Horeca in Hoorn boos over besluit nieuwe coalitie

28-3-2010

HOORN – De horeca in Hoorn voelt zich bedrogen door de vijf partijen die samen de nieuwe coalitie vormen. Vrijdagavond meldden de coalitie-partijen dat zij de toegangstijd voor de horeca zo spoedig mogelijk van 00.00 uur naar 01.00 uur willen brengen. De horeca meent dat er dan op geen enkele wijze recht wordt gedaan aan de verkiezingsuitslag en wil terug naar de oude tijd van 02.00 uur.

In Hoorn was het thema van de uiterste toegangstijd voor de horeca het meest besproken onderwerp tijdens de verkiezingscampagne. Coalitiepartijen VVD, VOCHoorn en Fractie Tonnaer gingen met campagneteams letterlijk de kroeg in, deelden bierviltjes uit en beloofden het terugdraaien van de maatregel. Tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe coalitie (en dus de nieuwe wethoudersposten) bleken zij water bij de wijn te willen doen.

Horeca Nederland, afd. Hoorn laat via voorzitter Hoying Wu-Cheung weten het besluit van de nieuwe coalitie zeer te betreuren: “Unaniem willen we als Hoornse horeca dat het toegangstijdstip naar 2 uur teruggaat. Het is heel jammer dat de nieuwe coalitie dit blijkbaar niet wil.”

Cristel Dekker van Café JP Coen reageert aldus: “Eén uur is beter dan twaalf uur maar toch zijn we hier niet tevreden over. Zeker omdat de VVD nu toch de grootste  partij is en deze pleitte voor twee uur of nee zelfs vrije sluitingstijden. Wij hebben dus het idee dat de partij snel over zijn standpunt heen is gestapt om maar te kunnen regeren. Zeker omdat het alcoholgebruik onder jongeren zo niet teruggedrongen wordt, voldoet dit niet aan onze verwachtingen. Maar dat lijkt allang niet meer de issue. Het is nu meer iets geweest om zieltjes te winnen voor hun campagne.”

Bernard Rive van Fame Hoorn meldt desgevraagd aan Hoorngids: “Wij zijn het absoluut oneens met dit ”compromis”. Het lijkt erop alsof het middel tot doel is verheven. Het is puur kiezersbedrog. Hoe haalt men het in de botte hersens om te denken dat als 12 uur niet werkt 1 uur wel werkt tegen het drankmisbruik door onze kinderen? Men heeft hier en daar grote verkiezingswinst geboekt omdat men de toegangsstop wilden terugdraaien. En nu wordt het electoraat zwaar bedonderd omdat het CDA zonodig mee moet doen! VVD, VOCH en ook Tonnaer laten hiermee zien volstrekt maling te hebben aan de kiezers.
Terug naar 2 uur dus zoals beloofd!”


Peter Ramaker van Bar Satchmo is witheet: “Dit is typisch kiezersbedrog. We willen uiteraard terug naar 02.00 uur. Je houdt het altijd in je achterhoofd, politiek bedrijven is ook liegen.....”

Reacties
Reactie: (Qwartje)
30-3-2010, 20:45
@Dirk Minnebo

“Aan de andere kant, laten we blij zijn dat het iig zo snel mogelijk naar 01:00 uur gaat.”

Hoe nu, @Dirk?

Als een van de initiatiefnemers van een Hoornse jongeren-televee zich zo snel en ‘blij’ neerlegt bij apert kiezersbedrog, laat zich het ergste vrezen voor de signatuur van zo’n airplay-station. Noem die zender dan gelijk maar SVP (serviel, volgzaam en prudent).

Op dit moment wordt op de gedoodverfde stadsbestuurders (onder wie leden van jouw D66-fractie) andermaal indringend ingesproken door Onno van Veldhuizen en leden van de Stuurgroep Jeugd & Alcohol. Pleidooi: “Handhaaf in vredesnaam het authentieke, regionale convenant van 00.00 uur.” Mogelijk wordt daar een na-zomerse datum voor ‘evaluatie’ aan verbonden. Wanneer daaruit blijkt dat de maatregel het doel mist “gaan we alsnog terug naar 01.00 uur”.

