VVD houdt openbare bijeenkomst over verkiezingsuitslag

5-3-2010

HOORN - Op maandag 8 maart organiseert de fractie van de VVD een openbare bijeenkomst over het vervolg van de verkiezingsuitslag in Hoorn. Alle fracties krijgen daar de mogelijkheid om te reageren op de uitslag en kunnen aangeven met welke partijen zij zouden willen samenwerken. Tot slot maakt de VVD bekend hoe zij tot de nieuw te vormen coalitie wil komen.

De bijeenkomst start om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis. Henry Meijdam, directeur van Espeq, voorzitter van de VROM-raad en ex-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland zit de bijeenkomst voor. Alle Hoornse inwoners en ondernemers zijn van harte welkom.

Reacties
Reactie: (gerard)
8-3-2010, 22:53
@ Robert vinkenborg: D66 dus blijkbaar niet, die willen niet zonder GroenLinks.

Maar vier partijen is gemakkelijker qua coalitie, en scheelt de belastingbetaler centen. Past mooi bij de bezuinigingen.

Reactie: (Lucas)
8-3-2010, 22:48
Nogmaals: het wordt tijd dat de stalinisten van de PvdA eens in de oppositie gaan. Daar kan ik de heer Vinkeborg niets anders dan gelijk in geven. Rechting GroenLinks lijsttrekker Jan de Boer vond ik hem wel wat tendentieus reageren. A.u.b. wat meer respect voor de medemens...

Hopelijk zet de VVD een beleid neer (met bijbehorende wethouder) dat niet zo polpulistiosch en goedkoop is als de campagne.

Reactie: (Robert Vinkenborg)
8-3-2010, 17:15
De fractie Tonnaer is volstrekt ongeloofwaardig als het in een college gaat zitten met de PvdA (dat gaat ook echt niet gebeuren). De kiezer is trouwens zeer helder en ook in dat opzicht is deelname van mevrouw de Jong cs aan het college niet aan de orde. Omdat er waarschijnlijk 5 wethouders moeten komen - en dus 5 partijen - zal het CDA waarschijnlijk wel mogen aanschuiven voor een pretpakketje. Het alternatief dat de VVD 2 wethouders gaat leveren, lijkt me voor de andere partijen niet te slikken.
De nieuwe collegepartijen zullen echt meteen de sluitingstijden van de horeca moeten aanpassen. Tonnaer krijgt de reclamebelasting niet van tafel, hooguit wat verbeteringen.

Dan kan nog leuk worden vanavond. Ik ben zeer benieuwd naar D66. Ik kan me niet voorstellen dat Arthur Helling weer wethouder wil worden, maar ik kan me vergissen. Ik schat in college van: VVD, VOCH, Tonnaer, CDA en D66.

Reactie: (Antoon Amesz)
8-3-2010, 16:25
@John 7-3-2010 17:35:03
De vader van.
Inderdaad komt Jacqueline uit een VVD/CDA nest.
Is zij ondanks dat toch nog goed terecht gekomen!


Reactie: (Truus)
8-3-2010, 00:01
Ik weet dat je beter nu kunt inzien dat het nadeel van de maatregel die genomen is groter is als voordeel.

Dus als aangetoond word dat de nadelen van vollere en meer zuipketen zonder enige controle het resultaat is, dan moet je wel terug draaien, hoe goed je het ook bedoelde want per 1 juli evalueren is nog slechter.
Ik ben geen PvdA stemmer, maar alle die voor 24.00 uur sluiten waren mogen toch hun fout gewoon open en eerlijk toegeven.
Deze maatregel is dus wegens de illegale nog steeds niet aangepakte zuip keten extra slecht geworden.
Ik stem al jarenlang op een van de 6 partijen die voor 2.00 uur sluiten waren.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 23:02
@joke: veel succes vanaf 11 maart! Hoorn verdient politici die een openlijke discussie niet schuwen.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 22:58
Overigens; de PvdA was voor één uur, dus de klok een beetje terugdraaien zal geen probleem zijn. Tot 2 jaar geleden had de PvdA ook geen problemen met twee uur, dus de klok wat verder terugdraaien, zal ook geen probleem zijn. Maar volgens mij kan de PvdA de klok het beste 4 jaar terugdraaien.
Wat zullen de PvdA’ers die tegen de vervroegde toegangstijden waren zich genomen voelen als de PvdA nu wel overstag gaat. Gesmoord door twee collega-politici uit de raad die naar Den Haag willen...

