’Drankprobleem’ van Hoorn op landelijke televisie

26-2-2010

HOORN - In het TV-programma EenVandaag spreekt men vrijdagavond (26-2-10, 18.15 uur) met een caféhouder, een kinderarts, de politie en cafébezoekers over de Hoornse discussie rond de horecatoegangstijd. Aan tafel in een Hoorns café discussieert Wouter Kurpershoek live met een voorstander van deze regel PvdA-lijsttrekker Judith de Jong en een tegenstander, Roger Tonnaer van Fractie Tonnaer. 

Over het onderwerp schrijft het programma verder:

Voor het uitgaan even indrinken in een zuipkeet, thuis of op straat omdat drank in horeca zo duur is. Veel jongeren doen het en veel gemeenten proberen het aan te pakken. De gemeente Hoorn is al vanaf 2007 bezig om het probleem van indrinken aan te pakken via ouders, scholen en sportkantines. Begin van dit jaar werd het zogenaamd ’toegangstijdenbesluit’ ingevoerd. EenVandaag praat live vanuit Hoorn met voor- en tegenstanders van deze regel.

De gemeente Hoorn behoort tot de regio met de meeste alcoholgebruikers in heel Europa. Het overmatig drankgebruik veroorzaak niet alleen gezondheidsbeschadigingen bij de jongeren, ook buurtbewoners hebben er last van. Zij zitten niet te wachten op gelal op straat ’s nachts. Met het toegangstijdenbesluit wil de gemeente Hoorn het drankgebruik en de overlast op straat aanpakken. De regel houdt in dat cafébezoekers in het weekend niet na twaalven meer de kroeg in mogen. Later dan twaalf uur de stad in, of na twaalven wisselen van café betekent staan voor een dichte deur. Een jaar lang wil de politiek kijken of met deze regel jongeren thuis minder indrinken.

De horeca in Hoorn is niet blij met deze maatregel en komt in opstand. Zij zien hun inkomsten teruglopen. Veel cafébezoekers twijfelen aan het nut, vinden het lastig en zien een verlies aan de gezelligheid in hun stad. Veel Hoornaren vinden dat de gemeente nu veel te ver gaat met hun maatregels. Voor veel politieke partijen is een verkiezingspunt ontstaan.

Bekijk de uitzending op onze video-pagina:

Reacties
Reactie: (gerard)
1-3-2010, 01:03
@lucas: als het om de bouwfrqaude gaat, kunnen we ook naar de VVD wijzen. Lijt me niet meer relevant als het om nieuwe politici gaat.
Wel dat de PvdA zo omgaat met een afwijkende mening. Maar Toon van de Wijdeven staat nog wel op de lijst, dus is er eerder iets anders aan de hand bij de PvdA. Maar dat deze fractie er ingeluisd is - ook door het "regionale standpunt van de VVD" is duidelijk.


Reactie: (Qwartje)
1-3-2010, 00:52
@Lucas

Dimmen @Lucas. Aan stadslichten heb je hier genoeg om te weten dat vanuit de horeca-branche genoeg argumenten tegen alcoholmisbruik zijn onderstreept. Met name waar het jonge kelen betreft, met daar vlak boven een grijze kluit die nog in ontwikkeling is. Dat wordt niet gebagatelliseerd. Sterker: er wordt door de enkele horeca-ondernemers die zich wèl via dit medium uitspreken bij herhaling aangedrongen op handhaving.

Handhaving richting een paar branche-genoten die boter op hun hoofd hebben. Ga, voordat je je aannames tot feiten uithardt, eens terplekke kijken. Zie toe hoe regelhandhavers en portiers elkaar nog net niet omhelzen. Constateer welke inrichtingen zich stelselmatig ‘vergissen’ in de leeftijden die toegelaten worden, en stel vast dat die inrichtingen gewoon week-in, week-uit doordraaien. Ongeacht hoe veel jongeren ze uitbraken die in alle staten van eh, dinges, van verwarring verkeren.

Naast de doelmissende waanzin van het algehele toegangstijden-besluit is er hier en daar sprake van uiterst selectieve handhaving van het leeftijden-besluit. Hier wringt zowel de linker als de rechter schoen. Strek gerust je wijsvinger. Maar wijs dan wèl beschuldigend in de juiste richting. En vergeet daarbij het thuisfront niet.


