ten grondslag.Geen idee.
Het is in ieder geval niet mijn manier om politiek te bedrijven, want wat is het zo makkelijk om een vingertje te wijzen naar een ander.
Wat dat betreft @ Gerard heb je (helaas) gelijk, VOCHoorn heeft onder druk, en ik noem het maar gewoon zoals ik het op dat moment ervaren heb, intimidatie en chantage, dit onzinnige besluit aan een meerderheid geholpen. 4 leden hebben tegen gestemd, de meest grote meerderheid binnen de fractie van 6. Bij de andere 2 leden speelden de emoties een grote rol. De één kon niet tegen de afschuwelijke druk, de ander maakte zich zo boos dat hij niet mee heeft gestemd. Het is die avond niet goed gegaan ik zal de laatste zijn om dat te betwisten.
Gedane zaken nemen geen keer, genomen besluiten echter wel als we daar na 3 maart een meerderheid voor weten te behalen.

Reactie: (NOZEM)
28-2-2010, 18:51
@Gerard, natuurlijk heb jij gelijk!Waar het mij om gaat is de ongenuanceerde weergave van de feiten door een CDA-Politicus!!!

Reactie: (Joke van der Meij VOCHoorn)
28-2-2010, 18:06
@ Gerard, ja bizar hé? Ik wist niet wat ik hoorde.
En je hebt wat mij betreft een punt: Drugsgebruik! Ik hoor in iedere discussie alleen maar praten over het alcoholgebruik, waar ik me aan erger en wat ik absoluut mis in het geheel is het drugsgebruik onder jongeren. Dit probleem is volgens mij net zo groot maar ik hoor er beangstigend weinig over.
Menig ouder heeft zijn/haar kind naar de verdommenis zien gaan door deze troep. Het begint bij een wietje maar het levensgrote gevaar is aanwezig dat het met zwaardere drugs eindigt. Wat denkt mw De Jong,de PvdA club,en het CDA over de toestand van de hersentjes van deze groep jongeren. Is het bij hun bekend dat deze jongeren s´morgens niet in staat zijn of om naar school te gaan of naar hun werk. Dat ze door het gebruik en vooral door de behoefte, afhankelijkheid, vaak ook nog in grote financièle problemen raken.
Waarom hoor ik hier zo weinig over.
Ik ontken niet dat er een alcoholprobleem is onder de jeugd in Westfriesland,echter de benadering is mij te eenzijdig. Wat het drugsgebruik betreft, dit probleem moet echt aangepakt worden, in het belang en behoud van onze jongeren en ter ondersteuning van de ouders bij deze moeilijke problematiek.

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 17:58
@Nozem: klopt het niet allebei? Onder druk of niet, en spijt of niet: per saldo heeft VOC Hoorn de vervroegde sluiting raadsbreed gezien aan een meerderheid geholpen.
Maar de meerderheid van de VOC Hoorn-fractie was dus wel tegen.

Reactie: (NOZEM)
28-2-2010, 17:29
@Joke@Johan
Als de versie van Joke van der Meij richting Johan van der Tuin correct is, dan vind ik de ongenuanceerde weergave van de feiten door Johan van der Tuin een bedenkelijke zaak en dat zeker van iemand van CDA-Huize!Hoe betrouwbaar is de politiek??

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 17:26
@joke: dat is een bizar bericht. Ik ben er ook niet voor. Maar als het gaat om drugsgebruik, moeten we dan ook alles maar toelaten? Er zit wel ergens een grens wat je als maatschappij nog toe kunt laten.
Alcoholmisbruik moet tegengegaan worden, net als drugsmisbruik.
Maar een volwassene die gewoon een paar glasjes wil drinken, moet die kans wel hebben.

Reactie: (Joke)
28-2-2010, 17:18
@ Bob, je hebt volkomen gelijk.
Tot mijn grote verbijstering hoorde ik gisteren op het journaal dat de overheid zich nu ook met het alcoholgebruik van de 55+ ers gaat bemoeien. De betutteling en vertrutting gaat wel erg ver in Nederland.
Nou ja er komen in juni verkiezingen dus er is nog hoop!

