Live artiesten op Rode Steen tijdens lappendag

9-8-2011 INGEZONDEN MEDEDELING

HOORN - Gedurende lappendag zal de Roode Steen in het teken staan van live muziek en spetterend entertainment! De horeca is er in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen om deze dag tot een onvergetelijke te maken!

Om 10 uur al (’s ochtends ja) zal de vermaarde westfriese band PARADISE een swingende aftrap geven van wat een bijzondere en feestelijke lappendag zal worden! Van Bluesbrothers tot Queen: PARADISE speelt het allemaal! Om 11 uur is het dan tijd voor de superzwaargewicht van de nederlandse muziek: PETER BEENSE.

Peter Beense is altijd al een gepassioneerd zanger geweest. Hij zorgt gegarandeerd voor een Big Party. Dat merk je meteen als hij op het podium nummers als ’Ik mis je zo’, ’de Koster’, of ’Fiësta’ ten gehore brengt. Zijn repertoire is het best te omschrijven als een mix van Engels en Nederlandstalig met een zomers, zuidamerikaans tintje op z’n tijd.

Vervolgens zal om 13.00 uur het dak eraf gaan met het duo wat onlangs bekroond werd met de titel : ”Beste Feestact van Nederland”: HET FEESTTEAM! Met inmiddels meer dan 25 feesthits op hun naam zijn zij geen onbekende verschijning in de hitlijsten. Met regelmaat zijn hun nummers te horen op de radio en zijn ze te zien op tv. Stad en land reizen zij af om telkens weer een geweldige en doldwaze show te geven.
Zo stonden zij o.a. in het Ahoy in Rotterdam, De Arena in Amsterdam, Het Gelredome in Arnhem en het Museumplein in Amsterdam. En nu dus op de Roode Steen te Hoorn! Keer op keer blijkt weer dat overal hun liedjes luidkeels worden meegezongen.

Om 15.00 uur is het de beurt aan DJ GREGOR SALTO.
die een eclectische combinatie van soul, latin-jazz en housemuziek draait. Hij werd bekend met zijn grootste hit samen met Dr. Kucho: Can’t stop playing. De ruimte tussen de diverse artiesten zal worden opgevuld door DJ BERT o.a. van Jantjes Verjaardag te Amsterdam.
Het feest begint dus al vroeg op de Roode Steen, zorg dat je er op tijd bij bent!

Reacties
Reactie: (mug)
15-8-2011, 08:45
@NN kermis op de dam is van 13 tm 23 oktober... zie http://kermisorganisatieduursma.nl/?content=kermisdata2011 of bedoel je een andere dam??

Reactie: (okkie)
12-8-2011, 22:51
@plies, dit is toch maar humoristisch bedoeld man!lachen is gezond voor je

Reactie: (Jacob)
12-8-2011, 22:18
@plies Denk niet dat Beense dit leest. Wat minder is dat deze voorstelling die voor de jeugd is bedoeld zoals ik het commentaar @sebas kon opmaken niet bepaald stimulerend voorbeeld voor een gezonde levensstijl.

Reactie: (plies)
12-8-2011, 22:07
@ Okkie, @ Jacob dit is onnodig grieven, hou beslist ook niet van dat jankmuziek maar laat een ieder in zijn waarde ondanks zijn omvang.

Reactie: (okkie)
12-8-2011, 20:21
@jacob,Peter is wat flink maar daar kan hij niks aan doen.. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad,hij zit met opgekropte zenuwen,hij heeft zware botten en bovendien is hij te klein voor zijn gewicht.Je hebt gelijk,misschien dat de gemeente Heino en Rex Gildo kan vragen.Of zijn die al dood?

Reactie: (Jacob)
12-8-2011, 18:05
@okkie Ik lees net op de NHD site: "De gemeente Hoorn wil dat de binnestadskermis wordt geplaatst op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO". Wellicht dat die Beense, die wandelende reclame voor obesitas en ambassadeur van de diabetes vereniging, een goed woordje wil doen. Kan ie vertellen hoe de gemeente Hoorn met tradities omgaat. Nl. door deze te verknallen door er een soort schlagerfestival van te maken.

