Froger op kermis.... Hoorn had toch geen cent te makken?

8-8-2010 COLUMN Wat? Zat bolknak Froger in Hoorn op school??

COLUMN

HOORN - Ik citeer: “René Froger komt zondag 15 augustus naar de Hoornse kermis. ,,Een leuk cadeau van de gemeente aan haar inwoners’’, aldus Niek Zuidhoff, die nauw betrokken is bij de organisatie in het Noordhollands Dagblad.

Een cadeautje. Van de gemeente. Oh, dus gewoon de bekende sigaar uit eigen doos. Want cadeautjes van de gemeente betalen we toch echt zelf. Tja, zo kan ik ook een goede sier maken van andermans centen.

Of treedt Froger gratis op? Van horen zeggen zou multimiljonair Froger, ook bekend van het stuitende neptelevisieprogramma “Effe geen cent te makken””, een meer dan modaal maandsalaris (of drie maanden bijstandsuitkering) toucheren voor zijn optreden in Hoorn. Als dat zo is, is dat zeer ongepast op een moment dat de wethouder financiën ons in het Westfries Weekblad nog maar eens laat weten dat we de broekriem flink moeten aanhalen. Hoornse instellingen hebben al een brief gekregen waarin bezuinigen voor volgend jaar worden aangekondigd.

Zitten we op deze sigaar te wachten? Ach een paar fans zullen er groot plezier aan beleven. Maar los van de decadentie dat miljonairsvrouw Froger ons vertelt hoe we kunnen bezuinigen op de energierekening en daar vooral zelf beter van wordt, dient de overheid soberheid uit te stralen in een tijd dat velen hun baan en zelfs hun woning kwijtraken en er kinderen zijn die geen cent te makken hebben op de kermis. Geef die kinderen een paar gratis rondjes op de kermis!!!

Maar misschien zit ik er volledig naast en komt Froger hier wel als vriendendienst optreden. Ik vernam namelijk dat hij in Hoorn op school zat in de periode dat zijn ouders hier in de buurt in hun vakantiehuisje verbleven. Voor de plaatselijke geschiedschrijving wellicht toch vermeldenswaardig. Zijn er lezers die hier meer van weten?

Laat onverlet dat ik ver uit de buurt blijf van miljonairs die aan minderbedeelden gaan vertellen hoe ze op de kleintjes moeten letten. Overigens zijn de Frogertjes voor hun optreden in “Effe geen cent te makken”, vorstelijk betaald. Onder meer van dat geld laten ze zich als echte patjepeeërs zien op hun miljoenenjacht te Marbella. Zo willen we allemaal wel effe geen cent te makken hebben. En de Hoornse belastingbetaler mag opdraaien voor een weekje diesel. Ik wil deze bolknak uit eigen doos niet. U wel?

Twitter: RoxyRobert

Reacties
Reactie: (ja ja)
24-2-2011, 23:29
alles kermissen zijn appart geregeld en de rit prijs licht niet aan de explotanten maar aan de gemeente de gemeente geeft ons aan wat voor rit prijs we moeten draaien dus niet zeuren
een pretpark bezoeken is duurder dan naar de kermis gaan groetjes eenkermisexploitante

Reactie: (Michel)
15-8-2010, 17:03
Wat mij betreft verhuizen jullie allemaal naar Nibbixwoud ofzo. Genoeg parkeerruimte en er wordt vrijwel niks georganiseerd. Lekker goedkoop, doei

Reactie: (Sarah)
15-8-2010, 12:20
@ Ron, mij zul je vanavond ook zeker niet op de Nooderveemarkt zien.Leuke opmerking "achter de attracties op het Kerkplein"!
het is jou dus ook opgevallen dat een aantal horecagelegegenheden door dat door wethouder Pijl cs,zo geprezen kermisteam volledig zijn weggestopt. Maar ja de kermis is een CDA kindje blijkt dat zelf raadsleden daar geen kritische vragen over mogen stellen, laat staan een horecaondernemer!
Prijzen onderzoek op de kermis in Alkmaar,geen slecht idee, misschien iets voor raadsleden die zich niet door dit college met een kluitje in het riet laten sturen!