Zie je de wokkel? De zeer recente historie geeft in om voortzetting van draaikonterij binnen de Nieuwe Steen 1 voor mogelijk te houden. Politics is a motherfucker.

Om niet in een echoput van argumenten te vallen: lees hier onder nog even hoe Jan en Zwanica van ‘Het Schippershuis’ er over denken. Ik weet dat jij er deepdown ook zo over denkt, maar de term ‘kiezersverraad’ is bij mijn beste weten nog niet op jouw keyboard uitgetikt.

Jouw partij staat vrijheid van geest en tong voor, @Dirk. Je krabbelt nu ten halve terug. Walk tall, walk straight. Benoem het bedrog, en blijf pal staan voor 02.00 uur.



Reactie: (Bewoner)
30-3-2010, 20:26
Het gaat mij om het principe. Hoog van de toren blazen, zieltjes winnen, de grootste worden en dan niet doen wat je beloofd hebt. Ik heb altijd VVD gestemd en ben overtuigd liberaal. Maar de Hoornse VVD gaat straks iets uitleggen wat niet uit te leggen is. Ze zijn gewoon door de knieen gegaan voor machtspolitiek van andere partijen. Het is beschamend dat de VVD als grootste partij in Hoorn zo door de pomp gaat. Ik heb geen vertrouwen meer in de Hoornse VVD. Ik zal niet de enige zijn die dit niet zal vergeten!

Reactie: (Dirk Minnebo)
30-3-2010, 19:54
@Bewoner

Natuurlijk bent u dit over 4 jaar wel vergeten, de kiezer was ook vergeten dat VVD een half jaar voor de verkiezingen nog voor 12 uur had gestemd evenals een deel van VOCH. Aan de andere kant, laten we blij zijn dat het iig zo snel mogelijk naar 01:00 uur gaat. 02:00 komt vanzelf wel en misschien zien ze ooit in dat je het het beste helemaal vrij kan geven. knappe tiener die tot 5 uur thuis blijft om daarna nog naar de stad te gaan...

Reactie: (Schippershuis)
30-3-2010, 19:27
Wij zijn zeker teleurgesteld, de fracties hebben zoveel actie gevoerd voor sluitingstijd van 2.00 uur dat we er bijna in zijn gaan geloven dat als we voor hun partij zouden kiezen het toch teruggedraaid zou worden maar kiezen nu toch voor 1.00 uur, dat voelt niet goed.

Met de tijd van 1.00 uur kunnen we meer dan leven dan 12.00 uur sluitingstijd maar hebben toch liever dat het teruggedraaid wordt naar hoe het was.

Maar bovenal vinden we het een grote betutteling, het zijn volwassen mensen die bij ons komen, laat ze zelf bepalen hoe laat ze uit gaan.

Jan en Zwaan van Het Schippershuis


Reactie: (ANP)
29-3-2010, 19:47
Hoorn wil af van horeca-afspraken

De beoogde nieuwe coalitie in Hoorn wil breken met het regionale horecabeleid zoals dit met alle Westfriese gemeenten en de gemeente Schagen is afgesproken.

Dit zegt lijsttrekker Wim van Hilten van de VVD. De liberalen werden na de verkiezingen de grootste partij in Hoorn en leiden de coalitieonderhandelingen. Belangrijkste element in het regionale horecabeleid is dat cafés na middernacht geen nieuwe bezoekers meer mogen toelaten.

Jeugd
De maatregel is genomen als onderdeel van het programma Jeugd en Alcohol, waarmee Westfriesland het probleem van de overmatig drinkende jeugd te lijf wil gaan. Nadat alle Westfriese gemeenteraden het beleid in 2009 hadden goedgekeurd, trad het op 1 januari van dit jaar ondanks felle protesten van de horeca in werking.

