“Vieze man” De Boer en regentes De Jong

COLUMN

COLUMN

TEGEN : “VIEZE MAN” DE BOER EN REGENTES DE JONG
VOOR: BORDEEL OP DE BLAUWE BERG


Graag een bordeel op BLAUWE BERG en weg met die “VIEZE MAN” naast FEMKE HALSEMA. Collegepartijen Hoorn afgestraft. En geef niet de landelijke politiek de schuld. De PvdA: ruimschoots gehalveerd! En zelfs Femke Halsema kon niet voorkomen dat Groen Links in Hoorn flink is geschoren. Een flauwe woordgrap in dit verband: Ook het CDA zakt PIJLsnel weg. Beeuuuh, pardon dat verkiezingsontbijt valt slecht.

Geweldig! Het einde aan het wethouderschap van Jan de Boer. De verkiezingslogan ‘Boer zoekt kiezer’ gaf zijn “kleutertje luister”-niveau wel aan. We waren gewaarschuwd, helemaal toen hij als “VIEZE MAN” naast Femke Halsema opdook op de GL-verkiezingsposters. Alleen het CDA kwam met “Kies pijlsnel Michel Pijl” ’artistiek gesproken’ in de buurt. Het waren de PEILLOZE dieptepunten van de verkiezingscampagne. 

PvdA-voorvrouw Judith de Jong is mogelijk sympathiek, maar totaal vervreemd van de kiezers. Invloed van slechte leermeesters? Met haar regenteske (zogenaamd politiek correcte) argumenten voor vervroegde sluitingstijden gooide zij alle glazen van haar partij in. Ze legde een gapend gat tussen stadhuis en bewoners bloot: “Wij weten wat goed voor u is.” “Wij gaan voor het Algemeen Belang.” “U hoeft zelf niet na te denken, dat doen wij.” Klip en Klaar. Maar we trappen er niet in.

Terzijde: het was allemaal te zien in EEN VANDAAG. Landelijk! Komt onze prachtstad de opgelopen imagoschade ooit nog te boven?
Het  “Algemeen Belang” telt niet als het grote geld aanklopt en er opeens een AMUSINO goed voor ons blijkt te zijn. Dag Judith, wegwezen. Kan het vandaag nog? Misschien is er een plekje voor je op de lijst achter Wouter Bos. Zorg wel dat je hoog op de lijst komt, want Wouter Bos (zonnebrilletje op kosten van de belastingbetaler!) gaat de geschiedenis in als de man die de PvdA wel KLEIN krijgt.

Helaas is Groen Linkser Jan de Boer niet hard genoeg afgestraft voor de Kafkaiaanse – met wartaal omgeven – RECLAMEBELASTING. De rekening die ik moest betalen, had geen enkele relatie tot mijn gebruik van het bedrijventerrein Westfrisia. En zeker niet in vergelijking  tot de honderden vrachtwagens die wekelijks bij de LIDL af- en aanrijden (en de woonwijk Bangert-Oosterpolder vergiftigen – over planning gesproken – en waar was GROENLINKS???) En voor mijn paar vierkante meters betaal ik meer aan “collectieve voorzieningen” dan LIDL! Hoe valt dit te rechtvaardigen??? De lokale overheid als dief. En als burger krijg je een grote bek van de ambtenarij toe. En tegen mijn kinderen moest ik zeggen dat vakantie er dat jaar niet inzat! Alles onder de bezielende leiding van roverhoofdman JAN DE BOER. Laat deze stelende Paulus de Boskabouter gauw een andere hobby zoeken: op de foto met zoveel mogelijk BN’ers of als imitator van Kees van Kooten’s vieze man.
 
Het verziekte klimaat in Hoorn heeft een lange geschiedenis. Nog steeds zijn niet alle lijken uit de bouwfraude-tijd boven water (Business-as-usual? Dus een grote markt voor een luxe bordeel op de Blauwe Berg. Hoeven de taxi’s – in het ALGEMEEN BELANG – niet meer van het stadhuis naar Amsterdam te rijden.)

Alle goedbedoelde inspanningen van onze burgemeester, die integriteit uitstraalt en het goed doet, ten spijt. In Hoorn is gebleken: te lang in het pluche corrumpeert, maakt arrogant of blind. Of allemaal. Aardige jongens en meisjes veranderen in potentaten bij wie je heel, heel soms op audiëntie mag.

De verkiezingsuitslag biedt kansen:

- De eerste DAAD moet zijn dat de sluitingtijd in de horeca van 00.00 uur  onmiddellijk wordt ingetrokken;
- Roger Tonnaer wil heeeeeeel graag wethouder worden (maakte hij ook nooit een geheim van): ga ervoor,  maar houd je rug recht. Lukt het niet om de reclamebelasting af te schaffen, zorg dan tenminste voor goede controles op de uitgaven, excuses aan geschoffeerde ondernemers en onderzoek dit dieptepunt van lokale wetgeving en georganiseerde overheidsdiefstal!
- PvdA, Groen Links en CDA gaan vier jaar in de oppositie, houden zich koest en maken intern schoon schip: geen van deze partijen verdient het in het pluche plaats te nemen.

