Paarden in de Villa

4-8-2011

HOORN - Zorghotel Villa Wilgaerden exposeert kunstwerken van Rob Langenberg en Truus Laan. Belangstellenden kunnen de expositie bezoeken in Villa Wilgaerden aan de Koepoortsweg 73 in Hoorn (tel. 0229-211 149). De expositie is alle dagen geopend van 11.00 tot 14.00 uur.

Rob Langenberg tekende als kleine jongen al achterop de sigarendoos van zijn opa, werd later professioneel ontwerper/decorateur en is nu een gepassioneerd kunstschilder. Hij heeft een voorkeur voor het schilderen van portretten van dieren, met name paarden, huisdieren en de mensen er omheen. Hij werkt veel met de techniek van het nat in nat schilderen.
In de Villa zijn schilderijen van paarden van zijn hand te zien.
Deze schilderijen zijn te bewonderen tot 10 september.

Truus Laan woont en werkt in ’t Zand. Zij exposeert in de Villa een aantal kleinere bronzen beelden en twee grotere beelden waarvoor haar kleinkinderen model hebben gestaan.

Brons gieten en bewerken is voor Truus Laan een uit de hand gelopen hobby waarvan zij haar beroep heeft gemaakt. Zij heeft ook enkele grote werken op haar naam staan en binnenkort levert zij een beeld van zo’n 3 meter af dat in Breezand komt te staan.
De beelden van Truus Laan blijven tot 1 november in Villa Wilgaerden staan.