Advies aan motorrijders: ”Parkeer niet in Hoorn”

22-6-2010

HOORN - Via ANWB-Twitter en een motor-site worden sinds dinsdagochtend motorrijders geadviseerd niet in het centrum van Hoorn te parkeren. Niet bepaald een goede promotie voor de stad die zich graag als toeristisch aantrekkelijke stad positioneert. Het advies aan de motorrijders komt van de uitbater van restaurant SweetDreams op de Rode Steen.

De ANWB Twitterde dit bericht: ” anwbmotor    Parkeer niet in het centrum van Hoorn!: Lezer Ruud van Vliet, uitbater van restaurant Sweetdreams, waarschuwt moto... http://bit.ly/a3x6FG
9 minutes ago via twitterfeed ”


De link in het Twitterbericht verwijst naar dit bericht:

Parkeer niet in het centrum van Hoorn!

Lezer Ruud van Vliet, uitbater van restaurant Sweetdreams, waarschuwt motorrijders.

‘Nogal wat motorrijders doen een pauze bij een van de cafés op De Roode Steen. Maar dit plein is sinds kort afgesloten voor het verkeer. Die afsluiting wordt duidelijk gemaakt met een verkeerspaal. Maar motorrijders kunnen daar natuurlijk makkelijk langs sturen. Wat dan ook gebeurt, want je motor in het zicht parkeren drinkt wel zo lekker koffie. Om dat foutparkeren tegen te gaan, heeft de Gemeente Hoorn de ‘Eftelingpolitie’ ingezet. Dat zijn nep-agenten die mogen bekeuren. En dat dus ook doen. Dus oppassen! Hoorn is een geweldige stopplaats, maar de Roode Steen is een no go area.’

Ongetwijfeld is het advies van Van Vliet goedbedoeld, hij is tenslotte ook zelf motorrijder, maar zal het bericht ook uit frustratie geplaatst zijn. Hoe dan ook, het is slechte Hoorn-promotie. Misschien moet er in onze stad toch iets meer gecommuniceerd (dus ook geluisterd) worden met ondernemers en andere betrokkenen. Hier ligt een mooie taak voor het nieuwe College van B&W die de communicatie wilde verbeteren. Laat de verantwoordelijk wethouder maar Twitteren, bellen of mailen of nog beter een ’koppie komen doen’.

Lees hier het originele bericht:

Reacties
Reactie: (Frits)
29-7-2010, 20:56
@Peter, @Ruud, terugkomend op de kwestie motoren op Rode Steen: Ik lees net op NHD.nl:
Voor Hoorn bekeuringen gaat schrijven, moet duidelijk zijn dat de rechter ze niet onderuit haalt als iemand een bekeuring aanvecht. Probleem is hierbij de hoeveelheid verkeersborden die de weggebruiker op het West krijgt voorgeschoteld.

Gemotoriseerde weggebruikers riskeren in het weekeind een boete van 90 euro op de Roode Steen. Stadstoezicht zou, na een periode van gewenning, gaan handhaven op het plein. Tot nu toe is er nog niet bekeurd. ,,Zolang we niets hebben gehoord van justitie treden we niet handhavend op’’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Dus helemaal geen coulance van Hoorn, maar zich weer eens willen indekken!

Reactie: (Peter)
25-6-2010, 17:40
Vandaag navraag gedaan bij Buro Stadstoezicht. Deze konden mij vertellen dat er géén bekeuringen worden uitgedeeld aan motorrijders die een bezoek brengen aan de Roode Steen, wel wordt er bekeurd aan bestuurders die de Roode Steen gebruiken als doorgang naar het Groote Oost of de Nieuwstraat. Tevens wordt gedoogd dat de motorfietsen worden geparkeerd op de Roode Steen om daar iets te drinken of te eten. Groeten, Peter.

