Feestelijke opening nieuwe speeltuin Sterflats

10-11-2010

HOORN - Woensdagmiddag opende de heer Slippens, projectleider stadsbeheer Hoorn, officieel de nieuwe speeltuin bij Sterflat 2 in de Grote Waal in Hoorn.

Het Sterflat complex aan de Astronautenweg bestaat uit 3 complex eenheden, (Sterflat 1,2 en 3) en in het verleden had elke ‘Ster’ een eigen speel plaats. Ongeveer 15 jaar geleden werd de speelplaats bij Sterflat 2 aangewezen als centrale speelplek en kregen de andere terreinen binnen het sterblok een groen bestemming. Maar in de afgelopen jaren verpauperde de centrale speelplek in toenemende mate, waardoor er steeds minder gebruik van werd gemaakt.

De huurdersvereniging Sterflats zet zich sinds ruim anderhalf jaar zeer actief in om de Sterflats als wooncomplex te behouden en te laten renoveren. Terwijl de werkelijke start van de renovatie van de woningen nog even op zich laat wachten, werd de speelplaats alvast grondig aangepakt. In het vroege voorjaar van 2010 werd het speelterrein op verzoek van het bestuur van de HV Sterflats onder de loep genomen door de heer Slippens van de gemeente Hoorn en ontwerper de heer Jan Geus.

Onder leiding van de Huurdersvereniging werd aan de bewoners- moeders uit de Sterflats- gevraagd om mee te denken over de nieuwe speeltuin en deze voorstellen werden meegenomen in het ontwerp. En nu na een klein jaar van gezamenlijke inspanning van de HV Sterflats en de gemeente Hoorn, kunnen alle buurtkinderen weer veilig en gezellig spelen. De speelplaats ziet er prachtig en schoon uit en er staan geheel nieuwe en veilige speeltoestellen voor verschillende leeftijdscategorieën.
Ook de beplanting wordt in het voorjaar nog aangepakt om het geheel compleet te maken. Alle bewoners zijn erg blij met deze eerste stap in de renovatie van het complex aan de Astronautenweg, dus alle reden voor een feestelijke opening!

Reacties
Reactie: (Mickel)
14-11-2010, 08:40
Positief nieuws dat leuk is om te lezen. Ook goed te lezen dat bewoners is gevraagd actief mee te denken met de opzet. Netuurlijk krijg je daar blije bewoners van!

Prima actie!