Tenslotte een dringend verzoek aan Onno: organiseer alsjeblieft GEEN peperdure afscheidsrecepties op kosten van de belastingbetaler voor vertrekkende regenten. We moeten bezuinigen! Laat ze weggaan met stille trom, zonder lintjes, vooral GEEN huichelachtige toespraken en andere NEP. Nee, er is echt NIEMAND bij die echt grote verdiensten heeft voor deze stad.

De wachtregelingen gaan lopen en dus krijgen deze vertrekkende bestuurders al veel meer dan ze verdienen. Het is wel mooi geweest na dat “FANTASTISCHE” verkiezingsontbijt (graag ook eens maar nooit weer!). BEEEEUUUUUUH. Pardon, moet nog steeds een BOERtje wegwerken. Wat een vieze smaak zeg.

Robert Vinkenborg

Reacties
Reactie: (Uri G)
19-3-2010, 18:20
Hee Jack al een lintje?

Reactie: (John)
7-3-2010, 17:22
@ Robert Vinkenborg, ik ben bang dat je gelijk hebt.
Het officiële gedeelte duurt 3 kwartier dat is te lang voor een "normaal"afscheid. Nee dit krijgt een Koninklijk tintje, veel toespraken, veel veren in de r...
En dan Van Es die op zijn normale slungelige wijze komt aanlopen en een verbaasd gezicht trekt,: "oh Onno wat een verrassing dat het de Majesteit heeft behaagt om mij te onderscheiden dat verdien ik toch niet (grijnzend)"!!
Nee inderdaad Van Es dat verdien je niet!

Reactie: (Dirk)
7-3-2010, 16:53
@Mark: Dat de burrie selectief blind is ten aanzien van bepaalde zaken kwam ook goed naar voren bij de soap rond de nieuwe brandweerkazerne die op De Oude Veiling moet komen. Van allerlei kanten is al aangegeven dat die plek echt niet de beste is, dat dat ding een schertsvertonig gaat worden en de investering niet waard is. Maar dat heeft hij dan zogenaamd niet gehoord, alleen maar om zijn aanzien niet te doen dalen. De rapporten schrijven immers iets anders! Me dunkt, als je naar een bepaalde plek toeschrijft komt alles positief uit. Had hij toen zijn poot stijf gehouden of anders een klein beetje realiteitszin gehad dan had ook hij kunnen zien dat deze nieuwe, dure kazerne een hele mooie verspilling van belastingcenten gaat worden...

Reactie: (Robert Vinkenborg)
7-3-2010, 16:06
@ john ik voel hem al aankomen:
KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR VERTREKKEND WETHOUDER VAN ES

De vertrekkende wethouder J. van Es is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester O. van Veldhuizen speldde hem tijdens een speciale afscheidsreceptie op 19 maart 2010 de versierselen op die bij deze onderscheiding behoren. “Wat een verrassing”, kraaide de scheidende wethouder die de komende jaren gaat genieten van zijn “dikverdiende” wachtgeldregeling.

Reactie: (ruud van Vliet)
7-3-2010, 12:58
@Robert,
wat een fantastische verhaal!
dit is precies wat mij zo mateloos frustreert.
En tegen allen die hier Voor de reclame belasting zijn.....
Verdiep je er eens in hoe deze regeling tot stand is gekomen, (er zijn ruim 400 bezwaarschiften op gekomen!) het is echt een vorm van diefstal, en het heeft niets met zwart rijden te maken!
kwestie van goed lezen en invoelen....

Reactie: (John)
6-3-2010, 19:52
Heb voor mij de uinodiging voor het afscheid van Jack van Es.
Er wordt door de gemeente op 19 maart een afscheidsreceptie gegeven.
Stukje van de tekst op de kaart:
"Jack van Es kwam in 1986 als raadslid voor PvdA . In 1994 werd hij wethouder.
In de loop der jaren heeft hij verschillende portefeuilles gehad, zoals milieu (? hij) ruimtelijke ordening, sport, financiën.
Hij stond aan de wieg van belangrijke ontwikkelingen voor de stad Hoorn, zoals het vrijetijdspark de Blauwe Berg (?wat is van het oorspronkelijke plan overgebleven?? hoe durf je!) de woonwijk Bangert Oosterpolder, (!ja hoor)het Oostereiland (pff wordt schip van bijleggen) en de Poort van Hoorn!!! ja dat staat op de uitnodiging.
Zaken volgens de burgemeester om trots op te zijn, maar ehhh heb ik iets gemist? de Poort van Hoorn is toch nog helemaal niet gerealiseerd? Het was toch Van Es die de plannen in de wachtstand heeft gezet?
Maar goed het valt mij al mee dat de realisatie van IJsbaan de Westfries er niet bij staat, want ze zijn er zo goed in bij PvdA om positieve zaken naar zich toe te trekken.
Wat zullen de druiven voor hun met zo’n overwinning van de liberalen zuur zijn.
Oh ja ik ga niet naar de receptie,
onderaan de uitnodiging staat:
Jack van Es leest graag en drinkt geen alcohol.
Dat geldt ook voor mij maar toch voel ik geen verwevenheid met Jack, vreemd?
Dacht het niet!