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 17:12
@Bob: ik zou ook weleens van de politiek willen weten waarom er geen uitzondering gemaakt kan worden voor terrassen in het toeristenseizoen, en voor de toegangstijden in horecazaken die alleen 21+ binnenlaten (ja, die zijn er).

Reactie: (Bob)
28-2-2010, 16:57
Laat ik nou geloven dat mensen boven de 18 volwassen zijn en zelf heel goed uit kunnen maken wat wel en niet goed is voor ze?Tevens is het zo(volgens mij een van de speerpunten van het CDA),dat de opvoeding vooral vanuit de thuissituatie moet komen en niet door regeltjes verzonnen door ambtenaren die volgens mij wel wat beters te doen hebben.Daarbij komt nog dat er een heleboel mensen gedupeerd worden door dit soort onzinnige regels,laten we alleen maar kijken naar de toeristen die straks(nog wel..)komen en tot hun stomme verbazing merken dat ze na 23:30 niet meer op een terrasje mogen plaatsnemen.En laten we dan maar niet hebben over de eigen bewoners van Hoorn die dan maar ergens anders heen moeten om toch nog wat gezelligheid te vinden.

Reactie: (Joke van der Meij)
28-2-2010, 16:40
@ dag Johan, lekker even trappen naar VOCHoorn? Jij weet toch als geen ander hoe het die bewuste avond, 15 december 2008(de door jouw genoemde 2009 klopt niet) is gegaan. Nee niet meer? Even geheugen opfrissen?:Nou daar gaat ie dan: de gehele fractie (6) was TEGEN 00.00 uur. Eigenlijk was het college na de vele schorsingingen al gevallen, maar door hevige druk, intimidatie etc. is één van onze fractieleden "omgegaan" een ander heeft uit pure boosheid vanwege de gang van zaken niet meegestemd, uit protest (en dat weet jij Johan heel goed!). Helaas is het besluit toen met 4 VOCHoorn leden tegen, 1 voor, 1 onthouding, aangenomen en daar hebben wij tot op de dag van vandaag spijt van!! VOCHoorn had niet om moeten gaan en direct uit het college moeten stappen ipv 5 dagen later.
Een ieder bij VOCHoorn denkt er zo over, maar wat heeft het allemaal voor zin om dit weer op te rakelen?
Erger vind ik een partij, welke dan ook, die nooit op een eenmaal genomen besluit of standpunt durft terug te komen.
En dat heb ik in de tijd dat ik meeloop in de politiek (vanaf 1993) helaas heel vaak zien gebeuren.
Wij kijken nu vooruit want, beter ten dele gekeert dan....!
Wat het alcolholgebruik onder jongeren betreft daar maakt ook VOCHoorn zich zorgen over, het plan kan wat ons betreft dan ook uitgevoerd worden, echter zonder de toegansstop van 00.00 uur.Helder toch?
vriendelijke groet,
Joke van der Meij
VOCHoorn


Reactie: (Johan van der Tuin)
28-2-2010, 16:39
Ik lees dat het nieuwe toegangsuur betutteling is. Natuurlijk..., we hebben helemaal geen zuipprobleem bij jongeren -23 in Westfriesland!
Laat ik nou geloven dat we dat probleem nou wel hebben!

Reactie: (Bob)
28-2-2010, 16:21
Ja Johan,als de proef niet werkt is de proef voorbij....Geloof mij nou maar dat jullie er voor gaan zorgen dat de proef wel geslaagd is,we kennen de heren politici onderhand wel..Er komt vast een mooi rapportje(die zien we nu al opduiken)waarin vermeld staat dat het werkt en dat er gewoon mee doorgegaan wordt.Het gaat toch om het terugdringen van misbruik van vooral de jongeren <16?Deze mogen de kroeg helemaal niet in,dus waarom deze debiele regel?

