Vermiste vrouw dood aangetroffen in parkeergarage Westfriesgasthuis

7-1-2011 Drie maanden dood in Hoornse parkeergarage

HOORN - De vermiste 52-jarige Margreet Balk uit Medemblik is vrijdagmiddag rond 12.00 uur dood aangetroffen in de parkeergarage van het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat in Hoorn. De vrouw werd sinds 5 oktober vorig jaar vermist.

Margreet werd op deze dag voor het laatst gezien door een buurvrouw, waar zij haar dochter bracht. Zij meldde toen dat zij even weg moest en vertrok met haar auto. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor. In de Ter Plaatse-uitzending van 15 december werd aandacht besteedt aan haar vermissing.

De auto van de 52-jarige vrouw werd vrijdagmiddag aangetroffen in een parkeergarage aan de Maelsonstraat. In het voertuig werd het lichaam van de vrouw aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat zij al enige tijd was overleden. In de auto werden afscheidsbrieven gevonden. Hoe het mogelijk is dat niemand haar in al die tijd in de auto heeft zien zitten, is onbekend.

Reacties
Reactie: (Charly)
13-1-2011, 13:12
Erg vervelend dit te lezen.
En ook erg vervelend dat er mensen gezocht worden die de schuld kunnen krijgen.

Ik denk dat de parkeergarage er goed aan doet om een systeem te gaan gebruiken waarbij kentekens geregistreerd worden.
En dat er een soort limiet moet komen om te parkeren.
Als een auto langer dan een week )7 dagen dus’ staat, moet dit systeem dit aangeven.
Dan kan parkeerbeheer even een kijkje nemen gericht op/om/in de auto.

En bij langdurig verblijf, mogen ze uiteraard wel blijven staan (geen boete o.i.d.) maar gewoon dat er even gecheckt wordt.

Ik denk dat het daarmee aardig voorkomen kan worden dat dit soort dingen in de toekomst weer gebeuren.

Laten we elkaar niet de schuld gaan geven, maar nadenken over hoe het anders/beter kan!

Veel sterkte voor de nabestaanden van deze vrouw.

Charly.

Reactie: (Kees)
12-1-2011, 10:22
let wel:

""...maar de vrouw nooit opgemerkt omdat zij tussen de voorstoelen en de achterbank lag.""

Reactie: (Willem)
12-1-2011, 10:02
Waarom heeft ze speciaal in de parkeergarage van het ziekenhuis geparkeerd??? Het lijkt erop dat ze toch dicht bij de hulpverlening wou zijn, dus gevonden had willen worden. Anders parkeer je toch op een willekeurige of veel rustigere plaats?

Reactie: (Lerry)
12-1-2011, 09:10
waarom in dit soort situaties de schuld ergens willen neerleggen, types nederlandse instelling, dat mevr gered wilde worden.....en dan de parkeergarage inrijden lekker logisch terwijl je zo voor de deur vd eerste hulp terecht kunt, parkeerbeheer ineen garage die met automaten werkt....nee dan zit er in veel gevallen geen mdw en die gaat dan zeker ook niet alle auto’s checken.
afscheidsbrieven gevonden..één conclusie mogelijk ver van tevoren over nagedacht en waarschijnlik een wel overwogen besluit geweest, hopen dat ze haar rust nu gevonden heeft.
Nog een mogelijkheid, mevr is in het ziekenhuis geweest, negatieve uitlsag van iets ontvangen en misschien daardoor in een labiele toestand terecht gekomen en tot dit besluit gekomen, maar in deze niet de zaken bij een ander neerleggen.

Reactie: (Mary)
11-1-2011, 14:59
"In de auto werden afscheidsbrieven gevonden." Die schrijf je niet als je even een boodschap gaat doen... Laten we niet discussiëren over wie schuld heeft en wie niet. Ik denk dat niemand blaam treft. Het is heel verdrietig dat mevrouw zo lang in haar auto heeft moeten liggen maar ik vermoed dat zij zelf de keuze heeft gemaakt om een einde aan haar leven te maken. Maar goed: het blijft gissen... Ik wens de nabestaanden veel sterkte.