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 22:45
@mark: ik hoorde mevrouw de Jong op TV Noord-Holland zeggen dat er van tevoren geen breekpunten zijn voor de coalitievorming.
Ik vermoed dat haar partij - de PvdA was tijdens de commissievergadering nog voor één uur - het inmiddels een beetje zat is om stemmen te verliezen terwijl de partij zelf verdeeld is.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 22:26
@ Matthijs @ Anna,
volgens mij is @ Forumvolger zelf de redactie.
Wat een kinderachtig gedoe.

Reactie: (Anna)
7-3-2010, 22:20
@ Forumvolger, omdat ik ziek thuis ben had ik wel tijd om het geheel te volgen. Uw weet dus niet waar het om gaat ik wel.
De enige die overspannen reageert is de redactie.
Neem eens de moeite om wat reacties te lezen naar aanleiding van een opmerking van ene @ Frits Scholtes o.a. die van onze waarde en wijze @ Qwartje.
De reactie van deze @Frits Scholtes werd door niemand als vals, onbeschaamd,beledigendervaren. Ook was er geen sprake van discriminatie.
Regels leken dan ook niet te zijn overschreden. De naam van Jan de Boer werd genoemd, maar zeker niet beledigend. Want als we daar over beginnen zou ik de redactie verzoeken om eens wat kritischer naar de column van Robert Vinkenborg te kijken, dit vind ik puur beledigend richting Jan de Boer.
De redactie bereikt op deze manier dat mensen zoals Joke van der Meij niet meer reageren en zij is nog wel één van de weinige politici die het lef heeft om onder haar eigen naam een reactie te geven.
De wijze waarop zij wordt neergezet door de redactie van Hoorngids noem ik ongepast!

Reactie: (Forumvolger)
7-3-2010, 22:05
Ik ben zo vrij om hier even te reageren. Er bestaan minimale eisen om op deze website een reactie te geven en die staan keurig vermeld in de Colofon. Niets cryptisch aan. Wie een site als deze opstart kan niet anders, dan vantevoren regels op te stellen, om de eenvoudige reden dat het anders een ordinaire bende wordt, om het maar eens plat te zeggen. Voorbeelden te over van forums, waarbij geopereerd wordt op een bedenkelijk niveau. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat ik geen idee heb om welke reactie het hier gaat, daar ik niet altijd de gelegenheid heb om deze site met een bezoek te vereren, maar als ‘zojuist ingestapte’ permitteer ik me u allen mede te delen, dat u, naar mijn persoonlijke inschatting, redelijk overspannen reageert. Er is een bericht verwijderd en kennelijk met reden. What’s the problem?

Reactie: (Matthijs)
7-3-2010, 21:02
@Redactie. Waar maakt u zich druk om? De site leeft. Politici tonen emoties en reageren mee met de burger. Dat is toch mooi? Net als anderen vragen de politici zich de aard van de overtreding af die tot verwijdering geleid heeft. U heeft dit met een nogal cryptische verklaring gedaan. Dat roept vragen op; bij sommigen kennelijk twijfel. Roept u nu daadwerkelijk de politici op om uw website te verlaten en een eigen medium te starten?

Reactie: (redactie)
7-3-2010, 20:03
Als zelfs politici paranoia worden en Hoorngids van censuur gaan beschuldigen, wordt het wel heel erg.
Start gerust een eigen medium waar geen enkele regel geldt, maar Hoorngids blijft de minimale regels zoals vermeld op de Colofon-pagina hanteren.

Reactie: (Joke)
7-3-2010, 19:57
@ dag Matthijs, je vroeg je af waarom je geen reacties meer zag vanuit de politiek en van mij.
Al was het maar bij "Pluisje". Daar heb ik een reactie op gegeven want dat vond ik goed nieuws.
Verder neem ik ook even wat afstand van Hoorngids, vind het bijzonder vreemd dat er zomaar een reactie van iemand, die niet grof, beledigend of wat dan ook was, is verwijderd.
De echte naam van @ Frits Scholtes zal bekend zijn bij Hoorngids, maar er reageren heel veel mensen niet onder hun eigen naam, geen reden dus om een reactie te verwijderen.