Reactie: (Lucas)
28-2-2010, 23:37
@ Joke en @ Bob:

Er was toch een representant van de jeugd in de gemeenteraad: Esther de Groot (PvdA). Maar die is gewogen en tezwak (lees: te kritisch) bevonden. Dus moest ze verdwijnen, de Stalinisten van de Hoornse PvdA hebben niet eens de moeite genomen om haar te vragen als "lijstduwer". Daar hebben ze andere oudgedienden voor gevonden, uit de tijd van de bouwfraude...

Jammer dat ze niet tussentijds overstapte naar een andere partij: Tonnaer of GroenLinks ofzo...

Ik heb alleen het benauwde gevoel daar waar mejuffrouw De Jong misschien overdrijft, de tegenstanders van de toegangstijd van 00:00 uur, dus ook de horeca-partijen VOCH, VVD en Tonnaer, de problematiek in Hoorn bagatelliseren, en de openbare dronkenschap en anti-reclame door de dronken jeugd (leuk om daar als toerist of als gewoon uitgaanspubliek na een avondje uit eten, filmhuis of theater, tussen terecht te komen). De propaganda uit de horeca is dus ook niet zuiver...

Reactie: (Joke van der Meij )
28-2-2010, 23:23
De tekst van de door Bob van Leeuwen D66 op 28 februari verzonden email wil ik de bezoekers van deze site niet onthouden.
Bob heeft dit bericht aan zo’n ongeveer 600 Hyvers verzonden.
Het staat een ieder vrij om het hier wel of niet mee eens te zijn. Zelf ben ik liberaal in hart en nieren en laat me nooit maar dan ook nooit door iemand iets opleggen. Wel luister ik naar dat wat er om me heen gebeurt en stel mijn mening bij en heb ook het lef om indien nodig terug te komen op reeds eerder genomen besluiten.En dan bedoel ik ook: "Indien nodig".Als we blijven zwalken van het ene naar het andere besluit is dit voor onze stad ook niet goed.

Hierbij de letterlijke tekst van de email van Bob van Leeuwen D66:

Horinezen:
Ik ga samen met Dirk er voor om de jeugd meer te betrekken bij de politiek. Met een representant in de raad kan er veel gebeuren op het gebied van jeugdbeleid. Eindelijk is er dan iemand die namens de jeugd spreekt!
De horecawet, daar zijn we zogenaamd keihard voor? Nee, het beleid is er en wij steunen het tot de evaluatie komt.Wanneer deze, naar mijn verwachting, aantoont dat het beleid niet werkt, dan schaffen we het af. Niet zoals VVD en VOCHoorn eerst voorstemmen en als er verkiezingen komen ineens heel erg tegen zijn, dat is laf en ongepast.

Tot zover de tekst van ene Bob van Leeuwen D66.
vervolgens eindigt hij zijn mail met:
Tot 3 maart, kusje, dein Bob.

Dat was D66 ! Overigens niet "Mein Bob", maar dit terzijde.
Ik ga niet in op de opmerking over mijn partij VOCHoorn(VVD kan ook heel goed voor zichzelf opkomen)
wel vraag ik mij af wat het doel is van D66,en wat hun standpunt is.
Evalueren ? Absoluut daarin zijn ze stellig!Vooral ook veel onderzoek laten doen en dan na.. tigjaar" constateren: Tja dat was toch niet zo’n goed besluit.
Helaas D66 dan zijn verschillende horeca ondernemers er al mee op gehouden of nog erger ze moesten er mee ophouden!
Kleine zaken redden het niet, grotere zaken moeten personeel ontslaan!
En meneer Bob van Leeuwen (D66) ik ken u niet, maar ik was tegen 00.00uur, ik ben tegen en ik blijf tegen! U beledigd mij en mijn partij door te stellen dat wij laf zijn en na de verkiezingen opeens een hele andere mening zullen verkondigen! Nee meneer Bob van Leeuwen wij houden stand ook na de verkiezingen.
Met vriendelijke groet,
Joke van der Meij
VOCHoorn






Reactie: (gerard)
28-2-2010, 23:15
@Mark leek: ik noem italié en malta toch eerder zuid-europa. Zijn ook geen solide landen qua begrotingsbeleid. En oostenrijk, dat is eerder centraal-europa. Kortom: laat dit soort definitiekwesties niet bepalen of een verhaal juist was of niet. Volgens mij zit D66 in deze kerstie net zo "feitelijk" als GroenLinks, PvdA of CDA.
Persoonlijk denk ik niet dat de vervroegde toegangstijden leiden tot minder alcoholgebruik onder jongeren, maar ook ik laat me graag door feiten leiden.

