Foto-tip over borden-woud Kleine Oost / Willemsweg

7-11-2010

HOORN - De redactie ontving een ’foto-tip’ over een grote hoeveelheid borden ter hoogte van de Oosterpoort. Daar wordt bij de overgang van Kleine Oost naar Willemsweg door het Waterschap aan de dijk en weg gewerkt. Een borden-woud kun je het gerust noemen.

Overigens reed ook de redactie vandaag over deze route en zag voor zich een Connexxion-bus pontificaal door rood rijden. Er is vanwege de werkzaamheden een tijdelijke wegversmalling die netjes van mobiele volautomatische stoplichten is voorzien. De bus-chauffeur had blijkbaar geen geduld want na enige tijd wachten voor rood, besloot hij/zij alsnog te gaan rijden. Prompt kwam er van de andere kant verkeer en moesten de bus en andere auto’s vreemde capriolen uithalen om elkaar te passeren.

Een kanttekening past overigens wel bij de geconstateerde overvloed aan borden. Vaak is er kritiek op gemeente en andere instanties dat werkzaamheden en omleidingen slecht zijn aangegeven. Juist de laatste tijd lijkt de gemeente meer en vaker borden te plaatsen om helderheid te verschaffen... Laten we dus ook weer niet te snel mopperen. Feit blijft natuurlijk dat je je kunt afvragen welke van de borden op deze foto bewust door automobilisten en fietsen worden opgemerkt.

Nog even een kritische noot over een ander bord op dezelfde plek. Direct rechts van de poort van de Oosterpoort staat sinds enkele weken een routebord voor de toeristische fietsroute. Precies na het fiets- en toeristenseizoen is dit informatiepaneel geplaatst. Ietsje te laat misschien... Het bord met de omleidingsroute voor fietsers was al in juli door het Waterschap (Hoogheemraadschap) aangekondigd,maar werd pas half september geplaatst.

Conclusie: Borden plaatsen is een vak.

Reacties
Reactie: (vermeer)
28-2-2011, 02:02
wat denk je dan de dijk komt toch niet klaar wat denk je wat er ligt aan rotzooi van gif hou maar op

Reactie: (Pieter)
8-11-2010, 06:30
En als kwetsbaarder(voetganger, fietser e.d.) verkeer is het helemaal erg!

Reactie: (Gerard Zomer via Twitter)
7-11-2010, 15:38
Hoe kun je nou verwachten dat de vrijwilligers op tijd bij de kanzerne kunnen zijn? #verkeersinfarct http://twitpic.com/34s430
(zie foto 2)