Kermis op het Kerkplein met leuke live-muziek

7-8-2011

HOORN - Gedurende de Hoornse Kermis staat iedere dag op het Kerkplein een feesttent. Een aantal horeca-ondernemers aldaar verzorgen een gevarieerd programma met optredens van vooral artiesten uit Hoorn en omgeving. Ook deze zondag twee mooie optredens.

Vanaf 14.00 uur zijn voor de hele kleine kermisbezoekers ballonnen-vouwers aanwezig.

Vanmiddag, 7 augustus 2011,  vanaf 16.00 uur, verzorgt de bekende Hoornse band Lyda and the Shakers het programma met muziek uit de 60er en 70er jaren. Zie hun site www.lijdaandtheshakers.nl

Het avondprogramma wordt verzorgd door de coverband The One and Only’s; de band bestaat uit 7 mannen en 1 vrouw. Hun repertoire bestaat uit funk, soul en rock en roll in een bijzondere setting.

Reacties
Reactie: (peer)
10-8-2011, 15:31
Beste Japikanpi, gaat niet om de kernmis. Niet eerder hebben er bandjes opgetreden tijdens de kermis, alleen tijdens de hoornse stadsfeesten. Kermis geen probleem, maar dan die herrie van die bandjes die alles overstemmen. Hoeze kermis?

Reactie: (japiknapi)
9-8-2011, 18:53
@peer sorry dat ik het zeg maar je weet dat er elk jaar 10 dagen lang een groot feest word gehouden in de stad. dat noemen ze kermis. als je er een hekel aan heb aan die geluiden enz. moet je jou vakantie plannen in die 10 dagen dat je het niet mee maakt.

Reactie: (peer)
9-8-2011, 18:24
heel leuk hoor zo'n initiatief, maar moet het nu elke avond een enorme geluidsdreun worden van muziek, dat de kermisgeluiden overstemd? Er wordt volgens mij alleen meer gedacht aan horeca-belangen dan aan buurtbewonersbelangen, alsof we niet genoeg te lijden hebben aan een 10-daagse kermis!

Reactie: (Qwartje)
8-8-2011, 13:14
Inderdaad een welluidend initiatief dat veel publiek trekt. @Thelonius Egel plaatst daar een opbouwend-kritische kanttekening bij: als volgend jaar de achterzijde van het podium de Grote Kerk kust betrek je het publiek visueel ook beter bij de kermis. Nu keert het die kermis de rug toe. Het initiatief van Lijda and the Shakers om hun geluidsinstallatie te linken aan die van de tegenover staande kermisattractie (reuzenrad) is zonder meer een trouvaille. Zodoende tiereliert zo’n attractie niet door het optreden heen. Voor de Hoornse Timboektoe Band van Gerard Breed, die aanstaande zaterdag haarscheurtjes in het zwerk gaat spelen, misschien aanleiding om het geluid met alle Kerkplein-attracties te verbinden. Kan iedereen voor een keertje uit de bol gaan op het Timboektoe Plein. Overigens werd ik als argeloos bezoeker zeer aangenaam getroffen door de tekst-overspanning boven de Kerkstraat ter hoogte van Huis Verloren. Daarop staat met manshoge letters vermeld: KERMIS. Hè hè! Nu wist ik tenminste eindelijk waarom het zo feestelijk druk was in de binnenstad. Het is kermis. De gotspe. Dat de horeca-uitbaters ’t Kroegie en Huis Verloren beide een door de gemeente streng verboden buitentap in full swing hebben zij hen ten zeerste gegund. De reden van die door het kermisteam toegestane uitzondering wordt evenwel niet door iedereen begrepen. Een lid van het kermisteam desgevraagd: “Het is een eh, nou ja, het is een pilot.” O. Juist. Heel fijn.

Reactie: (tukkem)
8-8-2011, 13:14
wie kan mij het programma op het kerkplein vertellen, met name de tijdstippen van optreden van de bands.

Reactie: (t.egel)
8-8-2011, 08:01
Geweldig, dat deze 3 ondernemers het risico nemen. Kermis daar ook een stukje meer open, alleen volgende keer laatste attractie met achterkant naar kerk zetten, zodat je Beiaard en kroegie niet afsluit

Reactie: (horinees)
7-8-2011, 14:45
Leuk initiatief! Het maakt die hoek een stuk attractiever.