@ Matthijs en andere bezoekers van Hoorngids, ik laat zeker weer iets van me horen in ieder geval zijn mijn strijdlust en inzet nog dezelfde als vóór de verkiezingen wees daar van overtuigd.
Ben blij dat ik 11 maart als raadslid voor VOCHoorn benoemd word. Voel het als een eer dat er zoveel mensen mij hun stem hebben gegeven, geweldig en heel erg bedankt!
Zal mijn best voor Hoorn blijven doen, dat beloof ik.
Vriendelijke groet,
Joke van der Meij


Reactie: (Matthijs)
7-3-2010, 19:26
Als Frits Scholtes inderdaad gewoon eigenlijk Frits Bolkestein was, dan zie ik nog geen reden om zijn bijdrage te verwijderen. In tegendeel! Dat betekent dat Hoorngids ertoe doet. Dit is het speelveld. User Generated Politics! Web 3.0: the semantic web! Koester dit! Wie niet volge, hake af, maar voortaan wordt er online geformeerd.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 19:03
@ Qwartje, ik geloof je op je woord! Wat @ Frits Scholtes betreft: past Hoorngids censuur toe? nee toch, vreemd was het wel dat zijn reactie eraf was gehaald,deze was niet beledigend, niet grof. Zijn email adres zal ook geklopt hebben.
Misschien doen een aantal van ons, waaronder ik, er goed aan om even wat afstand te nemen van Hoorngids!

Reactie: (Qwartje)
7-3-2010, 18:51
@Mark

Ik neem je niet in de mailing, @Mark. Ik geef alleen maar af & toe door wat tot mij komt. In dit geval prudent geformuleerd middels een modaal kopperwerkwoord (schijnt).

Wellicht moet ik, ten faveure van blakker vaarwater, wat afstand nemen. Hoorngids moge soms worden gezien als de seismograaf voor kleine politieke aardverschuivinkjes: even zo goed kan er heel vriendelijk een boobytrap worden aangeboden. Zoals gisteren, door ene @Frits Scholtes. Die is bruusk naar de Eeuwige Digi-velden geploept.

Reactie: (John)
7-3-2010, 18:49
@ Truus, mijn beste, ik kan je niet helemaal volgen. Verdedig je de PvdA omdat ze eindelijk tot het besef schijnen te komen dat de toegangsstop niet werkt?
Of is het je ontgaan dat diverse partijen zich al enorm aan het inspannen waren om de toegangstijd terug te draaien. Deze partijen,
VVD,VOCHoorn,Tonnaer en HB gaan zich nu inzetten om dit besluit zo snel mogelijk van tafel te krijgen.
Opmerkelijk is en blijft het feit dat vóór de verkiezingsuitslagen, met name partijen als PvdA en Groen Links zich bleven verzetten. En het meest de PvdA, want ook bij GL was men al eerder verdeeld schijnt nu.
@Truus je bent toch niet de uitzending van Één vandaag vergeten waar Judith de Jong zich bleef vastbijten aangaande dit onderwerp en het besluit 00.00 met hand en tand verdedigde. Als ze er nu anders over denkt mogen we dit toch op z’n minst vreemd vinden?
Maar als er straks gestemd moet worden begrijp ik dat er zo langzamerhand een grote meerderheid in de raad tegen 00.00 uuur is en voor terugdraaien naar 02.00 uur. Helemaal goed.

Reactie: (Truus)
7-3-2010, 18:32
Wegens de volle zuip keten en lege Café die ik afgelopen maanden tegen kwam...
Dus elke partij die ziet nu ook dat pas op 1 juli evalueren niet kan.
Meer bier voor jongeren en niet om 24.00 uur dicht en asbak op tafels, dus waarom legaal als de keet goedkoper is?
Dus enkele pubers van 12 en 13 hebben dit bewezen en nu luisteren ze niet meer naar ouderen maar naar kinderen?

Dus weer tot 2.00 uur na eerder evalueren?

