Raadslid ervaart onveilig Hoorn van dichtbij

24-10-2010 Vechtpartij bij schouwburg, raadslid vlucht voor jongelui

COLUMN

HOORN - Zit het gevoel van onveiligheid alleen tussen mijn oren? Nou echt niet! Pure realiteit die ik helaas gisteren aan den lijve heb ondervonden.
Na een gezellige zaterdag vol films verliet ik Schouwburg Het Park, samen met een vriendin liepen we om 23.05 uur de parkeergarage van Het Park in. We werden opgeschrikt door een enorm kabaal dat van buiten de parkeergarage bleek te komen. Wat was er aan de hand? Buiten aan de kant van de Westerdijk gooiden jongelui stenen naar binnen op de geparkeerde auto’s. Ik belde direct de politie, de beheerder van de parkeergarage bleek dat ook al gedaan te hebben.

We reden de parkeergarage uit richting Breed en wat ik daar zag was beangstigend.  Autootjes stonden kris kras op de Westerdijk en twee  zelfs op het voorplein van de Schouwburg. We reden er langs en ik zag dat er een vechtpartij aan de gang was. Het leek om twee groepen te gaan. Twee jongens waren aan het knokken, de rest stond er omheen, bierflesjes in de hand! Er werd geschreeuwd en er ontstonden meerdere vechtpartijen. De groep bestond, snel geteld uit zo’n 15/16 jongeren. De sfeer op het plein was grimmig. Ik vroeg aan de vriendin om even te stoppen zodat ik met mijn mobieltje foto’s kon maken ter bewijs want ik word zo’n beetje voor gek verklaard als ik het item Jongerenoverlast en onveiligheid bij de portefeuillehouder aankaart (daarom heb ik ook de artikel 43 vragen gesteld, voel me een roepende in de woestijn).

De vriendin stopte zo ongeveer op de hoek Breed/Vale Hen ik liep richting het Schouwburgplein naar de vechtpartij en begon foto’s te maken maar wat ik echter niet had gemerkt was dat er nog een groepje achter mij op het Breed stond te kijken naar wat er gebeurde op het plein. Toen zij zagen dat ik een foto stond te maken werd er naar mij geroepen:  “Hé die vuile kankerhoer staat foto’s te nemen, pak ‘r!” De jongens die dit riepen hadden een Turks of Marokkaans accent. Ik wist niet hoe snel ik weg moest komen, rende naar de auto en de vriendin ging er als een speer vandoor. Gelukkig zetten ze de achtervolging niet in maar mijn hart klopte in mijn keel.

Al met al een zeer vervelende en angstige ervaring waar ik nu op  zondagmorgen nog  van na zit te bibberen en ik ben toch echt niet bang uitgevallen. Recapitulerend  ging het om: Twee groepen op het plein. Ik ontwaarde onder het licht van de lantaarns zowel licht getinte jongeren als “witkoppen”, en een groepje dat het geheel van een afstandje stond te bekijken. Werd er hier om even over elven op zaterdagavond een conflict tussen verschillende groepen uit gevochten?

De laatste voorstellingen van de films die in het kader van het Filmfestival in Het Park werden vertoond waren nog niet afgelopen, de Schouwburg zat nokvol, velen waren met de fiets gekomen en hadden deze op het plein gestald. Hetzelfde plein waar de ellende plaatsvond. Ik weet niet of de politie uiteindelijk gekomen is maar ik hoop van harte dat het de mensen die na afloop van de films Het Park verlieten bespaard is gebleven getuigen van deze narigheid te zijn want het is bepaald geen leuke afsluiting van een fijn avondje uit!

Als raadslid dat recentelijk artikel 43 vragen aan het college van B&W over dit item heeft ingediend sterkt deze gebeurtenis mij dat wij, mijn fractiegenoot Hans Weeda en ik, de juiste vragen hierover hebben gesteld. Hans Weeda is 35 jaar werkzaam geweest bij de politie en weet dus ook heel goed waarover hij praat. Laatst had ik een gesprek met een (landelijk) politieman die mij zijn mening gaf over de huidige werkwijze bij de politie. Heel kort kwam het hier op neer: “Teveel protocollen, te weinig mensen op straat”!

