Gewapende overval woning Grote Waal mislukt door gegil

27-10-2010 Daders vluchten na geschreeuw bewoonster

HOORN - Dinsdagavond om 21.20 uur hebben twee mannen gepoogd een woning in de Papiermolen in de Grote Waal. Ze belden aan, duwden de deur hard naar binnen open en bedreigden de 50-jarige bewoonster met een mes. Ze drongen het halletje van de woning binnen. Toen zij hard ging schreeuwen verlieten de mannen zonder de buit de woning.

Een bewoner was tijdens de overval op de eerste verdieping en zag de daders op een damesfiets wegrijden richting de binnenstad. Het gaat om twee getinte mannen van ongeveer 20 jaar oud, donkere kleding en petjes met capuchons.

De recherche heeft de woning onderzocht. Een speurhond werd ingezet om de daders te kunnen achterhalen. De politie Twitterde snel een bericht met getuigenoproep, zie eerder bericht HoornGids.nl

Twee weken geleden vond er ook een gewapende overval plaats op een woning in de Grote Waal. Dit was op de Wieken in Hoorn.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Papiermolen dinsdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Kijk hier voor Twitter-bericht politie:
http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-3290205/nieuws/weer_gewapende_overval_in_hoorn.html

Reacties
Reactie: (de regen dans)
3-3-2012, 10:54
haloo deze daders zjin nooit gepakt hoor die lopen nog vrji rond maar ik vind dit niet normaal zeker nederlands hebben het gedaan anders als het een buitenlander was geweest was de helle media circus mee geweest maar nee hoor niemand is ooit voor deze 2 overvallen gepakt duss .

Reactie: (Frits)
27-10-2010, 15:56
Gratis workshop ´Voorkom een overval´

Dit valt te lezen op de gemeentelijke website Hoorn.nl. Is workshop voor ondernemers. Is Hoorn al toe aan cursus voor alle inwoners?

Op woensdag 10 november organiseren het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Kamer van Koophandel en de politie een gratis cursus ’Voorkom een overval’ voor winkeliers. De gemeente Hoorn steunt dit initiatief en hoopt dat veel ondernemers en hun werknemers zich aanmelden.


Reactie: (yvon)
27-10-2010, 14:13
is er niet meer informatie als donkere mannen met petjes daar lopen er nog 100.000 van grote kleine mannen zijn dat dezelfde posturen als laatst bij die koerrier en die andere woning overval laat in godsnaam de wijkaganten s,avonds lopen door de wijk en laat die boetes eens een paar maanden achterwege tot dat het tuig is opgepakt
het gebeurd nou zoveel dat je bang word in je eigen huis

Reactie: (k-rel)
27-10-2010, 10:22
Dubbel