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 16:21
Het is allemaal niet zo zwart-wit.
Fractie Tonnaaer tegen? Levent Helelespe heeft voor de maatregel gestemd.
VOC Hoorn tegen? Mw. Klaassen heeft voor gestemd, en dhr Den Boer zich onthouden.
PvdA voor? Dhr Van de Wijdeven was tegen de maatregel, en bekend is dat meer PvdA’ers tegen waren (in de raadscommissie was de PvdA voor 1 uur).
VVD voor de maatregel? Dat klopt, maar dhr De Meij vormde toen Fractie De Meij die tegen was.
GroenLinks was tegen de maatregel, maar dan met uitzondering van dhr Bakker.
CDA was wel geheel voor de vroegere sluiting, D66 (mw Bakker) ook. Hoorns Belang was echt tegen.

Kortom: de gemeenteraad van Hoorn is gewoon heel erg verdeeld, en dat loopt dwars door partijen heen.
En bij het casino zie je weer een totaal andere verdeling tussen voor en tegen. Bij dit onderwerp zitten de betuttelaars bij Fractie Tonnaer, CDA, D66 (of denkt de tokeomstige d66-fractie daar ook anders over?)

Kortom: het is veel belangrijker op welke persoon je stemt, dan op welke partij. En de meeste partijen bieden blijkbaar wel ruimte voor dissidente meningen, en zo hoort het ook.

Maar het minst betuttelend is - gebaseerd op deze twee thema’s - Hoorns Belang, gevolgd door VOC Hoorn.
Van de VVD weet je maar niet of ze weer van mening veranderen als de dhr De Meij opnieuw uit de fractie gezet mocht worden.

Reactie: (Johan van der Tuin (CDA))
28-2-2010, 16:13
Misschien is een klein offer (toegangsuur)voor de volksgezondheid van veel jongeren de moeite waard. Als de proef niet blijkt te werken is de proef voorbij.

Reactie: (Johan van der Tuin)
28-2-2010, 16:12
Iedereen schijnt vergeten te zijn dat het toegangsuur van 00.00u is ingevoerd dankzij de steun van de VVD en VOCHoorn. In het najaar van 2009 wisten zij al dat de proef, die moest ingaan per 1 jan 2010, niet werkte! Knappe raadsleden!!!

Reactie: (Charles)
28-2-2010, 15:45
Aan pvda/cda; mijn vrijheid is belangrijker dan jouw goede idee.

Voor mensen zoals jullie zijn er werkelijk NOOIT genoeg regels en verboden. Wat zou het fijn zijn als jullie uit mijn leven verdwenen.
Misschien een leuke verkiezingskreet; Dwang, dwang, dwang in het algemeen belang! Stem PCDA

Reactie: (robbie)
28-2-2010, 08:56
Quartje,ik heb m’n brillenglazen maar weer ’ns opgepoetst en toen las ik helder dat het de ouwe hap was van D’66 (Ina Bakker) die voor stemde. De nieuwe hap Arthur Helling, Cees Franke etc. zijn tegen. Edoch, niettegenstaande het feit dat het nieuwe mensen zijn met nieuwe inzichten. Van zo’n draai wordt de kiezer echt niet duizelig, hoor.Hevig en heftig dilemma voor de nieuwe heren: planten ze de geestelijke vader van het horecabesluit, de heer O. van Veldhuizen een dolk in de rug? Of stemmen ze volgens hun geweten?

Reactie: (Joke)
26-2-2010, 23:21
@ Matthijs, ja dat begrijp ik wel!
Weet ook dat Dirk het goed bedoelt.
Laten we er nu maar het beste van hopen,het wordt tijd dat er een andere meer liberale wind door Hoorn gaat waaien! ik denk dat we het daar wel over eens zijn.
vriendelijke groet,Joke van der Meij, VOCHoorn

Reactie: (Matthijs)
26-2-2010, 23:07
@Joke. We zijn het inderdaad grotendeels eens. Maar hoewel Dirk prima zichzelf kan verdedigen, noopt jouw post mij toch om hier voor de laatste keer op te reageren. Waar Dirk zich met name druk om maakt is de draai van de VVD. Hij nuanceert die van VOCH. De VVD heeft voor gestemd (hoe je het ook wendt of keert). Nu sluiten ze zich aan bij de ’No Shut’ actie waarbij ze het bon ton vinden dat D66 in het rijtje "Die Hoorn hier niet thuis" staat. Iets met boter en hoofd, denk ik dan...