Reactie: (okkie)
11-8-2011, 18:29
@jacob kwaad,de zingende walrus hahaha schitterend!! En volgend jaar Danny Christian? Misschien wel toepasselijk, want voor een hoop vrijgezellen die een scharrel oppikken( ook dat is de hoornse kermis!)is het inderdaad,HOEBA HOEBA HOP geblazen..

Reactie: (Freek Dil)
11-8-2011, 18:11
De Rode Steen staat nu vol met kermisspul. Is toch op zijn minst overleg nodig met het 'kermisteam' om tot een besluit tot folkloremuziek te komen, nietwaar? Dus allicht dat het 'kermisteam' betrokken is. De horeca zal betrokken zijn bij samenstelling en financiering van dit grote volksvermaak.

Reactie: (horinees)
11-8-2011, 18:02
Beste mensen, LEES! nu toch eens... het staat er toch echt ....in de aanhef nota bene. ''De horeca is er in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen om deze dag tot een onvergetelijke te maken!'' De gemeente en/of het ''kermisteam'' heeft hier dus helemaal niets mee te maken. (op de noodzakelijke vergunningen na dan)

Reactie: (René )
11-8-2011, 17:59
Volgens mij staat er niet voor niets ingezonden mededeling boven dit bericht, het geeft volgens mij aan dat de ondernemers van de Rode Steen dit bericht hebben laten plaatsen. Zij hebben volgens mij dit feestje met de bijbehorende artiesten georganiseerd en naar mijn idee dus niet het kermisteam of de gemeente. Kan de redactie hier uitsluitsel over geven?

Reactie: (nomen nescio)
11-8-2011, 17:28
Beste @Horines: Het grote probleem in Hoorn lijkt m.i. nog altijd de "overloop" te zijn. Dan komen er personen wonen, ook ik ben import, die dat liever niet zouden doen, maar gezellig in hun grote stad willen blijven wonen. En dan krijg je idd het geroep over afschaffen van Lappendag, want dat zijn "we" niet gewend, behalve Amsterdammers dan, die hebben elke maandag "lappendag" in de Westerstraat, hartje Jordaan, maar dan is er ook geen kermis daar. "Kermis" daar was laatst rond 1886, het befaamde Palingoproer. En ik denk als we hier gaan palingtrekken, we ook een oproer in Hoorn krijgen. Wil men Lappendag houden in Hoorn? Prima, maar zorg er dan wel voor dat de gemeentrelijke overheid bereikbaar is, stadhuis dus niet op slot. Alle andere Rijks- en semioverheid is nl. wel bereikbaar. Stadhuis en aanverwanten dicht levert alleen maar verwarring op. Kijk 'ns naar Dampten 2: UWV is open, de gemeente Hoorn zit daar ook en...is dicht! En ws oud nieuws voor jou en anderen: De kermis in Amsterdam is niet meer op de Dam, maar op de Nieuwmarkt, boven het metrostation. En dan ga ik nu naar huis. Zonder file met 3 kwartier thuis.

Reactie: (horinees)
11-8-2011, 16:36
Tja, hoor eens even @nomen nescio 11-08-2011 12:17:28, natuurlijk mag ieder zijn/haar eigen mening hebben. Ook op dit mooie medium. Maar als je hier gaat roepen dat Lappendag wel afgeschaft mag gaan worden, dan trap je een rel in het Hoornse. ME-ers en rellen zijn aan elkaar gewaagd, dat mag zo zijn, maar dit valt niet te winnen. Wie er achter uw nick schuilgaat doet er niet toe,daarnaar gissen is nergens voor nodig. Soms is het gebruiken van een nick aanbevelenswaardig, ondanks de vrije meningsuiting kan het nog vervelend met je aflopen als je onder eigen naam reageert en voor je mening uitkomt. Deze nickende horinees ziet al vele jaren de lol van de Lappendag niet meer in, ik heb die lol achter mij gelaten maar gun anderen wel hun pleziertje. Zoals gezegd ben ik meer van het Barbecuefeest op het Doelenplein. ''Bier, worst en livemuziek'': aangenaam en gezellig.