Ik word zo langzamerhand echt heel boos als men mijn angst probeert te sussen met opmerkingen “dat het allemaal wel meevalt” of “ach, vroeger gebeurde dit soort zaken ook maar nu komt het meer naar buiten door de media” en dan deze “laten we elkaar geen angstgevoelens aanpraten”. Hoezo aanpraten? Ik ondervind het de laatste tijd meer en meer. Het voorval van gisteravond is mij overkomen maar staat natuurlijk niet op zichzelf, dit gebeurt helaas veel vaker en het is dan toch niet gek dat onze burgers zich steeds onveiliger voelen. Ik woon sinds 1981 in ons mooie Hoorn. Nog nooit heb ik mij onveilig gevoeld tot het afgelopen jaar. In het verleden liep ik als ik s’avonds uit de stad kwam nog wel eens terug over het Keern. Dat doe ik nu na de overvallen absoluut niet meer. Naar de avondvergaderingen op het stadhuis ga ik met de auto omdat ik me dan veiliger voel. Ja, ja zal allemaal wel “tussen m’n oren zitten” toch? NO WAY! Opmerkelijk is een  bericht dat ik ontving toen ik gisteravond via Twitter verslag deed van de gebeurtenis. Iemand die een hoge post bekleedt en alles weet van en over veiligheid Twitterde: “Ik ken mensen die vanwege een gevoel van onveiligheid door groepjes jongeren op donderdagavond in Hoorn niet meer gaan shoppen”!

Ik weiger om me door wie dan ook met een kluitje in het riet te laten sturen. Dit probleem moet serieus genomen worden en er dient nu krachtig te worden opgetreden!

Joke van der Meij
Zondag 24 oktober 2010

Reacties
Reactie: (Qwartje)
31-10-2010, 00:13

@Johan

In weerwil van je onmetelijke levenswijsheid en diepgaande sociologische kennis van de apenrots, @Johan, lijk je er niet van op de hoogte te zijn dat schelden een kinderlijke uiting van zwakte is.



Reactie: (Johan )
30-10-2010, 22:44
De meeste van deze jongens doen helemaal niks! Het is gewoon kudde gedrach meer niet, ze zijn maar wat bang van binnen maar doen o zo stoer. Maar geef ze een aanleiding bevoorbeeld: foto,s van ze maken, ze toe spreken of op hun ingaan dan zal er al snel 1 tussen ziten die het mannetje wil zijn tegen over z,n vrienden en op je ingaat.
Laat ze gewoon begaan en met rust en doe er niet zo idoot over iedere ouder zegt altijd die van mij die doet dat niet maar geloof me vroeg of laat echt wel een keer alleen weet je dat vaak niet het hoord bij opgroeien, grenzen opzoeken en verkennen, kijk naar je zelf vroeger echt je hebt zelf ook vast wel eens iets gedaan wat niet kon of mocht en alleen je vrienden wisten dat en daar maakte je een beetje naam mee. dat is het hele verhaal! nog vele generaties zal het ook zo blijven gaan.
En als mevrouw de politieke tut zich dat al niet kan indenken ja dan kom je bij zo een reactie uit en hebben de jongens van de straat het gedaan.
mevrouw van der Meij u bent ook geen muur bloempje en dat weet u zelf ook wel tot op de dag van vandaag bent u ook niet vies van een leugen om eigen bestwil, alleen heet het bij jouw anders (het filteren van de waarheid, naar eigen belang en inzicht).
Kom op, veiligheid op straat zit tussen de oren in de meeste gevallen, als je je als een aangereden konijntje gaat gedragen dan zul je het ook worden!

Reactie: (robbie.)
26-10-2010, 17:59
Afgelopen vrijdagavond werd ik om 11 uur ’s avonds geconfronteerd met een stuk of 15 zeer luidruchtige jongens van 14 tot en met 17 jaar ,schat ik. Ze stonden op de hoek van de straat/ winkelcentrum de Grote Beer/Blokker.Toen ik langs kwam in afwachting van een taxi werd ik aangesproken. Waar ik naar toe ging, dat soort vragen.Mijn ervaring met dit soort jongens is: doe gewoon, doe vriendelijk, vraag es wat, zeg ze normaal goededag.
Alleen: deze groep was duidelijk opgefokt.Er werd geschreeuwd,wat kleine vechtpartijtjes onderling.En sommige jongens liepen met een bierblik te zwaaien.Op een gegeven moment zei de aanvoerder tegen twee jongens met een fiets dat ze naar de coffeeshop moesten gaan. Toen kwam mijn taxi.
Het verhaal van mevrouw van der Meij lezende, kwam ik tot de conclusie dat dit dezelfde groep zou moeten zijn.
Op die vrijdagavond waren ze al opgefokt, in afwachting van het treffen de avond erna.

