Van Veldhuizen ziet geen problemen met coalitievorming

4-3-2010

HOORN - Over de winst van zijn eigen partij zegt burgemeester Van Veldhuizen van Hoorn: ”Het doet mij als D66-er uiteraard goed, als burgemeester ben ik er voor iedereen. De winst is natuurlijk met Pechtold verbonden en de duidelijke standpunten van de partij. D66 is ook klaar met het negativisme.”

Over een nieuwe coalitie in Hoorn zei Van Veldhuizen: ”Ik weet niet of de coalitievorming echt moeilijk is. VOCHoorn en Fractie Tonnaer plus misschien CDA of D66 kunnen samen met overwinnaar VVD een college vormen. Men zal gaan kijken hoe de standpunten liggen. We wachten af.”

Over de toekomst zei de burgemeester: ”We geven de komende 4 jaar samen weer zo’n 800 miljoen  euro uit. En er komen nog bezuinigingen aan, het zal niet meevallen.”

Hij is niet zeker dat de huidige horecatijden worden aangepast: ”We zullen zien of de horecatijden van tafel gaan, ik weet het nog niet zo.”

Reacties
Reactie: (Nico Danenberg)
5-3-2010, 07:49
Westmalle staat koud, niet te.
En elke kiezer die zijn /haar stembiljet kan laten zien krijgt van mij de wind van voren.Wie hem niet kan laten zien, een ferme handdruk. Wellicht ook nog een consumptie.
En idd oa CDA en PvdA, impopulaire maatregelen zijn lastig te verdedigen, maar onterechte maatregelen moet je niet willen verdedigen. (zie NHD)
Wil toch een compliment uitspreken voor Hoorngids.nl Ik wist vanavond meer dan menigeen over de Hoornse verkiezingsuitslagen, en details dan menigeen.
Jullie hebben een lokale
medialeegte gevuld van ruim een dag.
Het is natuurlijk ieders eigen keuze, maar ik ervaar het als wel zo prettig als een ieder onder zijn/haar eigen naam post.
Je kan mij hier altijd overal in onze dorpstraat over aanspreken.
Als ik daar zin in heb.
Samir, gefeliciteerd met je zetel.

Reactie: (Sebastiaan)
4-3-2010, 22:19
@ Nico, ik zal dit weekend (na opening expo in de Mariakapel) eens kijken of ik vóór 00:00 uur in SWAF kan zijn ;-) Dan praten we weer eens bij. Heb je nog Westmalle koud staan (de Dubbel).

Reactie: (frits)
4-3-2010, 22:12
Op MissetHoreca.nl:

‘Toegangsstop horeca ter discussie’

De verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Hoorn bieden wellicht uitkomst voor de lokale horeca. De VVD – groot tegenstander van de toegangsstop om 24.00 uur – is in Hoorn verkozen tot de grootste partij.

‘Ik hoop dat de VVD zich aan zijn woord houdt en de kroegen zo snel mogelijk weer toegankelijk maakt tot twee uur,’ aldus een horecaganger en kiezer uit Hoorn. ‘Ze zijn elke zaterdag langs geweest om stemmen te werven, en we hebben hier in de kroeg ook werk van gemaakt, nu jullie VVD.’ Dit zegt hij op de website van HoornGids.

Burgemeester van Veldhuizen (D66) is er nog niet zeker van dat de huidige horecatijden worden aangepast: ‘We zullen zien of de horecatijden van tafel gaan, ik weet het nog niet zo.’


Reactie: (martin mutter)
4-3-2010, 22:08
Dank@ Truus voor de morele steun. Dit hebben wij ook al uitgelegd.
Maar symptoom bestrijding is makkelijker dan echt iets doen.
De burgervader van "ONS" allemaal sluit wel mensen uit horeca is niet echt belangrijk in een stad vol paracommercie.

Reactie: (Truus)
4-3-2010, 21:44
@ Martin & Bernard,

Gezien de overvolle Zuip keten en de asbak op tafel en na 24.00uur gewoon open moeten ze dit wel stoppen.
Juist in een legaal Café kun je controleren en ook de leeftijden worden in dit soort keten nauwelijks gecontroleerd.
Er is getest met 12 en 13 jarige en die kwamen moeiteloos aan bier, dus de Gemeente Hoorn maakt het door dit foute beleid het alleen maar erger.
Succes in de strijd tegen Onno en zijn vriendjes van WestFrisLand, goed bedoeld maar verkeerde uitwerking.