Reactie: (plies)
11-8-2011, 16:18
Wie is in godsnaam Peeter Beense en is Paradise iets van heeeeeeeeeeeeel vroeger ??

Reactie: (Robert)
11-8-2011, 16:09
Wat loopt iedereen te zeiken zeg ! Eindelijk komen er een keer bekende Nederlandse artiesten ! IK HEB ER ZIN AN !!

Reactie: (Jacob Kwaad)
11-8-2011, 16:01
De zingende walrus Peter Beense op Lappendag...Vooraf gegaan door occasionband Paradise. Het moet niet gekker worden. Vandaar dat het de hele kermis al van dat treurig weer is. Voor volgend jaar staat Danny Christian zeker al geprogrammeerd en komt Jan Smit met zijn hele meezingfamilie opdraven? Tjonge, jonge. Goed bezig kermisteam. Armoe is troef geworden.

Reactie: (plies)
11-8-2011, 15:50
Beste @NN Jou felle reactie verbaast mij niet, zo is NN en voor mij het bewijs dat jij EB bent. Je verwijt en veracht anderen dat deze een nick gebruiken wat jij zelf en ik ook noodgedwongen ook doe. Verschillende onderwerpen noemen in één reactie is een eigenschap van NN en dat moet je niet doen EB Je reactie: "wat je zegt ben jezelf" en als in jou eigen roddel Qwartje aan bod komt is erg kinderlijk van je. je zal best een toffe peer zijn en met je hart op de goede plaats maar ....................

Reactie: (Eric)
11-8-2011, 15:40
@Nonsens Nescafé wat ben je toch een zielig figuur, nee hoor jij bent niet Evert van Bunnink en mijn vader is de Paashaas.

Reactie: (Jeroen)
11-8-2011, 15:06
@NN Goedkoop en onwaar roddeltje van je. Die foto staat er gewoon nog op.

Reactie: (nomen nescio)
11-8-2011, 12:17
Ik ken slechts een aantal personen die over lijken gaan @plies. Dat zijn personen die graag gokken op namen en personen achter nicks. En die personen horen bij een psycholoog thuis. Ik veracht ze omdat ze zelf ook een nick gebruiken. Tonen geen enkel respect voor een mening, neen, lappendag moet blijven, al zeg ik afschaffen die hap. Die mening mag ik toch hebben? En @plies, ik ben NIET de door jou genoemde persoon. Dat schijnt een hardnekkig misverstand te zijn bij deze en gene en nu blijkbaar ook bij jou. Maar ja, roddelen kan iedereen. Ik kan ook roddelen hoor! Bv. over @Qwartje, die zijn foto inmiddels van zijn Hyves heeft verwijderd, blijkbaar bang herkend te worden door deze of gene.

Reactie: (plies)
11-8-2011, 11:55
Overlijken is natuurlijk overlijden, ligt ook zo dicht bij elkaar de L en de K.

Reactie: (plies)
11-8-2011, 11:52
Wat is dat toch NN ? Je wordt steeds Evert van Bunnik genoemd, ben jij het welke in de condolanceregister hebt geschreven na het overlijken van Harrie van Lunteren ? Zie onderstaande plakwerk uit het register. Op 6 mei 2009 getekend door: evert van bunnik Zo plotseling van ons, inwoners der gemeente Hoorn, heengegaan. Mijn oprechte deelneming aan de gemeente en zijn nabestaanden.

Reactie: (rich)
11-8-2011, 11:52
ken ook heel simpel hoor. wie het niet leuk denk te vinden en alles op aan te merken heeft gaat niet. wie het wel leuk lijkt die gaat wel.