Reactie: (ruud van Vliet)
23-6-2010, 23:24
Beste Renate,
Je hebt volkomen gelijk wat betreft de afsluiting van de roode steen , ik denk er net zo over en het blijft jammer dat het destijds doorgedrukt is door de toenmalige bestuurders van onze stad.
wat betreft de regels over mijn terras moet ik je toch iets duidelijk maken, mijn terras voldoet echt aan alle eisen die de gemeente heeft gesteld. En ik ga echt niet dingen neerzetten die niet mogen, en ik ga ook niet mijn terras zo plaatsen tegen de regels in.
Helaas ik het zo dat we op de roode steen voetpaden hebben die erg onlogisch geplaatst zijn. Zodat wanneer je over de roode steen naar de kerkstraat wil, altijd via het voetpad moet, wat dwars door de terrassen loopt. dat is al 10 jaar geleden aan gegeven bij de gemeente maar zoals het nu staat zo wil men het. ik zag echt liever een strook van 1.50 m. tussen de weg en mijn terras en het voetpad wat dwars door mijn terras loopt weg, maar daar viel tot op heden niet met de gemeente over te praten.
Ik blijf hopen op een betere samenwerking tussen horeca en gemeente. En ik denk dat er ooit een slimmere oplossing gaat komen.
Tot dan zal ik er alles aan doen om je niet in de weg te zitten.
Maar ook ik moet proberen om een leuk terras te plaatsen waar gasten zich prettig kunnen vertoeven , zonder de auto’s en scooters, vlak langs hun bord te laten scheuren.....
En, Renate dit topic ging dus over het bekeuren van motoren op de roode steen.....
en ik heb vandaag gehoord dat de plannen om dit echt te gaan doen in de (bekende) la zijn gedeponeerd, ik moet dus promotor.nl weer gaan mailen dat het nu weer wel mogelijk is om hier te parkeren...dus we hebben eigenlijk een succesje geboekt! en op zondag heb je minder motoren langs je straat!

Reactie: (Renata)
23-6-2010, 20:42
Ik ben ronduit tegen de afsluiting van de roode steen. De cafe’s en restaurants hebben het voor het zeggen lijkt wel. Aan de bewoners wordt niet gedacht. Al het verkeer wat nu niet over de roode steen kan en mag, komt nu bij mij langs...bedankt daarvoor. Verder trekken de restaurants zich niets aan van de regels. Soms als ik daar fiets moet ik slalommen tussen de plantenbakken door welke soms ruim op de openbare weg staan. Lopen via de stoep wordt ook al lastig gemaakt door de restaurants en ook dus door sweet dreams. Jullie weten de regels, maar jullie houden je er niet aan. Politie doet ook niks ertegen wat mij erg betreurt. Ik vind het een gezellig plein, maar laten we a.u.b. rekening met elkaar houden en iig geen overlast bezorgen aan elkaar. Regels zijn er om nageleefd te worden.

verder lees ik hier zaken waarvan ik denk waar gaat dit over...maar goed.

Groetjes
Renata

Reactie: (Wally Ooms)
23-6-2010, 19:50
@Hildo @Hendrik

Hildo, je wordt op je wenken bediend. Kijk maar eens bij de Columns en zie wat er beschreven staat over de inpoldering van het Hoornse Hop. Ik hoor graag van je.

@Hendrik
Ik zal zoet zijn. Weg met dat zout. Ik dim.

Reactie: (robbie.)
23-6-2010, 19:18
@Hendrik, mijn opmerking over leernichten was er een met een knipoog.In gay kringen is het cool om jezelf te laten fotograferen in leer op een Harley.Herinner je je nog The Village People, die zanggroep uit de jaren ’80? Die 5 mannen in het leer die YMCA zongen? Ze kwamen on stage op een Harley.Trouwens:hoe weet u dat er in motorclubs geen homo’s rondrijden? Dat zeggen ze in de voetbalwereld ook, terwijl er wel degelijk jongens met voorliefde voor jongens op de velden rondlopen.Zelf ken ik twee meiden van de vrouwenliefde die op een Harley rijden. Zo rijden er ongetwijfeld ook homo’s op een Harley, in het leer gekleed en met tatouages.

Reactie: (hildo)
23-6-2010, 18:54
Ik denk dat ze door de in mijn ogen onnodige en geld verslindende herinrichtingen van bv. de turfhaven en de liornestraat zoveel geld te kort komen dat ze in de motorrijders een nieuwe geldbron gaan aanboren.
Als ze daardoor toch geld overhebben
heb ik nog een suggestie: voor de westerdijk voor de oude schouwburg
20 meter zand opspuiten en een leuke boulevard maken met een paar steigertjes of zo daar promoot je onze stad mee en niet met zon stomme afsluiting

Reactie: (Hendrik)
23-6-2010, 18:17
@Wally Ooms
Ten eerste bescherm ik geen enkele mc. want die kunnen zich zelf wel redden.
Maar om een motorrijder die toevallig ter bescherming een leren broek of vest draagt voor ledernicht uit te maken gaat mij te ver.
Ik zelf ben lid van de grootste merkenclub van nederland en kan je verzekeren dat er geen nichten bijzitten en dat geld ook voor de andere mij bekende Mc’s
dus ff dimme met je opzouten.

