Overval op Primera/postkantoor op de Veemarkt (update)

2-11-2010

HOORN - Twee nog onbekende ongeveer 20 jaar oude mannen hebben dinsdag aan het einde van de middag de Primera-winkel annex postagentschap op de Veemarkt overvallen. Er is geen gebruik gemaakt van wapens. Wel werd duidelijk dat er groot alarm is geslagen en er sprake is geweest van een achtervolging.

Een politieman verklaarde tegenover de Hoorngids-verslaggever dat het tweetal in de omgeving van het Koepoortsplein is zoekgeraakt. Beide overvallers zou een lichtgetinte huid hebben. Aan de zoekactie is deelgenomen door agenten in burger.

Politiewoordvoerder Kees Takken bevestigt dat er sprake was een klopjacht: ”Het lijkt erop dat de twee een greep in de kas hebben gedaan. Dat gebeurde iets voor half zes. Niemand is gewond, of er sprake van wapens, kan ik nog niet zeggen,” aldus de woordvoerder een uur na de overval. 
 
Om 18.55 uur kon de woordvoerder opgelucht melden: ”Het viel mee. In die zin dat er geen sprake was van wapens en geweld. De daders hebben een greep uit de kassa gedaan en zijn mogelijk met de trein ontkomen.” De politiemacht verklaarde Kees Takken alsvolgt: ”Ik denk dat rechercheurs van het bureau hebben meegeholpen. We zijn heel scherp op dit soort meldingen, maar dat is niet alleen in Hoorn zo.” Hoeveel geld er is buit gemaakt, kon de woordvoerder nog niet vertellen.

Reacties
Reactie: (k-rel)
3-11-2010, 20:06
@ nomen nescio, je doet wel meer domme uitspraken en nu weet je ook al niet het verschil tussen een marokaan en iemand die op vakantie is geweest.

Reactie: (nomen nescio)
3-11-2010, 18:39
Marokkanen, Turken licht getint? Zegt me niks. Heb ik halverwege de lente een tijdje in het warme zonnetje doorgebracht, ben ik als échte Hollander van geboorte ook
lichtgetint!

Reactie: (winkelier)
3-11-2010, 18:15
De beste jongens hebben het ook bij ons geprobeerd dezelfde dag...
Ze staan op de camera vastgelegd, maar ja.. niet echt aanleiding lees ik van de politie, want ze hebben toch geen geweld gebruikt.

Reactie: (GetYourFactsStraight)
3-11-2010, 15:56
@ Sebastiaan : Het waren geen Antilianen of Surinamers het waren Marokanen of Turken want we waren achter ze aan gegaan. Dus ga niet meteen dingen roepen over die gasten van Kersenboogerd.

Reactie: (Bianca)
2-11-2010, 23:43
Lees net dit bericht.... half uurtje daarvoor was ik bij de Primera....wens de medewerksters veel sterkte...

Reactie: (Sebastiaan)
2-11-2010, 22:20
Dat was overigens de extra sneltrein van half zeven...

Reactie: (Sebastiaan)
2-11-2010, 22:18
De trein kreeg vertraging bij vertrek vanaf station Hoorn, volgens de conducteur vanwege "kwajongens of boefjes op het spoor bij de Kersenboogerd". Dat waren dus de criminelen... En ze wonen dus (lichtgetint?) in de Kersenboogerd? De Antilliaanse hanggroep was heden avond ook niety aanwezig bij het station. Maar dat lag wellicht aan het kille weer?

Reactie: (Primera Grooteman via Twitter)
2-11-2010, 21:38
Onze Buurman heeft vandaag om 17:25 bij ons een overval voorkomen, HELD!!!!

Reactie: (Rene)
2-11-2010, 19:19
Zag een agent op de fiets de omgeving van de voliere aan de Pakhuisstraat uitkammen. Hij was blijkbaar in grote haast van het bureau vertrokken, niet eens de tijd gehad om een jas aan te trekken.

Reactie: (Leo Giovannangelo)
2-11-2010, 18:27
Ik was er om ongeveer 16:40 en heb toen niets gezien of verdachten personen waargenomen. Wel weer vreselijk voor de twee dames die op dat moment werkzaam waren. Ben benieuwd wat onze burgervader aanstaande zaterdag op Radio Hoorn zal vertellen over de veiligheid/onveiligheid in Hoorn ...

Reactie: (Gerard)
2-11-2010, 18:22
Ik mail het net naar de redactie...

Wanneer wordt het eens duidelijk dat het zo niet meer verder kan in onze stad!?