Reactie: (okkie)
11-8-2011, 10:32
@nomen nescio,zogenaamde ME,er, je bent te ver gegaan in je geouwehoer.Niemand begrijpt je nog, je haalt de belasting en het waterschap erbij in je reactie?het artikel gaat over Peter Beense en de lappendag, op zich gezellige onderwerpen waar je normaal op kunt reageren.Je hebt het over,,als jij of anderen de boel willen verzieken". Het slaat wederom helemaal nergens op!!! Als jij een ME'er bent, dan ben ik bang dat je helm een paar jaar veel te krap heeft gezeten!!!!!Hoewel het er bestuurlijk zo nu en dan een zootje is,ik houd van mijn stad laat dat duidelijk zijn Evert van Bunnik.

Reactie: (gerrie)
11-8-2011, 10:27
@oot v. Fijn dat je zo tevreden bent over de prestaties van het team. Ze zal ongetwijfeld uit goede bedoelingen handelen maar ze begrijpt geen snars van een traditie. Feit is dat die hoempapa flauwekul op de Rode Steen totaal niet past in een Lappendag. Wie heeft gevraagd om die artiesten? Er zijn heel veel andere dagen zijn waarop zoiets kan plaatsvinden. En de opvatting "de roode steen voor de kleintjes" en de "dubbele buurt voor de kalme drinkers" is ook zo'n betuttelend non-sense opmerking. Juist op de Roode Steen kom je de meeste bekenden tegen omdat je daar al decennia komt op Lappendag. Dat heet traditie. De laatste jaren werd het plezier door overenthousiaste dj's al danig verminderd maar door een nog groter podium kom je helemaal in een andere sfeer terecht. Waardeloos. Wat mij betreft kan die sluiting om 4 uur (!!!!) 's middags ook overboord. Over betutteling gesproken.

Reactie: (Oot V.)
11-8-2011, 08:24
Wat een stelletje ziekelijke klagers zijn jullie toch allemaal: het kermisteam doet zn stinkende best om het iedereen naar de zin te maken. Op het Roode Steen vermaak voor de jeugd met muziek, voor de koopjesjagers de markt en als je alleen een borreltje wilt drinken zonder muziek, kun je naar de Dubbele Buurt gaan. Ik vind dat we de mensen achter de organisatie van dit volksfeest een hele dikke pluim moeten geven! En als men denkt dat het beter kan, geef je zelf dan volgend jaar op als vrijwilliger i.p.v. je gal te spuwen op deze website! Nogmaals: Kermisteam, keep up the good job.

Reactie: (Harry)
10-8-2011, 23:43
nomen nescio, even een vraagje.....ben jij niet goed bij je hoofd ofzo, of werd je vroeger gepest? Wat een vreselijke raare man ben jij! Ga lekker ME ertje spelen, koekenbakker. Man iederéén lag je gewoon uit. Hou je ten schande maken voor je en stop met dat belachelijke commentaar.

Reactie: (Sebas)
10-8-2011, 23:40
@Bella en @Wally: indien men het publiceren van een fotoboek over de in oktober 2008 te vroeg overleden stadsdichter Cornelis Putemmer (bij goede vrienden onder zijneigen naam Kees Aker bekend, en ooit nog werkzaam achter de bar bij Satchmo) schaamteloos vindt, het zij zo. Of als men het rondleiden van de in de Hoornse geschiedenis geïnteresseerde mensen genatn vindt, ja daar maak ik mij ook "schuldig" aan (met een twintigatal collegae van Vereniging Oud Hoorn). Maar goed, fotografie, poëzie en geschiedenis zijn "linkse hobbies" en mogen dus niet meer in Hoorn... Verder denk ik dat roddel en laster niet de goede dingen zijn in het leven, in de Bijbel staat het tot en met: "De tong der wijzen maakt de wetenschap goed; maar de mond der zotten stort overvloediglijk dwaasheid uit." (Spreuken 15:02). Daarom houd ik mij altijd verre van kwaadsprekerij op Hoorngids (en elders); discussiëren doe je op basis van redelijke argumenten en feitenkennis. Verder wens ik iedereen een prettige kermis en een plezierige Lappendag (met of zonder zwaargewicht op het podium).

