“Redding Heddes was niet haalbaar”

31-3-2011 Voormalig directeur: “Onhaalbare eisen van ‘redders’”

HOORN - De twee afzonderlijke partijen die bouwbedrijf Heddes het afgelopen jaar wilden redden, stelden onhaalbare eisen. Dat vindt voormalig directeur-eigenaar Kees van Iwaarden, die na het faillissement vorig maand het veld moest ruimen. Dit schrijft Cobouw.nl.

Eerder meldde de nieuwe directeur Niels Doodeman dat het faillissement van Heddes Bouw onnodig was en had kunnen worden voorkomen. “Elke overnamekandidaat heeft randvoorwaarden gesteld waaraan Heddes niet kon voldoen”, zegt Kees van Iwaarden nu in een reactie. Dat er twee pasklare oplossingen lagen om het bouwbedrijf te redden, zoals de nieuwe directeur Niels Doodeman onlangs in Cobouw zei, bestrijdt hij.

Het grote bouwbedrijf en de groep investeerders die afzonderlijk van elkaar vorig jaar bereid waren Heddes te redden, wilden de West-Friese bouwer opsplitsen. Daarbij verwachtten zij volgens Van Iwaarden “onhaalbare” financiële bijdragen van de borginstellingen en crediteuren. Ook werden onrealistische eisen gesteld ten aanzien van de lopende procedure van de gemeente Hoorn, die na het instorten van de toneeltoren 10 miljoen euro van Heddes claimde.

Doodeman liet  eerder weten dat er de afgelopen jaren tot twee keer toe een oplossing klaar lag om Heddes te redden van de ondergang. Zo kon Heddes worden overgenomen door één van de grootste bouwbedrijven in Nederland en was er in oktober 2010 een groep investeerders die financiële hulp aanbood. De toenmalig directeur van Heddes, Kees van Iwaarden, wilde echter geen hulp van buitenaf.

Heddes Bouw en Ontwikkeling maakte deze maand een doorstart onder Ballast Nedam. De nieuwe directie verwacht binnenkort alle projecten weer te kunnen oppakken en mikt op een jaaromzet van 90 miljoen euro.

Reacties
Reactie: (Henk Hospers)
31-3-2011, 20:55
Ik heb geen reactie op het bericht, maar ben blij dat Heddes, een goed bouwbedrijf, blijft bestaan en het grote project Hart + Parade Staalmanpleinbuurt, Amsterdam-Slotervaart/Nieuw-West, gaat afmaken. Altijd verdrietig dat een aantal ontslagen is, maar fijn dat ook velen weer voor Heddes werken. Veel succes, Henk Hospers (betrokkene Staalmanpleinbuurt)