Hobbel
VVD-lijsttrekker Van Hilten zegt dat met de fracties van VOC Hoorn, Fractie Tonnaer, D66 en CDA in de onderhandelingen overeenstemming is bereikt om het tijdstip van middernacht te veranderen in 1.00 uur. Daarmee hebben de partijen ’een lastige hobbel’ genomen, aldus Van Hilten.

Issue
Van Hilten: ’De horecakwestie was hét issue van de afgelopen verkiezingen.’ Van de beoogde coalitiegenoten keert alleen het CDA op de schreden terug. Deze partij zat de afgelopen vier jaar als enige van de vijf in het college van B en W.

Motivering
Waarom de partijen al zo snel na de inwerkingtreding van de maatregel het beleid willen veranderen, wil Van Hilten niet zeggen. ’We hebben afgesproken dat we de burgemeester tijdens de eerstkomende raadsvergadering op 27 april bij motie vragen de geldende beleidsregel te veranderen. Dat is ook het moment waarop wij met een motivering komen.’

Onwaarschijnlijk
Theoretisch kan de burgemeester de motie naast zich neer leggen, maar het lijkt Van Hilten onwaarschijnlijk dat dit gebeurt. ’We moeten de komende vier jaar wel met elkaar aan de slag.’

Lastig
In de regio ontstaat een buitengewoon lastige situatie, erkent Van Hilten. ’Je doet iets met z’n allen of je doet iets niet en we beseffen dat Hoorn hiermee een centrale afspraak doorbreekt. Aan de andere kant heeft de kiezer duidelijk gesproken. Het is aan de burgemeester hier met de gemeenten in de regio verder uit te komen.’

In stand
Van Hilten beklemtoont wel dat het totale project Jeugd en Alcohol zoals dit door de Westfriese gemeenten is opgezet in stand moet blijven. Het enige dat verandert is dat mensen in Hoorn een uurtje langer de tijd hebben om het café in te gaan, zegt hij.

Bron: ANP

Reactie: (Bewoner)
29-3-2010, 18:55
VVD en VOCH beloofden voor de verkiezingen het besluit terug te draaien naar de oude situatie, dus 02.00 uur. Het zou getuigen van standvastigheid en moed om daaraan vast te houden. Als dat om welke reden dan ook niet kan, dan zouden ze niet in het college moeten gaan zitten. Deze "fout" dat ook wel kiezersbedrog wordt genoemd zal niet worden vergeten!

Reactie: (Robert Vinkenborg)
29-3-2010, 17:34
Ik ben nog aan het puzzelen, maar hoop vanavond artikel met reconstructie klaar te hebben. Tussenstandjes ondertussen via http://twitter.com/RoxyRobert

Reactie: (martin mutter)
29-3-2010, 17:24
@ truus, stel graag voldoende beschikbaar.

Reactie: (Truus)
29-3-2010, 17:14
@ Martin Mutter,

Er zijn er ook veel mee naar huis genomen en die zijn wel netjes genoeg om te gebruiken.

Dus niet boos worden als een enkeling dan jou dure materiaal gaat misbruiken.

Hoeveel viltjes is niet van belang, vermoedelijk zijn enkele voldoende om de op de tribune bier drinkende bezoekers te laten lachen.

Het gebaar is belangrijker of we de VVD met eigen materiaal kunnen raken.....

Reactie: (k/moeskops)
29-3-2010, 17:01
Een hoop gezwets op dit forum. Ik mis in de reacties nuchterheid en kennis van zaken. Alleen de VVD heeft haar verkiezingsbelofte gebroken; de overige partijen, die door heethoofden door het slijk worden gehaald, hebben in de weken voor de verkiezingen openlijk geflirt met een slijtingstijd van 01.00 uur. Lees de verkiezingsprogramma’s er maar op na. Straks ga ik fijn weer naar de kroeg. Zonder daarbij grote hoeveelheden alcohol naar binnen te gieten. Is namelijk slecht voor de leesvaardigheid.