Reactie: (Wally Ooms)
10-8-2011, 23:29
@NoMan Aan de hoeveelheid bagger, die jij veelal weet te produceren op deze site, lijkt echt geen einde te komen. Lappendag afschaffen. Daar moet je toch echt een niet-Horinees voor zijn om daarmee op de proppen te komen. Lappendag moet gewoon blijven man. En wie er werken wil, laat hem of haar werken. De rest gaat gewoon ‘te lappen’. Ga jij nou maar gewoon aan het werk. En laat Hoorn aan de Horinezen.

Reactie: (nomen nescio)
10-8-2011, 23:22
Dat hele Lappendaggebeuren @Okkie, moet je stante pede afschaffen! De gehele gemeentelijke overheid is gesloten, terwijl belastingdienst(Rijk) en waterschap (beide zijn ook overheid!) bereikbaar zijn, net als de politie (ook overheid) en GGD(semi-overheid). Dat is mijn mening. over lapendag! Maar als jij of wie dan ook de boel in al dan niet kennelijke staat wil verstjeren: ga je gang! Dan wordt het zeker afgeschaft, nadat de ME is opgetreden. En waar het mij nou om gaat is of dat gedoe van die zgn."nederlandse artisten" nou wel echt nodig is. Nogmaals, mijn smaak is het niet, ik ben die dag wel in Amsterdam aan het werk.

Reactie: (Wally Ooms)
10-8-2011, 23:08
@Bella Ik bespeur een lichtelijke frustratie, Bella. En omdat geen roddel mij teveel is wens ik alle details te vernemen. Klap uit de school Bella. Welke schaamteloze acties heeft de tot nu toe ogenschijnlijk bovenmatig keurige Sebastiaan op z’n conto?

Reactie: (Bella)
10-8-2011, 23:00
@Wally Ooms, @Qwartje, ja voor een feestje moeten jullie bij @Sebas zijn die weet van wanten. Ach waar weet hij eigenlijk niets van, de man is almachtig,geniaal,geweldig. Maar van gêne heeft hij nog nooit gehoord.

Reactie: (horinees)
10-8-2011, 22:50
Hier als aanvulling een link... http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-3345039/nieuws/zondag_14_augustus_barbecuefeest_op_doelenplein.html?page=3

Reactie: (Wally Ooms)
10-8-2011, 22:50
@Horinees De barbecuedag zegt mij even niets, Horinees. Sebastiaan stipte zojuist iets aan daarover, maar hoe concreet is dat? Vertel. Zo uitgebreid mogelijk.

Reactie: (horinees)
10-8-2011, 22:45
Opties? Wat te denken van de Barbecuedag mijn beste Wally?

Reactie: (Wally Ooms)
10-8-2011, 22:41
@Sebas Je maakt het wel spannend, Sebastiaan. Maar het probleem blijft, dat je om 4 uur uit de kroeg geknikkerd wordt. Mijn ideale lappendag: rond 14.00 uur de kroeg in met een stevige uitsmijter achter de kiezen. Je loopt vervolgens alles en iedereen tegen het lijf en dat is zoals Lappendag hoort te zijn. Rond 19.00 uur ergens wat eten en vervolgens gewoon weer verder gaan. Maar je blijft dan dus zitten met die periode tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Ooit ben ik gaan slapen in die tussenperiode, maar dat werkt niet. Je bent dan zo duf als een konijn en de avond is dan een beproeving. Beter is het om gewoon door te gaan als hierboven omschreven. Als dat op de een of andere manier mogelijk is, dan zal ik er zijn. Maar vooralsnog zie ik die mogelijkheid niet. Vertel: wat zijn de opties?

Reactie: (Sebas)
10-8-2011, 22:20
@Qwartje en @Wally Ooms: niemand is verplicht zich met Lappendag om 11;00 uur op de Roode Steen cq. Kaasmarkt te vervoegen. We kunnen ook om 20:00 uur een (besloten) barbecue organiseren op de Breestraat / Schoolsteeg. Toevallig in de buurt van een bepaald café...