Reactie: (Truus)
4-3-2010, 21:40
@ Wim,
Ik weet dat Roger niet meer zo links is, maar de PvdA gaat ook steeds meer naar midden, dus hebben GL en SP een kans daar kiezers weg te halen.

Ik maakte mijn berekening op basis van de Roger als oud PvdA bestuurder, en weet dat ook wel dat er nu iets meer kapitaal en bedrijven zit, vooral noodzakelijk om de aanhanger van Wim Mul en de mooie posters te betalen, anders red je het niet als plaatselijke partij.


Reactie: (Bernard Rive)
4-3-2010, 21:36
@ Martin: Misschien ben ik te naief en geloof ik nog in woord is woord. Waarom denk ik dan toch dat je wellicht gelijk hebt...? Maar wat moet je anders? Anarchie?

Reactie: (martin mutter)
4-3-2010, 20:54
Nou @ Berhard, rustig aan , de vvd sluit niemand ( niets) uit las ik ergens.
Sta niet verbaasd dat er nog ergens een hoge hoed ligt. En over 4 jaar ben jij er niet meer bij naar alle waarschijnlijkheid, dus wie maakt zich zorgen om de horeca ?

Reactie: (Bernard Rive)
4-3-2010, 20:47
@jeroen: niet kan maar MOET worden teruggedraaid. En het ZAL ook zo zijn. Anders is de gehele politiek in Hoorn ongeloofwaardig.

Reactie: (Jeroen)
4-3-2010, 20:22
De verkiezingen zijn wat mij betreft geslaagd. De toegangsstop kan nu worden teruggedraaid.

Go Joke Go!

Reactie: (Nico Danenberg)
4-3-2010, 19:54
Wel goed getimed die invoering van de horeca-avondklok.
Zeker niet aan gedacht dat er ook nog verkiezingen zouden komen.
Elke avond onder deze onterechte, inadequate maatregel is er een teveel.
Democratie, doe je werk, em laat ons een mooie zomer tegemoet gaan.


Reactie: (Wim)
4-3-2010, 19:36
@ Truus ga naar huus, de Fractie Tonnaer is beslist niet links, gewoon een Hoornse midden partij.
Die rekening houdt met de feiten en niet L of R is ! Kijk maar even naar het verkiezingsprogramma dan weet je waar je over praat, Truus. Zie:
www.fractietonnaer.nl

Reactie: (Truus)
4-3-2010, 15:10
2006; PvdA 11, GL 4 = 15 zetels.
2010; Pvda 5, Roger(ex)5, GL 3 SP2 =15

Dus de huidige zouden net zo links zijn?
Alleen Liberaal met D66 en VVD groeide met de extra zetel.

CDA, zou val Balkenende invloed hebben?

Als je kijkt naar Links valt het verlies van PvdA dus nog wel mee.
Ook wil ik U er wijzen dat de restzetels wel eens een verkeerde indruk kunnen wekken omdat slechts enkele stemmen een zetel meer of minder kan veroorzaken dus % wil ik weten.

Reactie: (Ron Mol)
4-3-2010, 14:42
Wat een feestelijke dag vandaag! Eindelijk is het even gedaan met die arrogantie van Partij van de Avondklok! En VOC Hoorn moet nu laten zien dat ze het lef hebben om die belachelijke sluitingstijden van de Horeca van tafel te vegen. Doen wat je belooft hebt, anders maak je je direct weer heel ongeloofwaardig. Laat die burgemeester maar zeuren. Nog fijner is wel dat de PvdA verdwijnen. Over met dat "rooie bewind" in Hoorn

Reactie: (Eric)
4-3-2010, 10:55
@ Ton van Goor, ik geloof niet in jouw coalitie gezien het CDA standpunt mbt het toegangsuur, ze leken me noagal net als PvdA onverbiddelijk.
Eerder: VVD-VOCHoorn-Tonnaer en D66.
lijkt mij een prima combinatie.

En hoor ik alweer enige dreiging in de toonzetting van de burgemeester "we zullen zien of de horecatijden van tafel gaan, ik weet het nog niet zo"!
Arrogantie ten top!

Reactie: (martin mutter)
4-3-2010, 09:56
@ ton van goor Zullen we het cda maar inruilen voor D66. Het is even over met oude politiek.

Reactie: (jan)
4-3-2010, 08:36
Gelukkig gaat de burgemeester daar niet over maar is de grootste partij aan zet.

Reactie: (Ton van Goor)
4-3-2010, 08:21
Inderdaad: Fractie-Tonnaer (5);VOCH(5);CDA(3) + VVD (6); Totaal: 19!
Méér dan genoeg!
Goed voorzetje van de burgervader!

Ton van Goor