Vier hennepkwekerijen in Kersenboogerd ontmanteld

10-11-2010 Huurders worden huis uitgezet

HOORN - In woningen aan de Nok, Lijster, Cees Buddinghhof en Patio werden woensdag hennepkwekerijen aangetroffen. De gemeente gaat over tot het nemen van bestuurlijke maatregelen. Dit houdt in dat de kosten voor de ontmanteling wordt verhaald op de verdachten. De huurders van de woningen van de Lijster, Nok en Patio worden door de woningcoöperatie uit hun huis gezet.

In een woning aan de Nok werden in een slaapkamer en op de zolder 249 planten aangetroffen. Een 20-jarige en een 59-jarige man werden aangehouden.

Op de Lijster werden in de woon- en slaapkamer circa 105 stekken aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Hier werd een 45-jarige man uit Medemblik aangehouden.

Op de Patio werden in een op de bovenverdieping in totaal 392 planten aangetroffen. In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeters werden door energiebedrijf Liander in beslag genomen.

In twee ruimtes in een woning aan de Cees Buddinghhof werden in twee kweektenten in totaal 145 hennepplanten aangetroffen. Een 29-jarige bewoner werd hier aangehouden.

Reacties
Reactie: (danny)
25-2-2011, 17:49
altijd aangeven.. jij betaalt de stroom...

Reactie: (meindert)
11-11-2010, 17:47
de koffieshops laten kweken?
Echt belachelijk !!!!
Groen laat je door de vakman doen!!!

Reactie: (Tsiburaska)
11-11-2010, 17:27
Ik zou deze alleen aangeven tegen beloning, dit zou veel meer helpen want dan letten we meer op, want bij montage pijpen is het al zichtbaar.
Dus redelijke beloning en je kunt er in deze wijk nog 27 opruimen!

Reactie: (Karel)
11-11-2010, 13:08
Ik weet ook wel dat het dweilen met de kraan open is, maar er wordt wel tegen opgetreden en daar gaat het teslotte om..

Reactie: (nomen nescio)
10-11-2010, 17:09
In de vandaag door Maurice de H. rondgezonden peiling komt de vraag voor of je je buren zou aangeven als jij weet dat ze er een wietplantage/-kwekerij op nahouden.
Zónder enige toelichting overigens. daartoe is de bijdrage van @Qwartje natuurlijk verhelderend. maar ja, zou een respondent van Maurice die, pak ’m beet,
in Godlinze(prov.Groningen) woont, de uiteenzetting van @Qwartje hier in HoornGids tevoren lezen?

Reactie: (Qwartje)
10-11-2010, 16:57
Lees even mee wat burgemeester dr. G. Onno van Veldhuizen in zijn weblog van 21 maart 2005 voor het nageslacht vastlegde.

“Goed in dat verband vind ik de opstelling van Gerd Leers ten aanzien van softdrugs (legaliseren). Ik ben dat met hem eens. Zou het daarbij niet wat zijn, om gewoon staatswinkels te openen? Holland Casino doet hetzelfde voor gokken en in Zweden vindt alle alcoholverkoop plaats via staatswinkels die er al sinds 1904 zijn en een monopolie vormen dat al in 1994 door de Europese Unie werd geaccepteerd. Zou hetzelfde niet voor softdrugs werken? Op die manier heb je invloed op de prijs, de plaats, de openingstijden, de klant, de omgeving en de opbrengsten komen niet in het criminele milieu, maar in algemene kas terecht. Bovendien scheelt het vreselijk veel in politiehandhaving en gemeentehandhaving. Tsja, zo’n opvatting gaat regelrecht in tegen de trend en lijkt nu politiek onhaalbaar. Maar toch, … afwijkende meningen dwingen tot nadenken over de heersende. Daar word je nooit slechter van.”

Right. Lees nu even mee wat de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel per heden (10 november 2010) wereldkundig deed maken.

“Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven wil dat coffeeshops hun eigen wiet gaan telen. De coffeeshops moeten clubs worden die de cannabis namens hun leden verbouwen. Het is in Nederland toegestaan om vijf wietplanten te houden voor eigen gebruik. De coffeeshops zouden dit recht volgens Van Gijzel kunnen overnemen, zodat ze de planten collectief kunnen telen. Volgens hem past zijn plan in het kabinetsvoornemen om coffeeshops om te vormen tot besloten clubs. De gemeenteraad zal later deze maand over het plan van Van Gijzel vergaderen.”

Gaat er - regulier over de meter - een lampje branden? Iemand?

Reactie: (rich)
10-11-2010, 16:29
4 opgerold worden ergens anders wel 4 nieuwe hennepkwekerijen opgezet

Reactie: (Jan Koelemeij)
10-11-2010, 16:13
Goed zo.
Aanpakken die gasten.