Reactie: (ron)
15-8-2010, 12:03
de vraag is natuurlijk: heiligt het doel de middelen, oftewel: komen er vanavond meer kermisbezoekers vanwege dit optreden. En zoveel meer dat de exploitanten dat er wel voor over hebben en het dus niet in de kaartjesprijs terugkomt. En ik zou ook weleens willen weten wat een kaartje van dezelfde attractie volgende week op de Alkmaarse kermis kost. Kijk, dan weet je wat. Lijkt me een onderzoekje waard. Overigens: ik - en velen met mij - mijd vanavond de omgeving van de Noorderveemarkt. Ga maar eens in de luwte kijken achter de attracties op het Kerkplein. Ook gezellig!

Reactie: (Nomen Nescio)
15-8-2010, 11:05
Hoeveel zou die andere artiest en ’’volkszanger’’, die Dries Roelvink, kosten?
Is overigens ook mijn artiest niet.
en krijgt Reneetje, net als die andere gast van vorig jaar, ook een fles Jägermeister cadeau?

Reactie: (Arno)
15-8-2010, 10:10
Wat een gezeur, ik houdt niet echt van froger. Maar ga je ff lekker ergens anders ruk om maken. Idereen die het wel waardeerd veel plezier daar. En geniet en vooral niet zeuren...

Reactie: (remco van bennekom)
11-8-2010, 14:12
niet om Rene Froger hoor
wij gaan er zelf ook heen

maar 17duizend euro vind ik wel een beetje erg veel geld zeker voor een gemeente die zijn bewoners met zo veel dingen in de kou laat staan
zal de lijst maar niet neer zetten hier anders komen er nog heel veel pagina bij
beetje jammer dit gemeente hoorn schaam jullie het zal jullie vast veel geld opleveren kan me anders niet voorstellen dat jullie dit doen dus kom niet met het verhaal een kado voor de bewoners van hoorn wil wel eens weten wie er hier wijzer van wordt een ding is zeker de bewoners van hoorn zelf niet groetjes

Reactie: (Robert Vinkenborg)
10-8-2010, 19:56
Zojuist bevestigde gemeentelijke woordvoerder: Rene Froger vangt rond de 17 mille. Ik ben bezig artikel af te ronden die later vanavond nog wordt geplaatst. Nog even geduld a.u.b.
Twitter: RoxyRobert

Reactie: (Jan Koelemeij)
9-8-2010, 15:29
Wat een geklaag weer.
Het is toch mooi dat een bekende zanger als Froger komt? Anders heb je elke jaar alleen maar Nick Dekker en E.J. Fillee...........

En René heeft een aantal jaren in Zwaag gewoon. Ik heb nog een jaartje bij hem in de klas gezeten op de Copernicus-Mavo.

Reactie: (Dirk Minnebo)
9-8-2010, 15:14
Brood en Spelen, is een oud principe. Niet mijn muziek, maar als bezuinigen betekent dat je niks leuks meer mag doen, wordt het leven wel erg saai denk ik zo...

Reactie: (Gerard G)
9-8-2010, 10:43
Ieder zijn smaak/ muziekkeuze.

De muziek van Froger is zeker niet mijn muziek. Ik snap wel dat de gemeente hem kiest omdat veel mensen het wel leuk dan wel ’wel-aardig’ of vermakelijk vinden.

Ik deel wel de mening dat er een keer een artiest van een iets andere muziekstijl ingehuurd kan worden. Neem bijv. Anouk?
Wellicht dat hier meer haken en ogen aanzitten, maar goed het is maar een los idee...

Of het verder ’’verantwoord’’ is om zoveel geld aan een artiest uittegeven? tsja...
ik denk dat als het uw favorite artiest was uw menig ook anders geweest was. En dat is opzich ook logisch.

Zelf ben ik van mening dat die 30k
beter besteed kan worden. Al is het maar aan een andere artiest. Persoonlijk heb ik hier helemaal niks mee, dus is het in mijn ogen zonde van het geld... toch ;)
Ik heb dan liever een extra parkeerplaats in mijn straat.

