Woont Pinokkio tegenwoordig in Hoorn?

14-9-2010 ”Hoorn drong niet aan op ontslag Nieweg”

REDACTIONEEL COMMENTAAR
HOORN - In het Dagblad voor West-Friesland vandaag de kop: ”Hoorn drong niet aan op ontslag Nieweg”. Volgens het artikeltje heeft ”Hoorn nooit aangedrongen op het ontslag van stoomtramdirecteur Jaap Nieweg. Dat zegt de Hoornse wethouder Aart Ruppert in een reactie op een publicatie in deze krant.”

Verder is o.a. te lezen: ”Nieweg zegt zelf dat hij wel met ontslag werd bedreigd. Ruppert hierover: ”Dat is zijn perceptie.” Overigens meldt de wethouder in hetzelfde artikel dat hij verwacht dat de politici van Hoorn en Medemblik binnenkort akkoord gaan met de plannen voor de reorganisatie en dus met de al eerder toegezegde financiële steun.

Nu lijkt ’meneer Aart’ mij een aardige man en wil ik hem zeker niet van liegen betichten, maar ook ’meneer Jaap’ is een aardige en eerlijke man... En ik heb hem laatst recht in de ogen gekeken, maar ook zijn neus groeide niet.... En hij hield inderdaad vol dat het wel degelijk speelde.

Waar zit in het Hoornse en/of Westfriese dan de echte Pinokkio? Want dat de berichten en geluiden over het gedwongen vertrek van Jaap Nieweg er waren, staat als een paal boven water! De grote vraag blijft dan ook: Wil de echte Pinokkio nu opstaan!

Dat alle commotie gebaseerd is op de ”perceptie” van ’meneer Jaap’ gaat er bij mij niet in. En anders waren die berichten natuurlijk ook direct gecorrigeerd, dan had een burgemeester of wethouder de afgelopen jaren heus wel eens de redactie van de krant (of HoornGids.nl) gebeld: ”Zeg redacteurtje, wat je daar schrijft klopt niet hoor! We willen allemaal dat Jaap blijft.”

Maar nee, niemand vanuit de Hoornse of Westfriese politiek heeft de berichten ooit tegengesproken! Zelfs de Raad van Toezicht van de Stoomtram ontkende de berichten niet eens. Burgemeester Van Veldhuizen niet, Wethouder Ruppert niet (ja, nu pas op verzoek), wethouder Franx van Enkhuizen niet, burgemeester Van Eijk van Medemblik niet... En ik heb ook geen enkel raadslid iets horen zeggen of vragen. Vanavond is er Raadsvergadering in Hoorn. Zou er dan misschien toch nog een raadslid zijn die ook de waarheid wil weten? Of hebben journalisten alleen last van die kwaal?

Inmiddels zijn er 386 digitale ondertekeningen voor de aktie Jaap Nieweg NIE weg op www.petities.nl (zie ook link hieronder) binnengekomen. En niet van de minsten! En op straat haalden vrijwilligers in één middag ook nog eens 400 steunbetuigingen binnen voor Jaap Nieweg.

De aktie gaat door tot Pinokkio Hoorn heeft verlaten!

Hans Stuijfbergen

Reacties
Reactie: (Hans)
15-9-2010, 19:14
Geen enkel raadlid dinsdagavond vragen horen stellen...

Reactie: (nomen nescio)
15-9-2010, 02:34
Weet je @Hans, als railliefhebber denk ik dat Pinokkio al lang geleden vertrokken is. De huidige wethouders en colleges, dus ook "meneer Aart" traden in maart/april 2010 aan in hun colleges B&W; dus wie weet rolt hier een "lijk uit de kast".
Jammer genoeg is het wel zo dat, bestuursrechterlijk gezien, meneer Aart wél veantwoordelijk is voor het handelen van zjn voorganger, zeker tegenover de gemeenteraad!