Reactie: (TSport)
26-10-2010, 17:51
Ik moet trouwens ook opmerken dat ik het schrijnend vind dat de jongeren beschuldigd worden (en terecht) van dit soort praktijken,ruzies, asociaal gedrag etc. Maar hoe ongegeneerd hier diverse mensen elkaar afsnauwen. In een interessante discussie gevoerd door volwassenen. Al ben ik zelf ook pas 23 en mij volledig aansluit bij Wouter als ik zeg plaatsvervangende schaamte te hebben voor dat wat er tegenwoordig op groeit!
Joke, ik hoop van ganse harte dat je acties zin hebben.

Reactie: (Bob)
26-10-2010, 17:30
@ Qwartje

Het zou me niets verbazen als deze "Wilm",niet een van die figuurtjes zelf is..Vandaar mijn opmerking.

Reactie: (TSport)
26-10-2010, 17:30
Wat erg jammer is, dat hier met veel turbotaal moet worden geantwoord. Maar dat ter zijde.
De jongeren (niet alleen in de grote waal) die rad draaien komen veelal op dezelfde plaatsten bij elkaar. Het lijkt mij zinvol als er veel frequenter daar politiecontrole zou zijn. Ik zie ze vaak genoeg (overdag)rijden maar op dat soort plekken ’s avonds nooit. Des te groter is mijn frustratie trouwens bij de zoveelste zinloze flitscontrole. De politie zou die jongens en meisjes zo kunnen achterhalen en ECHT eens aanpakken met passende straffen, want in het ergste geval een klein taakstrafje wordt toch om gelachen en heeft geen consequentie zolang het voor het 18e levensjaar gebeurt. Daarnaast zou je de ouders van die kinderen OOK goed moeten aanpakken. De raddraaiers hoef je niet te ontzien, of hun gedrag goed te praten, integendeel, maar zei zijn ook maar het "slachtoffer" van de opvoeding van de ouders.

Reactie: (Wilm van de hoek)
26-10-2010, 16:42
hallo alle maal wat ik met deze tekst wil zegge is aleen maar vind het zonde dat deze jongens uit de wjik (GROTE WAAL) meestal heel veel merk kleding dragen en meestal hebben ze veel contant geld bji hun dan denk ik ik moet kei hard werken en hun zitte een beetje oorlog in de straaten te zetten vind dit jammer mis moeten jullie de jongens op nederland 1 ofzo krjigen wat hun nou willen want ik zelf een heel veel (EX) buuren van mji durven zelf niet naar de jeugt bende te stappen . deze groep z naar mji bestaan ze uit meer dan 50 mensen vaak word er geroepen daao deze groep (WJI KOME UIT GROTE WAAL GANGSTERWAAL )en fuck wilder enzovoord deze jongens zjin echt heel gewedadig denk trug aan die tjid dat ik daar woonde ze hebben me leterljik weg gejaagt soms krjig in nachtmeries door deze bende dan word je wel bang zelf in me eigen huis , want ze kunne zo weer in me huis staan daarom durf ik niet naar de politie te stappen.

Reactie: (Qwartje)
26-10-2010, 13:19

@Bob

Laat die man nou eens gewoon zeggen wat hij op z’n lever heeft, @Bob. Ik zie ook heus wel dat @Wilm een iets afwijkende taalvoering hanteert, maar ik begrijp heel goed wat hij naar voren brengt. Sterker nog: ik heb er respect voor dat hij dat überhaupt doet.

Ik vat je opmerking tongue-in-cheek op, maar toch vind ik hem in dit geval misplaatster dan terecht.

Goed bezig, @Wilm. Ga door. Je hebt mijn aandacht. En niet alleen de mijne.

Reactie: (Bob)
26-10-2010, 12:41
Wilm?

probeer een beetje normaal Nederlands te schrijven,er is geen touw aan vast te knopen :)

Reactie: (Sebastiaan citeert Mark)
26-10-2010, 12:07
Voor de volledigheid het volledige stuk over veiligheid en handhaving uit de Regeringsverklaring van premier Mark Rutte (VVD). Grensoverschrijdend gedrag van jongeren gaat harder aangepakt worden! De onruststokers (ook de PVV-stemmers) in Hoorn kunnen hun kippeborstjes nat maken!