Reactie: (Mark Leek)
28-2-2010, 21:48
@ Martin Mutter
Zo snel als mogelijk is na de verkiezingen. Er moet wel voldoende informatie zijn om een evaluatie te kunnen doen.
@ Gerard
Italië en Malta zijn welzeker West-Europa. Bulgarije niet, da’s juist. De genoemde onderzoeken strekten zich uit over geheel Europa.

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 17:35
@mark leek: sinds wanneer zijn Italië, Malta en Bulgarije West-Europa? volgens mij bevestig je juist het verhaal van mw De Jong dat er in West-Friesland het meest gedronken wordt van West-Europa.

Uit ervaring in andere landern lijkt me dit overigens nog steeds onzin. Duitsers zijn bijv. ook al jong stevig aan het bier.

Reactie: (Bob)
28-2-2010, 16:17
Het blijft een feit dat de sluitingstijdenwet nergens over gaat,ze willen het "drankmisbruik"van jongeren onder de 16 aanpakken en deze mogen de kroeg helemaal niet in!!
Terugdraaien dus,en wel per direct!

Reactie: (martin mutter)
28-2-2010, 11:57
@Mark Leek, en wanneer wil D66 dan
evalueren ? Aan het eind van het jaar, als de onherstelbare schade een feit is ? of zo snel mogelijk na komende verkiezingen ?

Reactie: (robbie.)
27-2-2010, 15:46
Onderzoek kan nooit wetenschappelijk zijn, want er wordt zelden of nooit gebruik gemaakt van peer to review.Een ander punt: ik heb me de afgelopen 2 weken verdiept in een drietal onderzoeken.Die van het RIVM, ESPAD en die van I&O Research, en wel in het bijzonder het onderzoek van de gezondheidscommissie van de Europese Unie ( te bekijken op de site van I&O Research te Hoorn).Wat blijkt? Elk onderzoek geeft andere uitkomsten over het drankgebruik van jongeren in Nederland.Wat mevrouw de Jong beweerde gisteravond was pure misleiding. Ze beweerde met droge ogen dat het drankgebruik van West-Friese jongeren tot de hoogste van Europa behoort.Typisch geval van "me to"redenatie. En op zulke apekool wordt beleid gebaseerd.Wie gaf toestemmimng(kocht)tot het onderzoek naar het drankgebruik onderzoek naar de West-Friese jeugd door I&O Research? De 9 West-Friese gemeenten!Ik ken het onderzoekwereldje zo’n beetje. Wie betaalt, bepaalt!Remember dames en heren politici.

Reactie: (Mark Leek D66 Hoorn)
27-2-2010, 15:07
@ Bob en anderen

Wanneer je spreekt over de meeste drinkers is het wel van belang dat je je baseert op de juiste wetenschappelijke informatie. Bij dit gevoelige onderwerp is het zinloos om je te laten leiden door uitspraken die uiteindelijk niet helemaal precies zijn.

Naar het drinkgedrag van jongeren is uitgebreid onderzoek gedaan. Op de website van het RIVM zijn al deze onderzoeken samengebracht en kan je aan de hand van een aantal tabellen zien dat de bewering dat jongeren in Nederland en specifiek in het Noorden van Noord-Holland vaak drinken en als ze drinken veel drinken juist is.

Het is ook van belang om duidelijk te hebben wat nou precies ’veel’, ’overmatig’ en ’zwaar’ is.
"Onder overmatige en zware drinkers wordt verstaan: personen die gemiddeld per dag 3 of meer (mannen) of 2 of meer (vrouwen) glazen alcohol drinken (overmatig drinken) of personen die minstens 1 keer per week 6 of meer glazen alcohol op één dag drinken (zwaar drinken).

Wanneer je kijkt naar het drinkgedrag in Europa dan blijkt dat:
Op Malta, in Bulgarije en in Italië de jongens nog wat meer drinken. En op Malta, in het Verenigd Koninkrijk, in Bulgarije en in Oostenrijk de meisjes nog meer drinken.
Bovenstaande weerlegt duidelijk de uitspraak van mevrouw De Jong.

Duidelijk wordt echter wel dat in Europa gemiddeld meer wordt gedronken dan in de rest van de wereld en dat in het Noorden van Noord-Holland en in Kennemerland gemiddeld meer wordt gedronken dan in de rest van Nederland.