Reactie: (kees boots)
8-8-2010, 23:39
Heb ook even gezocht naar de prijzen van zijn optredens,31650.00 excl BTW 90 minuten concert incl podium, security, band, frogettes en geluid tot ca 1000 personen. speciaal voor openbare optredens.
Inclusief zon 37663.50 euro oftewel 8362 ritten met het reuzenrad maar weet bijna zeker dat deze geldsmijterij verkocht word onder het mom van Hoorn op de kaart zetten en dit begrip is zeer rekbaar.

Reactie: (Nomen Nescio)
8-8-2010, 22:55
Links of rechts @Bob, de meeste reacties op dit kermisitem hebben een heel hoog "azijn-gehalte"; zo, nu ga ik verder met de zojuist per @mail vanuit "Verweggistan" binnen gekomen vakantiefotos van dit jaar!

Reactie: (Qwartje)
8-8-2010, 21:06

@Bob

De termen ‘links’ en ‘rechts’ zijn babyboombegrippen, @Bob. Heb jij hier iemand zien miauwen over de broekriembabbel van Ronald Louwman (VVD)? Het gaat er alleen maar om dat we als grootste contribuanten en controleurs inzage willen hebben in het uitgave-patroon van het dorpsbestuur. Daar hebben we volksvertegenwoordigers voor afgevaardigd. Maar als een deel daarvan al fotootjes maakt - en daar suffig lachend op gaat staan - van een ploffertjes oppiepende groot-uitgever als Michiel Pijl, dan voeren we die contrôle zelf wel uit.

Reactie: (Bob)
8-8-2010, 20:35
oh oh oh wat zijn we ontzettend links ineens met z’n allen

Reactie: (Qwartje)
8-8-2010, 20:20
@Matthijs

Dat wil ik niet beweerd hebben, Matthijs. Niek Paniek is in zijn Paniekloze leven sinds september 2008 in dienst bij Univé Regio+. Hij is daar buitendienstadviseur Hoorn en Heerhugowaard. In Joure geboren, waar hij het DJ-metier opdeed bij de lokale omroep OSKAR, woont hij nu al 38 jaar in Hoorn (Blokker).

Zijn activiteiten als DJ en creatief producer heeft hij ondergebracht in zijn eigen bedrijfje N’Joy. In een eerdere posting noemde ik dat dan ook een ‘vrije tijdsbedrijfje’. Hij wordt vaak ingehuurd voor het organiseren van en draaien op kleine feesten tot 200 personen. Om de gage daarvoor betaalbaar te houden heeft hij een compacte licht- en geluidset bijeen gespaard, makkelijk vervoerbaar in zijn Ford C-Max. Niettemin kon hij daarmee in juni 2007 ook het voorprogramma van het mega-concert van Nick & Simon in Hoorn bestrijken (6.000 man publiek).

Dus hij is niet in dienst van de gemeente Hoorn, maar wordt door die gemeente kennelijk af en toe ingehuurd om als DJ feesten op te luisteren en/of (deels) te organiseren.

Is het zo goed samengevat, Niek Zuidhoff? Kom er maar in. En vertel dan, als kenner en organisator, meteen even wat Frogerd kost.





Reactie: (Hans)
8-8-2010, 18:41
Een optreden van Froger hoeft helemaal niet zo veel te kosten hoor als jullie beweren... € 1395,- per half uur incl. reiskosten.

Oh nee, foutje dat is de look-a-like, zie
http://www.allelook-a-likes.nl/look-a-like_rene_froger/#

Reactie: (Matthijs)
8-8-2010, 18:01
@Qwartje? Wat? Niek Paniek is in dienst van de gemeente? Dat moet tot op de bodem worden uitgezocht! Of is het gewoon een DJ die in zijn kermisenthousiasme iets roept uit naam van een instantie die hij niet vertegenwoordigt?