Reactie: (Wally Ooms)
23-6-2010, 16:53
@Hendrik

Als jouw suggestie, om alleen stoere uitspraken te doen als je dat ook durft in het bijzijn van de betrokkenen, de norm wordt, dan wordt het erg stil. Bovendien zet je die motorrijdersclub, die je wellicht in bescherming wilt nemen, nu weer in de agressieve hoek. Mensen van wie je bang moet zijn. Mijn schoonmoeder doorbrak overigens op verbluffende wijze dat imago door tegen een Hells Angel te zeggen: “Zeg, ga eens opzij met je brommer.”
Zelf durf ik best de stelling aan, dat die vreselijke hangjongeren, die mensen het leven op een verschrikkelijke manier zuur maken, best eens een pak voor hun sodemieter mogen hebben. Maar dat ga ik niet doen ten overstaan van deze local hero’s. Zo verstandig ben ik nou weer wel. Maar moet ik er dan in jouw ogen het zwijgen toedoen? Omdat ik het niet in front of the group durf te zeggen?
Zout toch op, vent.

Reactie: (Hendrik)
23-6-2010, 14:39
@robbie.
durf je de eerste zin van je verhaal ook uit te spreken als er een stel bikers bij je op het terras zit? Vast niet!

Reactie: (jaap)
23-6-2010, 07:59
Ik heb trouwens nog nooit een verbodsbod gezien voor het parkeren van een motor daar.

Reactie: (Joep)
23-6-2010, 07:58
Hoorn zoekt altijd een melkkoe, nou er zijn genoeg leuken plaatsen rond hoorn waar je je motor ongestoord kan neerzetten en kan genieten van een goede kop koffie. En wat betreft de stadswachten, laten ze eens in de andere wijken van Hoorn gaan kijken, daar is parkeeroverlast en loslopende honden ergenis vele malen groter of is het daar misschien meer werk en levert het minder geld op voor de gemeentekas.

Reactie: (ger)
22-6-2010, 17:18
Toeristisch aantrekkelijke stad???
In het hele havenkwartier plus Roode Steen is niet 1 pinautomaat te vinden!!!
Dus motorrijders-automobilisten-schippers-toeristen-fietsers-wandelaars-museumbezoekers enz.. neem wat extra cash mee !! De Hema op de Gouw is de dichtstbijzijnde pinautomaat. welkom in Hoorn.

Reactie: (Jeetje)
22-6-2010, 16:23
Inderdaad een slechte promotie voor Hoorn, maar wel erg makkelijk om de stadswachten weer eens op deze manier neer te zetten. Die doen hun werk, je moet bij de gemeenteraad zijn met je klachten.

Reactie: (ruud van Vliet)
22-6-2010, 14:37
Vooralsnog zijn fietsers vrij om het plein te doorkruisen, Scooters zijn "vogelvrij" dus richt met de pijlen nu op argeloze motorrijders.
En ja, het zielige aandacht trekken van de choppers met illegale uitlaatpijpen,is ook mij een doorn in het oog.
Maar in het motorwereldje zijn tientallen routes verkrijgbaar die nagenoeg allemaal een koffiestop hebben ingebouwd op de roode steen. En daar waarschuwen motorrijders elkaar voor, want het zijn hele aardige mensen die motorrijders (meestal)
En wat betreft de slechte hoorn promotie, er is in onze stad al zo onvoorstelbaar veel kapot gemaakt.... Ik denk dat dit kleine berichtje er niet zoveel meer aan zal bijdragen. Zie jullie wel weer op de kaasmarkt donderdag, nu aan het werk....
dan kan ik donderdag weer genieten!
Gegroet allen, Ruud

Reactie: (robbie.)
22-6-2010, 13:14
Mijn trommelvliezen knappen ook bijna als een club leernichten op Harley’s voorbij komt stomen.Maar volgens mij mogen ook motoren in het weekend niet over de Roode Steen.Tot zover staat de Stadswacht in haar recht. Ik vraag me alleen af: zou een waarschuwing om binnen 5 minuten te vertrekken niet sympathieker overkomen voor de stad?

Reactie: (Motormuis)
22-6-2010, 12:56
Ik ben zelf ook motorrijder maar als je op een terrasje zit en het gebrul van motoren zonder fatsoenlijke uitlaat(lees Harleys) beneemt je een normaal gesprek is wel erg irri.
Ik vind het altijd een erg zielige aanblik hoe een volwassen vent onnodig laawaaiproducerend wegrijdt en probeert daarmee de aandacht te trekken. Maar het parkeren bekeuren is wel erg triest voor de Hoornse reputatie. Ik heb wel meerdere keren getwijfeld langs de paaltjes te rijden maar voorzag al Hoornse bekrompenheid ten top. Nu de fietsers nog bekeuren en we stemmen een andere meer competentere B&W.