Sportpenning voor Piet Olofsen, Vincent Onos en Esther Schouten

1-12-2010

HOORN - Woensdagavond ontvingen Piet Olofsen, Vincent Onos en Esther Schouten een gouden sportpenning van de gemeente Hoorn uit handen van wethouder Aart Ruppert. Ze ontvangen de onderscheiding vanwege hun grote prestaties in de sport.

Piet Olofsen
De heer Olofsen (75), inwoner van Hoorn, toenmalig lid van AV Hollandia, is in de periode van1964 tot en met 1973 zevenvoudig kampioen speerwerpen van Nederland geweest en veertien jaar houder van het Nederlands record (74,78 meter). De gouden sportpenning heeft de inscriptie: Zevenvoudig Nederlands Kampioen 1964-1973 Speerwerpen.

Vincent Onos
De heer Onos (24), inwoner van Hoorn, lid van SAV Grootebroek, heeft tijdens het NK in Amsterdam op 18 juli 2010 voor de derde maal het Nederlands Kampioenschap kogelslingeren behaald. De gouden sportpenning heeft de inscriptie: Nederlands Kampioen 2010 Kogelslingeren.

Esther Schouten
Mevrouw Schouten (33), inwoonster van Hoorn, lid van sportschool Sokudo, heeft op 18 oktober 2010 in het Koninklijk Theater Carré haar WK titel boksen in het juniorvedergewicht geprolongeerd. De gouden sportpenning heeft de inscriptie: Wereldkampioen 2010 Boksen.

Reacties
Reactie: (Anne-Loes)
26-12-2018, 21:13
Oude berichten over mijn vader is bijzonder om het nu te lezen 26-12-2018.Hij heeft een speciale plek in mijn hart.Een mooie lieve belangstellende vader was het.Mis hem....

Reactie: (cees v dmaat )
2-12-2010, 10:44
dik verdiend piet na al die jaren van harte

Reactie: (ger)
1-12-2010, 22:45
Van harte gefeliciteerd Piet, beter laat dan nooit, dik verdiend na al die jaren.

Reactie: (Martien Schurink)
1-12-2010, 21:50
Om sportlieden neer te zetten als fanatici gaat mij te ver. Het zijn gewoon mensen die ergens in willen uitblinken. Als je redeneert als Qwartje, bestaat zo’n beetje de helft van ons poldervolk uit fanatici. Tot
die categorie zou je dan zelfs figuren als Qwartje moeten rekenen, gezien zijn fanate ambitie om het kolderiekste schrijvertje van dit forum te willen zijn. Op één punt heeft hij gelijk: de gemeente Hoorn had wat goed te maken jegens Piet Olofsen. De gouden penning is hem van harte gegund. Nu nog een ereplaats op de Wall of Fame.

Reactie: (horinees)
1-12-2010, 21:40
Q:
Mijn gedachte ging ook die kant op. In het geval van Piet Olofsen zie ik die welverdiende penning wel zitten, de jongelingen mogen best nog wat langer en meer presteren. De waarde van zo een onderscheiding devalueert, niet al te snel uitreiken!

Piet: van harte man!

Reactie: (Qwartje)
1-12-2010, 20:42
Echte helden zijn zelden helden (Lennaert Nijgh). Mijn bedenkingen tegen lukrake gaatsjesprikkerij in borsten van fanatici die nèt tweehonderdste seconde of ’n halve centimeter eerder finishten dan andere fanatici zijn hier ondergeschikt aan het gevoel van gêne over de 46 jaar die Piet ‘Moustache’ Olofsen op zijn erkenning heeft moeten wachten. Als je dan tòch zo nodig aan revers-vergulding wilt doen had deze man, afgezet tegen horden mindere ‘sporthelden’ die hem voorgingen, deze lauwering al lang en breed moeten zijn betoond.

Ruppert heeft een schandelijke omissie van al zijn voorgaande prikkers uit de wereld geholpen. En heer Olofsen: we hebben wel eens heftig gediscussieerd over volstrekt onbekende, ongedecoreerde Zoeloe’s die hun assegaai beduidend verder wierpen dan u de speer. Maar wanneer ik u weer eens tegenkom met die aangelijnde rolmops van u zal ik u gaarne de hand reiken. Ere wie ere al jarenlang toekwam.