Koepelconcert met Gijs Boelen en Hoorn Kamerkoor

23-10-2010

HOORN - Het Koepelconcert van zondag 24 oktober zal worden verzorgd door de organist Gijs Boelen en het Hoorns Kamerkoor o.l.v. Arnold Bakker.

Na eenmaal het Christian Müller-orgel van de Grote- of Sint Bavokerk in Haarlem beluisterd te hebben, besloot Gijs Boelen op vijfjarige leeftijd om organist te worden. Vanaf 2002 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam, en later ook in Lyon en Stuttgart. Daarnaast heeft hij jarenlang pianoles gehad. In 2008 behaalde hij in Amsterdam zijn master orgeldiploma met onderscheiding. Enige tijd later studeerde hij af voor kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sinds 1998 is Gijs Boelen als concertorganist actief, daarnaast is hij als organist verbonden aan de St. Willibrordus Parochie in Heiloo.

Het Hoorns Kamerkoor is een gemengd koor dat bestaat uit ca. twintig zangers. Onder de deskundige leiding van Arnold Bakker worden a capella liederen gezongen van de middeleeuwen tot muziek van hedendaagse componisten.

U hoort deze middag werken van o.a. Gabriel Fauré, John Tavener, Anton Bruckner en Thomas Tallis.
Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis met een collecte na afloop.

Reacties
Reactie: (Henk Stoop)
2-10-2011, 09:25
Graag zou ik meer willen weten over Servaes van der Muelen en over uw koor. Mijn belangstelling betreft vnl. de vijfde generatie "Nederlanders". Met veel dank bij voorbaat. Henk S.