Opkomst bij verkiezingen in Risdam-Noord erg slecht.

8-3-2010

HOORN - De opkomst in de wijk Risdam-Noord was opvallend slecht bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen: Maar 39,7 % ging stemmen. Andere wijken in Hoorn die onder de 50 % bleven steken waren: Grote Waal (46,4 %), Kersenboogerd (46,5 %) en BangertOosterpolder (45,2 %).

De trouwste stembusgangers wonen in Risdam-Zuid (62,8 %), gevolgd door Binnenstad/Venenlaankwartier (58,4 %) en Blokker (57,9 %). In Zwaag ging 55,9 % stemmen, Nieuwe Steen 53,4 % en in Hoorn-Noord 57,6 %.

Gemiddeld in Hoorn 51,5 %, oftewel 27. 932 van de 54.273 opgeroepenen. De slechtste opkomst ooit bij gemeenteraadsverkiezingen in Hoorn. Ondanks de uitgebreide campagne, ondanks de hot items zoals de toegangstijden horeca en bioscoop, ging globaal maar de helft naar de stembus. In de jaren ’60 en ’70 ging in Hoorn tussen de 65 en 70 % nog stemmen voor de gemeenteraad.

Reacties
Reactie: (Nomen Nescio)
15-3-2010, 23:28
het is nog érger dan jullie denken @schurink en @bob. Er is daar een straatje waar twee kandidaat-raadsleden wonen. Neuh, da’s te veel van het goede, stel dat ze gekozen worden, hebben we een probleem. Dus wat doen de "buren"?
Ze gaan roddelen en zorgen ervoor
dat die twee niet gekozen worden!
WEn zo gaat het door. Een alleenstaande vrouw, in verwachting van een 2-ling, wordt weggetreiterd(een "hoer" zegt men). Nu zijn ze bezig met dat marokkaanse gzinnetje: Nette mensen overigens, maar ze "trekken vreemd volk". Steken mensen hun hoofd boven het maaiveld uit, is het ook weer niet goed. Ziedaar een straatje in Risdam-Noord.

Reactie: (Dik Schurink)
15-3-2010, 16:45
Als u zoveel kritiek heeft op u wijk heeft dan zou ik van u verwachten dat u naam bekent maakt.
Want dan zou je er samen wat aan kunnen doen. Maar zo kan iedereen wel kritiek hebben.
Mocht u hier over willen praten kan u mij altijd bereiken.
Mijn naam is Dik Schurink
Email: dsschurink@quicknet.nl

Reactie: (Bob)
13-3-2010, 14:59
De mensen die niet gegaan zijn,zijn slimmer dan ik en die anderen die wel gingen.Ze hadden waarschijnlijk al door dat het zooitje ongeregeld de kluit belazerd,ondanks mooie beloftes.

Reactie: (Nomen Nescio)
9-3-2010, 11:52
Risdam-Nooord opvallend slecht! Dat klopt wel, er is nauwelijks of geen sociale samenhang. Veel mensen daar zijn alleen met zichzelf bezig. Op het leefbaar-overleg komen telkens dezelfde mensen die het telkens(vaak lidruchtig) over hetzelfde hebben.
Bij buren onderling viert roddel en achterklap hoogtij. Een in opzet/potentie mooie wijk wordt door de bewoners zelf ’’naar de verdoemenis’’ geholpen. Jammer, maar helaas moet ik dat constateren.