"(...) MdV! Veiligheid is een klassieke taak van de overheid en dit kabinet vindt eenvoudigweg dat de Nederlandse straten en pleinen veiliger moeten worden. Bonnenquota maken Nederland niet veiliger. Een strengere aanpak en vergroting van de pakkans wel. Het is onbestaanbaar dat mensen in ons land soms ’s avonds niet de straat opdurven of geen gebruik durven te maken van openbaar vervoer. En het ook niet zo kan zijn dat je als conducteur of ambulancemedewerker als het ware vogelvrij bent. Daar gaat dit kabinet wat aan doen! Bij grote risicovolle evenementen gaat de politie samenwerken met de krijgsmacht . De organisatie van de politie wordt efficiënter en effectiever. Er komt één nationale politie, onder verantwoordelijkheid van de minister van Veiligheid en Justitie. Het kabinet zorgt ervoor dat er 3000 extra agenten komen, waarvan 500 zogenaamde animal cops. Blauw op straat werkt preventief, vergroot de pakkans en neemt gevoelens van onveiligheid weg.

Daarnaast nemen we ook maatregelen in het strafrecht. Op geweld tegen de politie en andere publieke ambtsdragers komen zwaardere straffen te staan. Werkgevers in het openbaar vervoer zullen voortaan aangifte van geweld tegen medewerkers overnemen. We voeren een strafdienstplicht en een adolescentenstrafrecht in, zodat we grensoverschrijdend gedrag van jongeren eerder en harder aan kunnen pakken. De veiligheidshuizen, waarin organisaties samenwerken die bij die risicojongeren betrokken zijn, blijven hun belangrijke taak vervullen. We verlengen de verjaringstermijnen voor ernstige gewelds- en zedendelicten. Tbs’ers die zich tijdens een verlof aan de voorwaarden onttrekken pakken we strenger aan. Het wordt makkelijker om criminelen te plukken, ook om daarmee hun slachtoffers te helpen. Er komen minimumstraffen in het geval van herhaling bij ernstige misdrijven. En wie zich in eigen huis of eigen bedrijf verdedigt tegen overvallers of inbrekers wordt niet direct zelf als verdachte aangehouden.

Kortom: dit kabinet gaat mensen kansen bieden, maar ook nadrukkelijker grenzen stellen en die grenzen handhaven."

BRON: regeringsverklaring via Nieuwsbank.nl

Reactie: (wilm van de hoek)
26-10-2010, 11:51
nee nee nee geen camera,s want deze groep heeft hekel aan camera,s toen ik nog in de wjik woonde proobeerde ik iets nieuws met de jongens te starten een soap over hun wjik maar deze groep reageerde heel boos op deze voorstel dus ik hoorde van een paar (wollha als je mji filmt hak ik je kop er af) dan denk je wel bji je zelf laat ik maar niet filmen voor dat je het weet lig je in een kist .

Reactie: (Sebastiaan citeert Ron Fresen citeert mark Rutte)
26-10-2010, 11:45
Ron fresen (politiek verslaggever NOS journaal) citeert premier Rutte:

#Regeringsverklaring; Rutte: onbestaanbaar dat mensen ’s avonds straat niet meer op durven! Bonnen uitdelen maakt NL niet veiliger.

Reactie: (Daan)
26-10-2010, 11:42
Hang de binnenstad vol met camera’s beginnend bij het station. Dan hoeft een persoon als Joke ook haar "leven" niet te riskeren voor een foto! Als dan raddraaiers wat flikken, dan is hun gezicht en hopelijk daarmee hun indentiteit bekend en kan er direckt sociale hulpverlening naar pa/ moe en hun kind! Ouders ook aanpakken hierin..

En idd, direkt de politie met voldoende mandaten erop af om de ORDE te handhaven en zo angst bij de brave burger enigzins te "halvereren"..

Reactie: (wilm van de hoek)
26-10-2010, 00:39
als deze groep toeslaat slaan ze met jongens die thuis hoore in een tbs inrichting . want deze groep zit in velle protest tegen pvv want ze zjin (moslim) en de heer wilders doet zjin zaak heel goed maar aan de andere kant minder want dit ljid tot rampen niet alleen in de wjik grote waal maar ook in andre steden . soms loop ik langs zoon een groepje na het uit eten in amsterdam dan bongk toch wel je hard in je keel maar bji de jongens in de wjik grote waal is het extra deze bende groep opereet vaak met zwaar geweld geen genaden voor onze andre mede mens volgens hun (pvv) deze jongens zjin waak helle maal zwart gekleed en alle maal petjes word er gwn doods bang door want deze bende heb mji ook jaren lang geteroriseerd.