Reactie: (okkie)
10-8-2011, 22:16
@nomen nescio,wat lul jij nou over ex amsterdammers, kroningsrellen, en de Me? wat heeft dat the fuck nou met lappendag te maken? hier snapt niemand wat van!!heb jij lappendag alvast gehad ofzo?

Reactie: (Wolter)
10-8-2011, 21:52
@qwartje: in andere plaatsen waar Westfriese kermis wordt gevierd en inderdaad in (op) Volendam lijkt het er sterk op dat 'de nieuwe generatie' vrolijk inhaakt bij een traditie en zich kostelijk vermaakt. Daar is het immers een traditie voor. Juist prachtig zo'n generatievermenging. Dan heb ik het niet eens over het carnaval. Nieuwe initiatieven voor een 'nieuwe generatie' zijn zéér toe te juigen maar verstoor er geen traditionele feesten mee. Weekenden voldoende om met Peter Beense en de zijnen mee te zingen.

Reactie: (Wally Ooms)
10-8-2011, 21:52
@Qwartje Here Qwartalusman, ik heb nergens beweerd dat vroeger alles beter was, wat overigens ook ver bezijden de waarheid is, maar heb slechts mijn ernstige twijfels over deze toevoeging aan Lappendag. Breng mijn groeten over aan mademoiselle Haricots en als Lappendag zou zijn als vroeger, dan was ik er zeker geweest. Dat dan weer wel. Maar ik verdom het ten enen male om op een belachelijk vroeg tijdstip de kroeg in te duiken. Ooit ben ik als enig Nederlands militair vanuit La Courtine naar Nederland teruggekeerd als zijnde voorzitter van de niet bestaande Hoornse Jeugd Vereniging. Een machtige smoes om Lappendag mee te kunnen maken. De dienstdoende kampbaas geloofde mijn verhaal en stond mij toe om met de tanks op de trein naar Nederland terug te keren. Waarna het bier op Lappendag mij beter smaakte dan ooit tevoren. Regel voor mij een gepaste lappendagoplossing en ik kom over.

Reactie: (Qwartje)
10-8-2011, 21:28
@Wally Ooms Tja, heer @Ooms… vgoegâh. Zou het niet zo kunnen zijn dat er inmiddels een nieuwe generatie mannen en vrouwen opgeld doet die niet alles meer hebben meer de aloude Lappendagtraditie? Dat lijk ik hier & daar wel om me heen te bespeuren. Ik begrijp u zeer wel, en zal waarschijnlijk met Lappendag de Kaasmarkt niet betreden. Maar we moeten ons wellicht hoeden voor de verzuchting: ‘Vgoegâh was alles beetâh.’ Wanneer u het mij niet euvel duidt verlaat ik nu mijn haardstede om mij onder het gekir en gedruis van Vrouwenavond te begeven. Ik zal in het gezelschap verkeren van een gewijde zuster die u zalvend doet groeten. U had, zo meen ik te begrijpen, er bij kunnen zijn maar verkiest het verre, nare buitenland boven de bakermat.

Reactie: (Wally Ooms)
10-8-2011, 20:49
Op Lappendag is er sinds jaar en dag een vast patroon: de meerderheid der vrouwen vermaakt zich bij de enorme hoeveelheid kraampjes, de mannen duiken de kroeg in. Prima geregeld en zo lang die rottigheid uitblijft is er dus geen vuiltje aan de lucht. Maar dan meent men te moeten ingrijpen door op de Kaasmarkt een brulgezelschap neer te plempen, dat ongetwijfeld zal zorgen voor een opgefokt sfeertje. Ik voorzie een hoop rottigheid en beschouw dit hele gebeuren als een eenmalige blunder van de eerste orde. Lappendag brengt al genoeg reuring met zich mee. Hoeft niets aan toegevoegd te worden. Laat die artiesten maar op een andere dag het Hoornse aandoen. Wàt een overbodige flauwekul zeg.

