1700 Amerikanen aan tafel in Hoorn

29-10-2010 Amerikanen aan Hollandse pot in monumenten

HOORN - Events Holland heeft begin volgend jaar een pittige klus aan een stevig staaltje Hoorn promotie. Van maart tot en met mei 2011 zullen er op elf data schepen arriveren met daarop per schip 160 Amerikaanse toeristen die aan tafel gaan met Horinezen. De gasten nuttigen een oer-Hollands driegangen diner op vier unieke locaties; het Westfries Museum, het Museum van de Twintigste Eeuw, de Noorderkerk en de Oosterkerk. Met 160 gasten per aankomstdatum zorgt Hoorn Events ervoor dat 1700 gasten genieten van een oer-Hollandse maaltijd in een unieke locatie.

Het contact is begin 2010 ontstaan tussen Rob van Loon (Hoorn Events), Dick van der Pijl (Organisatie- en Mediaburo en beheerder Oosterkerk) en de klant uit Boston (USA). Men was op zoek naar een unieke beleving in Hoorn die exclusief kon worden aangeboden aan de klanten van deze grote reisorganisatie. Na intensief overleg en onderhandelingen werd de samenwerking aangegaan en werden de handtekeningen geplaatst onder de contracten. De samenwerking tussen Hoorn Events (Events Holland) en de locaties is uniek.

Van Loon licht toe: “Zowel wijzelf als de locatiebeheerders zien in deze nieuwe uitdaging een unieke kans om Hoorn extra te profileren voor speciaal deze doelgroep, de Amerikaanse bezoekers die met de witte vloot (grote luxe hotelschepen) Hoorn aandoen. Middels strakke afspraken onderling en een uitermate meedenkende cateraar (Vlasman Catering) gaan we deze klus vol vertrouwen tegemoet.”

Het menu zal bestaan uit oer-Hollandse pot. Vooraf een Hollandse groentensoep, als hoofdgerecht een heerlijke hutspot en als dessert griesmeelpudding met bessensap. Tevens uiteraard koffie of thee met een stroopwafel toe.  De Amerikanen gaan letterlijk aan tafel met inwoners van de stad die het leuk vinden om te praten met deze gasten. Gespreksonderwerpen kunnen zijn ‘hobbies’, ‘werk’, ‘dagelijks leven’, en dergelijke. Het diner wordt geserveerd door de gastvrouwen die op de diverse locaties paraat staan en die het leuk vinden om deze bijzondere groepen van dienst te zijn.

Chantal Rückert, mede eigenaar van Hoorn Events, vult aan: “We voelen dat we in een warm bad stappen qua samenwerking tussen de klant, de locaties, de cateraar en andere belanghebbenden.”. De burgemeester heeft zijn medewerking verleend om de maiden call van dit schip, medio maart 2011, bij te wonen en deze Amerikaanse gasten mede te ontvangen.

Oproep
De organisatie heeft nog ruimte voor een aantal Horinezen die het leuk vinden om met de Amerikanen aan tafel te gaan. Er zijn er totaal 12 nodig. Indien u de Engelse taal goed spreekt en het leuk vindt om met Amerikanen aan tafel te dineren, informeren we u hierover graag. Voorwaarden zijn verder dat u beschikbaar bent op 11 data (zijn reeds vastgesteld) tussen medio maart en eind mei 2011, en dat u bereid bent om indien nodig een klein handje te helpen in de keuken. Vooral de interactie met de gasten is belangrijk en moet ook belangrijk worden gevonden door de Horinezen die aan tafel gaan met de gasten.

Contact: info@hoornevents.nl 

Reacties
Reactie: (Marieke van Leeuwen)
16-11-2010, 17:42
Rob heeft weer een geweldig idee ten tafel gebracht. Mijn collega Sylvia en ik hebben ons al opgegeven voor een maaltijd met de Americano’s. Lijkt op het Big Apple Greeter initiatief in New York. Wij schuiven aan, wie volgt?

Reactie: (john snoeren)
16-11-2010, 11:00
Ik zou het leuk vinden om met andere Horinezen aan tafel te gaan met een groep Amerikaanse toeristen. Ik ben in Boston geweest en heb een tour door New England gemaakt en vond de Amerikanen een interssant volk!

Reactie: (nomen nescio)
29-10-2010, 20:18
@Derek: Bedankt voor de tip. Ga er morgen achterheen.Zaterdag of zondag weer stoofpeertjes, met een stooflapje of een stukje draadjesvlees (moet nog beslissen). Maar wel hmmmm.......

Reactie: (Jeroen)
29-10-2010, 20:09
Mmm... Jammer dat het ook echt elf keer moet, aangezien ik eind maart zelf voor een jaar vertrek. Anders had ik me graag aangemeld.

Reactie: (Arthur Helling - D66)
29-10-2010, 19:50
Rob, complimenten voor dit initiatief. We werken allebei in de toeristen- en recreatiebranche en weten dat het om pure beleving draait. Authenticiteit. Goed dat je dit aandurft. Van Dyke ontmoet Van Dijk. Succes en het smaakt nu al naar meer! Hoorn moet je dan ook proeven.

Reactie: (Derek the Fox)
29-10-2010, 17:04
NN, ik fietste net door Oudendijk; langs de weg zijn daar onbespoten stoofperen te koop voor 1 euro per kilo!

Reactie: (redactie)
29-10-2010, 16:46
Emailadres staat er nu onder.

Reactie: (nomen nescio)
29-10-2010, 16:43
hmm, de foto (boerenkool met worst)doet mij het water al in de mond komen. Ga straks stoofpeertjes maken (tip voor iedereen: probeer het eens met rode druivensap ipv rode wijn)
@redactie: Waar kan je je melden? De ’’tag’’ is m.i. niet compleet.