Reactie: (John)
7-3-2010, 18:31
@ Gerard, dank je dat is ook zo, Roger Tonnaer zat heel vroeger bij ProHo, ja dan is hij toch wel links.
Dat hij linkser was dan Van Es en Wagemaker verbaasd me, dat kan ik uit zijn verkiezingsprogramma ook niet opmaken. Lijkt mij meer dat hij met alle winden meedraait.
Wel veel "bloedgroepen" binnen zijn fractie. De overstap van een rasechte VVD’er asl Gerard van der Meer laat ik maar even voor wat het is, zal wel, net als Roger had met de PvdA, om persoonlijke redenen geweest zijn.
Tonnaer dus: niet links, niet rechts, iets ertussen in.
Zoiets als D66 maar dan anders.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 18:13
@ Gerard, dat meen je niet? heeft mevrouw De Jong nu opeens aangegeven dat de toegangstijd geen breekpunt is. Hoe is het mogelijk nadat we haar overal de boodschap hebben horen verkondigen, hoe slecht alcohol is voor de kleine hersentjes, en wat al niet meer, we kennen haar reutel inmiddels.
Judith de Jong die via oa Éénvandaag onze stad op een negatieve wijze in de publiciteit heeft gebracht, deze vrouw en haar Partij van de Afgang/Afgrond/Afgunst zou nu 180 graden draaien enkel en alleen omdat ze hangen naar macht. En het pluche van de wethouderszetel die Judith voor zichzelf gereserveerd had.
Inmiddels dreigen diverse horecaondernemingen het niet te redden,kleine zaken gaan op de fles, de grotere moeten personeel ontslaan.
Hoe durft de PvdA er nu mee aan te komen dat de toegangstijd geen breekpunt is bij coalitie vorming, ja op het moment dat het niet goed met HUN gaat nu komt het ze goed uit. Dat het niet goed gaat met ondernemers en het uitgaand publiek daar hebben ze nooit rekening mee gehouden, hadden ze maling aan.
Wat mij betreft hebben wij dat nu aan de gehele PvdA. Een aantal jaren in de oppositie zal ze goed doen.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 17:52
@john: dhr. Tonnaer heeft voor zijn PvdA-verleden een ProHo-verleden; dat is de voorloper van GL in Hoorn. Tonnaer was juist linkser dan veel andere PvdA’ers, zoals Wagemaker en Van Es.
Ook mensen als Brandsen en Hubers van de Tonnaer-lijst waren van de PvdA. Daar staat dan weer een voormalige "sociale VVD’er" als Vd Meer tegenover. Maar Tonnaer is zeker geen nieuwe VVD.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 17:51
@ Qwartje,van jou heb ik een hoge pet op. Geniet altijd van de prachtige wijze waarop jij met onze taal weet om te gaan, laat dat je duidelijk zijn (klip en klaar zou ik bijna zeggen).
Maar wat je schreef, dat Tonnaer niet eens gepolst schijnt te zijn voor deelname aan een college, dat kan ik gewoonweg niet geloven.
Doe je dit om Roger een beetje te stangen? Misschien is hij wel erg nerveus,dan is dit niet aardig van je @Qwartje! Ha ha ha. eh sorry Roger.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 17:46
@mark: in een van de artikelen van de afgelopen dagen werd al duidelijk dat voor mw. De Jong de toegangstijden geen breekpunt zijn.
@nomen: het moet voor Tonnaer toch heerlijk zijn om de PvdA bakzeil te zien te halen.
Van de Tonnaer-fractie zijn er twee ex-PvdA, een ex-GroenLinks en twee nieuwelingen.
Lager op de lijst staan toch zeker heel wat ex-PvdA’ers. Ex-D66’ers kan ik me overigens ook wel voorstellen; wie de verkiezingsprogramma’s van D66 en PvdA vergelijkt, ziet geen enkel verschil. Die twee partijen zijn in Hoorn vrijwel identiek, en dat maakt dat ex-leden elkaar waarschijnlijk ook gemakkelijk in de FT kunnen vinden.