Reactie: (Wilm van de hoek)
26-10-2010, 00:20
zien jullie wel die wjik grote waal is gewoon een puin hoop altjid scooter overlast op een veldje waar je niet rustig kan lopen of een bank waar je kan zitte want deze bende groep raast gewoon langs je . en voor de mensen die deze groep of jongens die bji deze groep horen voral niet zelf aan spreken voor dat je het weet ben je zelf slacht over laat gemeente hoorn maar iets voor de jongens doen miscien meer van die zee conteeners plaatsen waar ze kunne hangen dan zjin ze van straat .

Reactie: (Qwartje)
26-10-2010, 00:14
Naar verluidt ging het hier om een onderling geregisseerde battle tussen Grote Waaljongeren van Marokkaans-Turkse origine enerzijds en angry young kaaskoppen uit die wijk anderzijds. Groepen die zichzelf vanuit eigen kring definiëren als ‘Moslims’ contra ‘PVV-stemmers’. In datzelfde onderscheid zouden ook reden en aanleiding voor de massaal uitgevochten fittie van afgelopen zaterdagavond moeten worden gezocht.

Maar er lijkt meer aan de hand dan een incidentele botsing der geesten. Onder de jongeren in met name de Grote Waal heerst broei. Ze zijn kwaad. Opgefokt. In de wijk is voor hen geen fuk te doen. Het ‘Groene Huisje’ is weggehaald, zonder dat er iets voor in plaats kwam. Hangplekken zijn nu het Zwaluwen-terrein, een basketbalveldje in de wijk, en - jawel – het plein voor en grasveld achter schouwburg Het Park.

Maar hangplekken alléén zijn niet genoeg. Het worden hoogoventjes van onbehagen als deze nieuwe Lost Generation zich voor de rest totaal genegeerd voelt. Natuurlijk: Hoornse jongerenwerkers noteren zo veel ‘contacten’ per periode, en boekstaven die in hun rapporten. Hun raison d’être, zo lijkt het. Want voor het overige gebeurt er weinig tot nada met de klachten en behoeften waar de jongeren melding van maken. Ambtelijke labbekakkerij, bestuurlijke onwil, moreel burgerfatsoen, of een mix van dat alles lijkt de jongeren het nakijken te geven. Àls hier op dit forum al eens een incidenteel geluid van een jongere opklinkt wordt dat òf volstrekt genegeerd, òf weggezet als onfatsoenlijk koeterwaals.

Dat steekt.

Een in aantal snel groeiende Club van Uitzichtlozen verveelt zich meer dan stierlijk. Het lijkt niet voor niets dat ze hun veenbrand zaterdagavond uitgerekend hebben laten uitslaan op de heilige grond van de wegkijkende elite: haar cultuurtempel. Ik geloof niet eens dat de vijandschap tussen beide groeperingen zulke diepe gronden heeft. In feite is dat Moslim- en PVV-gedoe gefundenes Fressen als motief voor een partijtje flink rotzooi trappen. Onderhuids zijn ze lotsverbonden.

Het had een lichte zweem van de Slag bij Beverwijk tussen de harde kernen van Ajax- en Feijenoordsupporters (23 maart 1997, met Ajax-fan Carlo Picornie als dodelijk slachtoffer). Met de mobiele telefoon als moderne oorlogs-tamtam. Nieuwe pelotons versterking zijn als de wiedeweerga op te roepen. Hoei! Warfare! Spannend. Er gebéurt eens wat.

Er zullen vanaf bestuurlijk niveau eindelijk eens krasse maatregelen moeten worden genomen ten faveure van die jongeren. Je hoeft ze niet te pamperen, maar je hoeft ze ook niet standaard weg te zetten als raddraaiers met wie nu eenmaal geen land te bezeilen valt. Er is een tussenweg. Wie een escalerende reprise van Park Zaterdag wil voorkomen zal, dunkt mij, zeer snel die tussenweg moeten inslaan. Samen met de jongeren.



Reactie: (hoorn)
26-10-2010, 00:10
Jaa zal wel weer niet elke keer ruzzie op straat enzo het is gwn onveiling in hoorn ik heb 30 jaar in hoorn gewoond in de grotewaal siriusstraat nou wat ik dara eb meegemaakt kan ik me niet eens voorstelllen in een nacht merrie die jonger (turkse en morkaanse) zijn helemaal onspoord met hun motor scooters vol gas door de starten ze dealen drug ze handelen in wapens enz enz ik vindt dit niet meer kunne hoor hoorn is gewoon te gevaarlijk om alene over straat te lopen dan heb ik het vooral over grotewaal.

