Bronsgieter en hersteller van JP Coen: ”Klus gaat ca. 1 maand duren.”

17-8-2011

HOORN - Bert Binder van Binder Art Services en Bronsgieterij heeft in een interview met onze redactie laten weten dat de opknapbeurt aan het beeld van JP Coen ca. 1 maand in beslag zal nemen. Dat hangt af van de snelheid waarmee ze in overleg met de Gemeente de klus inhoudelijk kunnen afstemmen en afmaken.

Bert Binder van Binder Art Services en Brondgisterij licht toe: ”Het beeld is gistermiddag gearriveerd bij ons in Haarlem. We hebben het beeld gisteren laten rusten. Een eerste expertise leert ons dat de klus circa 1 maand in beslag zal nemen. We moeten nu zo snel mogelijk met de Gemeente Hoorn om tafel om de reparatie in kaart te brengen en tot uitvoering over te gaan.”

Het beeld is vanochtend grondig bestudeerd, en vanuit die analyse is geschat dat men in ieder geval een maand nodig heeft om het beeld op te knappen. Het toonaangevende beeld zal dus op diverse toonaangevende evenementen in Hoorn (Kunst en Cultuur Festival, Speeldag NL) niet op de Rode Steen te aanschouwen zijn.

Voor Binder is dit een klus ’zoals velen’. Hij vertelt: ”Wij zijn erg gewend om dit soort klussen uit te voeren. Ons bedrijf bestaat al sinds 1923. We vinden het erg dat dit ongeluk heeft plaatsgevonden en zijn blij dat het beeld niemand heeft verwond.”

Bert Binder liet tevens weten dat de sokkel zelf ook gerepareerd zal moeten worden. Het beeld en de sokkel zullen weer volledig in originele staat worden hersteld.

Reacties
Reactie: (plies)
4-9-2011, 10:27
Ze hebben het beeld een dag laten rusten lees ik, ja een dag rust als je van je sokkel valt is ook wel nodig om van de schrik te bekomen. @ Eric, ze hebben bewust van bronsgieterij brondgisterij gemaakt om de Oost-Europeanen welke brons, koper, lood etc. stelen op een dwaalspoor te brengen

Reactie: (Erik Baas)
4-9-2011, 00:32
Wat is eigenlijk een "Brondgisterij" ??

Reactie: (rich)
18-8-2011, 10:40
even Apeldoorn bellen misschien

Reactie: (t.egel)
18-8-2011, 10:24
@ wally ooms, lijkt mij duidelijk wie verantwoordelijk wordt gehouden, dat is de aannnemer, die dit aangericht heeft, dus dat bedrijf uit Apeldoorn, het moet dus met zijn verzekering geregeld worden!! Neem aan dat gemeente dus de rekening die dat bedrijf in dient, ( dat bedrijf uit Apeldoorn ) achter houdt tot alles geregeld is!!!!

Reactie: (dirk beemster)
18-8-2011, 09:05
of ik maar wilde bekennen. er valt niets te bekennen dus ik beken niets. nou ja niets... ik heb de sokkel in 1987 beklad, ik heb hekelgedichten geschreven (het dossier coen), ik heb geprotesteerd tegen dat feestje toen, maar dinsdagochtend... ik heb een alibi, beschuldig mij niet langer.

Reactie: (RiTCHiE007)
17-8-2011, 19:11
Mensen maken zich echt druk om niks hier in Hoorn. Beeld staat er al jaren en nu pas gaan ze allemaal bitchen? Hoop dat het beeld snel weer terug komt op zijn oude plek.

Reactie: (g. de jager)
17-8-2011, 15:44
1 maand! Gaat Bertje een nieuwe maken.

Reactie: (Wally Ooms)
17-8-2011, 14:35
Bert Binder verkeert in de toch wel gelukkige omstandigheid, dat het project dat dient te worden uitgevoerd reeds in zijn bezit is. Ik heb begrepen dat over een paar dagen een offerte zal worden uitgebracht, waarna het aan de gemeente Hoorn is om groen licht te geven. Maar ja, ook Bertje Binder is gewoon een ondernemer. Wetende dat de gemeente Hoorn weinig keus heeft, is de verleiding wel heel groot om de prijs op te hogen naar een niet noodzakelijk niveau. Het in gemeentelijk depot plaatsen van het beeld had dit in ieder geval kunnen voorkomen. Waarna verschillende specialisten hun offerte hadden kunnen uitbrengen. Is er al bekend wie er verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade? Bedrijf of gemeente?