Reactie: (John)
7-3-2010, 17:35
@ Nomen Nescio, ja de geruchten dat de heer Van Veldhuizen na 9 juni richting Den Haag vertrekt worden steeds groter, wat mij betreft prima.
Ben het met jouw optie voor een nieuw college eens.
VVD,VOCHoorn,Tonnaer,D66.
Ook denk ik dat het "PvdA" gehalte bij de fractie Tonnaer(gelukkig) wel meevalt. Twijfelde altijd al aan Roger zelf vond hem eerder bij D66 of VVD horen en inderdaad de mensen op zijn lijst/fractie hebben een hoog sociaal/liberaal gehalte. Met uitzondering van Jacqueline Amesz die bij Groen Links vandaan komt, maar ze komt van oorsprong weer uit een VVD nest, dus het komt wel goed met deze fractie.

Reactie: (Qwartje)
7-3-2010, 17:29
@Mark @Nomnes

Ik heb geen hoge hoed, @Mark.

Je zult het me niet euvel duiden, @Nomnes, dat ik hier geen enkele nieuwe bezem zie.

Reactie: (Nomen Nescio)
7-3-2010, 17:17
Moeten we er rekening mee houden dat Onno naar Den Haag gaat op/na 9 juni? De geruchten gaan dat hij dat zou willen.
verder heb ik zo mijn twijfel over het "PvdA-gehalte" van de fractie Tonnaer en in het bijzonder de achterban. Ik weet dat daar nogal wat (ex)D66-leden in zitten. Bovendien is er een Tonnaer (familie? ik weet het niet) in Tonnaer’s geboorteplaats Maastricht
aldaar in de Raad gekozen. voor D66. Nee, ik opteer voor een college VVD+VOCHoorn+D66+factie Tonnaer. Op Tonnaer, Ina Bakker,
wim van Hilten en Chris de Meij, bijna allemaal nieuwe ’’bezems’’ en die vegen schoon, aldus het gezegde.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 17:12
@ Qwartje, Tonnaer niet gepolst? Nee dat geloof ik niet, tover je uit je hoge hoed, laat dat nog even aan Black Jack over.

Voor het overige, ik geloof geen moment in een combinatie Tonnaer, PvdA. Zou ook niet mogen, Tonnaer verliest voor mij al zijn geloofwaardigheid, en waardigheid.
Samen knokkend en vechtend verder met zijn grote vrienden Judith de Jong en Piet Bruins?
En de toegangsstop? Wie geeft dan toe, PvdA of Tonnaer?
Als PvdA weer in het college komt, vertrek ik uit deze stad, dan is er geen hoop meer.

Reactie: (Qwartje)
7-3-2010, 16:44
@Matthijs @Gerard

Leerzame kout, gentlemen. Snijdt hout. Inmiddels is bekend vanuit welke hoek het @Frits Scholtes-briesje waaide. Het kwam uit de voorste gelederen van de VVD-acherban. Men wil dat de voormannen meer opschieten met de coalitie-vorming. Zo schijnt Tonnaer nog niet eens te zijn gepolst.

Tja.

Reactie: (Matthijs)
7-3-2010, 15:06
@Gerard. Natuurlijk gaat dat pas gebeuren als er een coalitie is. Het ligt, met name voor de B van B&W, natuurlijk te gevoelig om dat schriftelijk af te doen. En misgun de uiteindelijke winnaar -VVD, VOCH of Tonnaer- natuurlijk niet de borstklopperij om dit als nieuwe wethouder mogelijk gemaakt te hebben. Met bezuinigingen die kunnen oplopen tot 18 miljoen per jaar kon het weleens een van de weinige haalbare beloftes van die partijen blijken te zijn.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 15:03
Laten we ook niet vergeten dat de fractie Tonaer eigenlijk een PvdA-2 is. De inhoudelijke verschillen zitten hem alleen in een paar zaken die de PvdA-1 moest verdedigen vanwege de collegegenoten. De toegangstijden van de burgemeester, de reclamebelasting van Jan de Boer, en de begraafplaats van Cilia van Weel.
Het zal de PvdA-1 weinig moeite kosten deze onderdelen aan te passen ten gunste van de echte PvdA-idealen, die ook bij de PvdA-2 herkenbaar zijn.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 14:58
@matthijs: helemaal mee eens. Er zijn zoveel coalities mogelijk, dat de onderhandelingen misschien nu echt eens over inhoud gaan. Hoe en met wie bereik ik als partij het meest van mijn programma.
Dat kunnen dus ook lange onderhandelingen worden.