Reactie: (Wilm van de hoek)
25-10-2010, 23:50
deze groep staat bekent in de buurt van grote waal. ze slaan vaak met een groep van zowel turkse jongens toe en marokaane deze jongens. tone geen enkele genaaden met de schade die ze aanrichte. daarom woon ik nu buiten hoorn woonde zelf in de wjik grote waal, maar nu zoon 4 jaar niet meer deze zeer geweldadege crimineele jongre zjin knetter gek, en ben de wjik gewoon leterljik uit gevlucht deze bende moet van straat .

Reactie: (pi-tje)
25-10-2010, 21:10
@ Elvis "het lijkt wel of de jeugd het expres doet hier" schrijf je, dommerd dat je bent, het is natuurlijk per ongeluk.

Reactie: (redactie)
25-10-2010, 17:46
NHD.nl:
Het Park wil einde overlast jeugd

hoorn - De directie van schouwburg Het Park is de overlast door rondhangende jongeren meer dan zat. De leiding van het theater wil een gesprek met het gemeentebestuur van Hoorn om een einde te maken aan de onverkwikkelijkheden.

Directeur Lineke Kortekaas benaderde enkele weken geleden verschillende wethouders om de situatie te bespreken. Volgens de gemeente komt er op korte termijn overleg.

Er zijn regelmatig spanningen tussen groepjes hangjongeren en bezoekers van Het Park. Hiervan was ook afgelopen zaterdag rond 23 uur weer sprake. Hoornse Joke van der Meij was na een bezoek aan de schouwburg getuige van het met stenen bekogelen van auto’s in de parkeergarage. Verder zag zij op de hoek Breed/Vale Hen verschillende vechtpartijen met een groot aantal toeschouwers. Zij maakte hiervan foto’s.

Toen ze de foto’s maakte, kreeg Van der Meij door een van de jongeren een ernstige ziekte toegewenst. Hierop volgde een bedreiging. Samen met een vriendin rende ze naar haar auto. ‘Gelukkig zetten ze de achtervolging niet in, maar mijn hart klopte in mijn keel’, schreef ze aan de redactie. ‘Een zeer vervelende en angstige ervaring waar ik nu op zondagmiddag nog van zit na te bibberen’.

Een uitgebreide versie van dit verhaal in de krant van dinsdag.

Reactie: (elvis)
24-10-2010, 23:01
het lijkt wel of de jeugd het expres doet hier ,
zoek ze eens op en vraag wat er dwars zit , mischien zijn er oplossingen die de jeugd wat blij maakt , en de gemeente uiteindelijk ook ! film de buurten in .

Reactie: (Wally Ooms)
24-10-2010, 22:17
@NoMan

Wat een slappe reactie, NoMan. Eerst uit je je twijfels over de lokatie van het festival. Met die vraag stel je niet gewoon zomaar even een vraagje tussendoor, maar geef je er blijk van, dat daar wat jou betreft grote twijfels over bestaan. Wat jou betreft had je duidelijk gekozen voor een veel en veel geschiktere lokatie. Naam en toenaam graag. Omkleed met redenen.
En doe morgen (je slaapt nu begrijp ik, je zult het nodig hebben) niet alsof je dit niet gelezen hebt. Je stelt wat aan de kaak of je doet het niet.

Daarna werp je een rookgordijn op om god mag weten wie te beschermen en als je daar een reactie op krijgt, geef je aan dat je niet goed bent begrepen en dat dat ligt aan het IQ van de anderen. Waar haal je het vandaan?

Protectionisme is er nu juist de oorzaak van, dat zaken uit de hand lopen. De problemen benoemen en daarnaar handelen maakt de zaken een stuk overzichtelijker. Slappe zijlijnmeeleuteraars hebben we genoeg. Wat er bij het Park is gebeurd kan niet. Ongeacht huidskleur of afkomst. Maar niet gelijk met je hakken in het zand als het woord Marokkaan valt.

