Gemeente wil overlast skatebaan met bord en hek beperken

15-1-2011

HOORN - Bewoners van de Aquadence aan de Binnenluiendijk ervaren overlast van de skatebaan naast hun flat in het Julianapark. Ze eisen dat de gemeente die overlast oplost, desnoods door verplaatsing van de skatebaan.

In gesprekken met bewoners is door de gemeente aangegeven dat het verplaatsen van de skatebaan geen optie is. De onlangs vernieuwde skatebaan voldoet aan een behoefte onder de jeugd en lag er bovendien al toen de bewoners Aquadence betrokken. Na gesprekken met bewoners zijn verschillende mogelijkheden onderzocht door de gemeente. Bijvoorbeeld het plaatsen van een afsluitbaar hek, een eventuele rol hierbij voor Stadstoezicht en/of andere vormen van sleutelbeheer. Deze opties zijn gestrand op de structurele financiële gevolgen. Bovendien blijkt het sleutelbeheer een probleem. Bewoners hebben ook aangegeven hierin geen rol te willen vervullen.

De vorige gemeenteraad heeft toegezegd een laag hek om de skatebaan te plaatsen om scooters op de baan te weren. Om de politie en Stadstoezicht de gelegenheid te geven te handhaven wordt een bord geplaatst met spelregels en openingstijden. Er is gekozen om gebruik te maken van Artikel 461 Wetboek van Strafrecht. Daarmee geeft de gemeente als eigenaar van het speelveld aan dat het verboden is om zich tussen 22.00 en 08.00 uur op te houden rondom de skatebaan. Tevens is er door de gemeente besloten een laag hek te plaatsen om de skatebaan om scooters/bromfietsen te weren.

Reacties
Reactie: (k.linker)
1-3-2011, 11:26
het wordt steeds gekker bij die maffe mensen van de schans eerst hebben ze het voor elkaar gekregen dat de doorgang onder hun apartement dicht is gemaakt last van hangjeugd ? nooit wat gezien heb ik daar en nu dit wat willen ze straks nog meer........!

Reactie: (Anton)
25-1-2011, 10:50
Veel bewoners hebben geen probleem met de skatebaan.
Alleen het oneigenlijke gebruik na 22.00 zorgt voor overlast.

Reactie: (Sebas)
15-1-2011, 20:06
Overigens: is dat plaatsen van hek en geluidswand niet ook overbodige geldverspilling (zoals de zogenaamde kunstsubsidies). Staat het ergens in de begroting voor 2011? Welke fractie stelt hier kritische vragen over (Fractie Tonnaer misschien)?

Reactie: (Sebas)
15-1-2011, 20:04
@Ron en @T.Egel: helemaal mee eens. Uiteraard jammer voor zo iemand als hij of zij veel geld heeft betaald voor zo’n appartement. Maar volgens mij was de skatebaan er eerder dan de Skischans (waar komt toch die idiote naam Aquadance vandaan?)...

Reactie: (ron)
15-1-2011, 18:55
Foute mensen in een fout gebouw. Nooit naar luisteren.

Reactie: (t.egel)
15-1-2011, 18:13
Bewoners van dit complex moeten niet zo zeiken. Hebben al voor elkaar gekregen dat doorgang binnenluiendijk is afgesloten.
Klagen ook veel over voetbanclub daar.
Wisten voor ze in dit foei lelijke complex gingen wonen dat deze er al was.
Volgende stap Hollandia weg, omdat men daar last van heeft???