Sportcentrum De Opgang 2 weken dicht voor nieuw dak

15-10-2010 asbesthoudende leitjes maken plaats voor stalen dakplaten

HOORN - Op maandag 25 oktober gaat de gemeente van start met het vervangen van het dak van sportcentrum De Opgang. De asbesthoudende leitjes maken plaats voor stalen dakplaten en de isolatie wordt vernieuwd. Na de aanbesteding van het werk zijn de benodigde vergunningen  verleend en heeft de gemeenteraad het geld voor deze operatie beschikbaar gesteld.

Nadat een aannemer de gemeente erin het voorjaar op had geattendeerd dat er met regelmaat asbesthoudende leitjes van het dak in het openbaar gebied terechtkwamen, is de omgeving van de sporthal deze zomer schoongemaakt. Om te voorkomen dat bij beschadiging van het dak telkens opnieuw kapotte leitjes op de grond vallen, is besloten tot complete vervanging van het dak.

Planning
Het werk start op maandag 25 oktober. De eerste twee weken gaat een gespecialiseerd bedrijf de dakleitjes en de isolatie verwijderen. De sporthal en de speelplaats bij buurtcentrum De Cogge zijn dan niet toegankelijk. De geplande (sport)activiteiten vervallen of vinden plaats in andere accommodaties.

Op 8 november start een aannemer met de opbouw van het nieuwe dak. Dat duurt tot eind januari.
De omwonenden, de ouders van kinderen die de omliggende scholen bezoeken en de gebruikers van de sporthal zijn geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden en wat zij daar van merken.

Afsluiting
Voor een veilige uitvoering van de sanering wordt het gebied rond de sporthal van maandag 25 oktober t/m woensdag 3 november met hekken afgesloten. De hekken komen op zo’n tien meter afstand van het gebouw.
De speelplaats bij het buurtcentrum ligt in het af te sluiten gebied. Dat geldt ook voor een groot deel van de parkeerplekken aan de oostzijde van de sporthal. Die zijn tijdelijk buiten gebruik.

Alle fietspaden blijven bruikbaar.
De doorgaande weg langs de zuidzijde van de sporthal is alleen op dinsdag 26 en woensdag 27 oktober afgesloten. Daarna is deze doorgang weer open voor het verkeer. In geval van calamiteiten maken de hulpdiensten gebruik van het fietspad voor de woningen Korenbloem 14 t/m 22.

Het huisvuil wordt normaal opgehaald.
De bussen van Connexxion stoppen tijdelijk naast de bushalte, dus op de rijbaan.

Geluidoverlast
Vanaf 8 november is de sporthal weer in gebruik, maar zit er de eerste weken nog geen isolatie op het dak. Daardoor kan het gebeuren dat af en toe vanuit de sporthal geluid naar buiten doordringt.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
2-12-2010, 23:53
Het werk lijkt nu vanwege de weersomstandigheden stil te liggen, maar wat er al aan nieuwe dakbedekking is aangebracht ziet er mooi en keurig uit.
hopenlijk kan men snel verder gaan.