Reactie: (Qwartje)
8-8-2010, 17:08

@I. Grau van Pareren

Een van uw buren, heer of mevrouw @Grau van Pareren, is de zingende kastelein Nick Dekker (café J. P. Coen). Hij staat zondag in het voorprogramma van Frogerd, en zingt tijdens de hoofd-act een duet met hem. Twee kasteleinszoons; dat maakt het op zichzelf wel weer kermisachtig. (Uw graspijn verbaast me inmiddels. Van overheden is in z’n algemeenheid bekend dat ze vaker wel dan niet ergens gras over laten groeien.)

En @Matthijs: hier nog even de posting van @Kermisfan.

‘Optreden René Froger ’cadeau van gemeente aan inwoners’
Gepubliceerd op 02 augustus 2010, 15:12
HOORN - René Froger komt zondag 15 augustus naar de Hoornse kermis. De zanger verzorgt een optreden op de Noorderveemarkt. ,,Een leuk cadeau van de gemeente aan haar inwoners’’, aldus Niek Zuidhoff, die nauw betrokken is bij de organisatie.’

Niek Zuidhoff is DJ Niek Paniek, die naar verluidt betrokken is bij de organisatie van het Fijne Frogerd Feest. Ook hij staat in het voorprogramma (waarvan ik hier eerder per abuis meldde dat het zaterdag plaatsgrijpt in plaats van zondag). Dus kennelijk heeft @Fritsie hier wel degelijk gelijk.

Wanneer @Fritsie het ook met de Frogerd-gage bij het rechte eind heeft, dan schat ik de kosten van het cadeautje toch al gauw in op 40 à 50.000 euri. Het vrije tijdsbedrijfje van Paniek werkt ook niet voor niks. Daarnaast komt de inzet van politie, Eftelingen, huur en plaatsing van dranghekken, standby van overige diensten, en niet te vergeten de fles 20 jaar oude Glennfiddich, die Michiel Pijl zal overhandigen aan Frogerd. Hij kan natuurlijk niet achterblijven bij zijn voorgangster, de zichzelf ‘dom blondje’ noemende Cilia van Weel, die vorig jaar tijdens een soortgelijk alcoholvrij (sic) evenement op de proppen kwam met een armzalig botteltje Jägermeister voor de Schager schreeuwnicht Gerard Jolig.

Ik begrijp jouw lankmoedige nuancering-voor-de-gelegenheid, @Matthijs. Maar ik denk dat argumenten van @Rovink en @Hans daar toch tegen opwegen. Vooral bezien tegen de achtergrond van het broekriembetoog van wethouder Ronald Louwman.




Reactie: (robbie.)
8-8-2010, 16:56
Froger heeft niet slecht geboerd als zoon van cafebaas annex schuine-liedjes-zanger Bolle Jan. Om je eerlijk de waarheid te zeggen: het is best knap om dikke poen te pakken met covers.Het zij ’m gegund, maar ik heb Froger nog nooit op een originele noot kunnen betrappen.

Reactie: (Fritsie)
8-8-2010, 16:18
O.k. @Matthijs, Mijn fout, ik dacht dat ook Jantje Smit vanuit de gemeente kas betaald is. Maar als dat uit externe bronnen kan worden betaald zou ik zeggen laat dat zo blijven (als het zo nodig moet) en hou een gemeentelijke budget beschikbaar voor artistieke optredens, en dat kan buiten de kermis om. Als je in Alkmaar kijkt bijv., daar zijn zomers veel meer ’kwaliteitsmuziek-podia’ op het Canada Plein.

Maar ja, Hoorn heeft eigenlijk alleen boekhouders bij de gemeente werken dus wat kan je verwachten.....

Reactie: (I. Grau van Pareren)
8-8-2010, 15:54
Wij wonen op de Streektuinen in de nieuwe appartementen wel Rene Froger ,maar er is geen geld voor een behoorlijk stukje gras bij ons voor de deur Het lijkt wel een weiland. Schandalig!!!