Reactie: (John)
6-3-2010, 19:20
@ Martin Mutter, zal toch wel?
Of is Sebastiaan ook "selectief doof"?

Reactie: (Mark)
6-3-2010, 19:18
Prima column Robert Vinkenborg.wel een paar opmerkingen van mijn kant.
Je schrijft "alle goede bedoelingen van onze burgemeester, die integriteit uitstraalt en het goed doet", bij wie doet deze burgemeester het goed Robert?
Hoezo alle goede bedoelingen? De toegangsstop die nu geldt in de horeca hebben we voornamelijk aan de burgemeester te danken. Zijn we dat vergeten?
Zijn we de foto van de heer Onno en minister Ter Horst vergeten?
Die waarop ze samen staan met een glas champagne in de hand!
Ook voor de burgemmester van Hoorn geldt dat het pluche corrumpeert, arrogant is hij waarschijnlijk altijd al geweest, vervolgens lijkt hij mij selectief blind ten aanzien van sommige zaken die er in "zijn"stad plaatsvinden.Het klinkt niet lekker in zijn kringen om te erkennen dat Hoorn helemaal niet zo veilig is en dat handhaving met betrekking tot de openbare orde veel maar dan ook veel beter kan !
Als we schoon schip gaan maken in Hoorn, mag deze burgemeester wat mij betreft naar Den Haag, zijn partij D66 gaat het vast goed doen 9 juni ze hebben hem daar nodig!
Judith de Jong gaat voor PvdA naar Den Haag, dat ruimt lekker op.
Samen kunnen ze hun ervaringen uitwisselen.
Misschien kunnen ze ook eens nadenken over het feit dat Hoorn mede door hun op zo’n negatieve wijze de landelijke pers heeft gehaald.
Heel veel mensen, organisaties van evementen, Musea noem maar op, zijn het gehele jaar druk bezig om Hoorn op een positeve manier op de kaart te zetten, ze hebben allemaal één doel: het promoten van onze stad.
@ Robert, nee de geleden imagoschade komen we zeker dit jaar niet te boven!
Bedankt burgemeester van Hoorn!
Bedankt mevrouw De Jong fractievoorzitter van de PvdA!
Al de inzet en jaren werken aan de positieve uitstraling van Hoorn, is door jullie opstelling van: arrogantie en machtswellust verloren gegaan.
"Hoorn moet je voelen"ja meneer de burgemeester wij voelen het, u ook?

Reactie: (martin mutter)
6-3-2010, 19:00
@ John, hoop dat Sebastiaan het ook begrijpt nu.

Reactie: (John)
6-3-2010, 18:34
Inderdaad een pittige column van Robert Vinkenborg, dat kan ik wel waarderen, hij noemt een aantal zaken waar ik het ook volledig mee eens ben. Zeker de kwestie reclame belasting, de wijze van invoeren is niet goed doordacht, komt bij mij over alsof het met een hoeraatje is gegaan. Hoorn wilde weer zonodig (nee onnodig) voorop lopen en bedacht een geheel eigen systematiek die van geen kant werkt en in mijn ogen volkomen onrechtvaardig is.Een huisarts moet voor zijn naambord betalen, een bedrijf zie opmerking @ Martin Mutter dat zelfs niet eens bestaat krijgt een aanslag en een dreigbrief, Hoe gek kun je zijn als gemeente?
Een piepklein zaakje in een piepklein steegje in de binnenstad, moet voor zijn/haar naambordje van hooguit 50 centimeter hetzelfde tarief betalen als de grote bedrijven op de A-locaties. Belachelijk!
Maar men heeft voor 2010 iets anders bedacht, de kleine borden krijgen een andere berekening en er wordt rekening gehouden met de locaties. Binnenstad, buitengebieden, bedrijventerreinen,zit dit nu wel goed in elkaar? Ik betwijfel het.

