Heddes mag multifunctioneel centrum Bangert en Oosterpolder bouwen

1-11-2010

HOORN - De gemeente Hoorn heeft aannemer Heddes Bouw BV uit Hoorn opdracht gegeven voor de bouw van de multifunctionele accommodatie in Bangert en Oosterpolder. Dit is de uitkomst van een openbare Europese aanbesteding die de gemeente Hoorn eind mei van dit jaar heeft uitgeschreven. In het gebouw komen onder andere een school, een sporthal en kinderopvang. Overigens zijn de gemeente en Heddes al jaren in een juridische procedure verwikkeld vanwege de afwikkeling van de kwestie rond de ingestorte schouwburg. In april 2001 stortte tijdens de bouw van het nieuwe Park de dakconstructie in.
 
De multifunctionele accommodatie komt in het centrumgebied, ten zuidoosten van de tijdelijke supermarkt in Bangert en Oosterpolder. In het gebouw komen behalve een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang ook een sporthal, buurthuis en brede-schoolbibliotheek. In het ontwerp is al rekening gehouden met een uitbreiding van het gebouw met een tweede basisschool.

Duurzaam
Bijzonder aan het ontwerp van de multifunctionele accommodatie is dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Het gehele gebouw is van hout en is door zijn flexibele structuur geschikt voor een tweede en eventueel zelfs derde leven. Door allerlei duurzame maatregelen scoort het gebouw ruim 40 procent onder de energienorm uit het bouwbesluit.

Planning
De planning is er op gericht om de Multifunctionele Accommodatie in januari 2012 in gebruik te nemen. Met bouwer Heddes is overeengekomen dat het gebouw begin december 2011 wordt opgeleverd.

Naam
De werknaam “Mutifunctionele Accommodatie Bangert en Oosterpolder” zal ruim voor de in gebruik name worden vervangen door een officiële naam. Om het gebouw een passende naam te geven, is onder bewoners van de wijk Bangert en Oosterpolder een naamwedstrijd uitgeschreven.

Reacties
Reactie: (cees)
3-11-2010, 13:51
capohoorn Heel geruststellend 10 miljoen + kosten weg We deden een plas en laten zoals het was Sprak eens een voorzitter van hoornsbelang

Reactie: (CapoHoorn)
2-11-2010, 19:59
Ja ehm... ik maak de regels niet hoor. Anyway, gemeente Hoorn houdt zich gewoon aan de wet, wat ook wel weer een geruststellende gedachte is.

Reactie: (jan)
2-11-2010, 15:54
@CapoHoorn : Goedkoop is duurkoop want er zal dan toch op bepaalde posten bezuinigd moeten worden als je de goedkoopste wil zijn. Die hele aanbestedingstoestand is een grote ellende.

Reactie: (kees boots)
2-11-2010, 15:00
@lucas, Heddes had een stelpost in de aanneemsom voor de staalconstructie en had een offerte bij een staalboer aangevraagd voor zo weinig mogelijk geld en of Heddes nu afgeweken is van het bouwplan of de staalboer maar uiteindelijk heeft het miljoenen meer gekost.

Reactie: (cees)
2-11-2010, 14:15
Dat is wel een heel makkelijk antwoord capohoorn .Op iedere regel is een uitzondering te vinden en zeker als er nog procedures lopen .

Reactie: (petrus)
2-11-2010, 13:51
Kijk maar eens in Egmond bij de nieuwe appartementen die door heddes bouw zijn gebouwd. ZOVEEL FOUTEN!

Reactie: (CapoHoorn)
2-11-2010, 13:44
@jan @cees: de regels zijn helder, grote projecten van overheden moeten altijd volgens strenge regels aanbesteed worden waarop eenieder kan inschrijven. Degene die het goedkoopste is én aan de regels voldoet krijgt de opdracht. Oude ruzies of sentimenten tellen hier niet. En daarbij is nog steeds niet duidelijk wie er schuldig is. De procedures lopen nog.

Reactie: (Folly)
2-11-2010, 10:26
Nou ja, Lucas. Je eerste deel van de hele goede aannemer is zo mooi correct. Jammer van die subjectieve laatste zin in je tweede alinea. Of je iets fraai of niet vindt, is toch een kwestie van smaak? Ik ken heel veel mensen die het een prachtig gebouw vinden. Jij had toch ook kaarten voor "Je Anne"? Hoe vond je het?

Reactie: (Lucas)
2-11-2010, 09:46
Beetje tendentieus, de combi van dit plaatje (ingestorte schouwburg) en het "neutrale bericht" over de opdracht aan Heddes. We kennen, ondanks die ramp met de schouwburg, Heddes Bouw toch als een hele goede aannemer? Waar we als stad en regio zelfs trots op zijn. Hier in Amsterdam Osdorp realiseren ze ook een mooie project: prachtige woningen met zelfs daktuinen.

En over dat instorten van de schouwburg: het was toch bouwtoezicht van de gemeente hoorn dat faalde? En de leverancier van het staal die fraudeerde met de staalsoort? En bovendien was het een walgelijk ontwerp...

Reactie: (cees)
2-11-2010, 09:32
Denk jij dat jan .De gekozen vertegenwoordigers in onze raad zullen hier toch niet mee accoord gaan?

Reactie: (jan)
2-11-2010, 08:36
@cees : nee hoor de gemeente bezuinigd liever de boel kapot, pakken de oudjes de zwakkeren en de armeren....

Reactie: (cees)
2-11-2010, 08:07
De gem hoorn moet nog 10 mijoen + kosten van deze firma vangen word dit nu verrekend met deze nieuwbouw?

Reactie: (jan)
2-11-2010, 08:02
Dan ben je als gemeente toch niet wijs, zit je in een juridische procedure omdat hun bouwwerk instort, geef je ze weer een nieuwe opdracht, ik denk dat hier onderzoek naar gedaan moet worden of er misschien andere belangen zijn bij deze vreemde gang van zaken.

Reactie: (kees boots)
1-11-2010, 22:54
Hoe lang zijn die levens, ik schat 50 jaar bij elkaar en dan moet het geschilderd worden en de verotte delen vervangen maar ja die kosten zijn en die zijn niet mis voor de volgende generatie.