Reactie: (nomen nescio)
10-8-2011, 20:39
En dan gaat het item nog over "nederlandse artiesten" die optreden. Als Amsterdamse ME'er kan ik jullie verzekeren dat de ME in Hoorn/NoordHolland-Noord niet "voor de poes" is, daar ziten nogakl wat ex-Amstrerdammers bij die de kronbingsrellen 1980 meegemaakt hebben. En die artisten? Mijn smaak zijn ze niet. Het is praktisch altijd in de stijl van "ik hou van jou, ik blijf je trou" met die zgn. "Jordanese snik" erin. Menig Amstrerdammer - ook ik - die dit soort artisten "verwerpt". En zo'n DJ als Gregor Salto? Wie weetr trekt 'ie onze minister-president Marc Rutte wel! Kunnen we hém duidelijk maken dat dit Hoornse gementebestuur niet deugt!

Reactie: (okkie)
10-8-2011, 20:19
@max, ja dat zijn inderdaad mongolen die dat doen.

Reactie: (Lex)
10-8-2011, 19:17
@eric. Mee eens dat het vroeger niet echt lekker was maar dat is in andere plaatsen niet anders waar kermis gevierd wordt. Ga maar eens in Volendam kijken, 4 dagen lang vol vrolijke mensen. Sinds jaren wordt evenementenbier geschonken op de Hoornse kermis waardoor men nauwelijks meer dronken geraakt. Het argument 'drankoverlast' geldt dus al jaren niet meer waardoor naar mijn idee ruimte is om die 16 uur los te laten. Het is een achterhaalde maatregel. Ik woon ook in de binnenstad en vind het juist erg leuk zo'n lappendag. Toch iets uniek dus waarom niet langer gevierd?

Reactie: (Eric)
10-8-2011, 18:14
@Lex en @Last inderdaad wat een treurigheid.Hoe breng je een Hoornse traditie om zeep? Nou zo dus met alweer een podium met alweer B en C artiesten, het lijkt wel of de Hoornse Stadsfeesten het gehele jaar doorgaan. @Theo,ook ik ben (als binnenstadbewoner) blij met de 16.00 uurs regel, je moet er toch niet aan denken dat er de rest van de middag en avond doorgezopen kan worden.Ongetwijfeld zouden we dan zeker weer de landelijke pers halen vanwege ongeregeldheden dat dan weer wel.

Reactie: (Theo)
10-8-2011, 18:04
Mogelijk dat ik wat meer kermissen in Hoorn mee gemaakt heb dan jullie. Die 16.00 uur sluiting is inderdaad gekomen nadat een zooitje te diep in het glas gekeken pubers en volwassenen als wilden meenden tekeer moeten gaan. En ik ben blij dat het er gekomen is. Sindsdien heel wat rustiger. Het jaar dat er bijstand was van de ME om de wat rollebollende en ieder die verkeerd keek neerslaande mafkezen in toom te houden had ik iets van afschaffen die hap. Dan is dit een mooi alternatief.

Reactie: (Max)
10-8-2011, 18:01
@Okkie, zijn het Mongolen die altijd vechten en de boel voor anderen verpesten? Hoe weet je dat? Besef je wel wat je zegt? Ik heb jaren in de binnenstad gewoond en me iedere keer weer geergerd aan de dronken lui tijdens lappendag waarom moet er zoveel gezopen worden?

Reactie: (okkie)
10-8-2011, 17:06
laten we duidelijk zijn.een paar mongolen die gaan vechten en andermans eigendommen vernielen hebben de 16 uur sluiten regel in het leven geroepen. en wervershoof? vroeger wel gedaan maar als ik nu smorgens al ga tanken heb ik om 16.00 uur genoeg gehad hoor. maar het blijft een achterhaalde middeleeuwse beslissing van ons aller stadsbestuur!!

