Hoorn stelt 30.000 euro voor slachtoffers ramp Pakistan beschikbaar

ingevoerd op 16-11-2005

In de raadsvergadering van 15 november jongstleden is via een motie brede steun verkregen bij de gemeenteraad van Hoorn voor het beschikbaar stellen van 30.000 euro voor de slachtoffers van de ramp in Pakistan.
 
Bij het college van burgemeester en wethouders ligt een concreet verzoek om hulp van een Hoornse familie voor steun aan Pakistan. De initiatiefnemers hebben zelf een bedrag van 6.500 euro bijeengebracht, door ‘Wilde Ganzen’ wordt het bedrag met 70% aangevuld.

De gemeenteraad heeft het college verzocht 1% van het positieve saldo van 2005 ter beschikking te stellen aan hulp voor Pakistan. Dit bedrag, 30.000 euro, wordt voor een deel overgemaakt naar het nationale gironummer van de actie voor Pakistan en voor een deel wordt geld gestort op het gironummer van de plaatselijke initiatiefnemers. Deze verdeling wordt nog nader bepaald door het college.

Reacties
Reactie: (Biens)
21-11-2005, 11:03
heh,
als dat geld nou eens verdeelt zou worden onder bijvoorbeeld al die stichtingen en verenigingen die elk jaar collectes doen aan de deur. Dan zou dat veel mensen irritatie voorkomen (zoals nu in de herfst en wintermaanden) omdat zij constant de deur open moeten doen en de vele collectes ondertussen zat zijn. Het geld kan dan eerlijk verdeeld worden (bij collecte nr’ 5 geef ik namelijk toch echt geen geld meer) en zijn de stichtingen EN de inwoners tevreden.

Reactie: (Daniël)
21-11-2005, 08:01
De gemeenteraad zou zich eens wat beter moeten inzetten om in haar eigen gemeente de boel op orde te krijgen in plaats van sinterklaas te gaan spelen met geld wat door de burgers bijeen is gebracht voor andere zaken zoals te denken valt aan veiligheid en niet om het geweten te sussen door dit te schenken aan Pakistan (hoe moeilijk deze mensen het ook hebben).
En bij de eerst volgende raadsvergadering voorstellen om de parkeertarieven of andere belastingen te verhogen omdat de begroting niet meer klopt??

Dit linkse kliekje heeft zijn langste tijd gehad,strax moeten ook zij erkennen dat ze weggevaagd worden door mensen,zoals Laurie (m/v) en mijn persoontje die wel hun koppie gebruiken als ze in het stemhokje staan!
Het tijdperk knuffelpolitiek is afgelopen..

Reactie: (vantiggelen)
20-11-2005, 23:18
De heer danwel mevrouw Laurie is wel erg snel op zijn rechtse teentjes getrapt. Ook mijn hulde voor de mensvriendelijke donatie van de (meerderheid) van onze gemeenteraad.

Reactie: (Laurie)
20-11-2005, 20:33
En hoe gauw staat men weer klaar met dit soort verachtelijke beschuldigingen, het zou waarlijk niet mogen dit te uiten tegen mensen die trachten gewoon nuchter iets op te schrijven in een betoog gemeentelijke gelden anders te benutten. Het staat u zeer vrij gul te geven, zoals ik (van mijn pensioentje gaat sowieso automatisch maandelijks een bedrag naar het Rode Kruis) en velen met mij maar onthoudt u van beledigingen die kant nog wal raken. Stuur die maar naar het Vlaams Blok, daar zijn ze op hun plaats.

Reactie: (m.w.schurink)
20-11-2005, 19:00
Een prijzenswaardig initiatief van de gemeenteraad, althans van die raadsleden die zich manhaftig verre houden van de kennelijk ook in Hoorn onweerstaanbaar oprukkende egenvolkeerst-mentaliteit. We zijn (weer) blij met jullie.

Reactie: (Laurie)
20-11-2005, 17:30
En dit bericht ondersteund alleen maar wat ik eerder heb gepost:

"Aan Pakistan is zeker 4,62 miljard euro aan internationale steun beloofd. De Aziatische ontwikkelingsbank, de Wereldbank en andere donoren zijn over de brug gekomen om Pakistan te helpen." Bron: rtl4-nieuws

Dan kunnen de giften van de gemeente Hoorn wel achterwege blijven, óf men doneert uit eigen knip indien men in gewetensnood verkeerd.

Reactie: (Laurie)
18-11-2005, 23:39
Ik ben er ook fel op tegen. Ten tijde van de landelijke hulpacties hebben we toch massaal gestort, toegegeven dat Pakistan wat minder kreeg maar dat zal politieke achtergronden hebben vrees ik. Gemeentelijke gelden zijn hier niet voor bedoeld. Het bedrag van 30.000 euro zou menig noodleidende Hoornse stichting, vereniging of instelling heel goed kunnen gebruiken. Het lijkt een beetje op, kijk ons Hoorn eens goed voor de dag komen, nou not dus. Zo ben ik ook tegen die particuliere acties die alleen maar de officiele hulporganisties in de weg lopen en tevens spullen (vaak niet eens nodig) brengen die ter plaatse veel goedkoper kunnen worden ingekocht. Ook daar speelt de feel-good-factor een grote rol, voor hun zelf wel te verstaan, net als Hoorn dus. Doe landelijk massaal mee maar laat de gemeentelijke gelden voor die doelen bestemd worden die al in de knel zitten. Punt.

Reactie: (José Kamphuis, fractievoorzitter Hoorns Belang)
18-11-2005, 20:37
Even een korte reactie op de mail van Harry.

Hoorns Belang heeft namelijk wel degelijk tegen dit voorstel gestemd, dus hij zou beslist niet de enige zijn geweest.
Ons standpunt is, dat het geld van de gemeente Hoorn is bestemd voor de inwoners van Hoorn!

Vandaar dat er ook in het persbericht over brede steun wordt gesproken, maar niet over steun van alle fracties!

Reactie: (Harry van Lunteren - Raadslid VVD Hoorn)
18-11-2005, 08:54
Afgelopen dinsdag was ik vanwege verplichtingen elders niet aanwezig bij de raadsvergadering. Anders zou ik zeker, en desnoods (weer) als enige, hebben tegengestemd.
Ik was, ben en blijf van mening dat een gemeenteraad zich niet bezig moet houden met buitenlandse aangelegenheden.
Inzamelingen voor rampen, die ik op zich uiteraard toejuich, is iets voor het particulier initiatief en eventueel het rijk, maar nooit de gemeentes.
Overigens, 66000 voor de Tsunami slachtoffers en 30000 voor Pakistan? Snapt u het verschil? Of komt dit omdat we niets hebben gegeven aan de Katrina slachtoffers?
En nog een gedachte die dan bij me opkomt: 96000 Hoorns geld naar het buitenland. Hoorn moet bezuinigen, onder meer op ellerlei instellingen. We zouden met dat geld ook de bibliotheek in de Grote Waal kunnen openhouden. Het is maar een idee...