Reactie: (nomen nescio)
24-10-2010, 21:03
Leer ’ns lezen Qwartje ipv direct te reageren. Ik stel een vraag, nl. of het wel verstandig is/was ter plekke de filmdagen te concentreren. En dat ik de zin niet verder afgemakt heb, komt omdat ik jouw intelligentie en die van anderen vertrouw. Misplaatst dus. Ga ’ns na hoeveel geweldsincidenten op die plek al hebben plaatsgevonden en bezie dan mijn vraag nog ’ns in dat avondlicht. En over licht geschreven/gesproken: Mooie foto heeft de redactie geplaatst. Het licht c.a. is zo Rembrandtesk. Mocht die foto ’’meegeleverd’’ zijn door Joke vd Meij: Mijn compliment aan haar voor de schoonheid van het licht. Hieruit blijkt de kunstliefhebster.

Reactie: (Edo van Eekeres)
24-10-2010, 18:58
Joke wat een geluk dat je zonder kleerscheuren bent weggekomen. Er zijn ook slachtoffers van vechtpartijen die doordat ze klappen of erger hebben opgelopen de rest van hun leven getraumatiseerd zijn of het niet meer na kunnen vertellen. Er is fundamenteel iets fout in onze maatschappij. Er is niet alleen te weinig politie op straat, maar we betalen de prijs voor de tolerante samenleving van de de afgelopen decennia. Alles kon en mocht, kinderen werden niet opgevoed. Nieuwe Nederlanders werden geknuffeld waardoor ze niet integreerden, (soft)drugs werd/wordt geoogd, supermarkten verkopen alcohol aan -16. Iedereen die alcohol wil drinken, kan alcohol drinken ondanks horeca entree tijden. Jarenlang hebben we het druk gehad met het verbeteren van de welvaart. Normen en waarden werden belachelijk gemaakt. Dat werd afgedaan als een hobby van rechts. We betalen nu de hoge prijs. Heel goed dat je de vragen hebt gesteld, het zou een compleet fout signaal zijn om dat niet serieus te nemen,

Reactie: (Qwartje)
24-10-2010, 18:50
@Nomen Nescio

En dan nog ’s wat, @Nomnes: je suggereert in feite dat, als ze mevrouw Van der Meij zouden hebben herkend als zijnde raadslid, er zoiets zou zijn geroepen als ‘Hé, die dame staat foto’s te maken. Vraag haar even of ze dat niet wil doen!’ Een vrouwelijke rechercheur daarentegen… Tja, dat zijn ongezien vuile kankerhoeren.

Ik snap het niet goed. Waarom wring je jezelf in al die bochten om ’n banaan recht te lullen?

Reactie: (Qwartje)
24-10-2010, 18:19

@Nomen Nescio

Zo, @Nomnes, dus uitgerekend ‘dat ene punt’ is nu eigenlijk al gedegradeerd tot een no go-area? Nou, dat zal lekker worden. Nog geen twee jaar geleden sprak een zeker iemand luider stemme op het gewezen Cosy-terras over zijn plannen met de Dubbele Buurt als toekomstig pittoresk winkelstraatje, dat als rode ontvangstloper zou kunnen dienen richting de cultuurtempel.

Juist. Vervolgens werd het straatje afgesloten door barse hekpoorten. Wat niet wegneemt dat, wie daar het lef voor heeft, er gewoon doorheen kan worden gelopen. Want niks aan de hand.

Reactie: (Wally Ooms)
24-10-2010, 18:14
@NoMan

Wat is er in godsnaam mis met de lokatie voor de filmdagen? Ik begrijp wel, dat je vanwege jouw eigen gezinssamenstelling niet al te veel negatieve aandacht wenst voor onze Marokkaanse stadgenoten, maar onthoud je dan in ieder geval van commentaar als die vaak terecht onder vuur liggende jeugdige groepering weer eens het nieuws haalt en dan vrijwel altijd in negatieve zin.

Natuurlijk kan ik ook nu weer neer gaan pennen, dat we alles in het juiste perspectief moeten zien en meer van dat soort wegmoffelende kreten, maar het gaat erom, dat dit geteisem wordt aangepakt. Klinkt heel stoer, ik weet het en ik weet, dat je niet een permanente politiemacht op de been kunt houden, maar iets krachtdadiger mag er wel worden opgetreden. Het gebeurde allemaal op een plek, die in elk ‘politierondje’ thuishoort, dus de politie had eigenlijk het brandje al kunnen blussen alvorens het verder escaleerde.

Maar kom niet aanzetten met flauwekul als een mogelijk toch onjuiste plek voor de filmdagen, het aanzien van Joke voor een rechercheur en meer van dat soort onzin en afleidingsmanoeuvres. Onderschrijf gewoon de stelling van Joke van der Meij dat er iets grondig mis is met de veiligheid in Hoorn en laat merken, dat het je aan het hart gaat.

