Nieuwe Regiotaxi niet voor iedereen feest

8-12-2010 Regiotaxi West-Friesland op 12 december van start

HOORN - Vanaf zondag 12 december kunnen Wmo-clienten met een vervoervoorziening gebruik maken van Regiotaxi West-Friesland. Voor het Wmo-vervoer in West-Friesland is dit de opvolger van de OV-Taxi. Omdat de provincie stopt met de OV-Taxi, regelen de West-Friese gemeenten het Wmo-vervoer nu zelf. Hiervoor hebben de West-Friese gemeenten de Regiotaxi West-Friesland in het leven geroepen.  Connexxion Taxi Services verzorgt het vervoer. Er dreigen echter nu al mensen tussen wal en schip te vallen.

Zo geldt de nieuwe Regiotaxi niet voor iedereen die gebruik mocht maken van de oude OV-Taxi van de provincie. Men is bijvoorbeeld nog niet oud genoeg en/of kan volgens de gemeente wel met de bus. Hoorngids verneemt graag wat er voor u verandert met de komst van de nieuwe Regiotaxi. Stuur uw reactie naar redactie@Hoorngids.nl

Veranderingen voor gebruikers
Mensen met een Wmo-pas voor de OV-Taxi hebben een brief gekregen over de Regiotaxi West-Friesland. Bij die brief ontvingen zij ook een nieuwe taxipas en een informatiefolder. Cliënten die een taxirit willen reserveren kunnen dat doen via de website www.regiotaxiwestfriesland.nl of telefonisch via 088 6667000 (lokaal tarief).

Feestelijke start
Op vrijdag 10 december is de symbolische start van de Regiotaxi West-Friesland. Wethouder Peter Westenberg, wethouder Elly Deutekom en wethouder Klaas Kok maken samen met enkele cliënten een proefrit in de Regiotaxi. Bij wooncentrum Avondlicht worden zij feestelijk onthaald. Aanwezigen kunnen ook een kijkje in de taxi nemen.

Reacties
Reactie: (e scoon)
6-7-2017, 20:52
nou ik vind als het duurder word, mogen ze ook wel op tijd komen. eb drie uur gewacht op een taxi,bij klacht werd alles verdraait het was mijn schuld. ze hadden ook mijn pas door dat ding gehaald om kwart voor drie hij is niet uit mijn jas geweestrara

Reactie: (Margriet)
30-12-2010, 14:04
Bij deze wil ik even een positief geluid laten horen over de gemeente Hoorn, c.q. de regiotaxi. Na het lezen van de persberichten en na e-mail en telefonisch contact met de gemeente Hoorn was ik er eigenlijk van overtuigd dat mij geen pas zou worden toegekend. Ik heb toch een aanvraag ingediend en 14 dagen later kreeg ik al bericht van de gemeente dat mijn aanvraag gehonoreerd was. Mijn gegevens zouden doorgestuurd worden naar connexxion en het kon wel een week of vier duren voor ik mijn pas daadwerkelijk in bezit zou hebben. Echter, nog geen week later heb ik de pas al opgestuurd gemeente Hoorn.

Reactie: (Weeking)
8-12-2010, 22:35
Afschaffen die hap! de noord-kop gemeentes geven mensen een (maximaal) budget waarbij ze zelf kunnen kiezen of ze van de ov-taxi, buurtbus, seniorenbus of de buurman een bijdrage geven voor het vervoeren. Geen klachten over dat de ov-taxi niet optijd is en dergelijke en omdat dit op declaratiebasis gaat ook nog eens goedkoper!

Reactie: (margriet)
8-12-2010, 20:28
ik heb een aanvraag gedaan voor een pas,maar die wordt pas na 12 december in behandeling genomen. Dan gaat er weer de nodige tijd overheen en moet ik gekeurd worden door een onafhankelijk arts. Ik zie slecht en durf ’s avonds niet met het reguliere openbaar vervoer. Ook bij deze slechte weersomstandigheden is het prettig om van de regio taxi gebruik te kunnen maken. Het is anders of achter de geraniums blijven zitten of afhankelijk zijn van mensen die mij willen halen en thuisbrengen. Ik doe nog vrijwilligerswerk en kan dit op het ogenblik niet zelfstandig uitvoeren. De gemeente wil graag dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven, maar doet dit teniet met dit huidige beleid. Ik ben best bereid om een verhoogde prijs te betalen.

Reactie: (jan)
8-12-2010, 15:30
Waar moeten al die ambtenaren anders van betaald worden, iedereen verhoogd alles maar ongecontroleerd maar er zit een einde aan te komen, de poet is op ! Veel mensen hebben gewoon niet meer dan dat er nu van ze geplukt wordt, de overheid vergeet in eigen vlees te snijden, ja plannen hebben ze ervoor maar plannen maken en plannen uitvoeren is heel wat anders.

Reactie: (nomen nescio)
8-12-2010, 15:10
Heb de folder gezien en gelezen.
Het te betalen tarief is wél verhoogd. Was 1 zone €0,90, nu wordt dat € 1,= Da’s wel een verhoging van 10%!!!