Reactie: (Joke)
26-2-2010, 23:00
@ Matthijs,zo is het, Hoorn heeft meer problemen op te lossen dan het sluitingsuur! Maar wat mij (en zo te zien ook anderen) opvalt is het feit dat Dirk Minneboo van D66 hier zo’n groot probleem van maakt.
Ik houd ermee op om hem voor de zoveelste keer uit te leggen hoe een en ander gegaan is destijds en dat we nu vooral vooruit moeten kijken. Dirk schijnt echter zo bang te zijn dat hij niet gekozen wordt dat hij zich in allerlei bochten wringt.Jammer want jonge mensen in de politiek zijn nodig, helaas heeft hij een eenzijdige blik op zaken en valt, dat zou je toch nooit van zo’n jong mens verwachten, steeds weer terug op het verleden.
Nou ja Dirk dat doe ik dan ook maar even.
@ Qwartje.... dank dat je weer even hebt herinnerd aan Janis Joplin!Heerlijk, gelijk de cd opgezet. "Freedom’s just another word for nothing left to lose" genieten van de rauwe fantastische stem van Janis Joplin!
Ik groet u allen vriendelijk en wie weet tot ziens.
No Shut! Daar ga ik voor dat is zeker!

Reactie: (Matthijs)
26-2-2010, 21:10
Hom of kuit. Hoe dan ook: @Qwartje biedt het beste proza van Hoorngids. Diepe buiging en petje af voor dit bloemrijk schrijven. Daar heeft de VVD een potentiele wethouder Literatuur aan.

Het blijft natuurlijk in zekere mate recht praten wat krom is, zoals ook Dirk met zijn eigen waarheid het D66 standpunt probeert te verdedigen (terwijl @Qwartje terecht aangeeft dat het een moeilijk standpunt is).

Evenwel moeten we dit onderwerp niet belangrijker maken dan het is. En dat verwijt ik VVD en Tonnaer wel. De volksmennerij rondom dit onderwerp doet andere, soms veel belangrijker onderwerpen, onnodig ondersneeuwen. Wat dat betreft vind ik het betoog van jeugdige Dirk getuigen van realiteitszin. Hoorn heeft echt meer te bieden dan een sluitingsuur.

Reactie: (Qwartje)
26-2-2010, 19:40

@Dirk Minnebo

Ik ben van nog oudsherder dan D66, @Dirk. En weet dus ook dat Albert Einstein veel van zijn relativiteits-theorie heeft ontleend aan zijn vrouw. Die hij vervolgens schandelijk heeft afgeserveerd. Laten we bij onszelf blijven. De discussie niet al te zeer uitwalsen. Voor je het beseft ben je de kanarie in de kolenmijn van de politiek.

Leuke conversatie gehad. Heb dank.

Reactie: (Dirk Minnebo D66)
26-2-2010, 19:30
@ Qwartje

D66 is van oudsher een partij die weinig vrees voor de kiezer heeft. We zijn al jaren voorstander van meer invloed van de burger op bestuur. Het referendum dat in Hoorn mogelijk is, is daar een voorbeeld van. Ik vind dat je de kiezer serieus moet nemen en niet onjuiste zwart/wit tegenstellingen moet voorleggen. Ik quote in deze graag Albert Einstein. "Make things as simple as possible, but not simpler."

Reactie: (Qwartje)
26-2-2010, 19:15
@Dirk Minnebo

Wie weegt wiens pijn? Wie neemt wie de maat? Wie herkauwt wiens argumenten? Dat houdt het risico van arrogantie in zich.

‘Tuurlijk: ik weet heus wel waar je op doelt. Het hoort welhaast tot het wezen van een politicus dat hij of zij dubbel is. Als mens, laten we zeggen, aimabel of op z’n minst aanvaardbaar; op de trampoline van de politiek een buitelaar.

Met dat laatste houd ik rekening. Wanneer ik een politicus vanuit mijn bevinden en gebaseerd op ‘valide argumenten’ een klein fruitmandje offreer (oorvijg, muilpeer, harde noot, appeltje om te schillen), dan wil dat nog niet zeggen dat ik met die persòòn niet meer door één deur zou kunnen. Politici zijn in de aard van dat begrip motherfuckers. Hun draagvader of –moeder hoeft dat niet te zijn.