Reactie: (Forumvolger)
29-3-2010, 16:24
@Frits
Ik vrees, dat er wel op Swiebertjes-niveau zaken worden gedaan hier. Maar Saartje had wel degelijk een stem en er werd ook naar geluisterd. Datzelfde gold voor Swiep, die veelal uiterst ludiek onder het gezag van Bromsnor uitkwam. En de burgemeester? Die luisterde aandachtig en handelde naar de wensen van het volk. Opdat ook malle Pietje gewoon z’n nering kon drijven. Opdat Saartje kon functioneren zoals zij dat wenste. En Swiep, die ging gewoon naar de Vergulde Kip. Wanneer ie maar wilde. Want die kroeg was gewoon altijd open.
Kon het maar zo eenvoudig zijn!

Reactie: (Frits)
29-3-2010, 16:12
@Lucas, je hoeft geen kroegtijger te zijn om door politici als een volwassene behandeld te willen worden. Het gaat velen om het principe. Het is mede daarom HET thema bij de verkiezingen geworden. En nu maar kijken hoe serieus we met z’n allen worden genomen. Of is het net zoals in Swiebertje? Dat Bromsnor en de Burgemeester bepalen wat in Hoorn gebeurt...

Reactie: (Lucas)
29-3-2010, 16:04
Toch blijft het verbazingwekkend dat een vijf- á tiental horeca-ondernemers, namens een duizendtal horecabezoekers voor en na de verkiezingen het politieke debat bepalen, terwijl Hoorn 70.000 inwoners heeft en er meer bedrijfstakken dan alleen de horeca en er meer problemen dan alleen het alcoholverbruik zijn...

Desondanks hoop ook ik op goed voorjaars- en zomerweer zodat we af en toe een koel biertje of glas witte wijn kunnen drinken op het terras van de Ridderikhof.

Reactie: (Xander de Groot)
29-3-2010, 15:13
Er zijn meerdere functies in Den Haag e.o. Onno kan ook best voor staatssecretaris gaan. Dan op het gekunstelde departement van Jeugd en Gezin.

Reactie: (nico danenberg)
29-3-2010, 15:06
sluitingstijden:

Wilt U bruine of gele vla ?
Ik lust geen vla.
Dan wordt het bruine.

In den Haag gaat het ook al niet lukken.
http://www.d66.nl/d66nl/nieuws/20100329/d66_presenteert_kandidatenlijst?ctx=vghpm7u9vdea.

Reactie: (Nomen Nescio)
29-3-2010, 14:07
@Jeroen, ik weet een beetje hoe het gaat. Voor een protestmars heb je geen vergnning nodig, je wordt vaak wél verzocht de tocht tevoren te melden, m.n. de route, dit vooral ten behoeve van wat men oemt de ’’ópenbare orde’’(stremming verkeer met name).
Het overschreeuwen van een raadsveergadering zou ik je afraden: Onno schorst dan de vergadering en verzoekt jou en je medestanders de raadszaal te verlaten. Doe je dat niet, wordt de politie er bijgehaald en wordt iedereen (ook de goedwillende rustige toehoorder) verwijderd en
bij verzet eindig je op het politiebureau. Zou je dat willen? Denk het niet!
Ik adviseer je op andere wijze aktie te voeren; wat dacht je bv. van een partytent met biertap en hapjes op het parkeerterrein?
En op de maandag voor 27 april kan je oo proberen de fractie’s te bezoeen op hun fractievergadering
en ze achter jouw standpunt proberen te krijgen.
O ja, 27 april, verjaardag van prins Willem-Alexander, ook wel bijgenaamd Prins Pils. Misschien kan je W-A benaderen met de vraag voor 02.00 uur te pleiten in de Raad van 27 april. Dát zou een ’stúnt’’ zijn!

Reactie: (martin mutter)
29-3-2010, 13:58
@ Truus, de viltjes zijn al lang in de vuilcontainer, ze waren niet van een echt goede kwaliteit. Misschien was dat al een waarschuwingsteken.

