Finale schoolstraatvoetbal op Cruyff Court Hoorn Veld

19-10-2010

HOORN - Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert samen met de Johan Cruyff Foundation de finale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. De finale van het schoolvoetbaltoernooi vindt plaats op woensdag 20 oktober op het Cruyff Court Hoorn Veld in de wijk Kersenboogerd.

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs. De jonge voetballers hebben zich via hun basisschool aangemeld voor het toernooi.

Door naar de finale
Op 22 september, 29 september en 6 oktober werden de voorrondes gespeeld. De meisjes van de basisscholen: De Rank, Hoeksteen en Dynamis zijn door naar de finale. Van de jongens zijn de teams van de basisscholen: Jules Verne, Rank, Bockxmeer, Dynamis en Parcival door naar de finale. De teams strijden naast de eer ook voor een plekje bij de regiofinales, daar vertegenwoordigen zij Hoorn.

Programma
De finalewedstrijden beginnen om 13.00 uur op het Cruyff Court Hoorn Veld in de Kersenboogerd. Om 15.45 uur staat de prijsuitreiking gepland, wethouder Aart Ruppert reikt de prijzen uit. Ook is er een prijs in de vorm van de Fair Play Award voor het team dat het sportiefst heeft gespeeld tijdens het toernooi.

Regiofinales
De Hoornse winnaars zien we in het voorjaar van 2011 terug bij de regiofinales. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich op hun beurt uiteindelijk voor de landelijke finale in Amsterdam, waar wordt gestreden om de titel ‘Cruyff Court Kampioen 6 vs 6 van Nederland 2011’.

Kom kijken
Iedereen is op woensdag 20 oktober van harte welkom bij Cruyff Court Hoorn Veld om de voetballertjes aan te moedigen. Het Cruyff Court ligt aan de Nachtegaal in de wijk Kersenboogerd. Kijk voor meer informatie op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of neem contact op met het Sportopbouwwerk gemeente Hoorn, telefoon 0229 252620.