VVD Hoorn bevestigt vertrek De Meij als fractievoorzitter

7-11-2010 ”meer van waarde voor de VVD kan zijn in een rol als kritisch raadslid”

HOORN - De VVD in Hoorn bevestigt het bericht van www.HoornGids.nl dat fractievoorzitter Chris de Meij per direct terugtreedt en wordt opgevolgd door Marjon van der Ven. Aanleiding is de schoffering van burgemeester Onno van Veldhuizen door VVD-fractievoorzitter Chris de Meij tijdens de begrotingsbehandeling. Zie eerdere berichten op HoornGids.nl

In een verklaring van de VVD wordt het mooi aangekleed met zinnen als: ”meer van waarde voor de VVD kan zijn in een rol als kritisch raadslid”, maar voor een ieder is de reden duidelijk. De Meij heeft de VVD schade berokkend. In de verklaring wordt vooral verwezen naar een drukkere baan van De Meij bij de gemeente Amsterdam. Maar toch valt er ook te lezen: “De gebeurtenissen van afgelopen week hebben mij en de fractie bovendien gesterkt in de opvatting dat ik meer van waarde voor de VVD kan zijn in een rol als kritisch raadslid dan in een rol als die van fractievoorzitter”.

Lees hier de verklaring van de VVD Hoorn:

Marjon van der Ven nieuwe fractievoorzitter
 
De VVD fractie heeft Marjon van der Ven gekozen tot nieuwe fractievoorzitter als opvolger van Chris de Meij die heeft aangegeven zijn functie als aanvoerder van de grootste coalitiepartij te willen neerleggen.
 
Na de verkiezingen in maart van dit jaar heeft de VVD fractie Chris de Meij unaniem gekozen tot haar nieuwe fractievoorzitter. Onder zijn leiding voerde de VVD een succesvolle campagne die mede aan de basis lag van de goede verkiezingsuitslag.
 
Vanaf dag één heeft Chris de Meij zich voor meer dan 100% ingezet voor het realiseren van de doelstellingen uit het coalitieakkoord en het leiden van de VVD fractie in haar rol van grootste coalitiepartij. Kort na het aanvaarden van het fractievoorzitterschap werd Chris in zijn dagelijkse werkzaamheden gepromoveerd tot manager financiën, juridische zaken en control bij de dienst maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente Amsterdam.

Chris de Meij daarover: “Het werd steeds moeilijker voor mij om een goede balans te vinden tussen het fractievoorzitterschap van de VVD, mijn nieuwe baan bij de gemeente Amsterdam en mijn privéleven. Ik heb drie kleine kinderen die ik bijna niet meer zag”.
“De gebeurtenissen van afgelopen week hebben mij en de fractie bovendien gesterkt in de opvatting dat ik meer van waarde voor de VVD kan zijn in een rol als kritisch raadslid dan in een rol als die van fractievoorzitter”.

 
Marjon van der Ven volgt Chris de Meij per direct op. Zij zal dan ook de tweede termijn van de algemene beschouwingen die aanstaande dinsdag zullen worden gehouden voor haar rekening nemen. Marjon van der Ven is 47 jaren jong en in het dagelijkse leven werkzaam als is senior adviseur bij Conclusion Advies en Management. Zij houdt zich bezig met vraagstukken op het sociaal maatschappelijk terrein zoals de Wmo, onderwijs, jeugd, armoede- en welzijnsbeleid.

“Het is meer dan moedig van Chris om aan te geven dat hij zichzelf van meer toegevoegde waarde ziet als woordvoerder op een aantal belangrijke dossiers, dan in de rol van fractievoorzitter. Dat verdient lof en respect”, aldus de nieuwe fractievoorzitter Marjon van de Ven.
De komende weken zal de fractie gebruiken om te komen tot een herverdeling de woordvoerderschappen van de diverse portefeuilles.

zie ook:

Reacties
Reactie: (Bewoner)
8-11-2010, 16:14
@Lucas Je noemt het goed dat VOC Hoorn naar links opschuift? Nou dat hoop ik niet hoor. En ik geloof ook niet dat het zo is. Laat VOC Hoorn maar helemaal buiten die VVD perikelen. VOC Hoorn heeft een VVD signatuur, maar dan helemaal toegespitst en in dienst van Hoorn. Deze partij vaart een stabiele en gedegen koers onder leiding van Joke van der Meij. Houwen zo!

Reactie: (Lucas)
8-11-2010, 15:17
Zo wordt de VVD in Hoorn alweer minder PVV. Nu de PVVOC Hoorn nog, hoewel ik daar ook goede geluiden over gehoord heb (dat ze naar links opschuiven). Komt ’t toch nog goed in dit stadje...

Reactie: (robbie.)
8-11-2010, 14:20
Kritisch raadslid? Het doet me denken aan de onvergetelijke act van Kees van Kooten als Cor van der Laak, kritisch AVRO lid.

Reactie: (artiest)
8-11-2010, 13:05
Het zelf reinigende vermogen van de raad en de VVD heeft zijn werk gedaan. marjon felicitatie. Voor chris zijn de druiven zuur. Geen wethouder geworden, geen fractie voorzitter meer, kritisch raadslid is wat hem rest. Het opzetje met Tonnaer voor de verkiezingen, vvd en fractie Tonnaer houden elkaar vast en houden de pvda buiten het college heeft dhr Tonnaer zijn zo gewenste wethouderschap opgeleverd. Zuur voor chris dat het nu zo loopt. Hij betaald, wel is waar door zijn eigen gedrag, de volle prijs. Politiek is de heer tonnaer duidelijk meer bedreven dan chris.
artiest

Reactie: (Xander de Groot)
8-11-2010, 11:26
Beste Marjon,

Wie had dat nou ooit kunnen denken :-)
Van harte gefeliciteerd. Succes!!Ik hoop van ganser harte dat je de VVD in Hoorn weer een (w)aardig gezicht kunt geven.

Xander

pm: hadden jullie het niet afgelopen zaterdagmiddag VOOR 17.00 naar buiten kunnen brengen?? :-)Xa.

Reactie: (Wim Mul)
7-11-2010, 21:10
Beste Marjon,

Succes gewenst met het voorzitterschap van de VVD fractie.

En Chris, verstandig dat je wat afstand gaat nemen, wat meer tijd voor je kinderen vrijmaakt en je nieuwe baan je volledige aandacht geeft.
Niemand kan makkelijk 3 dingen tegelijk goed doen, zelfs jij niet.

Respect Chris !



Reactie: (rob verhoek)
7-11-2010, 20:08
mooi omheen geluld, terecht vertrek.