Reactie: (Truus)
29-3-2010, 13:43
@ Jeroen,

Ik ben het met je eens maar.....
De 5 of 10 minuten vooraf zijn standpunten die al bekend zijn noemen en zal dus niets helpen.

Een biertje drinken en pas uit je binnenzak halen als dit onderwerp begint zou meer protest opleveren!

Pas na 27 april weten we de standpunten en echte uitslag, want ondanks de college bespreking, iedereen die er niet in zit mag nog niets zeggen dus PvdA, GL, SP, en de HSP mogen nog niets zeggen.

Mijn oproep om de VVD viltjes retour afzender te sturen als vliegende schotels en verraders roepen.. is onschuldig, je maakt geen gewonden en laat zien dat je niet met deze eens bent, ook die andere viltjes dus retour afzender mag.
Dus alleen als ze bij 1 uur blijven.

Dus tijdens dit onderwerp alleen openlijk bier drinken en zodra het volgende komt tijdig de zaal verlaten want we moeten op tijd binnen zijn.


Reactie: (Qwartje)
29-3-2010, 13:25
@Rick

Daar gaat het niet om, @Rick. Kijk en luister naar de doelgroep: de jongeren. Je moet wel heel elastisch en vindingrijk van geest zijn als je kunt verklaren hoe het komt dat zij beduidend minder alcohol gaan drinken omdàt de toegang tot de gehele horeca tot 01.00 uur wordt beperkt.

Keloel.

We worden, omwille van prestige, geconfronteerd met kuiperijen en kiezersbedrog. VVD, fractie Tonnaer en VOC Hoorn bewezen tijdens hun campagnes lippendienst aan het elimineren van de nodeloze, betuttelende avondklok. Terug naar de oude vertrouwde situatie van 02.00 uur. Op grond van die belofte zijn ze door de kiezers naar Nieuwe Steen 1 gestuurd.

Vervolgens kunnen diezelfde kiezers nu de cholera krijgen.

Er wordt een college in elkaar geflansd dat bij voorbaat al de belangrijkste bestuursvoorwaarde mist. Draagvlak.

Reactie: (Rick)
29-3-2010, 12:55
Ik vind 1 uur een prima tijd !
Horeca moet niet zeuren, niet iedereen kan tevreden gesteld worden. 1 uur is al een stuk beter dan 12 uur .

Reactie: (Forumvolger)
29-3-2010, 12:46
@Lucas

Fraai stukje relativering Lucas. Maar wat moeten we d’r mee? Als we alles wegmoffelen onder de noemer, dat het allemaal nog veel erger had gekund, zijn we gauw klaar met welke vorm van discussie over welk onderwerp dan ook.

Reactie: (Lucas)
29-3-2010, 12:36
Tja, alcohol verhit de gemoederen, dat is algemeen bekend. Of leidt tot onverantwoord gedrag, zie ook het berichtje op Hoorngids.nl:

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren, 28-3-2010.

De alcohol, geschonken thuis, tijdens een feestje of in de horeca kan dus verstrekkende gevolgen hebben.

Maar het kan nog erger, heren (en dames) uitbaters van de horeca:

DOODSTRAF VOOR LEIDERS DRANKBENDES

ANP | Gepubliceerd op 29 maart 2010, 09:52

DUBAI -
Zeventien bendeleiders zijn tegelijkertijd veroordeeld tot de doodstraf door een shariarechtbank in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De zeventien Indiërs zouden verantwoordelijk zijn voor de dood van een Pakistaan. Dat meldden lokale media maandag.

De veroordeelden zijn tussen de zeventien en dertig jaar oud. De Indiërs zouden leiders van lokale rivaliserende bendes zijn, die streden om klandizie voor ALCOHOLHOUDENDE DRANKEN in het district Al-Sajaa in het emiraat Sharjah. De Pakistaan zou met metalen buizen doodgeslagen zijn. Zeker drie anderen raakten gewond tijdens de aanval, die meer dan een jaar geleden plaatsvond. Circa vijftig mensen waren betrokken bij de aanval.