@ Sebastiaan, hoezo opvallend dat dit onderwerp niet genoemd is door de HOF? Niet tijdens het debat bij Huis Verloren en niet in hun enquête. Volgens mij weet jij heel goed waarom ze dat niet hebben gedaan. Ze mogen samen met andere ondernemerclubjes over de opbrengsten uit de reclamegelden beslissen welke voor hun leuke evenementen en speeltjes uit de pot betaald gaan worden.
En de mensen die het dichtst bij het vuur zitten weten zeker dat hun evenement kan doorgaan. Maar wel graag, nee moet! op een koopzondag/moment.
Zo gaat dat en het zijn nog steeds dezelfde mensen die hier al jarenlang, de dienst uitmaken.
Daarin heeft Jan de Boer zich ook behoorlijk vergaloppeerd.Denk dat hij geen rekening heeft gehouden met de "ratten mentaliteit"van een aantal ondernemersclubs. Jammer,
want @ Robert Vinkenoog hoe ik het ook met je column eens ben, het geldt voor mij niet als je Jan de Boer een "vieze man"en "roverhoofdman"noemt.
Vieze kan ik helemaal niet plaatsen, de term roverhoofdman betwist ik ook. Hij had dit besluit er nooit doorheen gekregen zonder steun van met name: PvdA, CDA en GL.
Hoor het Judith de Jong laatst nog zeggen. "de PvdA heeft altijd achter de invoering van de reclamebelasting gestaan" klip en klaar toch? En voor mij is toch de grootste roverhoofdman Jack van Es en inderdaad waarom zo’n dure afscheidsreceptie? een waarom alleen voor hem op 19 maart?
Had men niet gelijk een complete afscheidsreceptie kunnen geven? ze gaan uiteindelijk alle 4 weg.
Tenslotte. Verkiezingsontbijt hele slechte keuze geweest hoop dat de eerste en de laatste keer is geweest.


Reactie: (martin mutter)
6-3-2010, 16:52
@ frits, hulde. Uiteidelijk schiet de gemeente in zijn eigen voeten. Elke serieuze ondernemer heeft een budget voor reclame en sponsering de euro die naar d gemeente gaat kan niet naar een ander gaan. het blijft lood om oud yzer alleen jammer voor de sportverenigingen. Maar daar gaat de gemeente ook niet helemaal goed mee om heb ik begrepen.

Reactie: (Frits)
6-3-2010, 15:34
@Forumvolger,
Robert is niet de enige gefrustreerde ondernemer in Hoorn. Laat hem lekker z’n gal spuwen hier, bij de gemeente bestaat niet zoiets als een luisterend oor.

@Sebastiaan,
Is ingevoerd op verzoek van de besturen van de ondernemersorganisaties. Ja, dus niet DE ondernemers. En Tonnaer is toch heel duidelijk over de Reclamebelasting, daar heb je die HOF-enquete toch niet voor nodig.

Reactie: (martin mutter)
6-3-2010, 15:30
@ Sebastiaan, de reclamebelasting is inmiddels zo doorgeslagen dat ik voor een bordje met een naam (van een niet bestaand bedrijf in Hoorn) ook maar weer eens een dreigbrief van het ambtenaren apparaat heb gekregen. Dit bord is geen reclame maar gewoon een naambordje van een bedrijf dat er ooit heeft gezeten. Indien je de brief opent denk je op zijn minst dat je voor lange tijd gestraft wordt tot eenzame opsluiting of iets dergelijks. Allemaal zwaar overdreven. Ik begrijp de frustratie van Robert dan ook wel.

Reactie: (Forumvolger)
6-3-2010, 15:21
@Robert Vinkenborg
Zeg, beste Robert Vinkenborg, alle begrip hoor, dat u even stoom wilt afblazen, maar ehh... kan het niet een ietsje minder? Een ietsje normaler? Zonder allerlei KAPITALEN, want dat staat zo schreeuwerig. Zullen we afspreken, dat wanneer het bordeel klaar is gekomen (grappig he?), wij u even inseinen? Wipt u even aan en kunt u kostelijk stoom afblazen. In de tussentijd: neem ondanks alles gewoon een korte vakantie! Effe lekker bijkomen. Effe niks.

Reactie: (Sebastiaan)
6-3-2010, 13:44
Een pittige column van Robert Vinkenborg. Laat ik daarbij één kanttekening maken (daarbij geen opmerkingen over personen zelf): de reclamebelasting is ingevoerd op verzoek van de ondernemersorganisaties, die "zwartrijden" van bepaalde ondernemers bij evenementen in de binnenstad wilden tegengaan. Daar heb jij, met je onderneming op het bedrijventerrein Westfrisia uiteraard weinig (tot niets) mee te maken, en ook geen profijt van. Daar zou dus inderdaad nog eens naar gekeken moeten worden. Echter opvallend dat in die 15 speerpunten enquête van de HOF - waarbij de linkse partijen, inclusief Tonnaer - als ondernemersonvriendelijk werden afgeschilderd, geen woord over werd gerept.