Ik hoop dat de toegangstijden wel spoedig met een motie afgetikt worden, en dat we niet op een nieuw college hoeven te wachten. Nu de dagen lengen, wil ik weer snel tot diep in de nacht op een terras kunnen zitten.

Reactie: (Matthijs)
7-3-2010, 14:07
Gezien de opvallende uitslag vind ik het ook niet onverwacht dat er ook opvallende onderhandelingen gevoerd worden. Alleen het onmogelijke is onmogelijk.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 13:54
Aanpassing reclamebelasting is ook een punt waarmee Tonnaer moet scoren. Laten we niet vergeten dat VOC Hoorn en VVD daar ook voor waren. Het is waarcshijnlijk gemakkelijker verliezers PvdA, CDA en GroenLinks mee te krijgen in een wijziging, dan de grotere partijen VVD en VOC Hoorn. En PvdA was ook al kritisch over de wijze waarop de reclamebelasting ingevoerd is, dus aanpassing zullen zij zeker wel steunen.

Reactie: (gerard)
7-3-2010, 13:44
Henry Meijdam heeft in de provincie bij de vorming van het college ooit de grote winnaar PvdA buitengesloten. De kans is groot dat hij nu de grote winnaar Tonnaer buiten wil sluiten omdat die eer en glorie van de VVD kan laten verbleken.
Tonnaer heeft groot gelijk als hij kiest voor een college waarin hij één van de twee grote partijen is. Geeft ook meer kans op de gewenste portefeuille, en op invulling van zijn linkse wensen. Wel in de onderhandelingen eerst even aanpassing van het toegangstijdenbesluit eisen, en misschien nog wat wijzigingen (locatie nieuwe begraafplaats bijvoorbeeld).
Op deze wijze heeft hij de belangen van zijn kiezers optimaal bediend.

Reactie: (Matthijs)
7-3-2010, 13:26
Sterk @Qwartje. Zwak @Redactie. Wat was er mis met de posting? Ik vond het wel interessant. Zelfs als wethouder Jan de Boer gebeld heeft met de mededeling "Dat heb ik niet gezegd, dat moet weg", lijkt het me redactioneel ethisch geen reden om tot verwijdering over te gaan. Want reken maar dat andere partijen Jan op de vingers tikken als hij zo uit het pact lekt. Spannend. Of is Hoorngids betrokken bij de onderhandelingen? Waar zijn trouwens alle kandidaat-raadsleden gebleven? Is de buit binnen? Is reageren op de bevolking nu niet meer nodig? Niet iedereen onderhandelt nu toch? Je kunt toch op z’n minst melden dat je het leuk vindt voor die uil dat ie terug is in slavendienst? Daar is toch niks gevoeligs aan?

Reactie: (Qwartje)
7-3-2010, 13:20
@Redactie

Parbleu! Deze ingreep lijkt me bijzonder - om niet te zeggen uniek - binnen het protocol van hoorndgids.nl

Het zet nieuwe lezers een beetje verweesd voor het plasmascherm. Welke staande reacties op welke verwijderde posting zijn niet relevant, vraagt men zich af. Ze mogen alleen nog de nick weten (@Frits Scholtes, waarschijnlijk ingegeven door het zesde VVD-raadslid Gert Scholtes). Maar niet dat die posting een (van Jan de Boer vernomen) coalitie voorzegde tussen Tonnaer, PvdA, CDA, GL en D’66.

Er staan, met uw welnemen, wel vaker postings op hoorndgids.nl die bij nader inzien nergens op slaan. Wat zeg ik? Het gìert er soms van. Maar die blijven allemaal, indachtig de door de Grondwet gegarandeerde vrijheid van meningsuiting, staan.

Inmiddels vormen de reacties op het ‘onjuiste bericht’ aardig leesvoer en misschien zelfs wel lesvoer voor coalitie-watchers. Blijft de vraag open op welke gronden de gewraakte posting als ‘onjuist’ werd gemarkeerd en verwijderd. Kennelijk was het e-mailadres courant; een niet controleerbaar afzend-adres geeft doorgaans the license to kill.