De doodstraf wordt in Sharjah veelal omgezet in levenslang. Alcohol is in de VAE veelal verboden.

Conclusie: het valt nog wel mee in ons stadje Hoorn.

Reactie: (Jeroen)
29-3-2010, 12:25
@Truus:
Nu weer 27 april aangrijpen om een mening te vormen voor 9 juni? Nee. We hebben net de vorige verkiezingen aangegrepen om één en ander terug te draaien en ze wentelen zich in puur verraad nu ze die zetels binnen hebben.

Ik heb gekeken naar andere mogelijkheden om de zin van de bevolking alsnog door te drijven, aangezien dit hoort in een democratie. We kunnen, hou jullie allemaal goed vast:

1. Een brief naar de raad schrijven
2. Inspreken tijdens een vergadering
3. Een onderwerp op de agenda laten plaatsen (Burgerinitiatief)
4. Het tienstappenplan doorlopen in de hoop een referendum te organiseren

Onderwerpen 1 tot en met 3 zijn leuk voor mensen met persoonlijke belangen, maar dit is groter. Blijft over een referendum, maar die is er niet zomaar. Eerst moeten er een aantal mensen zijn die de aanvraag gezamenlijk indienen: 5% van de kiesdeler, in 2006 zou dit aantal 41 zijn geweest. Dán gaat de gemeenteraad besluiten of zij vindt dat de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Hier kan het al fout gaan met deze onbetrouwbare en ijdele mensen: ze vinden wel iets om het af te wijzen.
Als dat afwijzen niet zou gebeuren, zijn we er nog steeds niet: dan moet er een inleidend verzoek worden ingediend door 50% van de kiesdeler, volgens de cijfers van 2006 zijn dat er 418. Over dat verzoek wordt besloten door Burgemeester en Wethouders. Het zal weinigen verbazen als zij zoiets afwijzen. Ze verzinnen wel een reden om hun billen niet te hoeven branden.
Bij toewijzing jubelen we en gaan we door. Daarna moet er een definitief verzoek worden ingediend door 2 keer de kiesdeler, dit betekent dat het verzoek door tweemaal het aantal mensen moet worden ingediend dat nodig is voor één zetel. Daarna beslist de raad over het definitief houden van het referendum, die geldig is als ten minste 40% van de kiezers gaat stemmen.

Al met al is een referendum dus onhaalbare kaart want meer dan 40% zie je al nauwelijks bij de echte gemeenteverkiezingen, en dan nog is het slechts een raadgevend instrument waar de gemeenteraad vanaf mag wijken.

Ik acht de tijd derhalve rijp voor hardere taal en hardere middelen, aangezien de aangereikte middelen van de gemeente niet voldoen als de bevolking écht ontevreden is. Voor een protestmars moet je een vergunning aanvragen en dat gaat tegen het principe in dat je bij de overheid toestemming moet vragen voor een protest tegen die overheid. Dat bepalen we zelf wel, als onze volksvertegenwoordigers hun rol niet aankunnen of niet voldoen.
Pleit ik hier voor geweld, als ik zeg hardere middelen? Nee, natuurlijk niet. Ik denk wel aan het overschreeuwen van vergaderingen, het omsingelen van het stadhuis, het gebruiken van het parkeerterrein naast de raadszaal als evenemententerrein waar jongeren na hun kroegbezoek kunnen feestvieren op zaterdag- en zondagochtend (wel zelf muziek en drank meenemen).

Dit soort middelen kunnen pas worden aangewend als de gemeenteraad zich tegen twee uur heeft uitgesproken. Als zij zich vóór twee uur uitspreekt, komt ze de verkiezingsbelofte tegemoet en dansen we samen de hoempapa. Dát zou nog eens feest zijn.