Reactie: (Pedro)
10-1-2011, 12:39
@herma jij schuift wel heel gemakkelijk de verantwoordelijkheid weg, de naam parkeerbeheer zegt het al " zij beheren het parkeren" en als er iemand verantwoordelijk is dan is het de beheerder.
En omdan te zeggen dat het slachtoffer dat zelf wilde vind ik helemaal laag van de grond want jij weet helemaal niet wat er zich heeft afgespeeld net zomin als ik dat weet, maar als je dan toch gaat gissen naar de toedracht dan denk ik dat ze gered wilde worden en als een speer naar het ziekenhuis is gereden maar op het laatste moment bezweken is, en wie is er dan verantwoordelijk voor een garage bij een ziekenhuis

Reactie: (Mark)
10-1-2011, 10:47
@ Eric

Je zou maar net op het toilet zitten en je zakt aldaar in elkaar.
Meteen kansloos omdat ze niet elke 110min de wchokjes checken

Reactie: (Gerard H)
10-1-2011, 10:44
Ok, allereerst moet ik toegeven dat 3 maanden lang is.

Evengoed kun je geen schuld leggen bij het parkeerbeheer van desbetreffende garage.

Eerder gaf iemand ook aan dat er de gehele dag geparkeerd en in/uit gereden wordt. Ook zijn er mensen die hun auto vaak op dezelfde plek neerzetten. Zowel bezoekers, werknemers WFG of werknemers van omliggende bedrijven want die parkeren daar ook (onterecht als je het mij vraagt maar niet aan de orde nu)

Het is voor beheer geen doen om in een dergelijke drukke garage elke auto te inspecteren en een logboek bij te houden welke auto waar staat, hoe vaak, hoe lang, waarom, welk kenteken staat op een vermiste lijst, etc etc

Uiteraard moet ik ook zeker toegeven dat bepaalde zaken moeten opvallen bij het beheer. En dat 3 maanden een flinke tijd is. Maar evengoed. Het is toch anders als bijv garage Het Park waar het na 3 dagen al opvalt als er nog steeds een auto staat omdat deze garage regegeld nagenoeg leeg is.

Al met al heel vervelend voor de nabestaande. Dat staat vast.


Reactie: (Eric)
10-1-2011, 10:03
Stel je voor: Je bent in de garage, welke de garage voor het ziekenhuis is, en je bent op controle geweest voor bijvoorbeeld je hart en je komt bij je auto aan zakt in elkaar dan ben je meteen al kansloos! Het gaat hier wel om een garage van een ziekenhuis hoor! Hier hoort gewoon aktieve controleurs te zijn, maar er is daar nooit iemand aanwezig dat weet iedereen toch.

Reactie: (Herma)
9-1-2011, 12:42
Even ter verduidelijking: in onze garage staan dag en nacht auto’s. Parkeeerbeheer kan onmogelijk alle auto’s bij langs om te kijken of er toevallig iemand inzit. Ikzelf zet mijn auto als het even kan altijd op dezelfde plek, je zou kunnen denken dat hij er altijd staat, maar ik ben ook wel eens thuis. Parkeerbeheer loopt regelmatig in de garage rond maar als er iemand op de vloer van een auto ligt moet je er wel gericht naar kijken. Moet dan elke auto die regelmatig op dezelfde plek staat nagekeken worden???? Wie meldt zich als vrijwilliger?? 7 of 8 parkeerdekken controleren?? Het is een heel schrijnend geval maar deze vrouw wilde uit het leven stappen gezien de afscheidsbrieven, dus waarom moet iemand hier de schuld van krijgen??? Mijn medeleven gaat uit naar de familie die veel te lang in onzekerheid hebben gezeten. Maar schuif hier aub geen schuld in de schoenen van parkeerbeheer.

Reactie: (ronald)
8-1-2011, 15:02
Wat een Reactie,s hierop mensen en schrijvers hier van hoorn gids.
mij vraag is dan ook stop ermee ,hoe zou uw het vinden, als de fam dit allemaal leest.De verdriet word hiermee alleen maar groter.Het is een grote schande dat u dit allemaar neerzet hier. ik vind dan ook dat het verwijderd moet worden.

