IntermarisHoeksteen blijft groeien

21-12-2010 Overname van 2100 huurwoningen in Purmerend

HOORN - IntermarisHoeksteen is met alleen al 10.000 woningen in Hoorn al een hele grote partij, maar wordt mogelijk nog groter. Met de woningstichting Rochdale wordt onderhandeld over de overname van 2100 huurwoningen in Purmerend.

Rochdale en IntermarisHoeksteen tekenden dinsdag een intentieovereenkomst. Dit is een officiële afspraak waarin beide organisaties bekijken of overdracht van het bezit van Rochdale in Purmerend aan IntermarisHoeksteen een optie is. De intentieovereenkomst heeft een looptijd van één jaar. Uiterlijk eind 2012 moet dus duidelijk zijn of er overeenstemming komt tussen de corporaties.

Intentieovereenkomst
De heer Grotendoorst, voorzitter Raad van Bestuur Woningstichting Rochdale en de heer Hoiting, directeur-bestuurder IntermarisHoeksteen, tekenden de intentieovereenkomst bij IntermarisHoeksteen in Hoorn. Het gaat om ongeveer 2100 huurwoningen van Rochdale in Purmerend waaronder ook het Woonzorgcomplex Zuidland in de Weidevenne.
 
Opbrengst
De opbrengsten uit de verkoop wil Rochdale inzetten om te investeren in haar overige bezit en te kunnen blijven voorzien in goed en betaalbaar wonen. Daarnaast wil Rochdale het geld gebruiken om in te zetten op het verbeteren van de woonkwaliteit en de leefbaarheid in wijken waar zij actief is. Door de woningen te verkopen aan een andere corporatie, hebben de huidige huurders de zekerheid dat de woningen sociale huurwoningen blijven. Dat vindt Rochdale belangrijk. 

IntermarisHoeksteen
IntermarisHoeksteen heeft op dit moment ruim 10.000 woningen in Hoorn en omgeving en 2750 woningen in Purmerend en Monnickendam. De corporatie wil haar woningbezit in Purmerend graag uitbreiden. De 2100 woningen van Rochdale in Purmerend zijn, mits de overname haalbaar is, een welkome aanvulling op het bestaande bezit van IntermarisHoeksteen.

Reacties
Reactie: (Kan better)
22-12-2010, 10:56
Bij de Hoeksteen, had men Gasservice Noordholland als service en onderhoud dat was pas service maar helaas Intermaris kwam en weg service

Reactie: (Kuijler)
21-12-2010, 22:33
@Nomen, ik raad je aan om bij een buitenslot geen poeder te gebruiken, als poeder nat wordt gaat het klonteren en heb je heel snel de oude klacht terug.
Koop een spuitbus kruipolie en zet het bijgeleverde slangetje in het slot en blijf spuiten tot alle zwarte drab eruit is, of ga (als je een auto hebt) naar Gamma en haal daar een winterpakket daar zit ook een flesje slot ontdooier in heeft hetzelfde effect alleen zonder drijfgas dus zelf in het flesje knijpen. Succes.

Reactie: (nomen nescio)
21-12-2010, 20:44
Goeie vraag @Jan. Men noemt zich woningcorporatie. Oorspronkelijk van de stichters(huurdes dus). Via
woningstichting Hoorn(en een stichting heeft geen leden, wél donateurs, dat weet je) verwerd het tot Intermarishoeksteen. Huurders zijn daarbij niet gehoord!
Nou zal ik er effe wel eerlijk bij zijn: Hun servicce aan huurders s op dit moment best oké. M’n brievenbusslot was dichgevroren en ze waren er binnen 24 uur en nu is ’tie weer open te krijgen. M’n zzelf ingespoten grafiet had al wat geholpen, deze medewerker beval me een volgens hem veel duurder middeltje aan: Teflon en hij smeerde álles. Zal dus morgen even informeren bij de bouwmarkt, want ik weet natuurlijk hoe zijn busje teflon/gafiet er uitzag.

Reactie: (Yvda)
21-12-2010, 18:52
Dan hoop ik alleen dat ze ook nog geld over hebben om de huizen die ze nu in hun bezit hebben op te knappen en te isoleren.

Maar dat geld zal wel weer in de aankoop van de woningen in Purmerend gestoken zijn.......

Reactie: (Karel)
21-12-2010, 15:35
Intermaris Hoeksteen begint langzamerhand een dominante positie te krijgen in de woningmarkt. Ik ben reuze benieuwt hoe de directie deze overname gaat bekostigen en welke gevolgen dat heeft op het eigen vermogen van de verhuurder

Reactie: (jan)
21-12-2010, 13:46
Van wie is intermaris eigenlijk ? Die zelfverrijkende bestuurders worden die wel gecontroleerd ?