Tentoonstelling over De Poort van Hoorn in bibliotheek

19-5-2011

HOORN - Op 26 mei opent de tentoonstelling De Poort van Hoorn en De Knoop van Zaandam in het Architectuurcentrum Hoorn. Naast de tentoonstelling zal er op die avond om 20:00 uur een lezing plaatsvinden van Gijs Wolfs (Wurcks) stedenbouwkundige en architect die het project Poort van Hoorn begeleidt en Dick Overheul procesmanager bij de gemeente Zaanstad voor de knoop van Zaandam.

De Poort van Hoorn is een nieuwe toegangsweg voor de Hoornse binnenstad, maar ook de verplaatsing van het busstation, de ontwikkeling van de Vale Hen en de afsluiting van het Keern voor snelverkeer. Het plan omvat ook een nieuwe ontsluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg, de opwaardering van de kruising met de Van Aalstweg.

datum:    donderdag 26 mei 2011
tijd:        20:00 uur
plaats:    De Salon Centrale Bibliotheek Wisselstraat 8
kosten:   gratis

Reacties
Reactie: (Jeroen)
19-5-2011, 06:11
Als ik het plaatje bekijk, komen er twee sets stoplichten bij op de Provinciale Weg: voor de nieuwe ontsluiting naar de binnenstad, en voor de nieuwe ontsluiting van de Maelsonstraat. De Van Aalstweg blijft immers open en de fietsers blijven het Keern oversteken. Ik weet dat er iets moet gebeuren aan die situatie, maar of extra oponthoud op de ProvWeg handig is...