Veel boetes bij Oude Doelenkade

9-8-2011

HOORN - Na veel klachten van bewoners uit de buurt van de Oude Doelenkade over verkeersoverlast heeft Bureau Stadstoezicht diverse controles uitgevoerd op en rond de kade. Het gaat dan om het negeren van de rijrichting op de Korenmarkt en het negeren van de gesloten verklaring van de Gedempte Appelhaven. In totaal deelden de inspecteurs deze week 46 boetes uit.

Korenmarkt
Door de afsluiting van de Oude Doelenkade zoeken automobilisten andere wegen om naar gewenste bestemmingen te komen. Hierbij worden de verkeersregels regelmatig overtreden, terwijl de juiste route duidelijk wordt aangegeven met verkeersborden. De Korenmarkt is eenrichtingsverkeer gebleven. Voor het negeren van de rijrichting deelden de toezichthouders 27 keer een boete uit. De boete voor deze overtreding bedraagt 70 euro.

Gedempte Appelhaven
De Gedempte Appelhaven is gesloten voor verkeer. Auto’s rijden hier regelmatig toch met een zo hoog mogelijke snelheid doorheen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Deze week deelden de inspecteurs hiervoor 19 boetes uit. De boete voor het negeren van de gesloten verklaring is 100 euro.

Controle voetgangersgebied
Bureau Stadstoezicht controleert regelmatig op fietsen in voetgangersgebieden in de binnenstad en rond winkelcentra. Bij een controle in voetgangersgebied bij winkelcentrum de Huesmolen kregen twee fietsers een bekeuring. De boete voor het negeren van het voetgangersgebied is 40 euro.

Volg Stadstoezicht
Benieuwd naar de acties van Bureau Stadstoezicht? Volg de inspecteurs dan via  @ToezichtHoorn op Twitter.

Reacties
Reactie: (Jeetje)
12-8-2011, 12:04
@OOT V. Als je het zo uitlegt is het een logisch verhaal. Maar zoals je het de eerste keer opschrijft lijkt het (nog steeds) nergens op.

Reactie: (Oot V.)
12-8-2011, 08:59
@jeetje: mijn reactie is gebaseerd op mijn waarneming van een tourist die daar bekeurd werd. Waarschijnlijk komt dat stel nooit van hun leven nog in Hoorn en zijn zij hier ook maar één keer geweest. Ze zijn dus niet bekend met de situatie ter plekke en liepen helemaal vast in de afsluitingen en de gesloten verklaringen. Zo iemand moet je helpen in plaats van bekeuren. Omdat de ambtenaar ter plekke ze eerst bekeurd heeft vind ik het een stelletje zielige graaiers. En voor dat je reageert waarom ik ze niet geholpen heb: ik kwam pas ten tonele ten tijde van het bekeuren...

Reactie: (cell)
11-8-2011, 19:56
Is toch weer altijd vreemd de reactie op een controle. Het gaat hier tegen de rijrichting in rijden of te wel het negeren van een gesloten verklaring daarwaar je volgens mij altijd al niet mag inrijden en wat valt mij op het gaat opeens over het parkeren (het is dan wel kassa) maar als er een kind word dood gereden om dat zo een mafketel zo nodig 30 sec eerder op de plaats van bestemming moet zijn. is de reactie dan ook kassa

Reactie: (Jeetje)
10-8-2011, 10:27
Wie klagen er eigenlijk? Juist de bewoners. Dus op hun verzoek wordt er opgetreden en wat krijg je dan. Zielige reacties als die van Oot V. Het is nooit goed.

Reactie: (Gerard)
10-8-2011, 08:27
Tegel, wat bedoel je met de Holenweg? Deze parkeerplaatsen zijn bestemd voor de bezoekers Always-Forward en je weet de wedsrtrijden tegen Hauwert en Strandvogels zijn altijd uitverkocht. Dus geen plaats.

Reactie: (Kuijler)
9-8-2011, 20:36
Ik rij op de "onder de boompjes" en wil linksaf de Pakhuis straat in, het is daar één- richtingverkeer en er vliegt een auto met meer dan 50 km/u tegen het verkeer in die rechtdoor de brug over gaat. Kijk, dat is schrikken, daar kan geen kermisattractie tegenop. De oplossing is wat mij betreft wie niet wil luisteren moet dan maar betalen.

Reactie: (t.egel)
9-8-2011, 18:25
@ danny, waar moet men dan de auto's kwijt, 30% van de wedstrijden is parkeerplaats (deels) in gebruik, dijk afgesloten, terrein voormalig Groot transport word nu gebouwd, zeg het maar!!!!Alleen bij Holeweg kan men parkeren , maar moet men de bebording maar goed neerzetten, heeft men wel meer last van in deze gemeente!!!!!

Reactie: (Mickel)
9-8-2011, 17:55
@Danny: Je kunt ergenissen bij de Buitenlijn van de Gemeente Hoorn (telefoonnummer 252555 of via de gemeentewebsite) melden. Even dag/tijd erbij vermelden. Wordt ook daadwerkelijk doorgegeven.

Reactie: (Danny)
9-8-2011, 17:28
ze moeten eens als hollandia speelt in de van beijerenstraat eens controleren , als vergunning houder bent, dan kan je niet eens je auto kwijt. nee hoor dan zijn die luize bollen er niet

Reactie: (Oot V.)
9-8-2011, 17:15
Vieze GRAAIERS: i.p.v. de mensen die in de fout gaan aan te spreken, meteen maar bekeuren. Zielig zooitje ambtenaren...

Reactie: (rich)
9-8-2011, 16:30
kassaaa zo een afsluiting