Reactie: (martin mutter)
29-3-2010, 12:20
@ Truus, oproep tot stemmen voor een partij heeft niet zo goed gewerkt als gehoopt. Beter is uit te leggen waarom je niet op een bep. partij moet stemmen. En daar hebben we een probleempje, de lokalen die riepen, stem normaal stem lokaal, hadden wel zeer slappe enkels en geen enkele ruggegraat. Deze doen 9 juni niet meer mee.

Reactie: (Truus)
29-3-2010, 11:02
@ Bep,
Ik was dus niet 100% alcoholvrij.

Ik had geen 2 stemmen maar 2 zetels genoemd.
Verder is protest met glas bier tegen de 1.00 uur mogelijk op 27 april.
CDA heeft dus meer macht dan VVD hoewel de zetels....?

De oproep;
Stem in Hoorn voor de partijen die op 27 april voor 2.00 uur blijven en dat zal de VVD die nu voor 1.00 uur gaat niet leuk vinden.
Dus misbruik 9 juni om je mening te geven over dit college.
Pas op 27 april kunnen we dus een echt stem advies geven op deze site.

Reactie: (Johnny)
28-3-2010, 18:41
Wij zijn allemaal voor de gek gehouden, hulde aan de politiek! Onbetrouwbaar en uit op zieltjes winnen!

Reactie: (Bep)
28-3-2010, 18:39
@Truus, je beheersing van de Nederlandse taal is niet zo goed,of je kunt niet goed typen is ook nog een mogelijkheid.
Maar je bent nogal wat van plan zeg! Een stemming in de eerstvolgende raadsvergadering en ik begrijp dat je al 2 stemmen voor 02.00 uur hebt (dat bedoel je toch?).
"Helaas SP niet in collega (?) opgenomen en ook niets gevraagd".
Beste @Truus wat wil je ons duidelijk maken???

Reactie: (Bewoner)
28-3-2010, 18:21
Er is natuurlijk al een geschiedenis bij de VVD aan voorafgegaan. Aanvankelijk was de Hoornse VVD het eens met het betuttelende besluit van horeca entreetijd om 0.00 uur. Toen een eerder uitgetreden raadslid die tegen die betutteling was weer binnen moest worden gehaald, was de VVD om praktische reden weer tegen en zou het ineens onliberaal zijn! Nu is de VVD kennelijk door de pomp gegaan en is men voor 1 uur. Nota bene de grootste partij en zich dan zo gedragen en de oren laten hangen naar kleinere partijen! Het electoraat zal het onthouden! Reken maar van yes!!!

Reactie: (Truus)
28-3-2010, 16:43
Slechts 2 Zetels maar de SP was ook voor gewoon naar 2.00 uur terug!
Helaas niet in collega opgenomen en ook niets gevraagd.
In de raad moet nog gestemd worden dus zowel 24.00 uur als 2.0o is mogelijk dus kom naar eerste vergadering gemeente raad als ze dit behandelen, en neem wat mee, want koffie is hoewel gratis daar bepaald niet geloofwaardig!

Reactie: (Matthijs)
28-3-2010, 15:32
Strict genomen blijft het zo dat de Horeca dit alleen de VVD kwalijk kan nemen. Dit is de enige partij die water bij de wijn gedaan heeft. Ik begrijp de verontwaardiging derhalve niet. Van vier van de vijf partijen was dit sluitingsuur te verwachten. CDA en D66 hebben ook niet meegedaan aan het cruciaal maken van dit onderwerp. Hen kun je dus al helemaal niets verwijten. Dan is er nog de discrepantie die er -volgens sommigen- is tussen uitspraken van Tonnaer en Ruppert enn hun eigen partijprogramma. Maar ik heb ze nooit over 2 uur horen praten. Alleen de VVD.

En toch klopt het niet. De maatregel werkt wel of niet. Zo niet (en dat verwacht ik) dan moet je het terugdraaien. Zo wel, moet je het zo laten. Een uur is dus raar.