IntermarisHoeksteen geeft woningen Langetuin opknapbeurt

17-8-2011

HOORN - In september 2010 startte woningcorporatie IntermarisHoeksteen met onderhoud aan 81 huurwoningen in de Langetuin in Hoorn. Inmiddels zijn de onderhoudswerkzaamheden afgerond. Met een investering van € 4.455.000,00 voldoen de woningen van de woningcorporatie weer aan de eisen van deze tijd.

Werkzaamheden
De daken van de woningen zijn aangepakt. Zo is er van buitenaf geïsoleerd, zijn de dakpannen en goten vervangen en alle boeidelen aan de langsgevels zijn vervangen door onderhoudsarme beplating. Ook werden de gevels gereinigd en opnieuw gevoegd. Hierna zijn alle houten onderdelen geschilderd en is het aanwezige enkel glas vervangen door HR++ isolatieglas en zijn de woningen voorzien van nieuwe ventilatieroosters.

Naast de dakisolatie hebben de woningen ook vloerisolatie gekregen. Voor het aanbrengen van dak- en vloerisolatie betalen de huurders een maandelijkse huurverhoging. De besparing in energiekosten en de kosten van de huurverhoging zullen echter tegen elkaar weg te strepen zijn. Binnen de woning is de mechanische ventilatie in de keuken en badkamer vervangen. Bewoners konden zelf kiezen of zij nieuwe tegels en sanitair wilden in hun badkamer en toilet. De tegels hiervoor zochten zij zelf uit in de showroom van IntermarisHoeksteen. Op deze manier komt IntermarisHoeksteen tegemoet aan de individuele woonwensen van haar huurders.

Woningen met kooplabel
Begin 2010 zijn 21 woningen in de Langetuin voorzien van een kooplabel. Deze woningen kunnen gekocht worden door de huurder of worden verkocht als de huur wordt opgezegd. Er is besloten om terughoudend te zijn in het aanbrengen van extra voorzieningen in deze woningen, omdat deze investeringen bedrijfseconomisch niet verantwoord zijn. De investering wordt bij verkoop niet terugverdiend.

Ook was het aanbrengen van dakisolatie bijvoorbeeld vanaf de buitenkant technisch niet mogelijk, omdat sommige woningen in het blok al verkocht zijn. Wel is er, op individuele basis, van binnenuit dak- en vloerisolatie aangebracht. Wel werden alle houten onderdelen geschilderd en is het aanwezige enkelglas vervangen door HR++ isolatieglas. Verder is het bestaande dakraam vervangen door een Velux dakraam. Ook hier konden bewoners zelf kiezen of zij nieuwe tegels en sanitair wilden in hun badkamer en toilet.

Op de hoogte
Middels (nieuws)brieven, de website of een persoonlijk bezoek werden de bewoners op de hoogte gehouden van de status van de werkzaamheden.
 
Energie besparen
IntermarisHoeksteen investeert in duurzaamheid en energiebesparende maatregelen. De woningen waren gedeeltelijk nog voorzien van enkel glas. Met het aanbrengen van HR++ isolatieglas zijn de woningen beter geïsoleerd, wat de bewoners ook zullen merken in de energiekosten. Ook de nieuwe kozijnen en ventilatieroosters zullen hieraan bijdragen. De kozijnen, ramen en deuren sluiten beter af, waardoor er minder koude tocht ontstaat. Met de ventilatieroosters kan goed geventileerd worden. Goed geventileerde woningen hebben minder energie nodig om de woning op te warmen.

Reacties
Reactie: (fritz)
19-8-2011, 12:22
Helmaal mee eens @ Plies. Intermaris toont geen enkele oprechte betrokkenheid omtrent verval van hun huurwoningen en de daarmee ontstane getto-look, wat logischerwijs ook steeds meer asocialen aantrekt. Er zijn buurten waar men al meer dan 5 jaar verzoeken indient om de trespa platen eindelijk weer 's wit te maken, maar er gebeurt niets! Bij IntermarisHoeksteen heerst een schijn cultuur....

Reactie: (plies)
19-8-2011, 09:44
@ Okkie, daar doen ze het ook alleen maar voor, het interesseerd ze geen fuck dat de woningen niet aan deze tijd voldoen, er moet geld in de kas komen zodat de top niet met één hand maar met twee handen kan graaien.

Reactie: (okkie)
18-8-2011, 09:58
vermeld er gemakshalve even bij dat de maximale huurprijs hierna ook omhoog kan.niet onbelangrijk