Al met al informatie op basis waarvan - gezien wat we in de afgelopen tijd geweten zijn gekomen over schade die alcohol aanricht aan jonge hersenen - het wél terecht is dat we ons daar met elkaar zorgen over maken.

Over de vraag hoe je dat het beste kunt aanpakken verschillen de partijen van mening. D66 is verdeeld en wil de evaluatie gebruiken om een - eventueel nieuw - standpunt te bepalen. D66 vindt het - gezien de commotie, de signalen vanuit de jeugd en signalen vanuit de ondernemers belangrijk om deze evaluatie zo snel als mogelijk is plaats te laten vinden.

Reactie: (Bob)
27-2-2010, 13:37
De meeste drinkers in heel Europa???Lees de volgende link maar is dan is de discussie meteen ten einde!!

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/5055039/Bingeing-girls-make-Britain-among-worst-in-Europe-for-teenage-drinking.html

Reactie: (redactie)
27-2-2010, 12:49
Zwarte link dus: Video van de Week

Reactie: (redactie)
27-2-2010, 12:48
De EenVandaag-uitzending is nu ook te zien op onze Video-pagina, zie rode link hierboven.

Reactie: (Qwartje)
27-2-2010, 12:04
@Martin Mutter

Tonnaer voert wel meer dingen door, @Martin. Zo begrijp ik dat hij de oude VVD-olifant Gerard van der Meer tegen diens zin als nummer 17 op zijn kieslijst heeft geplaatst. Als een trofee. Van der Meer zegt daar zelf over: “Ik ben er niet op gezet, ik ben er op gedùwd.” Dat geeft, dunkt mij, de gretigheid van Tonnaer een navrant accent.

Reactie: (eric van de beek FRACTIE TONNAER)
27-2-2010, 11:56
Voor het hele debat:

http://www.youtube.com/alsikburgemeesterwas#p/c/AB63772894A72CA9

Reactie: (martin mutter)
27-2-2010, 10:34
@Nomen nescio, Tonnaer is helemaal niet voor 2 uur hij wil het verlopen compromis van 1 uur eerst doorvoeren.

Reactie: (B.F.Petersen)
27-2-2010, 05:31
Vond het debat in zijn algemeenheid helemaal niet sterk. Betrokkenen zijn goed op de hoogte, maar de normale burger uit NL zal tv hebben gekeken en onthoudt alleen dat er in Westfriesland onder de jeugd veel te veel gedronken wordt. De beweegredenen waarom er een 24.00 uur-maatregel is gekomen zal ze ontgaan zijn.

Reactie: (Nomen Nescio)
27-2-2010, 02:57
Is nu alte zien @Eric van de Beek op www.1vandaag.nl
Naast Tonnaer en ’’meiske Judith’’ div.kandidaten van Tonnaer in beeld, maar ook wethouder Jan deoer (GL). Klazo(oi)? Die heb ik NIET gezien! Ik vond Tonnaer wél ’’sterk’’ in het dbat.

Reactie: (Hafi1da)
27-2-2010, 01:39
Zag ik Pietje Kladzo(oi) vol in beeld?

Reactie: (Nomen Nescio)
27-2-2010, 01:30
Wat is ’’voor’’, wat is ’’tegen’’? Tonnaer is voor het ’’oude regime’’ van 2 uur !(1 uur was/is nl. het door niemand aanvaaarde compromis, dus z1jn we terug bij ’’af’’!). Er is m.i. ondanks goede bedoelingen van 1Vandaag, nog geen duidelijkheid! Hoe dan ook, iemand uit Voorburg (in ZH!)
mailde mij Judith een PvdA-apparatiskje(!let u svp ’’even’’ op het veelzeggende verkleinwoord?) te v1nden.
Maar Judith en d1e PvdA kunnnen weer tegen het huidige sluitingsuur
zijn als rapporten uitwijzen dat middernacht niet helpt! Oftewel zoals iemand buiten beeld/microfoon opmerkt1e: "Judith is net de ’’oude Drees": Blauwe knoop en toch "na mij de zondvloed"

Reactie: (martin mutter)
26-2-2010, 23:46
@Derek, het is wel nonsens de stadswachten oftewel eftelingpolitie drigt het alcohol gebruik op straat niet terug. Zij kunnen alleen maar oude mensen moedertjes en foutparkeerders (lachend) aanpakken. bij de coffesshop durfen ze niets. Dus hoe denk je dat ze de hele stad kunnen controleren ?