Reactie: (Lex)
10-8-2011, 16:34
Ja, wat moet je nu? Dat heb ik dus ook elk jaar om 16 uur. Ben je net lekker in de stemming moet noodgedwongen wat anders bedenken omdat men in Hoorn betuttelend wenst te zijn. Een dooddoener elk jaar die 16 uur.

Reactie: (anoniem)
10-8-2011, 16:26
Dan is het toch goed dat ik die reactie plaatste anders was ik er idd voor nix heen gegaan

Reactie: (Lex)
10-8-2011, 16:24
Succes dit jaar dan! Wervershoof Kermis 20 t/m 23 aug. 2011

Reactie: (Anoniem)
10-8-2011, 16:18
@ lex die sluitingstijden maken nix uit. elke die hard lappendag ganger weet dat je na 4 uur zo in wervershoof terecht kunt

Reactie: (Lex)
10-8-2011, 15:36
@okkie net als die belachelijke sluitingstijd van 16.00 uur. Waar kom je dat nou nog meer tegen? Nergens toch? Laat de mensen een leuke dag hebben 1x per jaar, dat is nu eenmaal traditie. En tegenwoordig schenkt de horeca op dit soort dagen vrijwel uitsluitend evenementenbier van 2%; geen mens wordt er nog dronken van. Wat mij betreft zijn er weinig redenen meer om die sluitingstijd van 16 uur te handhaven.

Reactie: (okkie)
10-8-2011, 14:49
Beste @Lex, begrijp je nu nog niet dat de lappendag het Hoornse bestuur een doorn in het oog is. Dit is het nieuwste aanvalsplan...

Reactie: (Thijs)
10-8-2011, 11:58
Genoeg redenen om niet in Hoorn te zijn, zie ik.

Reactie: (lex)
10-8-2011, 11:45
Buiten dat ik die moddervette Amsterdammer vreselijk vind, vind ik het ook erg jammer dat de Rode Steen met Lappendag zo wordt opgevuld. Het wordt allemaal van hetzelfde. Podium, wat B of C artiesten en de meute komt wel. Dit hoeft wat mij betreft niet op Lappendag maar op een fijne andere dag in de zomer. Lappendag is van oudsher een feest/ reunie voor de (oud-) Hoornsen die op de Rode Steen mooi met een biertje staan te praten. Dat komt er niet meer van met dit soort herrie initiatieven. Dit trekt weer een heel ander publiek. Prima natuurlijk, maar gebruik er een andere dag voor. Jammer.

Reactie: (okkie)
10-8-2011, 10:50
Zoals ik al zei Peter Live geweldig.En we vangen twee vliegen in een klap, want naast de gezelligheid wat zijn optreden met zich mee brengt zijn we gelijk van de discussie Jp Coen af. Als Peter namelijk een keer springt op het podium ligt dat beeld aan puin.

Reactie: (cerie)
9-8-2011, 22:45
Helemaal te gek,geen trommels meer maar een feesie om van te genieten,ik ben er blij mee kom maar op lappendag.

Reactie: (Bonaire)
9-8-2011, 20:49
Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel van Peter Beense houden! De horeca heeft zijn best gedaan om er dit jaar weer een geslaagde Lappendag van te maken. Ga zo door!

Reactie: (bewoner)
9-8-2011, 20:18
goede kant op in hoorn dit moet veel meer gebeuren zeker met PETER BEENSE wordt het een groot feest .ik mis alleen in het rijtje ROB ZORN.maar dat is dan misschien volgend jaar aan de beurt.EN MAAK VAN LAPPENDAG WEER EEN GROOT FEEST ZOALS HET HOORT

Reactie: (Last)
9-8-2011, 18:59
Wat een treurigheid. Hoe breng je een mooi feest om zeep. Dit lijkt meer op een popfestival dan een traditionele Lappendag. Leuk hoor zo'n popgebeuren maar doe dat lekker op een andere dag. Een jaar heeft dagen zat. Waarom precies op Lappendag een artiestendag?

Reactie: (okkie)
9-8-2011, 16:49
Peter Live geweldig!!