Terzijde: als zich onverhoopt het nagenoeg onmogelijke spookbeeld gaat aftekenen - een coalitie van partijen die de avondklok in stand houden - dan ligt daarvoor een nieuwe benaming voor de hand. Colalitie.

Reactie: (redactie)
7-3-2010, 11:56
Het door ene "Frits Scholtes" geplaatste onjuiste bericht is door de redactie verwijderd. Reacties op zijn bericht zijn niet relevant.

Reactie: (John)
7-3-2010, 11:50
@ Frits Scholtes, De PvdA zal iedere kans aanpakken om weer terug te keren in het college. Op zo’n nederlaag hadden ze niet gerekend. Het schijnt dat Judith de Jong, de ochtend van de uitslagen, de brieven met uitnodigingen voor een aantal partijen in verband met collegevorming al in haar tas had! Oei dat moet zuur geweest zijn. Ze staan erbuiten.
VVD is aan zet!!!
Kom op liberalen laat ons niet te lang wachten, jullie hebben vast al een voorkeur.
Spreek die dan gewoon uit maandagavond. Niemand zit te wachten op Henry Mijdam die namens de VVD gaat uitleggen hoe zij tot de vorming van een nieuw college willen komen. Zonde van de tijd.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 11:39
@ Nomen Nescio, zal D66 wel moeten willen! En wat denk je van de verdeeldheid binnen deze kleine fractie? En waarom zou Tonnaer nu opeens niet met het CDA in een college willen zitten? Daar heeft hij ervaring mee, oké dat waren andere tijden, met het rode machtsblok van de PvdA. Denk dat Tonnaer eieren voor zijn geld kiest, wedden?
Want als hij niet wil staan er andere partijen te trappelen om wel mee te doen!En dat zal niet de bedoeling zijn van RT!

Reactie: (Nomen Nescio)
7-3-2010, 11:23
Gewoon nuchter bekijken. 19 zetels is voor een meerderheidscollege voldoende. Daarin zie ik VVD en VOCHoorn en Tonnaer, maar geen CDA. Dat zou het college m.i. ’’te rechts’’ maken voor Tonnaer. CDA zal wel D66 moeten worden.

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 10:57
@ Frits Scholtes,(hahaha) overigens heb je wel gelijk. De VVD mag best opschieten want om hun heen is al van alles gaande! Zo gaat dat in de politiek.
Liberale groet,

Reactie: (Mark)
7-3-2010, 10:17
@ Nozem, jouw combinatie lijkt mij de meest voor de hand liggende, de meest redelijke en de meest werkbare.
Er is toch geen mens die ook maar een minuut gelooft dat Roger Tonnaer samen met de PvdA in een college wil? Hij zou zich compleet ongeloofwaardig maken.
@ Frits Scholtes, deze naam toevallig gekozen?
Nee dacht het niet ik weet waar je hem vandaan hebt.
Flauw en alleen stemmingmakerij!

Reactie: (NOZEM)
6-3-2010, 22:58
Ach, die geruchten!! Ik heb er ook nog eentje uit betrouwbare bron, nadat het CDA het sluitingsuur van 24.00 heeft los gelaten!
Het college wordt gevormd door;
VVd (6) VOCHoorn (5) FT (5) CDA (CDA)(3) (komt Lenie ook weer in de raad).Steun van HB is in vele zaken gegarandeerd!
Met groet

Reactie: (Qwartje)
6-3-2010, 20:47
@Frits Scholtes

Als deze waanzinnige rattenkoning werkelijkheid wordt, @Frits, breekt niet alleen hier de pleuris uit. Dan wordt Nieuwe Steen 1 gewoon weer Oude Steen 1, en schreeuwt negen tiende van weldenkend Hoorn om herverkiezingen.

Trouwens: Tonnaer met Partij van de Afgang in één college kan ik me sowieso niet voorstellen. Hij is de afgelopen jaren stelselmatig dermate geschoffeerd door met name Black Jack van Es, dat hij allergisch moet zijn geworden voor de rode kribbe waar hij uit voortkomt.