Reactie: (eric van de beek FRACTIE TONNAER)
26-2-2010, 23:42
Het hele debat is vanaf morgenochtend terug te zien op:
www.youtube.com/alsikburgemeesterwas

Reactie: (Derek)
26-2-2010, 23:41
Ik vind het geen nonsens om te pleiten voor een alcoholverbod voor heel Hoorn.Ik hoop dat een politieke partij het overneemt en inzet maakt van de verkiezingen in combinatie met het afschaffen van de 12 uur regeling;het is ondertussen wel duidelijk dat die regeling het alcoholgebruik niet vermindert!

Reactie: (martin mutter)
26-2-2010, 23:25
@ Derek, ik ben ook niet macho bezig maar vraag wel waarom ze het bij mijn deur (prive) doen, dit gaat tot op heden altijd prima. En portiers heb ik sinds het 12 uur regime. Daarvoor zelden, met kermis en dergelijke. Dus als je het niet echt weet stop met deze nonsens.

Reactie: (Derek)
26-2-2010, 22:59
Meneer Mutter ik ga er niet zelf op af om dezelfde reden waarom u portiers aan de deur hebt staan.
Bovendien ben ik niet zo’n machotype en ten derde heeft de politie het mij sterk ontraden. Het sarcasme in mijn eerste bericht is u ontgaan,ik wil niet dat de binnenstad de afvalput van de wijken wordt; wat ik wil is een verbod op alcohol drinken op straat voor de hele gemeente Hoorn en niet alleen voor bepaalde buurten.
Uit rapportage van Stadstoezicht blijkt nl. dat de overlast in de alcoholvrije zones is afgenomen; dat de overlast buiten die zonesn is toegenomen komt nu pas aan het licht door klachten van bewoners
buiten de alcoholvrije zones.

Reactie: (Bernard Rive)
26-2-2010, 22:33
Ik was uiteraard aanwezig tjdens dit "debat" waar onze betuttelaar de Jong zoveel onwaarheden debiteerde dat je er bijna primitieve neigingen van kreeg. Westfriesland het hogste percentage alcoholverslaafde jongeren van europa laat me niet lachen. Wat een onzin! Zal morgen de conclusies posten van het laatste onderzoek van de Universiteit van Twente in opdracht van STAP (en dat is dus niet de horeca!) waaruit heel duidelijk blijkt dat er in ALLE regio’s in ned. comazuipers zijn volgens de alcoholpoli en westfriesland er helemaaal niet uitspringt. En waaruit tevens blijkt dat "slechts" 15 % van deze opgenomen jongeren in de horeca zijn geweest. Dus: pak die slechte kroegbazen aan, sluit die zaken van mijn part maar stop deze achterlijke maatregel die dus totaal zijn doel voorbij schiet!

Reactie: (martin mutter)
26-2-2010, 21:42
@ Derek, wees een kerel ga het ze vragen, het begint ergens. Waarom moet de binnenstad de afvalput van de wijken worden?

Reactie: (Matthijs)
26-2-2010, 21:23
@Derek. Dat is maar deels waar. De prijzen zijn hoog, maar dat komt niet door @Martin. Ik denk dat hij best voordeliger zou inkopen en aanbieden. De prijzen in de supermarkt zijn laag. @Martin heeft hier meermaals aangetoond dat de prijsstijging van een pilsje in de afgelopen jaar slechts marginaal is geweest.

Reactie: (Derek)
26-2-2010, 21:23
@Martin Mutter: ik heb het niet over kinderen, maar over 18 tot 23 jarigen!Juist die groep stemgerechtigden die de VVD denkt te bereiken met hun acties.
De dooddoener dat het de verantwoordelijkheid van de ouders is, die heb ik nu vaak genoeg gehoord, daar kan ik niks mee omdat ik niet weet wie die ouders zijn.

Reactie: (martin mutter)
26-2-2010, 21:03
@Derek, en zo komen de problemen naar voren waar ze horen, dicht bij huis dus. Wil je nu de ouders nog even op hun verantwoordelijkheid wijzen.

