Nieuwe huurdersvereniging Johannes Poststraat

22-3-2010

HOORN - Op dinsdag 16 maart is de nieuwe huurdersvereniging Johannes Poststraat opgericht. Marcel Huijsman, Klaas Korver, Paula Kieftenburg, Roy Bleijswijk, en Nurcan Pasvan gaan de belangen vertegenwoordigen van de bewoners van de Johannes Poststraat, Sapmastraat, Clement Maertenzstraat, Liornestraat, Vijandstraat, Drieboomlaan (noordzijde) en Van Goijenstraat. In totaal gaat het om zo’n 240 woningen in de wijk Hoorn-Noord.

Gesprekspartner
De huurdersvereniging Johannes Poststraat is opgericht om verschillende redenen. Als afgevaardigde van de bewoners die zij vertegenwoordigen, kan de huurdersvereniging beter in contact komen met IntermarisHoeksteen en de gemeente. De huurdersvereniging is gesprekspartner voor IntermarisHoeksteen over bijvoorbeeld onderhoudsplannen en leefbaarheid en werkt actief aan bewonersparticipatie. De huurdersvereniging gaat de leefomstandigheden in en om de woningen in kaart brengen. Samen met IntermarisHoeksteen en/of de gemeente kunnen de leefomstandigheden waar nodig verbeterd worden.

Hoe werkt een huurdersvereniging?
Een huurdersvereniging is een bewonersorganisatie die een aantal woningen/bewoners vertegenwoordigt. Het aantal woningen wordt meestal geografisch of per woningtype bepaald. Een huurdersvereniging vertegenwoordigt over het algemeen tussen de 100 en 200 gezinnen. Verenigde Huurdersorganisatie De Boog faciliteert de huurdersvereniging en voorziet hen van noodzakelijke informatie. IntermarisHoeksteen stimuleert de oprichting van de huurdersverenigingen zeer actief. Het afgelopen jaar heeft IntermarisHoeksteen vijf nieuwe huurdersverenigingen opgericht in Hoorn.

Reacties
Reactie: (Huurdersvereniging De Kersentuin)
23-3-2010, 09:07
Het bestuur van Huurdersvereniging De Kersentuin feliciteert de bewoners uit de Johannes Poststraat met de oprichting van een nieuwe Huurders vereniging….