Reactie: (Matthijs)
8-8-2010, 15:44
Fritsie Fritsie. We hebben het hier over de kermis! En over publiekstrekkers. Wie wil je halen? Een interessant jazzcombo? Een klassieke opera? Het moet wel een beetje passen natuurlijk. En dat Jan Smit verhaal was iets heel anders. Dat was gewoon een commercieel concert. Georganiseerd door een Hoorns bureau dat duidelijk heeft voorzien in een behoefte. Maar er staat je niets in de weg om datzelfde te doen met kwaliteitsartiesten hoor. Ik koop een kaartje.

Reactie: (Fritsie)
8-8-2010, 15:37
Rene Froger schijn je te kunnen inhuren vanaf € 27.300,--
Een belachelijk hoog bedrag. Maar er is -triest genoeg- wel een ’markt’ voor dergelijke derde-/vierderangs artiesten dus dan zou dat een keer moeten kunnen. Maar de afgelopen jaren is Jantje Smit dacht ik al 2x geweest dus zeg ik nu: "het blijft geen kermis!" Besteed dan nu ’s geld aan een echt muziek optreden nl.muziek met artistieke waarde, i.p.v. deze commerciële "als iedereen blij is, blij je automatisch mee-shit"
Want dat is wat ik er van vind en dat is m’n goed recht.....

Reactie: (Matthijs)
8-8-2010, 15:20
Het is natuurlijk altijd makkelijk schieten op dit soort dingen @Robert. Maar een optreden van Froger (mij zul je er niet zien)is natuurlijk een investering die mensen uit de hele regio naar Hoorn trekt. Regeren is vooruitzien, en bezuinigen is doorgaans, zeker op lokaal niveau, fnuikend voor economisch herstel. wil je een beetje een stad van allure zijn en blijven, is dit geen overbodige uitgave. Maar inderdaad: cadeautjes van de gemeente bestaan niet. Maar ik geloof ook niet dat ze dat zelf zo gesteld hebben, is het wel?

Reactie: (Hans )
8-8-2010, 14:27
Ik snap de reactie van Robert, maar er zijn wel kanttekeningen bij te plaatsen. Zo bracht de verpachting van de Hoornse kermis in 2009 nog 441.000 euro op, maar was de kermis van 2010 al goed voor 507.000 euro bruto-inkomsten. Ik denk dat wij allemaal schrikken welke kosten de gemeente totaal maakt voor de kermis (vuurwerk, uren ambtenaren, inrichting binnenstad, promotie, artiesten, etc.) maar het wordt natuurlijk wel allemaal door het evenement zelf opgebracht... Maar een principiele discussie in de gemeenteraad lijkt mij wenselijk als inderdaad aan alle Hoornse instellingen gevraagd wordt de boekriem aan te trekken. En de raad kan dan ook eens vragen naar een overzicht van de kosten rond de kermis.

Reactie: (Gerard)
8-8-2010, 13:27
Dan was mijn optreden vorig jaar goedkoper! Ik kreeg als dank een fles Jagermeister van een alleraardigste wethouder.

Reactie: (Frits)
8-8-2010, 13:22
In weekend is dit te lezen over de boot van Froger. Bron: nu.nl (Zou hij eigenlijk met de boot naar Hoorn komen?)

Frogers scheurijzer

Volgens het Weekend kost hij ruim 2 miljoen, volgens een ander blad ‘slechts’ 1,3 miljoen. Maar het jacht van René Froger mag er wezen. Groot, wit en glimmend en voorzien van alle luxe. Drie slaapkamers, drie badkamers, keuken en salon, het kan niet op.

‘Maar je hebt geen hotelovernachting nodig’ vergoelijkt Weekend het poenige schip nog. Achterop zit de jetski vastgesnoerd, zodat vader en zoons zich onderweg kunnen vermaken. De boot ligt afgemeerd in Marbella.

Maar voor het huwelijk van Yolanthe en Wesley voer de familie helemaal naar Italië, bijna 2000 kilometer verder. In Weekend zien we de hele bemanning Froger aan het werk: pappa René speelt kapitein, moeder en zoons zijn de matrozen. Trossen los en daar gaat het witte gevaarte. ‘Effe geen cent te makke’ ligt ver achter het gezin deze zomer.