Reactie: (Derek)
26-2-2010, 20:37
@A. van den Anker: indrinken hoort niet volgens u; alcohol drinken op straat ook niet, volgens mij.Toch heeft de gemeente Hoorn alcoholverboden ingesteld (in de binnenstad, rond een aantal supermarkten in de Kersenboogerd)vanwege openbare orde. Resultaat is dat het indrinken zich verplaatst heeft naar de woonwijken buiten die zones. Optreden door Stadstoezicht of politie helaas niet mogelijk; alcohol drinken is toegestaan, overlast moet moet je maar accepteren.
Weet u overigens wel waarom grote groepen jongeren die ook uw kroeg frequenteren, zich indrinken? Ja, ja, dat weet u wel, dat komt door de hoge prijzen van een pilsje in uw kroeg!

Reactie: (Hendrik)
26-2-2010, 19:55
Om te beginnen.
Als jongeren tot 16 jaar zich vol drinken (zuipen) tot ze in coma raken is dit hun eigen schuld en vind ik dat de verzekering de kosten van het ziekenhuis niet moet betalen. Dus laat de ouders hiermaar voor op draaien. In de hoop op een betere opvoeding
van deze minderjarigen

Reactie: (A. van den Anker - horecaondernemer)
26-2-2010, 19:55
Heb net de aflevering van EenVandaag met veel ergernis bekeken. Hoe is het mogelijk dat de PVDA de klok van 24.00 uur instelt! Volgens J. de Jong helpt dit bij het minder drinken van alcohol onder jongeren. Zij debatteerd als een bezorgde moeder i.p.v. iemand die de waarden van alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd (volwassenen, ondernemers, ouderen, jongeren, toeristen, economische belangen van de stad, etc.).
Waarom zegt toch niemand dat met dit beleid inderdaad iedereen vroeger de stad in rent (23.45 uur, zoals op EenVandaag te zien was), maar niet eerder thuis is!!! Je mag tot 06.00 uur ’s ochtends in de horecazaken verblijven en dus doorzuipen! Kan iemand mij dan uitleggen wat deze domme maatregel dan nog voor zin heeft? Aangezien:
1) je langer kunt drinken, nl. van 24.00 tot 06.00 uur
2) het volwassen publiek niet meer de stad inkomt
3) toeristen Hoorn minder zullen bezoeken
4) dit het einde van de terrassen betekent
Tevens was het een zeer genante vertoning om die kinderen op het bankje te zien tijdens de uitzending. Denkt iemand hier werkelijk dat deze kinderen in de horeca binnen komen? Waarom hebben wij dan allemaal portiers voor de deur en bekwame vakmensen aan het werk? Ongelofelijk!
Niemand vindt het leuk om een kind van 14 a 15 jaar met een fles sterke drank in zijn/haar handen te zien!!
Ik ga maar weer aan het werk om de gasten welkom te heten, de laatste overgebleven volwassenen die zin hebben om te stappen.

@Derek
Waar jij over praat slaat helemaal nergens op. Indrinken hoort niet en als; doe dit dan met mate!

Reactie: (Dirk)
26-2-2010, 19:39
God wat heb ik me weer lopen ergeren aan mevrouw De Jong tijdens deze uitzending. Ze hoort zichzelf echt graag praten denk ik. Vond Tonnaer hier ook wel de winnaar. Al is met deze regeling eigenlijk niemand winnaar, louter verliezers.

Reactie: (Derek)
26-2-2010, 19:03
Heb net het debat gezien: de grote winnaar is Roger Tonnaer!
Ook zonder Kieswijzer duidelijk op wie je moet stemmen:Roger Tonnaer!

Reactie: (Bob)
26-2-2010, 19:01
Ach Derek,het zal niet lang meer duren.Ik ga er vanuit dat we na de verkiezen(voor de lente dus)weer lekker tot 02:00 van kroeg kunnen verwisselen en dat we van de zomer lekker tot een uur of 1 op een terrasje kunnen zitten!

Reactie: (Derek)
26-2-2010, 17:49
Het toegangstijdenbesluit is betuttelend en intolerant( volgens een betoog van Sebastiaan). Dat ben ik met hem eens.
Nog zo’n voorbeeld van betutteling en intolerantie is het alcoholverbod( drinken op straat) dat van kracht is in bepaalde gebieden van Hoorn, ondermeer de gehele binnenstad. Als het toegangstijdenbesluit van tafel moet dan ook het alcoholverbod,
zodat de overlast van indrinkende jongeren weer terug komt waar het hoort, in de bruisende binnenstad!