De politie moet er gewoon op afvliegen. Meteen. Hoe ze het doen, doen ze het. Als het maar gedaan wordt.

Reactie: (tinie mulder)
24-10-2010, 18:09
@nomen n. Wat krijgen we nou,wijken voor geweld, vandalisme, beledigingen door een aantal onruststokers? Dat
kunt u toch niet menen?
Al geruime tijd wordt onze binnenstad geterroriseerd door wie? Het zijn natuurlijk mensen die anoniem willen blijven. Wanneer
grijpt men in. Goed dat je die foto
heb genomen Joke, nu kan en er niet meer omheen

Reactie: (nomen nescio)
24-10-2010, 17:46
Je kunt je ook gaan afvragen of het organiseren van de filmdagen op dat éne punt nu wel zo verstandig is geweest. En gelet op de uitdrukking heeft men Joke blijkbaar niet als raadslid herkend maar aangezien voor een rechercheur.
Men werd zeker bang dat die ponems in Ter Plaatse en/of Opsporing Verzocht den volke Hoorns getoond
zouden worden.
En die knapen zijn niet de enigen die niet op de foto willen: Ook die knaapjes van de ’’eftelingpolitie’’ willen dat niet, die gaan zelfs zover de fotograaf aan te spreken en te sommeren de gemaakte digitale
foto(’s) te verwijderen!

Reactie: (Robert Vinkenborg)
24-10-2010, 17:27
@Joke Ook als dit niet-raadsleden overkomt, is het vreselijk. Goed dat je dit aan de orde stelt. Van de week knalde ik bijna op een paar van dit soort scootergassies die met hoge snelheid een binnenbocht namen - uiteraard zonder helm. Hard wegscheurend werden mij ook enkele ziektes toegewenst. @Qwartje - er zijn idd meer incidenten: zoals de burgemeester van Utrecht onlangs keihard stelling nam tegen homo-geweld, is het goed als onze bur ook het beestje maar eens bij de naam gaat noemen.

Reactie: (Qwartje)
24-10-2010, 17:04
Waar blijft nu het politiebericht, korpschef Jos Molenaar? Of waren de twee pitwagens gisteravond net per ongeluk in de Wogmeer en Andijk?

Nagenoeg op dezelfde locatie waar zeventien uur geleden een Hoorns raadslid voor kankerhoer werd uitgemaakt en bedreigd (Vale Hen/Dubbele Buurt) heeft zich in het recente verleden een ware nachtelijke veldslag afgespeeld. Schotenwisseling vanuit automatische vuurwapens, op mensen inrijdende auto tegen ‘n gevel, hysterisch schreeuwende en huilende agenten, gewonden. De oorlog verplaatste zich naderhand naar de Grote Waal, waar het nog eens even dunnetjes werd overgedaan.

Daar is nooit iets over naar buiten gebracht.

Waar bleef toen, en waar blijft nu de portefeuillehouder van de openbare orde en veiligheid? Laten we eens citeren uit de bevoegdheden en taken van de burgemeester, zoals weergegeven op de gemeentelijke website.

‘Wat doet de burgemeester nog meer?
Een van zijn belangrijkste wettelijke bevoegdheden is de zorg voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Zo berust bij een lokale ramp het opperbevel bij de burgemeester. Bij het verzamelen van zijn informatie en het nemen van beslissingen laat hij zich ondersteunen door een team van deskundigen. Hij is tegelijk burgervader, woordvoerder voor de media en ambassadeur van de stad.’

Waarvan akte. Dat incident van gisteravond was (nog) geen lokale ramp. Wel een even beschamend als vragen-onderstrepend omen. Een nieuwsforum als Hoorngids wordt wekelijks gelezen door 15.000 mensen. Ook door het dagelijks dorpsbestuur. Het zwijgen van die kant wordt zo langzamerhand veelzeggend





Reactie: (Wouter de Jong)
24-10-2010, 16:56
Blijf vooral doorgaan met je betoog wat mij betreft! Ik ben met 27 jaar wat ouder dan deze ’helden’ maar heb toch plaats vervangende schaamte. Je merkt het overal, tijdens het uitgaan, op mijn werk en gewoon op straat. Er is iets grondig mis is dit land, niet alleen bij jongeren, maar de algehele mentaliteit. Het respect voor elkaar is ver te zoeken.