Ik weet dat jij bovenstaande suggestie niet gedaan hebt, maar je oogst er wel de suggestie mee als je steeds maar de vinger op ‘toen’ legt. D66 afdeling Hoorn kent geen fractiediscipline. Freedom of thought. Maar dat werkt tevens een gewokkelde stroomlijn in de hand. Arthur Helling, Cees Franke en jij zijn tegen het tuttelbeleid inzake de horeca. Maar je fractie stemde daar voor. Dat snapt geen kiezer. En in die zin mag je, overdrachtelijk, best eens bang zijn voor de kiezer. Die wantrouwt een ingewikkelde verklaring. Die wil hom of kuit.

En waar blijf je zonder hom? Zonder kuit?

Zonder kiezer.









Reactie: (NOZEM)
26-2-2010, 19:02
@Dirk, ik verwijs je nogmaals naar de uitleg gegeven door Joke vd Meij tav de sluitingstijd. Jij hebt het steeds over de VOCHoorn die draait, dit is pertinent onjuist, of het verhaal van Joke is niet correct, hetgeen ik betwijfel!Daarnaast stel ik tevens vast dat er gelukkig nog partijen zijn die enige vrijheid laten aan raadsleden, over zaken die niet in een college-accoord zijn vastgelegd!!Welke partijen dit zijn, kun je wellicht ook terugvinden in de gemmeentelijke notulen vanwege de gedane stemverklaringen door raadsleden!
Jij wilt eea zsm evalueren!??Wat is zsm en van welke "nulmeting" wil je eea evalueren!?Waarom niet het standpunt innemen van direct terugdraaien,zodra de mogelijkheid zich voordoet, dat is duidelijkheid richting de kiezers!
Met groet

Reactie: (Dirk Minnebo D66)
26-2-2010, 18:44
@Qwartje

Goede vragen, mijn complimenten. Natuurlijk neem ik die laatste categorie niets, zelfs niet impliciet, kwalijk. Ik neem VVD en VOCH ook niet kwalijk dat ze van standpunt zijn veranderd, au contraire! Ik juich deze draai van harte toe want ook ik ben tegen 00:00. Wel verwijt ik ze enige hypocrisie. Wanneer ik mijn huis de ene dag wit schilder en de volgende dag de barricaden opga en schreeuw dat alle huizen groen geverfd moet worden omdat 2 buren groen mooi vinden is dat op zijn minst vreemd te noemen nietwaar? De meningen worden bijgesteld vind ik een goede zaak, deze bijstelling moet echter gebasseerd zijn op valide argumenten en niet op angst voor de kiezer.

Reactie: (Bob)
26-2-2010, 18:41
De hele regeling op op niets gebaseerd,kinderen onder de 16 komen sowieso niet in de kroeg(dat mag nl niet),dus terugdraaien is de enige optie.Er worden nu mensen de dupe die helemaal niets van doen hebben in de hele discussie over drankmisbruik van kinderen.Maar ja,de heren en dames "politici"hebben weer iets gevonden op mee te scoren(dachten ze),helaas hebben ze zich een beetje verkeken op de vele negatieve reacties en proberen ze het nu,vlak voor de verkiezingen,te bagatelliseren.

Reactie: (Qwartje)
26-2-2010, 18:35
@Dirk Minnebo

De hele BV Nederland, @Dirk, wordt bestuurd door renegaten. De politieke hogedruk-pan kolkt er dus ook van over. Da’s bepaald geen nieuws. Zodra mensen een mening hebben komen ze daar vroeg of laat op terug. Kijk maar naar de laatste narrow escapes binnen ‘Den Haag’: daar werd geschermd met verbale terugtrekkingen als “Voortschrijdend inzicht geeft ons in om…” of: “Met de kennis van nu hadden we het anders gedaan”.

Raar, maar in dit verband bruikbaar sprongetje: Kris Kristofferson liet Janis Joplin zingen “Freedom’s just another word for nothing left to lose” (Me and my Bobby McGee). Wie zich niet tot een mening, liefde, religie of welke maatschappijvisie dan ook bekent, die heeft niets te verliezen. Die is vrij.

