Jongeman met mes bedreigd

29-8-2010 Telefoon gestolen

HOORN - Een 18-jarige jongen uit Zwaagdijk-West werd zaterdagochtend rond 02.35 uur beroofd van zijn mobiele telefoon op de Koepoortsweg. Hij was uit geweest en fietste in de richting van park Risdammerhout. Ter hoogte van de Vredehofstraat werd hij aangesproken door een Antilliaanse en een Marokkaans/Turks uitziende man. De jongen fietste door, maar de twee renden achter hem aan. Eén van hen legde een hand op zijn schouder. De jongen stopte. De Antilliaanse man vroeg om een sigaret en begon aan de jas van de jongen te voelen. Hij pakte de telefoon van de jongen uit diens jaszak. Hierop gaf de Antilliaanse man aan dat het slachtoffer heel snel weg moest fietsen en haalde een mes tevoorschijn. De jongen fietste snel weg. De twee mannen renden nog een stuk achter hem aan.

De Antilliaanse man heeft een slungelig tenger postuur, is tussen de 1.85 en 1.90 lang, rond de 20 jaar en droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een zwart shirt met lange mouwen. Hij had een zwarte netkous in zijn haar.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Koepoortsweg zaterdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).