Rijweg in Zwaag tot de winter grotendeels afgesloten

21-7-2010

ZWAAG - De Rijweg, die loopt vanaf de Dorpsstraat in Zwaag richting de Westfrisiaweg, is tot de winter grotendeels afgesloten. Op dit moment worden er bruggen gebouwd langs de weg. In het najaar krijgt de weg een nieuwe fundering, nieuw asfalt en drempels. Op momenten dat het kan, is de weg voor eenrichtingsverkeer geopend vanaf de Dorpsstraat richting de Westfrisiaweg.

De Rijweg loopt langs de nieuwe wijk Bangert en Oosterpolder. Er komen bruggen zodat de wijk en verschillende woningen ook vanaf de Rijweg bereikbaar zijn. Als de veiligheid en werkzaamheden het toelaten, is er eenrichtingsverkeer mogelijk vanaf de Dorpsstraat richting de Westfrisiaweg. Vooral in de periode van de bouwvakantie zal dit het geval zijn. Tijdens de algehele afsluiting is het wel mogelijk voor bewoners langs de Rijweg om bij hun huis te komen. Ook hulpdiensten kunnen er langs. Voor al het andere verkeer geldt een omleiding via De Strip en de Dorpsstraat. De omleiding staat met borden aangegeven.

Reacties
Reactie: (chris)
22-7-2010, 13:01
@noman
Ze hebben weer eens wat diepe gaten dicht gestort op de dorpstraat. Het weg dek is ondertussen net een lappendeken.

@jeroen
Waarschijnlijk moet er eerst een kind van de fiets worden gereden.
Voor ze snappen dat een Dorpsstraat niet geschikt is als doorgaand verkeer voor vrachtwagens. En dan heb ik het nog niet over de personen auto’s die hier nu voorbij scheuren.
Maar wat doe je er aan.. Klagen bij de gemeente heeft hier nog nooit geholpen.

Reactie: (nomen nescio)
21-7-2010, 22:05
Asfalt storten op de Dorpsstraat? @Jeroen. Je had meteen ’’vriend’’
Johan v/d Tuin (CDA) moeten bellen!
Die heeft nl., blijkens art.43 vragen in het verleden, meer zorgen over het westelijk deel tussen Blokmergouw en Keern.

Reactie: (Jeroen)
21-7-2010, 19:20
@Chris:

Ik kan me voorstellen dat ambtenaren het niet nodig hebben gevonden om een brief te schrijven aan mensen die langs een omleiding wonen. Maar dit geval is anders. De enorme verkeersdrukte die normaal over de Westfrisiaweg gaat, zal nu voor een groot deel door de Dorpsstraat gaan. Dat geeft zoveel extra verkeersdruk, dat de gemeente u best op de hoogte had mogen stellen.

Nu is de gemeente wel vaker bezig met acties, waarvan je denkt: willen jullie nu expres negatieve reacties genereren? De soap rondom de avondklok is het mooiste voorbeeld en ook nog eens het bewijs dat de nieuwe gemeenteraad geen daadkracht maar verraadkracht kent. Deze afsluiting is ook weer zoiets, alsof men de gevolgen niet heeft willen inschatten.

@Chris, ik begin steeds meer te denken dat we maar gewoon anarchie moeten gaan hanteren in deze gemeente. Haal wat afzethekken weg uit die woonwijk in aanbouw waar u zo lekker dicht bij in de buurt woont en zet die neer bij het begin van de Dorpsstraat, zodat al die auto’s en vrachtwagens Westwoud binnen rijden en daarna een prachtige aansluiting op de Westfrisiaweg hebben. Dat is, gezien de dichtere bebouwing aan de Dorpsstraat, misschien nog wel een betere optie.

Reactie: (chris)
21-7-2010, 18:56
Weet iemand wanneer de strip wordt doorgetrokken naar bangert - westerblokker - ijsselweg??

Reactie: (chris)
21-7-2010, 18:38
@jeroen

Wij waren niet eens op de hoogte van de afsluiting van de rijweg..
En ik woon tussen de rijweg en de strip in dus alle vrachtwagens van Vleesch du Bois en Foodservices komen nu hier voor de deur langs. En de chauffeurs van de foodservice denken echt dat het een snelweg is hier.
Om 05:50 volgas achter elkaar aan.
en ’s avonds weer terug.
ZUCHT !!!

Reactie: (Jeroen)
21-7-2010, 17:13
@Chris:

Voor de bewoners moet het inderdaad een hel zijn. Zo ook voor de automobilisten die vanochtend onwetend waren. Ik was er één van. Onderweg naar Wognum, wilde ik eens niet door Stoplichtenstraat rijden, maar via de Westfrisiaweg. Maar toen volgde dus die afsluiting van de Rijweg, plus dat ze ook nog eens asfalt aan het storten waren op de Dorpsstraat. Er zijn op dat moment enige krachttermen geuit.

Later bleek ook nog eens de Hoornseweg te zijn afgesloten. Er zijn toen nog wat krachtere krachttermen geuit.

Maar @Chris, dit ongemak is natuurlijk niks vergeleken bij de constante overlast voor de bewoners. Ik neem aan dat u, op kosten van de mensen die een brug naar de Rijweg krijgen, een compensatie heeft gekregen als een avondje uit naar de schouwburg?

Reactie: (chris)
21-7-2010, 16:17
Tja lekker dan..
Ik woon aan de dorpstraat en het is nu net een snelweg. De vrachtwagens vliegen hier zo hard langs dat het huis staat te schudden..
Als ze nou eerst de strip eens hadden door getrokken..