Daarnaast heb ik vernomen dat het CDA ‘om’ is waar het de horeca-avondklok betreft. Dat hebben de draaikontjes tegen een andere vijfpluuser gezegd. De houding van de christen-democraten is zo voorspelbaar als het weer van gisteren. Ze voeden elke krokodil, om maar niet opgegeten te worden.

D66 zal manhaftig en galant blijven ontkennen dat hun fractie kreupel is, maar ik blijf zeggen dat ze hinkepinken. Dissidente Ina Bakker, zekerheidshalve op nummer 7 van de kieslijst geplaatst, heeft zich middels 271 voorkeurstemmen tòch weer in de fractie gewurmd. Helling en Franke vinden de horeca-sluiting belachelijk en doelmissend. Bakker niet. Compromis: ze wachten een evaluatie-conclusie af die iedereen al kent. Kost alleen maar tijd.

GroenLinks… GroenLinks vraagt eerst bij volle maan advies aan eiken, iepen, populieren en platanen. Programmatisch hebben ze overeenkomsten met wat weke delen binnen het D66-manifest. Maar het blijft bij de Foreestendutters allemaal softer dan realistisch.

Een coalitie zoals door Jan de Boer voorgestaan is vòòr de totstandkoming er van al deplorabel.



Reactie: (Sebastiaan)
6-3-2010, 12:56
We moeten inderdaad kijken naar de mogelijkheden die de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad biedt. De bezem door enkele (vastgeroeste) heilige huisjes. Welzijnswerk efficiënter, visieloze geldbeluste projectontwikkelaars de stad uitjagen, vrijzinnigheid bevorderen, en in de zomer gezellig op het terras, ook na 23:30 uur. Maar ook: blijven werken aan duurzaamheid, milieubehoud, beschermen van groen, en een creatieve en cultureel aantrekkelijke stad. Dat is althans mijn verlangslijstje waar ik deze verkiezingsstrijd mee in ging, en in de verkiezingsprogramma’s van de winnende partijen (D66, Tonnaer en VVD) zie ik daar zeker aanknopingspunten in terug.

Ik vroeg mij nog af, is Henry Meijdam misschien een extra wethouderskandidaat van de VVD?

Reactie: (Daniel)
6-3-2010, 10:24
de democratisch gekozen gemeenteraad zal eerst de bezem moeten halen door de nalatenschap van black jack en consorten eer zij de punten waar zij voor staan en gekozen zijn kunnen uitvoeren. Na een zeer lange periode van pappen en nathouden door de PvdA zal het enige tijd kostten maar ik geloof erin dat het weer helemaal goed komt met ons stadje..

Reactie: (Wim Mul)
5-3-2010, 20:10
@ Gerard en Lucas,

Het is opmerkelijk dat jullie je (deskundige?) mening al weer klaar hebben. Hebben jullie zelf al eens in de politiek meegedaan. Of is hier het stuurlui aan wal verhaal van toepassing. Gun deze ploeg eens het voordeel van de twijfel !
Ze kunnen het immers heel moeilijk slechter doen dan hun voorgangers.
Denk een positief en laat de azijn in de fles.

Reactie: (Lucas)
5-3-2010, 18:50
Ach ja, de VVD Hoorn weet waarschijnlijk ook niet hoe het nu verder moet, dus zoekt ze wijze mannen en vrouwen die hen de weg kunnen wijzen...

Hetzelfde zag je bijvoorbeeld in Duitsland: FDP een magistrale overwinning - op p[opulistische onderwerpen - en nu niets presteren in de regering.

Elke stad krijgt het bestuur die het verdient, de burgers en ondernemers zijn over twee á vier jaar weer telergesteld in de loberaal-lokale coalitie en stemmen dan weer masaal links.

Reactie: (gerard)
5-3-2010, 17:23
Henry Meijdam, de voormalige regenteske VVD-gedeputeerde? Die de provincie door een dubieuze rol in de Chipshol-affaire in de problemen bracht?
Afgewezen kandidaat-voorzitter van de landelijke VVD?
Na kritiek opgestapte burgemeester in Zaanstad?
Dat voorspelt weinig goeds voor Hoorn.