Reactie: (Kuijler)
8-1-2011, 13:36
@peter, Ik bescherm niemand dat wil ik vooropstellen, vind je het zelf niet een klein beetje raar dat als je zo`n stukje leest dat er mensen zijn die touw uitrollen en over een tak van een boom gooien, omdat we met de summiere informatie die wij hebben er iemand moet hangen.
Dit gebeurd hoe triest het ook is, kijk de berichtgeving er maar op na, een familie (broers en zussen) waarvan blijkt dat er één broer al 1,5 jaar dood op bed lag, of dat er overledenen worden gevonden in hun huis die al jaren geleden zijn omgekomen. Mag ik dan aannemen dat de buren de schuldigen zijn?
In 3 maanden tijd hebben heel wat mensen hun auto naast het voertuig gezet van deze vrouw, zijn zij medeschuldig?
Nee zo werkt het volgens mij niet.

Reactie: (Marijke Braakman)
8-1-2011, 11:43
Onbegrijpelijk dat dit heeft kunnen gebeuren in een beheerde parkeergarage! ik word hier heel verdrietig van, vooral omdat het type auto en kenteken al 3 maanden lang bekend is, er valt hier heel wat mensen iets te verwijten.
Ik wens de familie veel sterkte.

Reactie: (Peter)
8-1-2011, 10:18
@Kuijler ik begrijp niet wie je probeerd te beschermen en je noemt andere reacties schandelijk , nou ik vind jou reactie schandelijk dat je probeerd zoiets goed te praten. Het is gewoon belachelijk dat er 3 maanden (geen 2 weken ) totaal niet opgelet is door de medewerkers,

Reactie: (Kuijler)
8-1-2011, 01:32
Voor jullie hier bijna hetzelfde verhaal als op dat andere draadje, ga je schamen het ziekenhuis is geen 9 tot 5 baan maar een 24/7, m.a.w. voor de dombo`s onder ons …er staan altijd de klok rond auto`s in die garage m.a.w die garage is dus nooit helemaal leeg.
En het commentaar wat ik hier lees is om te janken …. niemand weet exact wat er aan de hand is … hou dan smerige opmerkingen voor je … doe mij dat plezier

Het spijt mij hoor maar verschillende reacties stuiten mij echt tegen de borst, hebben jullie er wel eens bij stilgestaan dat niet iedereen voor een poliklinische behandeling het ziekenhuis in gaat.
Ik heb zelf bijna 2 weken in dat ziekenhuis gelegen, en denken jullie dan dat dat lang is?
Hebben we soms een zondebok nodig? Met dit soort reacties ben ik helemaal klaar.

Reactie: (@(t)okkie)
7-1-2011, 23:31
Die mevrouw wilde niet meer leven of twijfelde en dacht bij het ziekenhuis of snel gevonden te worden zonder veel mensen te kwetsen of gered te worden en eindelijk gehoord te worden.

Reactie: (plies)
7-1-2011, 20:23
Waarvoor is een beheerder eigenlijk ? (schande)

Reactie: (okkie)
7-1-2011, 20:22
waarschijnlijk is deze vrouw tijdens het beleven van haar laatste momenten tussen achterbank en voorstoelen gezakt.er van uit gaande dat ze op de achterbank heeft gezeten.moeilijk te zien dus van buitenaf. de beheerder gaat vrijuit in mijn opinie er staan honderden zoniet duizenden auto’s en deze worden niet alle dagen gecontroleerd

Reactie: (wajong)
7-1-2011, 19:27
nou die beheerder maar gelijk
op straat zetten lijkt mij

Reactie: (Niek)
7-1-2011, 19:10
Wacht op t berichtje;beheerder garage lag al drie maanden te slapen achter beheerdersloket parkeergarage wfgasthuis!vreselijk triest dit veel sterkte voor de nabestaanden

Reactie: (Peter)
7-1-2011, 18:14
Vreemd dat dit helemaal niemand is opgevallen, ook dat er geen belletje gaat rinkelen bij de receptie