Nu ook Arriva-bussen in Hoorn e.o.

ingevoerd op 19-11-2005

Vanaf zondag 11 december verzorgt Arriva het openbaar vervoer binnen de regio Waterland en van Waterland naar Amsterdam. Vanaf die dag geldt ook de nieuwe dienstregeling. Meest opvallend hierin is de forse uitbreiding van het aantal reismogelijkheden. De belangrijkste wijzigingen per lijn zijn voorzover relevant voor de gemeente Hoorn hieronder op een rij gezet.

Voor de volledige dienstregeling verwijzen wij u naar onze website: www.arriva.nl. Onder het tabblad openbaar vervoer kan de dienstregeling per lijn worden bekeken.

Via www.9292ov.nl en 0900-9292 (70cpm) worden alle soorten reisinformatie verstrekt. Arriva informeert reizigers verder onder meer door een folder met de belangrijkste wijzigingen uit te delen op knooppunten in Waterland, via haar website en door telefonisch, per e-mail of brief gestelde vragen van reizigers te beantwoorden.

De belangrijkste wijzigingen per lijn: 

Lijn 114 Hoorn – Edam – Amsterdam CS:
Lijn 114 is grotendeels ongewijzigd. Deze lijn rijdt in Hoorn niet verder dan het NS station. Voor wie verderop in Hoorn moet zijn, is er een goede aansluiting op de stadsdiensten.

Lijn 117 Hoorn – Edam – Amsterdam CS:
Lijn 117 blijft de spitslijn die tussen Edam en Amsterdam non-stop rijdt. De lijn si grotendeels ongewijzigd.


Qliner: Lijn 379 Hoorn – Amsterdam-Zuidoost
Deze lijn wordt uitgebreid met een vertrekmogelijkheid tussen de middag. De route in Hoorn wijzigt: lijn 379 rijdt van/tot Hoorn NS. Daar wordt goede aansluiting geboden op de stadsdiensten naar Risdam en Kersenboogerd.

Scholierenlijnen 611 en 614
De huidige scholierenlijnen naar Amsterdam-Noord (lijn 611) en Hoorn (lijn 614) blijven grotendeels ongewijzigd. Alle middagritten van lijn 614 rijden door tot Monnickendam.