Hoe veel van die ‘vrije mensen’ ken jij?

Hoe veel mensen ken jij die bij nader inzien hun verkering hebben uitgemaakt, geen vlees meer eten of juist wèl, niet meer naar de kerk gaan of juist wèl, een andere auto kopen, van hypotheek veranderen, van stamkroeg wisselen, ander werk gaan doen, emigreren of remigreren?

Valt die laatste categorie altijd iets kwalijk te nemen? Want dat is wat je impliciet doet.

Zomaar wat vraagjes.


Reactie: (Dirk Minnebo D66)
26-2-2010, 18:14
@NOZEM

Beste Nozem, ik zal u uitleggen waarom ik op deze oude zaken terugkom. VVD heeft vlak voor de verkiezingen een draai van 180 graden gemaakt uit angst kiezers te verliezen VOCH heeft in mindere mate deze draai ook gemaakt. Mijn vraag is wat doen de partijen na 3 maart? D66 Hoorn wil het beleid ook zo snel mogelijk evaluaren. Ik wli dit ook omdat ik denk dat het beleid niet werkt en onnodig betuttelend werkt. D66 Hoorn gaat hier dan ook werk van maken, maar wij gaan nu geen zoete broodjes bakken met de kiezer zo vlak voor de verkiezingen.
met vriendelijke groeten,

Reactie: (NOZEM)
26-2-2010, 18:09
@PETRA ,hoezo kinderachtig!? Welk ander voorbeeld heb jij?!
@Dirk, je komt steeds weer op oude zaken terug! Als regelmatige lezer van de Hoorngids, staat mij bij dat Joke vd Meij(VOCHoorn) eea reeds uit de doeken heeft gedaan hoe dit tot stand is gekomen. Met groet

Reactie: (Dirk Minnebo D66)
26-2-2010, 18:03
@nozem
Zie onderstaande comment. Hier zit m.i. geen woord Spaans bij. Met of zonder CITO Toets, dit lijkt me helder voor eenieder.

Reactie: (Dirk Minnebo D66)
26-2-2010, 18:02
Rechtstreeks gekopieerd uit de notulen van de raadsvergadering van 16-12-2008. te vinden op www.hoorn.nl
"De VVD gaat hierbij voor 24.00 uur als toegangsstop. De VVD vindt het compromis van 01.00
uur geen stap. Dit is water bij de wijn doen en de VVD doet dit liever niet. Als je het doet dan moet je
het goed doen. Als de VVD kiest voor die 24.00 uur dan kiest men daarvoor op basis van het totale
plan van aanpak. Hierbij is de volksgezondheid een belangrijk uitgangspunt en dit moet je met zijn
allen dragen. De VVD is van mening dat de horeca best inventief genoeg is om daarin stappen te
kunnen nemen."

Reactie: (Petra)
26-2-2010, 17:56
Hoezo Nozem, Dirk heeft toch gelijk? Weer zo’n kinderachtige opmerking van je.....

Reactie: (NOZEM)
26-2-2010, 17:31
uiteraard CITO TOETS

Reactie: (NOZEM)
26-2-2010, 17:28
Het wordt tijd dat Dirk M. de CITO gaat doen!!Ik denk dat hij door de mand valt!!

Reactie: (Dirk Minnebo D66)
26-2-2010, 17:20
Wil toch even vermelden dat ook VVD en VOCH mede veranwoordelijk zijn voor dit beleid door hun stemgedrag.

Reactie: (r.degeling)
26-2-2010, 16:13
LATEN WE MET ZN ALLEN HET ZOOITJE LEKKER WEG STEMMEN DIE DEZE REGELING BEDACHT HEEFT.

Reactie: (eric van de beek FRACTIE TONNAER)
26-2-2010, 15:22
Voor alle filmpjes van de ’Hoornse burgemeesters’: www.youtube.com/alsikburgemeesterwas


Reactie: (Nomen Nescio)
26-2-2010, 13:29
Tim Knol ook tegen? Ik nomineer hem voor "nachtburgemeester van Hoorn"!