45 bekeuringen in Venenlaankwartier

29-3-2010

HOORN - Afgelopen week hebben de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht gecontroleerd op het naleven van inrijdverboden in de stad. In Zwaag is gecontroleerd op overhangend groen.

De inspecteurs van bureau Stadstoezicht hebben op het Julianaplein gecontroleerd op het naleven van het inrijdverbod. Hier geldt vanaf de Venenlaan een inrijdverbod voor motorvoertuigen. Er werden 45 bekeuringen uitgeschreven omdat bestuurders het rijverbod negeerden.

Ook op de Koepoortsweg geldt een inrijdverbod voor motorvoertuigen. Aan beide kanten mogen motorvoertuigen de spoorwegovergang niet over. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van dit verbod.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening 2010 (APV) mogen bomen, struiken en ander groen het vrije uitzicht niet belemmeren of gevaar veroorzaken voor het wegverkeer. Naar aanleiding van klachten is in Zwaag in verschillende straten gecontroleerd.

Een aantal bewoners is verzocht om heggen en overhangend groen binnen twee weken te verwijderen. De inspecteurs van Bureau Stadstoezicht zullen controleren of het groen over twee weken verwijderd is.

Reacties
Reactie: (Matthijs)
5-4-2010, 01:01
@Michael 29-3-2010 15:14:07
De Pollstraat is afgesloten inderdaad. Als je een beetje had opgelet, heb je kunnen zien dat de Vollerswaal weer open is.

Reactie: (Rick)
31-3-2010, 18:37
Tja....weg afgesloten maar geen deugdelijke omleiding maken is natuurlijk Kassa !!

Al zouden ze nou eens wat, soms zinloze, eenrichtingswegen opheffen als er ergens aan een drukke weg gesleuteld word zal dat onnodige drukte verhelpen. Nee dit is geld incasseren natuurlijk. Hoop dat jullie een fijne dag hebben gehad hoor. He heerlijk morgen weer zo’n dag zeikende en scheldende mensen vriendelijk te woord staan. Aan de ene kant wel respect dat je niet voor een trein springt na zo’n baan wat je, in mijn ogen, totaal geen goed gevoel kan bezorgen.

Reactie: (Ronald)
29-3-2010, 22:49
@ jeetje: zeker zelf een inspecteur van de "eftelingpolitie"? Het is algemeen bekend dat deze halve zolen zich niet echt geliefd maken en zijn in Hoorn. Alleen niemand durft dat harop te zeggen, maar ik wel. Deze dames en heren zijn aangesteld om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. En o wee als ze zich aangesproken voelen; ben je meteen aangehouden. Zielenpieten zijn het en jij bent al niet veel meer dan dat! Get a life!

Reactie: (Jeetje)
29-3-2010, 20:10
Het is altijd moeilijk om iemand in zijn waarde te laten, toch Ronald? Wordt er niets gedaan tegen dit soort overlast loop je te zeuren, wordt er wel wat gedaan dan ben je de eerste om je er in laatdunkende termen over uit te laten en alleen omdat het van de "gemeente" is. Wat is jouw maatschappelijke bijdrage eigenlijk, behalve schelden op anderen? Vrees dat het weinig voorstelt.

Reactie: (Arno)
29-3-2010, 18:54
Zeer flauwe actie van de gemeente om tijdens de afsluiting van de JD Pollstraat te gaan controleren in de Venenlaan. Had liever gezorgt voor een tijdelijke openstelling van dit stukje weg. Het is nu een drama om de binnenstad uit te komen. Deze morgen stond er een file vanaf het oude gebouw OSG tot aan het station!

Reactie: (Daniel)
29-3-2010, 18:46
Ik weet wel hoe het verkeer werkt, maar vindt het vreemd dat men wel monumentale panden in Zwaag mag laten instorten zodat de weg vrij is voor nieuwbouw, maar een boom die het zicht blokkeert moet blijven staan?? terwijl ik mijn paadje vrij moet houden vanwege het zicht op de openbare weg?? vreemd beleid..

Reactie: (Weeking)
29-3-2010, 18:02
@daniel, dit is een monumentale boom en zal niet gekapt worden. Gewoon even voorzichtig doorrijden met de auto totdat je eromheen kunt kijken. er staat ook niet voor niks een stop bord.

Reactie: (Daniel)
29-3-2010, 17:53
quote/Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening 2010 (APV) mogen bomen, struiken en ander groen het vrije uitzicht niet belemmeren of gevaar veroorzaken voor het wegverkeer. Naar aanleiding van klachten is in Zwaag in verschillende straten gecontroleerd./unquote


nu vraag ik mezelf af hoe het dan zite met die dikke boom naast de Deen in Zwaag? die staat bijna op de dorpsstraat waardoor je al op de weg staat eer je het overige verkeer kunt zien aankomen..Ben benieuwd wanneer die eens omgezaagd gaat worden..

verder niets dan hulde voor jongens en meiden van stadstoezicht, die de kastanjes uit het vuur mogen halen voor de blauwhemden!!

Reactie: (Truus)
29-3-2010, 17:10
Dit rijverbod Venenlaan is gedaan op verzoek bewoners wegens sluipverkeer en nu misbruiken ze het meestal zelf.

Verder graag iets meer controle Koepoortsweg want ik zie dit wel erg vaak.

Fietsers mogen wel 2 kanten op dus waarom klagen we nog, en die werkzaamheden, waren bekend en je wist de route en de overlast was dus vooraf bekend.

Deze goedkopere Efteling Politie doet juist eenvoudig werk zodat het echte Blauw meer aandacht aan echte zaken kan besteden, nu alleen nog minder administratie en beter automatiseren want dat is het grootste probleem.

Door erg lang nooit te controleren veroorzaken ze dus dit sluipverkeer, want als het langer goed gaat zullen steeds meer mensen dit soort wegen misbruiken!

Dus prima controle en het hier plaatsen zal nog meer helpen!

Reactie: (Michael)
29-3-2010, 15:14
Dat is ook lekker. Eerst de Pollstraat afsluiten en dan kinderachtig gaan controleren op het inrijverbod. Zorg er dan voor dat je een beetje knap de stad kan verlaten (door bijvoorbeeld het inrijverbod op de Venenlaan tijdelijk op te heffen)


Reactie: (Ronald)
29-3-2010, 15:01
Toe maar; de spekkers van de gemeentekas oftewel de "efteling politie" hebben zich weer behoorlijk uitgesloofd.. Maar gezien de foto die afgelopen zterdag in het NHD stond, trekken ze zichzelf weinig aan van parkeerverboden.... Stumpers zijn, stuk voor stuk!